- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
Undoroid
őstag
válasz
Mika1227 #8679 üzenetére
Szia!
Szép kártyád van és a HIS-gyártmányú hűtők is jól teszik a dolgukat,de Nálam azért egy kissé furcsa eredménynek tartom ezt az eredményt!ILYEN hűtő van rajta!Két,nagyméretű ventivel és nagy fordulattal...
Ezen kívül még eléggé kellemetlen az a dolog,hogy a "hagyományos" forraszanyag olvadáspontja kb. 125fok körül alakul!Ennek fényében az a 117fokos értéket egy kicsit sokallom!
Szerintem ezen a hőfokon már elindulhat az "alkatrészvándorlás" a VGA-kártya panelján...Ami nem túl előnyös dolog!
Van időd lefuttatni az említett tesztet?Kíváncsi vagyok a konkrét eredményekre!
szerk: Látom,hogy már nincs meg!
* * *
Más 4890-Tulajoknál is ennyire felmegy a kártya hőfoka?Akinek módja van ezt a tesztet kb. 5percig futtatni az dobjon már fel képet róla!
-
Laraxior
titán
-
HSM
félisten
válasz
Mika1227 #8172 üzenetére
Hát ha valami nem röcög 4890-en, az a dirt2.... Úgy megy vele, mint a huzat.... Na, majd ma délután összedobok arról is egy videjót, meg a GTA4-ről.... Tudom, azt már rég ígértem, csak időm nem jutott rá,,,
(#8177) zolisx4: A 3GB ramod viszont hamar kevés lehet... Pl. nálam a Crysis meg a Win7 is sokkal jobban hasít 6GB-al, én lepődtem meg rajta a legjobban... Bár tudom, most nem éri meg 6GB-ot venni, mert elég drága.... Én anno kisker bruttó 24K-ért vettem a 6gb kitem...
Winyót milyet veszel az új masinádba?
-
zolisx4
őstag
válasz
Mika1227 #8176 üzenetére
Értem mit akartál mondani ,azért raktam ezt a jelet
mert mást szerettem volna de nem futotta rá ,
A másik gépem is megmarad netezni próbáltam eladni de nem adnak annyit érte mint amennyit ér de ez mindig igy megy nem éri meg eladni .GA-MA790GP-DS4H alaplapon van integrált vga igy a 4890 es kijön belőle ,
A másikat csak játékra használom majd ,a vga az még kérdéses vagy bele megy mind a két 4890 es em CF be vagy eladom és veszek ,5870 es vagy az uj NV ezt még nem tudom egyen lőre biztosan CF lessz mert nem tudni mit tud majd az NV szerintem nem lessz rossz vgaNekem mindig AMD volt de valahogy az Intel jobb tesztek ezt mutatják meg az ismerősöknek is ez van és nagyon elégedettek ,
Nincs semmi bajom a géppel , -
zolisx4
őstag
válasz
Mika1227 #8174 üzenetére
Még nem az új gép sajna,de már csak egy vinyó és a ház kell amit jövőhéten meg is veszek ,
ma tápegységet vettem 750W Scythe, még a házon variálok nem találok ami tetszik vagyis van csak az nagyon drága .
Nem gyengékremélem jó lesz egy darabig nem akarok egy darabig gépre költeni ez is borzasztó drága volt ,és ettől sokkal jobb cuccok vannak.
-
zolisx4
őstag
válasz
Mika1227 #8172 üzenetére
Én is most hagytam abba 2 perce csak még felkukkantok
Na szóval nekem csak akkor van benne a recegés ha több autó van a képernyőn és viz és derékszögű kanyar
Nekem több az FPS em 70 körül mozog , a menüben 110 felett szokatt lenni de én bekapcsolom a vertikális szinkront és úgy annyira nem látni a recegést de a 60 FPS az megvan folyamatosan ,szóval játszható rendesen . -
HSM
félisten
-
Daniford
tag
válasz
Mika1227 #8122 üzenetére
Értelek.
Nekem gyárilag 901/1000 Mhz- en megy a kártya. Az érdekel igazából,hogy addig szabad húzni ameddig stabil marad, Értem itt azt,hogy nem kezd el a textúra hiányossá válni?
Eddig 950/1120 volt a legmagasabb amit tudott hiba nélkül. Télen rányitott ablakkal (50°C-nál) 975/1180 volt a vége. De ezt szigorúín csak fagyos levegővel tudta. Igazából azért kérdeztem,hogy ezeket a hibákat fesz emeléssel lehet e orvosolni vagy ennek ennyi a vége és bele kell törődni? -
rup1u5
nagyúr
válasz
Mika1227 #8075 üzenetére
Azért adtam el a GTX-et mert nem tudtam, hogy meddig kell majd hirdetnem a 4890-et, hogy akadjon rá vevő. Nekem meg pénzt kellett látnom sürgősen. Azt nem szerettem volna, hogy két VGA-ban álljon több mint 80K-m.
Ha tudtam volna, hogy gyorsan akad tuti vevő a 4890-re akkor nem adtam volna el a GTX-et.
Így viszont tegnap elvitték a GTX-et, ma meg a 4890-et és én vettem egy 1gigás GTS 250-et ami GTA4-ben jobban teljesít mint a 4890 és ráadásúl 14K-t ezzel a manőverrel ki is szedtem a gépemből.
Úgyhogy végülis jól is jártam. Lett egy kis pénzem amit félretettem és decemberig rakosgatok még hozzá szépen apránként, aztán veszek egy javított verzójú GTX 470-et ha kijönnek.Úgyhogy, volt 1 hétig 4890-em is.
Legalább csináltam egy kimaxolt videót vele. -
zolisx4
őstag
válasz
Mika1227 #8069 üzenetére
Nem használok CF et ,próbáltam ,de amivel én játszom ahhoz teljesen felesleges GTR2 ahhoz 1 db 4890 es is bőven elég
A fogyasztással soha nem foglalkoztam .
Az az igazság hogy készül a másik gépem ,és eladásra kerül mind a 2 vga és 5870 es ben vagy az uj Nv lesz a 4890 es helyett még ezt nem tudom ,a mostani gépem is meg akarom tartani de ezen van integrált vga és netezni az jó .Az új gépet a 0 ról épitem ezért elég sok dolog hiányzik még de a főbb alkotórészek megvannak már .Amúgy régóta 2db 4890 es vga van nekem .
-
zolisx4
őstag
válasz
Mika1227 #7970 üzenetére
Tudod te is hogy volt pár 4890 es em eddig ez a legjobb
alapon semmi hangja nincs nem hallom ,Furmark alatt azért megjön a hangja de simán elviselhető ,
Azt hozzáteszem hogy volt aki meg pont erre panaszkodott hogy 90 100 fokos a vga de szerintem az hibás lehetett vagy valami,ja és sokat számit milyen házba van benne én mindig magamnak csinálok házat amiben én alakitom ki a ventilátor helyeket méretet és stb stb -
-
MPowerPH
félisten
válasz
Mika1227 #7961 üzenetére
Jah, igaz. Vagy nem is S1, hanem S2. Csak az már nem minden házba fér be, 4870 -emen olyan volt, és az oldalsó ventikeretet nem tudtam már beletenni.
zolisx4: Nézd meg az órajeleket, idle állapotban, teljesen lecsökkentve. Persze, hogy alacsony. Ha erre rátolnál egy Furmarkot, bőven ráduplázna.
Jah, már látom a 2. -at. A VRM nincs is a hőfokok között.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Mika1227 #7819 üzenetére
Bizony, az egyik legjobb.
950 -ig?
És stabil? Nézted mondjuk Crysis alatt nem e szemeteli tele a képet. Nekem fesz emelés nélkül 975 -ig rendben van, igaz oda kell a 70% -os venti, különben szemetel. Feszemeléssel megvan az 1000/1100.
Már bánom, hogy nem ezen futtattam le a teszteket.
Memót húzhatod, 1100 -ig bírni fogja, fölötte lehet gond. Nekem 1150 -ig stabil normális használatra.
Amúgy alapon nincs is hangja a hűtésnek...
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
Mika1227 #7724 üzenetére
A gpu-t még nem próbáltam, a ramok zabálnak sokat, így azokat vettem vissza elsőként, nyertem is az üggyel olyan 13 fokot, viszont jó lenne még többet.
A 4870 órajeleivel is szép lett a világ, a tápom kevésbé hangos, a fokok meg megállnak 60nál
A videóknál jelenkező 3d profil aktivációra van valakinek tippje?
Nomeg hogy lehet egy progihoz rendelni profilt? (crysist szeretném ha egy külön profillal indulna)
-
MPowerPH
félisten
válasz
Mika1227 #7399 üzenetére
Ezt a hűtőt nem ismerem, de érdekes, hogy hangosnak találtad. Nekem ezekkel az a problémám, hogy nem csak a házban marad a meleg levegő egy része, és, hogy a GPU -n kívül a többi kiegészítő nincs rendesen hűtve. De vonatkoztassunk el mindentől, lehet, hogy alapjában véve hangos, de nekem a GX2, GTX280, és 4870X2 után sokkal halkabb.
Kinek mekkora db -t bír el a föle tartósan.
Igen, 10k az nem kevés, főleg ha azt vesszük, hogy az a VGA árának a 25% -a.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Mika1227 #7051 üzenetére
Akkor bizony mi tükörképei vagyunk egymásnak!
Nekem 7600GS Silent-em volt (még mostis megvan a régi gépben), utána jött az uj gép 9600GT-vel
zolisx4: Beállítottam, hogy mindig legyen bekapcsolva, de játékoknál mégis a frissitési ráta fölé megy az fps szám, így csikozik a monitotom...
helkis: Jó, hogy említed ezt a sleep módot, néha mikor kikapcsol a monitotorom power saving-el, nem jön vissza bármit is csinálok, néha a sleeptől is behülyül a montiro... akkor 1-1 atinál is van ilyen gond.
A másig meg az, hogy kicsit ellentmondasz önmagadnak: nvidia nem fejleszt, ati igen és ezért nehéz neki a driver dolog, ám hsz-ed végén mégis ezt mondod:
"pl a 3870-es kariknál volt ilyen.... ...kis frissítéssel több tranyóval a mai 4870/90-esek is ugyanazok, mégis rendesen elpáholják a geforcokat."Szó mi szó, az nvidiát sem magasztalom ám az egekig, neki is voltak bizonyos húzásai (már amiket itt ph-n a hirekből szoktam olvasni), minden esetre szerintem nagyon gány ez az egész, az emberek több tízezreket költenek a kártyákra és szemetet kapnak... Mellesleg az árak is lassabban csökkennek sztem bár ez lehet a Mo-i szar gazdasági helyzetünk miatt is, na de én most nem állok le politizálni
-
zolisx4
őstag
válasz
Mika1227 #7051 üzenetére
hát azért van az NV driverrel is gond csak nem annyira szembetűnő, sokkal több minden van NV re optimalizálva, az a baj hogy önmagában kevés a jó vga ha nincs rendes driver valamiért nem nagyon sikerül ezt a gondot megoldani az AMD nél jó lenne tudni miért
vitko
mi a gond a vertikális szinkronnal??
nekem az 5770 vgam nem birt megbirkózni vele el is adtamde a 4890 es nél én nem tapasztaltam gondot
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Mika1227 #7049 üzenetére
szintén, csak nekem már 6 éve nvidiám volt
egykét hónappal ezelőtt váltottam és azóta van gond a driverrel de most én is szintén rendbe raktam, csak az a gond, hogy egy szimpla drivertelepítésnek miért kell fejtörőnek lennie és heteken keresztül agyalni rata hogy vajon mit csináltam rosszul...
Na mindegy a lényeg hogy most viszonylag jó... Bár a V-Sync miatt nagyon de nagyo pipa vagyok...
-
Dusee
őstag
-
zolisx4
őstag
válasz
Mika1227 #6983 üzenetére
A te kártyád az nem referencia itt kifelyezetten a referencia vga ról van szó a te vga .don még a memórián sincs hűtés ha jól emlékszem csak a VRM en egy borda ami bőven elég mert az nem olyan meleg mint a referencia a te vga-d teljesen jó ahogy van .A te kártyádon nagyon sok minden másképpen van mint egy referencia vga-n
-
Devid_81
félisten
-
zolisx4
őstag
válasz
Mika1227 #6878 üzenetére
Persze hogy jó lessz egy darabig nem azt montam hogy szerdátol nem lessz jó
A 4850 es el is lehet játszani .
Egyszerűen azt montam hogy a mostani teljesitmény ami bőven elég mindenhez de ez változni fog, hogy mikor azt nem tudni , akkor is el lehet játszani a 4890 es el csak már nem ugy mint az 5xxx szériával ,valahogy igy gondoltam .
Most néztem az árakat azért bagyon drága még az 5850 es is azt tudom biztosan hogy az 5850 es mennyit teljesit a 4890 es hez mert kipróbáltam az én gépemben ugyan az a gép csak a vga más nincs a 4890 es hez képest akkora gyorsulás hogy megérje 5850 esre cserélni ,más kérdés az 5870 es mert azért az gyorsabb és sokkal drágább. -
zolisx4
őstag
válasz
Mika1227 #6816 üzenetére
Thermaltrake Armor + LCS, Fekete
ezt néztem csak ez 80 ezer ,az egy házért nagyon sok, énis igy vagyok hogy kb 10 et szánnák rá, de már annyit nézelődtem olvastam utánna de nem találtam semmit ami értelmes lenne, addig meg jól van igy, mig nem találok valamit .Amit linkeltél az jól néz ki de én" shogun "házat nem veszek aminek olyan a belseje mint a penge lemez ház, alu kéne, de nagyon drága, váram a lehetőséget hátha tesz valaki fel a PH olcsón valaki valami jó házikót ami tetszik
ugy tudnak ennyit kérni hogy tele van rakva kilyelzővel ventilátorral és huzott aluminium nagyon szép
-
Dusee
őstag
válasz
Mika1227 #6781 üzenetére
wow, nekem játék alatt ennyi a hőfokom mint neked idle-ban
ez egy idle kép, 6 órája megy a gép, és volt 2 óra game is (igaz a kép készülte előtt ~5-6 perccel léptem ki a játékból)
neked ott vmi tré van -
helkis
veterán
válasz
Mika1227 #6772 üzenetére
nekem is vaporX van és abszolút csendes, h2o-s gép egyébként, vx450-nel... 950/1200-on már jön egy kis hangja 3D-ben, de felesleges azon járatni, manuálisan vezérelve a ventit kb olyan 60%-on jön meg a hangja autómatán inkább melegszik a kártya mint hogy felpörögjön a venti.. melyik bios van nálatok?
-
XoZ
aktív tag
-
zolisx4
őstag
válasz
Mika1227 #6752 üzenetére
már megkérdezem hogy neked miért nem jó simán felrakni a drivert ,,, ATI Tray Tools minek eggyáltalán ????
törölj le minden drivert, meg ami zavarja és ragd fel simán a 9.12 es drivert hibátlanul kell menni neki ,ja .NET Framework 2.0 ás kell a cc működéséhez ezt is ragd fel ha ez megvan akkor használd a vgat amire való játékra amennyi időt már ráforditottál 3 játékot végig lehet tolni -
helkis
veterán
válasz
Mika1227 #6749 üzenetére
hmm.. xp? akkor kell neki a "dotnetfx 2.0" csak akkor megy fel a ccc..
driversweeper esetleg..
-
helkis
veterán
válasz
Mika1227 #6745 üzenetére
taxtura is fel van rakva minőségre? még a catalyst ai-t kapcsold be, talán..
ennek kell okozznia, esetleg próbáld meg megint levenni nagy teljesítményre, majd vissza..
ha nem segít, akkor javítsd meg a drivert..ha eddig jó volt, gondold végig mit tettél mielőtt elromlott, azt kellene visszaállítani
-
scope2007
addikt
-
XaoS
csendes tag
-
Dusee
őstag
válasz
Mika1227 #6636 üzenetére
hát te tudod, te karid
hát ja elég érdekesek ezek a tesztprogik...peetmaster:
az szép...
jó a cpu score-od
nekem amúgy vmi nagy gebasz van a géppel, és nem tudom mi az
ennyire visszafogná a karit egy 2,9-es phenom?
többre meg sajnos nem tudom húzni gyári hűtővel, néha így is van, hogy kékhalálozik
lehet csak beruházok egy cpu coolerramás:
10.1-es ccc mikorra várható?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- ASUS routerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Peugeot, Citroën topik
- Gitáros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bittorrent topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Klaus Duran: 2025 dude
- További aktív témák...
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest