- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolisx4
őstag
az lesz az
ghostmat
H vapor-x ed van akkor nem kell a VRM hűtéssel külön foglalkozni ugyanis a gyári ami van rajta az tökéletes ,egyszerűen rá kell rakni a gpu ra a hűtést .
Egy buktatója van lehet hogy nem fér el a VRM hűtőborda Accelero Rev2 alatt ,
de az Arctic Cooling Accelero Twin Turbo alatt elfér az biztos mert ha lepattintod a sappir feliratú lemezt a vrm hűtésről akkor összecsúszik mert Twin Turbo nál kicsit másképpen van elhejezve a hőcső . -
Zoo123
senior tag
"A nem örül neki amugy mit takar?"
Konkrétan arra gondoltam hogy 2/3-os terhelésen túl már esetleg felpörög a ventije kissé és hangosabb lesz a táp.
Az én 550-es Chieftec tápom nagyon leizzadt a 4890x4850 CF-től, eléggé hangos volt. Ahogy én tudom a Corsair tápoknál ettől -a zajtól- nem kell tartani nagyon halkak. -
MPowerPH
félisten
Nem eszik többet.
i7 nagyon zabál, sokan azért tartanak tőle.
A nem örül neki se takar semmit se, egyszerűen még csak le se lesz nagyon terhelve. Marad neki tartalék, és különben is kb. ekkor a legjobb a hatásfoka.
A hang meg nem olyan hűdenagy, 900MHz -s GPU-ig a gyári szabályozás tök csöndes. -
MPowerPH
félisten
Nálam 480W volt a maximális érték game -ek alatt, egy 4,2GHz -re húzott i7 mellett, 950/1100 -on a két kártya. És ebből még lejön 10%, tehát 432W a rendszer fogyija. A quad -od alapból nem fogyaszt annyit, de még maga a chipkészleted se. Nálad ez az érték 400W alatt lenne.
De még az enyémet is elvinné a mostani tápod, gond nélkül.
DX11 -ről jól beszélsz, ott a Metro 2033, élő példa, hogy még egy 5970-t is megfog tesszelációval. Nem látom értelmét a DX11-nek, szóval csak jól járhatsz egy 4890CF -el, 5870 -t üti. -
zolisx4
őstag
Igen én voltam
Valószinű nekem a vga volt hibás mert tönkre is ment ,meg még segitettem kicsit én is
annyi hűtést teszteltem próbálgattam hogy az egyiknél a kifelejtettem az alátétet a GPU hűtés alól hézagolásnak volt ,na én azt annélkül ráraktam szépen meghúztam és letört a gpu sarkanem volt sikban .
Sapphire Radeon HD 4890 New Design van most nekem ez nem referencia és nagyon meg vagyok vele elégedve ,eggyenlőre nagyon jók a hőfokaim ,de ez változhat majd nyáron ,de mivel ennek más a VRM része és a GPU hűtése egyszerűen tudok hűtést cserélni ja és ez nagyon csendes a másik 4890 esem a szekrényben dobozában pihen -
AirBooms
addikt
Hát igen. Unokaöcsémnek vettem még tavaly év végén egy 4850-et, ami piszkosul melegedett. Alapból volt olyan 75-80 fokos. Gyorsan vettem rá egy GFXChillát, amivel egyből lement a hőfok 40 fok körülire. Szóval az ATI jó VGA-akat csinál, pláne ez a 4xxx sorozat nagyon jól sikerült, de a hűtésük az sok szempontból csapnivaló.
Egyébként, ha belegondolsz, s nem feltétlenül új cuccokban gondolkodsz, de igényesen és megbízható helyekről szeded össze a vízes cuccokat, akkor azért max olyan 15-20k-val költesz rá többet, mint a léghűtésre. Cserébe megbízhatóbb hűtést kapsz, jobb tuningolhatóságot, csendesebb üzemet. Procira sem a gyári hűtőt használod, ugye?
S az igaz, hogy a blokkok hardverspecifikusak, de pl. CPU-nál a 775-ös foglalaton belül tök mindegy milyen procit raksz a rendszerbe. A blokkon nem kell változtatni, egyedül a VGA-blokkok eléggé specilásak. A vízhűtés többi eleme (csövek, szivattyú, tartály, radiátor stb.egy teljes rendszerscere esetén is maradhat).
-
AirBooms
addikt
Nem a mundér(om) becsületét szeretném védeni, de a korábbi Sapphire 4890 OC-m gyári hűtése ugyanilyen hangú volt, mint az MSI-é. Engem az zavart legjobban, hogy a bootolás elején teljesen erővel felpörög a venti pár másodpercig, s az valami szörnyű. Érdekes, hogy az Nvidia kártyák ezt nem csinálják.
Szerintem sem melegszik jobban a VGA-d, mint bármelyik átlagos 4890 és a venti hangja sem zavaróbb. Egyszerűen ezek ilyenek. A Furmark pedig minden játéknál jobban terheli a VGA-t. A legoptimálisabb megoldás ezért (elgalábbis a számomra) a víz. -
jonner
tag
Biztos, hogy rendben van az MSI karid? Én pontosan ezért cseréltettem ki anno, abnormálisan zajosan működött. Ha van lehetőséged hallgass meg egy másikat is, mert elvileg nem szabadna hangosabbnak lennie, mint a többi referencia kártya. Vagy legalábbis nem annyival, hogy kibírhatatlan legyen. Ami nekem volt az az egész lakást bevisította, 3 napig bírtam, azután visszavittem és ki is cserélték.
Ja, ha nem egyértelmű, a kicserélt kártya is MSI OC volt.
-
zolisx4
őstag
Daffni2 nek a 4890 es én ez van [link] és neki nagyon jól működik csak ugye ez is elég magas hogy fér el ,de ha ennyire szeretnéd hűteni a vga-t és zavar a hangja érdemes lenne egy vizes hűtésen elgondolkodni igazából amennyit erre ráköltenél azon meg lehet csinálni egy viz hűtést a vga ra de nem biztos
AirBooms erről többet tud mondani .mi kell a viz hűtéshez -
AirBooms
addikt
Igen, ez így jó, sőt nagyon jó. De 3D-ben valami nagyon nem stimmel a VRM-mel, a többi hőmérsékleted Furmarkban elfogadható.
Sajnos én nem értek az alternatív léghűtésekhez VGA-k esetében (sem). Csak a vízhez, így ajánlani sem tudok neked megoldást. Vélményem szerint hallgass az itteni srácokra, nekik van tapasztalatuk. S míg nincs megoldva a VRM hűtésed tényleg a legjobb visszatenni a gyárit: lehet, hogy hangos, de legalább hűti a VRM-t is. -
zolisx4
őstag
Ha ezeket a hőmérsékletet nézed amit bekereteztem és azok 90 fok alatt maradnak akkor netezni tudsz velegyártottak hozzá hozzá normálisat amit linkeltem de ha még arra is ventit teszel akkor már majdnem ugyan az a hangod lesz mint a gyárival
de itt többet tudnak mondani neked[link] -
zolisx4
őstag
[link]
erre gondoltam bocsiNem szivesen használnám igy a vga-t de ellenőrizd ha csak 2d ben használod a VRM nehogy felmennyen 100fok fölé ha 80- 90 fokos vagy kevesebb akkor jó de a 3d alkalmazást kerüld
Adnak sok mindent de előtte érdemes megkérdezni mert könnyen meglehet sütni a kártyát -
Zoo123
senior tag
Nem tűnik rossznak, de nincs vele tapasztalatom.
Ha figyelmesen megnézed a gyári hűtő alján a piros fémlapot pár csavar rögzíti a felső műanyag légterelőhöz. Ha leszeded róla a műanyagot és a fémlapot visszacsavarozod a VGA-ra akkor a VF1000 is elfér fölötte
Persze a fémlapra kell tenni memóriasüniket, hogy hűljön.Zolisx4: rosz a link!
-
zolisx4
őstag
én tönkre tettem egy 4890 es vgat
pont ezekkel a dolgokkal a gyári hűtés a legjobb azt ragd vissza és ne piszkáld.
De ha mégis akkor ezt tedd rá [link] kb 8 ezer be kerül attól függően hogy melyiket választod mert két féle van belőle ami a hűtőborda forditásában valósul meg ,ventilátor kell hozzá annélkül pont olyan meleg lesz mint most ha raksz egy ventit rá akkor pont ugyan azt a hőmérsékletet kapod majdnem mint a referencia hűtéssel ezt is kipróbáltamnem ér annyit mint amennyit rá kell költeni rádásul a mostani zalman alatt el sem fér
igy néz ki a te vga-d
amit linkeltél az nem jó hozzá az alkatrészek nem ugyan ott vannak -
G4ga
őstag
-
zolisx4
őstag
hát ezen nincs mit értékelni sajnos az igy nem lessz jó , tönkre fog menni a VRM hőmérséklet borzasztó 120 fok fölött van az nagyon sok csoda hogy nem kapcsolt le
a javaslatom hogy ragd vissza a referencia hűtést .Zoo123
azt a zalmant már próbáltam ugyan ugy felmegy 120 fok fölé pedig erre találták ki és mégis -
Zoo123
senior tag
A VDDC 120 fok fölött???
Megsütöd a VGA-d ember!
Azonnal tegyél valami normális hűtőt a feszültségszabályzókra -memória süni nagyon kevés!- mert ilyen magas hőfokon nem sokáig fognak működni...Legalább a gyári hűtőről a fémlapot -ami eredetileg fedi a VRM-et- azt tedd vissza és arra dobj rá pár hűtőbordácskát, mindjárt egészségesebb lesz a hőfok.
Vagy dobj rá valami ilyesmit:[link]
-
HSM
félisten
Nem vram... VRM.... Ami a Voltage Regulator Module rövidítése, a tápkör a kari hátulján.
Ami a Giga karin egy bazinagy fekete borda altt van, vagy ami a linkelt topic oldalának alján látható egy refi 4870-en. ezt gyártja hozzá a Zalman, csak itthon nem kapni: [link] vagy van thermalright VRM-1 VRM2 vagy mi, Pixmania-tól lehet beszerezni. Elvileg sünivel is hűthető, bár szerintem egy reit se bírna el tisztességesen, nem egy Black-et....
-
Daffni2
addikt
Nem rossz hűtő, de ezzel jobban járnál,és még olcsóbb is:XIGMATEK Bifrost VD1065
-
HSM
félisten
Azt mondják, a VF1000 10-15 fokkal jobba Vapor-X-nél. A gyáriról nincs szó. Azt mondják még, a VRM kritikus a refinél. De kb. ez az, amit tudni kell. Ami jó hűtő a 4870-re, az szerintem elmegy a 4890-el is. Van egy gyárilag VF1000-el szerelt 4890, a Gigabyte UD vagy OC... [link]
-
G4ga
őstag
sry a 2. hsz:
ugy a hivatalos oldal szerint nem támogatja a 4890, több forumon olvastam hogy jó rá.
gondoltam megkérdezem hátha valaki probálta már...aki esetleg ráér és ért angolul, belenézne ebbe?. én azt veszem ki hogy emberünk dicséri a vapor x gyári hütésével szemben!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gránit mosogató
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- PlayStationre is jön az első Gears of War felújítása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest