- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sandrew
őstag
válasz
yakuza.tora #9532 üzenetére
Rendeltem is párat
-
Sandrew
őstag
válasz
yakuza.tora #9526 üzenetére
Sokat gondolkodtam... Rájöttem mi kell nekem 5850 xtreme
-
scope2007
addikt
válasz
yakuza.tora #9526 üzenetére
azt azért nem is ajánlottam kifejezetten.. nekem is volt sima vaporom.. de nem jött be annyira... bár a refnél még mindig jóval halkabb volt
-
válasz
yakuza.tora #9424 üzenetére
Soha sem állok át, maradok az Ati-nál, hátha becsúszik egy 5850/6850, az bőven elég lenne nekem
.
-
válasz
yakuza.tora #9408 üzenetére
Még gyárilag is, nemhogy így, szinte izzik
. De teljesen elégedett vagyok vele, csak tetszik az 5850/6850, így lehet leváltom nemsokára
.
-
djcsefa
tag
válasz
yakuza.tora #9372 üzenetére
mint láttad úgy írtam h "és/vagy". Tehát ha külön húzom as gpu-t és a Mem-t akkor is hasonló a probléma.... és mikor még single-ben volt a kártya akkor is ezt csinálta amit most crossfireben. ...és bármelyik kártyát húzom együtt vagy külön akkor is fagy. A.Catal.-t használtam. A hütéssel nincs baj. A gyári hütés van rajta ami bár zajos 1 kicsit de nem hüt annyira rosszul. A venti bár kicsi és nem fúj annyit mint egy nagyobb ventis, de ami elönye h a zárt "burok miatt , a meleg levegő 'direct'-módon távozik a számítógépházból.....és nem bent keveri a meleg levegöt (ezzel melegítve más alkatrészeket )
-
djcsefa
tag
válasz
yakuza.tora #9358 üzenetére
nekem , mint támogatottnak könnyű.......csak a szponzort sajnálom 1 picit
-
djcsefa
tag
válasz
yakuza.tora #9352 üzenetére
én vagyok a sponzor!!!
hála isten jó fej vagyok
és mindig adok magamnak támogatás. Vita nincs, egyettértés van.
Szép álmokat mindenkinek
-
djcsefa
tag
válasz
yakuza.tora #9349 üzenetére
azt hiszem van elég "szponzorom"
-
varsam
őstag
válasz
yakuza.tora #9349 üzenetére
ott van neki az i7, meg az 1000W CM táp, nincs problem
-
varsam
őstag
válasz
yakuza.tora #9289 üzenetére
Te 2 gigás vaporra tetted fel az S1-et? Mert akkor annak lehet, hogy pár milliméterrel arrébb van a gpu-ja és úgy már felfér az S1. Nem tudom, mondom, nekem nem sikerült feltenni az enyémre.
Ha felmegy rá, akkor olcsóbb megoldás lenne ilyen F12 ventikkel, mint a Heidi. Én SWIF2 ventikkel számoltam, nekem azok jöttek be, de leszabályozva biztos jók az AC-k is, jó márka.
Használtan talán megengedi az eladó, hogy felpróbálja rá és akkor kiderülne minden. -
kittan
tag
válasz
yakuza.tora #9286 üzenetére
Hát nem tudom......
Attól függ, hogy leszek anyagilag.
Gondolom nem fog meghalni a kártya mert 1hónapot vapor-x-el használom
100%-os venti és cső.
Had zúgjon.
Köszi a segítséget!! -
kittan
tag
válasz
yakuza.tora #9281 üzenetére
Egen.
1Gb-os.
Ööö, hogy is mondjam így utólag gondolkozva kicsit nem meglepő ezek az értékek mert dolgozik a kártya elég szépen.......cod7 minden totálisan fullon nagyon picit beakad néhe nemtudom de szerintem a memória kevés neki de már rendelés alatt van egy.Hűtőzsír után mindenképpen írok, hogy mi lett a végeredmény!
Hát ha nem válik be..(nekem elég az is, hogyha nem fog ízzani a cucc) és nem viszi lejjebb az értékeket akkor már csak az lessz a kérdés, hogy melyik ventit vegyem.
Amit nem nagyon szeretnék mert elég sok ráment ot a gépemre tuning céljából.
Nemtudom mennyit segít vagy nem segít de a VGA másik oldalára úgy, hogy ne érjen hozzá rámaszekoltunk haverommal (Csaszykj) egy 8cm-es ventit had tolja rá az is........
De semmi hatás.Szerintetek ha hűtőcsere lessz akkor egyértelmű választ szeretnék megha léehet indokoljátok meg
,hogy
-Scythe vagy Accelero.
Köszi.
-
kittan
tag
válasz
yakuza.tora #9265 üzenetére
Hello.
Neked, hogy produkál az S1 rev.2 ??
Nekem Vapor-X van amitől énis többet vártam.....
De mondták itt az mx3-as hűtőzsírt, hogy jól szuperált.
Én először azzal próbálkozok.
Ha kellő képpen leviszi akkor marad a Vapor-X ha nem akkor........talán Scythe Musashi.
Valakinek lenne valami tapasztalata a Scythe termékkel? -
Gál István
senior tag
válasz
Nekem a Toxic féle vapor-x hűtés azért elég halkan és hűvösen tartja a 4890-et. Abszolút meg vagyok vele elégedve.
-
Dictator^
veterán
válasz
Nem várok semmit, a dizájn lófaszt nem izgat, az érdekel, hogy halk legyen és ne kelljen már plusz cuccokat vennem rá/hozzá.
Azért kérdeztem a TOXIC 6850nek is a gyári hütője baromi hangos?
Mert még kb 15-20k rádobással lehet meg is tudnám venni.Legalább lenne TrueHD hangom
-
Dictator^
veterán
válasz
yakuza.tora #9263 üzenetére
Ilyeneket én el akarom kerülni, ref. hűvővel lenne jó , ha normális hangja lenne.
-
AirBooms
addikt
válasz
yakuza.tora #7579 üzenetére
Bizonyos értelemben valóban hülyeséget írtam. Még anno, amikor vízhűtő blokkot kerestem a 4890 OC-mra, akkor merült fel az, hogy melyik kivitel, milyen nyákos és milyen VRM-mel készül. Igen, a Vapor-X az egyedül nem kompatibilis a ref. nyákos verziókra kiadott blokkokkal, a Toxic viszont igen. Azonban a Toxicnak csak látszólag ugyanaz a VRM-je, valójában erősebb felépítésű.
Mindenesetre köszi a kiigazítást! -
zolisx4
őstag
válasz
yakuza.tora #7588 üzenetére
nem olyan nagy dolog egy szalagcsiszoló ,reszelő, meg egy kis méretű satu ,
A felfogatást 2 komponenses Zalman ragasztóval szoktam megoldani de ugy hogy csak a közepére teszek egy pici pontot a ragasztóbol és körbekenem hőpasztával és igy mivel nem teljes felületű a ragasztás le lehet szedni később de viszont a pszta miatt a hővezetés is tökéletes -
zolisx4
őstag
válasz
yakuza.tora #7584 üzenetére
én ugy szoktam csinálni hogy elmegyek a ComputerModba ott keresek valami bordát, ami tetszik, és általában nagyobb mint szükséges lenne és magam csinálom meg
-
zolisx4
őstag
válasz
yakuza.tora #7582 üzenetére
én negyon meg vagyok elégedve a hőmérsékletével csak azért szedtem szét hogy megnézzem a panelját kiváncsi voltam rá nagyon,és a memóriákra akarok réz bordát azt mértem mekkora fér el rajta
-
Daffni2
addikt
válasz
yakuza.tora #7579 üzenetére
Toxic - Ennek ha jól látom, a ref VRM-je van!
Pont nem látni, mert raja van a hűtőborda.
-
.zSoLTi.
senior tag
válasz
yakuza.tora #7432 üzenetére
Hát a tápom az egy 550w-os HKC, +12v on 24A-es. Annyira nem értek hozzá de sztem azért ennek elégnek kellene lenni..
-
Laraxior
titán
válasz
yakuza.tora #7422 üzenetére
sebaj..utána két évig kuss van megint
az az egy game ami megéri a befektetést..tuti befutó..látatlanban is
-
Laraxior
titán
válasz
yakuza.tora #7417 üzenetére
teszt alatt felkúszott 1200MB fölé valamivel. Crysis 2-nél egyértelműen cserélem a két VGAm
már Crysis 2 a wallpaperem is
Nekem 26" samsung
GTA-ra leszek kiváncsi..még nem próbáltam ki -
zolisx4
őstag
válasz
yakuza.tora #7410 üzenetére
-
Laraxior
titán
válasz
yakuza.tora #7415 üzenetére
ami nekem számit természetesen
1920x1200ben
-
Laraxior
titán
válasz
yakuza.tora #7413 üzenetére
megnyugodtam hogy nincsen különbség Crysisban a sima és a 2GB-os verzió között, pedig nálam 1200-1300MB-ot zabált a VGAmemóriákból
-
Laraxior
titán
válasz
most alapon megy 63%os ventivel:
display IO: 53.50
memory IO:60.00
shader core: 56.50
core temperature: 53.00 -
Laraxior
titán
válasz
ez régebbi vaporX nem? az enyémen nincsen hátoldalon borda,se ram, és 2x6pines a tápcsatija
jaaa hogy ez a 2GBos verzió...ennyi pluszfeszt igényelne? -
Laraxior
titán
válasz
yakuza.tora #7403 üzenetére
nekem is vaporX van... legalábbis az egyik
75 fok felett még nem láttam..és 90%os ventivel max -
zolisx4
őstag
válasz
yakuza.tora #7406 üzenetére
Bocsi tényleg irtad elnéztem akartam javitani de későn vettem észre
és milyen hűtést csináltatsz?? vagy csinálsz?
a memóriára én ezt raknám
deha jól tudom a memóriát nem méri a vga
4890 New Design nekem ez van most a gépembe de ennek sincs a memórián semmi hűtés ugy tudom hogy ez sem mérialapon azért az soknak tünik a hőmérséklet amit mondasz valaki vapor -x es tulaj irhatna neki mekkora a hőmérséklete
-
danilla
őstag
válasz
Ez fura, vaporx-es hűtővel nem sokkal jobbnak kéne lennie? Nekem referencia hűtős 4890-em van, idle: 50°C (hangtalan szrencsére, így nem kellett belenyúlnom a biosba, nem úgy mint a 4870-nél), játékoknál nem megy 65°C fok főlé.
-
zolisx4
őstag
válasz
VAPOR-X nekem igaz 4870 es volt de az még melegebb volt
De amúgy nekem is felmegy furmark alatt GPU TEMP MEMIO 77 fokra
nem irtad hogy terhelés alatt vagy terhelés nélkül -
MPowerPH
félisten
válasz
yakuza.tora #7389 üzenetére
De, folyamatosan rá van dugva, csak, hogy tudjam milyen költségeket csinálok.
A Max. 466W a konnektorból, az átlag 454W. 90% -os hatásfokú a tápom, így kb. 419W a teljes rendszer fogyasztása, 4Ghz -re húzott i7 társaságában.
Mika1227: Csak adni kell neki egy jó ventivezérlést. Nekem a GPU az életben nem megy 85C fölé, még Furmark alatt se, pedig 950MHz járatom, és gyári hűtés. És nem is mondanám hangosnak, pedig itt vaj 2db. Ha ez hangos, akkor próbálj ki egy X2 -est.
Nah, az mikor ráindítja 3D -ben. Anno mértem rajta 120C -t is, amit elvileg bír, én azért sajnáltam. Így kellett nyomatni a ventit rendesen, mint egy orkán.
-
Devid_81
félisten
válasz
yakuza.tora #7323 üzenetére
Arra en is kivancsi vagyok, hogy mennyit fog taplalkozni
Csak erdeklodes szinten, kb mit erhet most egy ASUS 4890 TOP?
Oem, es gari csak gyartoi.
Nem akarom eladni, se fel se lefele fejleszteni, csak lattam aproban, hogy a sima verzson 42k -
helkis
veterán
válasz
yakuza.tora #7321 üzenetére
szerintem is elég kevés, már egy 5850 is elég nehéz alapban, gyári coolerrel, az FC-blokkokról nem is beszélve..
azért dúrva lenne ha 1,5kW-os kártyák születnének, jobb is így hogy 300w max aztán "okosodjanak", ne csak "izomból" dolgozzanak.. -
helkis
veterán
válasz
yakuza.tora #7319 üzenetére
jepp, újra elolvastam, elég hülyén van megfogalmazva, az 1,5kiló az valszeg a kártya súlyára vonatkozik, amit el fog bírni mechanikailag a slot, a watt marad 300w?
esetleg egy angolos lefordthatja.. -
Devid_81
félisten
válasz
yakuza.tora #7284 üzenetére
En megvarom amig az 5890 lenyomja szepen az 5870-esek arat.
Nem mintha most lenne akar 5 ezrem is gep fejlesztesre, de mire ezeket megeljuk meg sok minden lehet
Meg ha a vesztemet erzem akkor megpiszkalom a VGA-t, 10% tartalek meg van benne, nem mintha az sokat szamitana. -
zolisx4
őstag
válasz
yakuza.tora #7257 üzenetére
ja vágom azt hittem hogy már olvastál valamit hogy már nálunk is kapni
Devid_81
hát énis igy gondolom,hogy elég lessz még egyenlőre, főleg nem látom azt a hatalmas gyorsulást amit az 5xxx szériára mondtakkb énis hasonlóan játszom ha van időm .
-
zolisx4
őstag
válasz
yakuza.tora #7255 üzenetére
arra gondolsz hogy már ki adták ??az 5830 as nem láttam még nem is nagyon kerestem de biztosan igazadvan
-
zolisx4
őstag
válasz
yakuza.tora #7010 üzenetére
nekem már bevérzett a szemem a méregtől, olvasom itt a teszteket és elkezd füstölni a monitorom kijött a füst belőle rendesen meghalt most egy 15"crt nézek már 3 cm ről
-
madgie
titán
válasz
yakuza.tora #7006 üzenetére
Az 5770-et szvsz inkább a 4870 helyére ültették, a 4890 leváltására inkább az új 5830 gyön majd.
-
zolisx4
őstag
válasz
yakuza.tora #7006 üzenetére
nem itt a PH az apróhirdetésben láttam
-
zolisx4
őstag
válasz
yakuza.tora #7004 üzenetére
ja és még rádásul egyed uralkodó, már kiadták a belépő szintü vga kat nehogy árcsökkenés legyen az 5xxx széria piacon,, még mielőtt jön az NV a 4890 es meg már lassan 35 ezer
-
zolisx4
őstag
válasz
yakuza.tora #7002 üzenetére
hát sokkal egyszerűbb egy hővezető lemezt rátenni és kész kihézagoljuk hővezetővel és kész ,meg ugye sokkal olcsóbb előállítani csak a vevők ezt nem nagyon érzik
-
zolisx4
őstag
válasz
yakuza.tora #6994 üzenetére
gyári fehér gap-pad vagy mi az a vastag valami igen azt nem is értem hogy miért nem oldották meg rendesen a vga hűtésének illesztését hanem 3 mm vastag trutyi és kész azt amit árultál az jó cucc volt sokkal jobban átvitte a hőt ha jól emlékszem volt akinek 5 fokot is esett a hőmérséklet a csere utánn
-
zolisx4
őstag
válasz
yakuza.tora #6990 üzenetére
látod amit linkeltél azon rajta hagyták a hőelvezető piros lemezt és igy rakták rá a hűtést ez nem rossz megoldás csak pont olyan meleg a VRM mint gyárilag csak a gpu hőmérséklete esik le valamennyit
a második kép pedig nem referencia modell ott pedig alaplapra való hűtéssel oldották meg a VRM hűtését ez viszont jó a referencia vga ra is -
zolisx4
őstag
válasz
yakuza.tora #6985 üzenetére
ez a 4890 VRM ezt kell hűteni azzal a pici aluminium bordával amit az hűtéshez adnak ez alapból 70 fokos terhelve eléri a 100fokot szerinted a ragasztős borda megáll rajta ,nem áll meg elhiheted ,
amit linkeltél az egyik az vapor -x VRM hűtés ha ránézel látod hogy teljesen más a VRM rajta mint a referencián azért elég rá az a borda ,és igy van ez minden nem referencia modellnél .
a Zalman az kifejezetten a 4890 és 4870 referencia modellre való de kipróbáltuk computermode ban mivel napi kapcsolatban vagyok velük nem tudja lehűteni normálisan a VRM et ennek 1 oka van Scythe Musashi hűtést szokták rátenni a vgara és egyszerűen nem fér el alatta a piros bordaS1 rev2 alatt elfér de viszont hiába raksz rá ventilátort kevés.[link]
egyedül ezzel tudod lehűteni de passzivan ez sem működik kell rá egy ventilátor -
zolisx4
őstag
válasz
yakuza.tora #6981 üzenetére
láttál már szétszedve 4890 es referencia vgat ??? és láttad a VRM et rajta ami a saját hűtésével is 100fok nem azzal a kis aluminium darabbal .azzal simán leég a vga de te ezt tudod mert próbáltad ,
Csak olyan hozzászólást irj amivel nem okozhatsz anyagi kárt másnak mert ha valaki megpróbálja rátenni és még sikerül is véletlenül a 3x3 mm VRM re ragasztani azt a kis bordát tuti leég a vga
A másik a Vapr- nak teljesen más nyák lapja van nem összekeverendő a referencia 4890 el és a més gyártók éltal gyártott hűtési modellekkel -
zolisx4
őstag
válasz
yakuza.tora #6979 üzenetére
zelek:::::: nek akartam félre nyomtam
Ha veszel egy olcsó referenciát arra hiába teszel rá a AC S1 rev2 vagy Arctic Accelero TWIN TURBO semmit nem érsz el vele, mert a VRM hűtésről még gondoskodni kell, ami nem egy olcsó dolog,
[link]
[link]
Zalman RHS90 HD4870/HD4890
ezek közül kell választani más megoldás nem nagyon van a Zalman RHS90 lehet kapni már nálunk is , igaz pont annyira hatékony mint amennyibe kerül
szerintem jobban jár ha vesz egy vapor-x vagy nem referencia vgat mert azon a VRM hűtés meg van oldva más módonezt én már kipróbáltam és rá is faragtam vele azért tudom hogy igy van
-
Zebu
addikt
válasz
yakuza.tora #6662 üzenetére
köszi!
-
Zebu
addikt
válasz
yakuza.tora #6657 üzenetére
kösz!
Nem akarom rángatni, egyelőre megnézem így mit bír.
Bár pont most volt tuning nélkül egy kék halálom win7 alatt.... miközben ment a HD film....
Lehet az nvidia + ati össze-vissza telepítgetés kicsit borított pár dolgot nálam....
-
csirkosz
csendes tag
válasz
yakuza.tora #6320 üzenetére
( közben jött válasz
)
köszi a segítséget mégegyszer!
esetleg azt tudja vki, hogy mennyi idő míg megszerzik, ha itt nincs raktáron?
esetleg még annyit segítenél, ha nem nagy kérés, hogy elmagyarázod, h pl 950/1100 az mi? Bocs de elég láma vagyok ilyen téren. -
csirkosz
csendes tag
válasz
yakuza.tora #6320 üzenetére
Köszi. Még annyit kérdeznék, hogy akkor ez mennyire is tuningolható?
-
HSM
félisten
válasz
yakuza.tora #6300 üzenetére
Dícsérni szokták nagyon a hűtőjét.
Én 4850-et hallottam, üresben full kuss volt, terhelés alatt volt kis hangja, de vállalható.
-
HSM
félisten
válasz
yakuza.tora #6294 üzenetére
Az 1GB-osból volt egy hibás széria, aminek asszem a hidegindítással voltak gondjai... De 2GB-osból még senki nem panaszkodott ilyesmire. Akinél pedig jó példány van, annál nagyon jól teszi a dolgát.
(#6296) Mika1227: Nem biztos, hogy kihajtja! Most mi lessz???
(Úgyis észreveszed, ha fogy el a procid a VGA-hoz, addig meg minek aggódni...
)
(#6295) Mika1227: Nem, normálisak a hőfokaid.
-
HSM
félisten
válasz
yakuza.tora #6291 üzenetére
Már rég nem.
AMD-nél általában úgy vannak a komolyabb kártyák, hogy az első néhány hónapban csak referenciakártyákat lehet árulni, és csak utána a "saját" verziókat. Ezért nem lehet jópár gyártónál biztosan tudni, milyen kivitelű kari a kiszemelt. Jelenleg amiket írtam karik azok a refnyákosak, legalábbis a fórumos tapasztalatok alapján nem túl rég még azok voltak.
Sőt, a Lite verzió az refnyákos volt valamikor, de nem ref hűtéssel, ráadásul abból is már többféle volt... Tudtommal a sima, nem lite, meg nem extra 4890-eikkel volt gond... (De erről majd írnak az érintettek...) Én nagyon jól megvagyok a refi kis antituning Asusommal április óta...
-
HSM
félisten
válasz
yakuza.tora #6289 üzenetére
És trükkösek, mert van a lite verzió, ami jó, az xt, xxx, black is jó (refi karik) tudtommal/egyenlőre csak a sima, ami ilyen nagyon gáz...
-
Gr3GoRi
tag
válasz
yakuza.tora #6254 üzenetére
És ezen az áron jobban megérné? [link]
-
odorgg
addikt
válasz
yakuza.tora #6230 üzenetére
Én maximálisan elégedett vagyok a Toxic-al
Daffni2: Nálam a GTA4 is megy max beállításokkal 1680x1050-en amiota megvettem a Q9550-es procit
Inkább a négymagos proci hiányzott neki mint aza+1 GB Memória
-
scope2007
addikt
válasz
yakuza.tora #6226 üzenetére
helyes
nem is lehetne jobb házad
én egyelőre megvagyok elégedve vele.. minden téren.. sztem halk, és jól is hűt.. persze mind ez HAFba tesztelve.. máshol nem tudom milyen lenne...tuningolni nem tuningoltam.. minek alapon.. eddig vitt mindent amivel játszok 1920x1080ba
-
odorgg
addikt
válasz
yakuza.tora #6228 üzenetére
Ebben teljesen igazad van
Ezért szerintem a toxic sokkal jobb vétel, mert nemkellmég külön a hűtéssel szórakozniAmugy az 1 Giga memória meg bőven elég minden játéknál( Legalábbis nekem, mondjuk én csak 1680x1050-ben játszogatok)
-
scope2007
addikt
válasz
yakuza.tora #6222 üzenetére
szerintem igen is jó a vapor hűtése.... igaz kell jól szellőző ház hozzá
itt egy 2Ds eredmény.. igaz még az oldallap nincs is rárakva a házra amin +4 120 venti van ami telibe kapja a vgat -
zH.
senior tag
válasz
yakuza.tora #6219 üzenetére
40% ventivel 2D-ben 70fok volt. ( Gondolom ) terhelés alatt felpörög a venti ,így nekem 75-80fok fölé sosem ment.
Most 60%-on van és stabil 50fok 2D-ben. Játék alatt még nem próbáltam ,de úgy lenne jó ha 65-70fok fölé nem menne. esetleg ha feljebb megy akkor megpróbálom 75%-os ventivel. -
zH.
senior tag
válasz
yakuza.tora #6211 üzenetére
nekem 1 hete van meg és semmi gond nincs vele.
milyen "problémára" gondolsz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest