- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Laraxior #8252 üzenetére
Erről ezekszerint nem tud az Asus 4890-em.... Hónapokig 160/300Mhz-en ment, de kb. fél éve már méglejjebb vettem, 100/225 0,9V-ra, és köszöni szépen, jól van....
Persze, ettől függetlenül nyilván nem mindegyik 4890 stabil ilyen alacsony órajeleken, példányfüggő, melyik mit bír.... Nekem 80/180 körül már minden baja van.... -
fsb1000
nagyúr
válasz
Laraxior #8227 üzenetére
Kezdek hinni neked.....
Átraktam a 4890-et az x8-as Slotba.
Ez a P55 UD4 lapnál egészen alul van, úgyhogy a Vaporx hűtője alatt maradt kb 1,5 cm.
Jobban melegszik a kártya....Vantage, GTa4, Crysis demo, Furmark a szokásos 3% körüli lassulást szenvedték el.
De a Dirt2-vel van valami gond.
Elöször azt hittem rossz beálításokat használok, de már vagy 10-12x futtatam a benchet, drivert levettem, aztán vissza. 3 órát elcsesztem vele.
Sőt visszaraktam az x16-ba, aztán megint az x8-ba. Kapott a teteje ventit is, mert a memok 80 fokot közelítették, de a dolog nem tiszta.Az egymás után futtatott tesztek x16 Pcie-ben szépen mennek, az átlag fps 58-62 váltakozik.
Ez lehet a mérés szórása, meghogy mindig másképp megy az autó és több kevesebb ellenfél van elötte. Belefér..
De x8-ban kinlódik.... 46 és 53 átlag fps-ek adódnak, és mikor alacsonyabb, akkor a program akadozik érezhetően "kinlódik" receg a kép kanyarban akadozik, egyenesben sem teljesen folyamatos. Legalább 20-25%-val lassabb mint x16 slotbanMelegedés? driver? Sávszélesség? Nem éretm az okát.
De valószinüleg ilyesmit tapasztalhattál mikor CFX-ben volt nálad.
Vajon a többi programban miért nem adja ezt elő?///
Most berakok mellé egy GTS250-et, ettől is változik a PCie sebessége x16-ról x8-ra.
(meg fizikázunk is egy kicsit) -
fsb1000
nagyúr
válasz
Laraxior #8222 üzenetére
Ez igaz.... ha nem megy jól cfx-el, akkor 5870-en.
8xAA val asszem 34 fps volt és 4xAA val bőven 40 felett. Ez több mint a 275 SLI !!!!!
(4xAA-t nem mentettem le, mert csak az akadások mértékét néztem az AA csökkentésével, de a GTX285 is akad eléggé Crysis dem alatt.... sajnos. valós játékban nem annyira) -
fsb1000
nagyúr
válasz
Laraxior #8209 üzenetére
Nálad valami gond lehet azzal a 4890-el, ezt már a sávszél problémádnál is feltételeztem a cfx topikban. (mindjárt rakom x8-ba,, hogy lecsekkoljam)
/////
Én ezeket mértem ki Crysis 1920x1200 very high 8xAA (win7@64 i7-860)
HD4890 -> 21,8
GTX285 -> 20,1
GTX275 -> 18,5
GTX260 -> ?
GTS250 -> 13Tehát Crysis-ban még a GTX285-öt is megverte közel 10%-val, nemhogy a 260-at.
-
zolisx4
őstag
válasz
Laraxior #8218 üzenetére
nem normálisan ment a vga autómata ventivel ment, mert a referencia vga volt benne, ennek van hűtése a memórián ,
tesztelésre ezt használtam mindig lehet nem szerette a tesztet állandóan nagy terhelés de nem valószinű
mikor vettem ezt a kártyát akkor is csinált már hasonlót de abba hagyta .
Idáig jó volt ,nem baj van gari rajta
csak mit adnak helyette ? -
MPowerPH
félisten
válasz
Laraxior #7900 üzenetére
Ez fura, és megcáfollak. Nekem játéktól függően 6-15FPS+ -t hoz az OC, 2db VGA esetében. Az meg jelentősnek számít. A 9800GX2 se volt jobb, hiába húztam fel, az is csak ennyit hozott a konyhára.
Pl. egy 4850 -nél igenis van értelme, mert jószerével az órajelek különböztetik meg a 4870-től, persze a GDDR5 -öt leszámítva. Így egy jobb példány simán hozhat egy 4870 -t megközelítő teljesítményt. -
Dusee
őstag
válasz
Laraxior #7661 üzenetére
én eddig is csak ugy tudtam beírni értékeket
neked voltak ott alapból is?
nekem ott csak a 1,313V volt, a többihez amit én irok be beírja, hogy ... Unsafe!más: van ez a Low Level Driver cucc, ez mire jó, és szükséges-e?
Laraxior:
beállítod az 1,4V-ot, beállítod az órajeleket, bepipálod, hogy órajelek felvétele a profilba, alkalmaz, és elmented vmilyen névvel.
én így szoktam, és így mennek az unsafe-esek is. -
Dusee
őstag
válasz
Laraxior #7653 üzenetére
én is állítgattam régebben a feszt, meg orajeleket 2d-ben, de nekem akkor nem ment a kmplayer, meg össze vissza váltogatta a frekiket.
neked jók?
meg volt olyan, hogy amig fent volt az ATT, addig ilyen szar volt a game-k grafikája
mintha nagyon lowon lett volna, hiányoztak textúrák, nem volt hdr stb.
én próbáltam a biosos állítgatást is, annyira nem nehéz, van a RBE-ban egy auto over/under clock cucc, ott tudsz állítani órajeleket is, hogy 3d-ben mennyin menjen, mekkora fesszel, és 2d-ben mennyi legyen, csak az sem volt nekem túl jó(#7655) Laraxior:
mondjuk nekem lehet azért, mert nagyon alacsonyra vettem az értékeket (200/250 @ 1V).
lehet kipróbálom annyin, mint neked van -
MPowerPH
félisten
válasz
Laraxior #7625 üzenetére
Melyik halt meg 900/1100 -on?
Azt biztosan viszi mindegyik, nem hiszem, hogy gondot jelentene. De game alatt nézd meg, mert a furmark meg a bench progik se érnek semmit se. Olyan beállításon, hogy tuti VGA limited legyen, akkor gyorsan kijön a hiba.
Keldor papa: Igen, annyira vannak belőve. Nem tudom mennyire válogatott GPU -król van e szó, mert normális esetben ez piszkosul melegedne. Afterburnerrel néztem, én 1,35v -ig tudom küldeni a GPU -t. Azt lehet valahogy unlockolni, hogy több kakaót nyomasson neki?
-
MPowerPH
félisten
válasz
Laraxior #7471 üzenetére
Csak 1920x1024 -ban tudok tesztet csinálni, de azt se most, ugyanis csak 7végén van HD tv -n a gép, most sajnos be kell érnem egy olyan moncsival ami csak 1280x1024 -es felbontást tud. Bár megjegyzem, ilyenkor nem is szoktam gamelni.
Ha szombaton jó, akkor csinálok tesztet.
De van egy olyan érzésem, nem a 775 lesz itt a ludas, bár a 90 CF -nek kell a kakaó, mert van procilimit rendesen...mondjuk nem ekkora felbontáson és nem max. szűrőkkel. Kevés az a 2x8 -as sáv szerintem.peetmaster: Igen, ott már nem lehet, az tény. Azért is voltam kíváncsi mit tud ez a CF. Ezzel elértem azt, hogy még egy darabig nem fogok 5870 -re váltani.
-
zH.
senior tag
válasz
Laraxior #7459 üzenetére
Személyes tapasztalatom nincs ,de VGASPEED szerint nem - nézd meg. Egyébként nekem az a játék egy semmi. Senkit sem szeretnék megbántatni ,de agyatlanul tunkolva a csillogó villogó izéken.
Bad Company 2 , Dragon Age ,Counter Strike Source , Shadow of Chernobyl (ha kivittem akkor CoP) ezekkel tolom.
Keresem a játékokat amik lekötnek.Sajnos nem sok ilyen van.
-
peetmaster
senior tag
válasz
Laraxior #7454 üzenetére
Sajnos egyet kell értenem Laraxior-al a new design-al kapcsolatban.
Volt több féle 4890-em, de messze az volt a leghangosabb és legmelegebb az összes közül. A GTX260-am majdnem olyan hőfokokat produkál Furmark-ban 3-4 perc után, mint a new design idle-ben.
BMW001: az általad leírt dolgok egy részével egyetértek, viszont GTX-ekből is ki lehet fogni finom példányokat.
(jelen esetben pl. egy Gigabyte GTX275 Super OC-t) Amit pedig az utolsó bekezdésben írtál, hogy egymagában nem alkalmas full hd-ra a 4890... nekem nem sikerült megfognom a 4890Toxic-omat semmivel full hd-ban. De az is lehet, hogy nem próbáltam ki olyan játékokat, amivel meg lehetett volna fogni. Viszont azt én is leírtam pár hsz.-el korábban, hogy a szűrőkkel (főleg az AA-val) óvatosan kell bánni.
A GTX285 pedig...hát az GTX285, no comment.
-
Cölöp
tag
válasz
Laraxior #7096 üzenetére
Laraxior: Akkor ha idle 40 (GPU-Z, ATT), akkor az valójában 65°C?
Le lehet ezt valahogy ellenőrizni?
Dusee: Nekem a Cod2 nem szereti, ha megy az ATT, egyszerűen leáll indítás közben. Ha Cod2-vel akarok játszani, ki kell lépnem az ATT-ból. Persze ott nincs is szükség a tuningolt órajelekre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest