- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcus.fenix
aktív tag
válasz
scabi78 #9002 üzenetére
Egy komolyabb VGA után a második helyre fut be szerintem, mint legnagyobb fogyasztó a gépben. Igaz hogysok kicsi sokra megy, de a ventik, HDD-k, ODD-k annyira nem számítanak, főleg hogy rikán mennek együtt 100%-on.
Ha érdekel, nézd meg ezt, vagy vannak más kalkulátorok is a neten.
-
marcus.fenix
aktív tag
Nekem egy HIS 4890 iCooler4 csinálta, hogy 2D.ben is hangos volt, miközben a kártyát abszolút fölöslegesen 35 okra hűtötte. Mivel nem akartam BIOS-moddolni, csak egy programot találtam amivel meg tudtam kussoltatni (20% alá vinni a ventit) és az az MSI Afterburner...
Ennek van egy része, ahol szépen be tudod rajzolni a hőmérséklet fügvényében hogy mennyin pörögjön a venti, és nincs alsó határ... jelenleg 2D-ben 3%-on járatom a ventit és a kártya 55 fokos, ami nekem bőven jó... hangja meg semmi...
-
marcus.fenix
aktív tag
válasz
paprika #7209 üzenetére
Még csak nem is az új (Call of Pripyat), hanem a régebbi Clear Sky DX10-ben. Nem tudtam DX10-ben játszhatóvá tenni, a kezdő helyszínt, csak amikor rengeteg dolgot kikapcsoltam.
DX9-ben 2enhanced full dynamic lightning" mellett elég szépen elment, de ott sem very high beállításokon, hanem vegyesen. És akkor még semmi AA. Persze amikor kilépsz erről a bázisról, vagy elmúlik a napfelkelte, akkor már játszható. Kár hogy bármennyire tetszik a játék hangulata és grafikája, a harcok annyira gyengék benne (számomra) hogy nem bírok velük játszani. Azt hittem hogy csak ilyen magányos farkas lesz a főhős, és nem botlasz úton útfélen emberekbe, hanem a felfedezés és a horror részét domborítják ki a játéknak... de nem így történt... -
marcus.fenix
aktív tag
Phenom II @ 3200
Kaptam választ, azok is hasznosak voltak, de elvezettek Koroush Ghazi Tweak Guide-jához, ami szuper.
Régebben szerettem a játékok beállításaival bíbelődni, és akkor is olvastam Ghazi játékra szabott guide-jait (Crysis, Oblivion), de ma már jobb szeretem ha nem kell beletúrni a játékba. Ha van Overall Detail állítási lehetőség, akkor még a fejlett opciók részlegbe is ritkán nézek bele. A felbontás adott, mert csak natívon szeretek játszani, és ha valami nem megy Very High-on, akkor elmegy High-on, vagy Mediumon, ha meg már csúnyácska, akkor várok míg lesz alá vasam. Így voltam a Stalker esetében is, ami az akkori 1950XT-met eléggé lefektette ha dinamikus fényeket akartam. De ennél tovább már hova várjak?
Szóval a leírás alapján úgy néz ki hogy a játék kezdetekor pont a reggeli órákban a sunshaft effekt eszi meg a gépeket, ezért az itt kapott érték nem mérvadó a további teljesítmény tekintetében, ráadásul low-ra állítva még megmaradnak a napsugarak, az FPS viszont felszökik a játszható tartományba. Ha végzek mára a melóval, akkor majd ki is próbálom hogy ez igaz-e. És ír még néhány egyéb beállításról amivel minimális látványbeli különbség ellenében jópár fps-t összeszedhetünk...
-
marcus.fenix
aktív tag
Na mivel a Clear Sky topic halott, itt is beírom a kérdésem:
Még nem játszottam a STALKER játékokkal, és most hogy az áruk mérséklődött, és megvan 3 rész, így sorban ki szerettem volna játszani őket. Először lefuttattam a Call of Pripyat benchet, hogy tudjam mire számíthatok, és egész jól ment. Mivel a történet a Clear Sky-jal indít így én is azzal kezdtem volna, de egy kis meglepetés ért.
Enyhén tuningolt HD4890-en, 4 giga memória és négy mag mellett 1680*1050-es felbontáson kipróbáltam a DX10-et és a legmagasabb profilt (a haladó beállításokhoz még nem is nyúltam) és már a szobában, ahol felébredtem 25 fps-t produkált. Na mondom sebaj, jó nekem a sima high beállítás is, de a helyzet nem javult. Visszavettem DX9-re a rendert, eggyel a DX10 alá, és csodák csodájára ez sem segített, és csak akkor kaptam játszható fps-t, amikor még eggyel gyengébb rendert választottam (akkor persze már 80-90 körüli fps sebességgel) viszont úgy már a játék sem olyan meggyőző. Váltottam még drivert is, 9.11-ről 10.2-re de semmi sem változott. Ez azért érdekes mert a Call of Pripyat benchmark egész szépen futkározott a gépemen. Nem érdekel ha egy játék "néha" benéz 30 alá, de azért ez mégis túlzás volt, főleg egy szoba belsejében...
Valami tipp? ( Azon kívül hogy vegyek új kártyát...
)
-
marcus.fenix
aktív tag
Egy kicsit megkutyultam a kártyám biosát, így sikerült elkussoltatni, de újabb gondok vannak. 3D-ben az egész kép furcsán vibrál, hullámzik, mintha valami bezavarná. Nem is tudom mihez hasonlítani. Valaki találkozott már ilyennel?
-
marcus.fenix
aktív tag
A lapok csinálhatnak érdekes dolgokat. Nekem két MSI is azt játszotta, hogy ha túlzottan megfeszeltem a procit, akkor az alaplapi hálóm nem működött. Ha visszavettem akkor újra ment.
Emberek
Hatékony és HALK third party coolert javasoljatok már 4890-re, mert ez a HIS kártya elviselhetetlen... Bios moddal már megoldottam hogy 2D-ben kussoljon, de 3D-ben vagy porszívó, vagy kazán...
-
marcus.fenix
aktív tag
Sziasztok!
Na kicserélték az XFX kártyámat, egy HIS 4890 iCooler-t kértem helyette, mert sok tesztben írták hogy halk, és tuningolható. De úgy látom szopó ágon vagyok, mert a kártya olyan hangos, hogy majd megbolondulok mellette. Három házventillátor, és egy gyári AMD hűtő mellett messze a leghangosabb dolog a gépben, amit játék közben le is szarnék, de alapból is hangos, miközben a GPU 38 fokos. Nem baj, gondoltam majd jól leszabályozom, CCC-ből, erre látom hogy a venti állítólag 5%-on megy.... A CCC minimum 20-ra tudja állítani, ami meg még hangosabb. Valakinek valami ötlete, mivel lehetne még szabályozni ezt a ventillátort?
-
marcus.fenix
aktív tag
válasz
zolisx4 #5547 üzenetére
Menjetek már fel a FutureMark ORB-jára, és keressetek rá hogy egy tiétekhez hasonló rendszernek mennyit kéne egy IGAZI 4890-nel teljesítenie...
Vagy akár kérjetek tuning nélküli adatokat itt a fórumon. Ne ússza már meg az XFX amiatt hogy ti megelégszetek a kártya elvárható teljesítményének 75-80%-ával...
Addig garanciáztassátok, amíg lehet... különben vettetek egy 4890 nevű 4850-et...
Én biztos nem hagyom annyiban, és akár az XFX cseszekszik, akár az iPon, abból biztos balhét fogok csinálni... A Newegg simán cserélte ezeket a sz@rokat...
-
marcus.fenix
aktív tag
válasz
marcus.fenix #5525 üzenetére
A linket elcsesztem:
-
marcus.fenix
aktív tag
válasz
danilla #5524 üzenetére
Mivel előre láthatólag két hetet integrált grafikával kell kihúznom, és utána is minden esélyem megvan hogy megint szar kártyát küldenek ( küldenek egy bontatlan ugyanilyet, ami lehet hogy ugyanilyen fos lesz) most a legtávolabbi dolog tőlem a higgadtság.
Most találtam ezt. Hamarabb kellett volna.Majdnem minden máodik felhasználói leírás arról szól hogy a kártya gyenge. Most vagy nagyon sok a béna user, vagy az XFX a hírnevével játszik...
http://www.newegg.com/Product/ProductReview.aspx?Item=14-150-359&SortField=3&SummaryType=0&Pagesize=50&SelectedRating=-1&PurchaseMark=&VideoOnlyMark=False&VendorMark=&Page=1&Keywords=%28keywords%29
-
marcus.fenix
aktív tag
válasz
zolisx4 #5519 üzenetére
Azt írtam hogy az XFX 489X-ZSFL szériája rossz, nem azt hogy a 4890, de még csak azt sem hogy az összes XFX 4890. Csak a 7-8 féle XFX 4890-ből ez az egy gyatra.
Ebből hogy vetted le azt hogy ne vegyen senki 4890-et, mert a 4870 jobb?
Pont azért vettem 4890-et, mert jobbnak kellenen lennie a 4870-nél kb. 15-20%-kal.Csak egy példa:
http://www.tomshardware.co.uk/forum/page-270716_15_0.htmlUgyanazt a kártyát vette mint én, és amíg le nem tesztelte, addig nem tűnt fel neki hogy ratyi.
danilla
Én komolyan nem értelek...
Ugyanabban a gépben, ugyanabban a slotban, ugyanolyan körülmények között, csak a videokártya változott. Ugyanabban a gépben, ugyanolyan CPU órajellel, ugyanolyan beállításokkal, és még a nap is ugyanolyan szögben sütött, de még a szobahőmérséklet is ugyanaz volt. Aztán megismételtem ugyanezt a haver gépében is.
Biztos mindkettőnk alaplapja szar, és koszos a slot, meg kevés a TT 550-es táp, meg nem tudunk drivert telepíteni, és azonos körülmények között tesztelni... stb.
Viszont a 4870 jól elmegy a szar táppal a koszos 1X-es slotban.
Szerinted visszaküldenék garanciára valamit azelőtt hogy meggyőződnék róla 10000 százalékig hogy hibás???
-
marcus.fenix
aktív tag
válasz
Digitalis #5506 üzenetére
Az mit jelent hogy butított Lite?
Van egy referencia 4890, és akár lite akár nem, annak a teljesítményét hozni kell egy 4890-nek, ha esik ha fúj. Az hogy LITE, annyit jelent, hogy nem kell nekem a mellécsomagolt játék meg szoftver, meg a kábelek és a gyári OC, amit magamtól is el tudok érni.
Ennyi.Ha a kártya már fizikailag is le van butítva, akkor már nem adható el 4890-ként... legyen mondjuk 4890 LE, vagy ilyesmi. Ráadásul XFX bácsi nem akarta hogy ez a kártya sz@r legyen, mert referencia órajeleken fut, és a bios szerint referencia feszültséget is kap, csak a teljesítménye nem referencia...
-
marcus.fenix
aktív tag
válasz
marcus.fenix #5515 üzenetére
Ugyanabban a konfigurációban, ugyanazon rendszerrel, 9.10-es driverrel készített tesztek:
-
marcus.fenix
aktív tag
válasz
Daffni2 #5501 üzenetére
Rágugliztam erre a kártyára, de nem jutottam el az ötödik oldalig, ahol az egyik srác problémákról számolt be. Ráadásul az, hogy XFX 4890, nem sokat mond, mert a szerencsétlen XFX vagy 8 félét gyárt belőle. Például az Iponon még a kép is más volt a termékről, mint amit kézhez kaptam. Amúgy meg az XFX-et megbízható gyártónak tartottam.
HSM
A kártyának, és úgy gondolom hogy az egész ZSFL szériának tápellátási gondjai vannak.
Az XFX módosította a PCB-t, a hűtést is lecserélte, és csak 2 db 6 tűs csatlakozót használ. A termék gyártását szerintem leállították, mert már nem találni róla semmi infót az XFX honlapján. Aki egy HD3XXX után vagy egyéb öregebb széria után vette meg, és nem hasonlította össze másokéval, az tán észre sem vette hogy gebasz van. Én 4870 után észrevettem...Hiába megy gyári, vagy akár magasabb órajelen (csalóka, mert a tuningot is bírja) mégis tesznye a kártya....
-
marcus.fenix
aktív tag
Megrendeltem az Ipon-tól a Garanciafutárt... bárhogy is végződik majd ez a történet, a Logouton fogja végezni...
-
marcus.fenix
aktív tag
Az XFX 489X-ZSFL revíziót ne vegye senki, mert szerintem az összes szar. Átlag 25 %-kal alulmúlja teljesítményben a referencia 4890-et. Lassabb mint egy 4870. Mire az XFX customer service ezt válaszolta:
[TONY 11/5/2009 1:24:41 PM] product ranges can overlap and every card may be slightly different in some way. if you require more performance, please consult with your reseller on a possible upgrade
[ 11/5/2009 1:46:51 PM] No way that a stock 4870 outperforms a 4890 in a very same environment, and I think you know that. But thanks anyway. I contacted my reseller.
-
-
marcus.fenix
aktív tag
Sziasztok!
Volt lehetőségem minimális ráfordítással az 512-es 4870-emet egy 1 gigás 4890-re cserélni. (vadonat újra persze)
Csakhogy beszoptam, mert LASSABB, mint a 4870, amire nem számítottam. Ez a kártya egy XFX, és elvétve találok hasonló problémával embereket az interneten (panaszkodnak a teljesítményére) de megoldást nem találtam.
Volt már valakinek ilyen problémája? Kb. annyit teljesít nálam mint egy 4850...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest