- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Netfone
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolisx4
őstag
válasz
fsb1000 #8253 üzenetére
Nem javult meg most jöttem haza 10 perce az IPON ból hát a garancia az nem lesz egyszerű mert nincs 4890 es nekik .
Laraxior
A memóriát én is le szoktam venni a ccc ben 490 MHz re a gpu meg ugye 240 re veszi vissza magától ,én nem vettem észre semmit néha még elfelejtem vissza venni a memóriát és úgy szoktam játszani a GTR 2 ben észre sem venni. -
-
helkis
veterán
válasz
fsb1000 #8229 üzenetére
HD4890-nél olyan powermanagement van, hogy mikor visszaveszi az órajelet 240-re akkor a 2.0-s pci-e-t is leveszi 1.1-re!!
GPU-z-ben ellenőrizhető: van is egy kis "hint" ha a bus interface fölé mész egérrel, hogy a energiagazdálkodás miatt megváltozhat a rendelkezésre álló sávszélesség, alatta ott van az elérhető sávszélesség, legalul pedig a jelenlegi, ez a gpu-z indulását követő 2-3sec-ben át is vált..
ha a sávszélt akarod tesztelni, akkor emeld meg a pci-e órajelet 100-ról 110-re pl.. az egyértelműen megmutatná, hogy kevés neki a 8x-es slot szvsz.. -
fsb1000
nagyúr
válasz
fsb1000 #8228 üzenetére
A helyzet változatlan GTS250 társkártyával: Dirt2-ben 20%-val kevesebb fps
De asszem' rájöttem mi a gond.
A HD4890 valamiért csak x8-at kap, én meg eddig mindig NVIDIA-kkal teszteltem a Pcie skálázódást, azoknál megjött az x8. 2.0. Azaz 4890-vel csak fele sávszél van meg, illevet x16 2.0-hoz képest csak az 1/4-e.Egyébként GTX275 SLI-vel is volt egy ilyen gondom egyszer, berakás után lassuak voltak de akkor az egyik makacsul x2.0-ba állt.
Kártya felcserélés +driver csere segített. (wudu varázslás...)Most is megpróbálok egy régebbi ATI drivert feltenni, hátha segít.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
fsb1000 #8200 üzenetére
Te hoztad fel a tuningot nem én. Én csak mondtam, hogy a hibakeresésnél nem előnyös a tuning.
Hiába írják be a júzerek a fórumba. Akkor tud az AMD segíteni, ha leírják a gép paramétereit a supportnak. Mivel konfigfüggő a hiba, így először össze kellene rakni egy olyan gépet, ami reprodukálja a problémát. Ezt csak úgy tudják megtenni a gyártónál, ha megkapják a visszajelzéseket. Addig nem tudnak mit csinálni, amíg nekik nem jön elő a probléma. Mint láthatod a tesztekben számos eltérő konfig van, és nem írnak problémáról, ergo sok konfigon nem jön elő. Kellenek az infók a cégnek, hogy előhozzák a problémát.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
fsb1000 #8197 üzenetére
A tuninggal potenciálisan növeled a rendszered hibalehetőségét. Az egy dolog, hogy nem erről van szó, de a megoldásban nem segít ha emeled az órajelet.
Egyelőre azt sem lehet tudni, hogy mely BIOS-szal szerelt kártyák problémásak. Ezért nem tudom tesztelni a lehetséges megoldásokat, mert az istennek nem jön elő az akadás az én kártyámon. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
fsb1000 #8191 üzenetére
Én nem tudom. Egyelőre azt sem tudja az XFX-es srác, hogy konkrétan gyártási hibáról, vagy szoftveres problémáról van szó. 10 konfigot és pár különböző BIOS-sal felszerelt HD 5870-et összeszenvedett, mire talált egy akadósat. Nem egyszerű reprodukálni ... ezek alapján nem véletlenül nem írnak erről a tesztekben.
Nem szoktam tuningolni. Az már önmagában olyan helyzet, ami hibákat okozhat. Mivel hibát keresünk ezért érdemes a default órajelhez kötődni, hogy ne a tuning miatt legyenek fals eredmények.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Energiaital topic
- Honor 200 Pro - mobilportré
- LEGO klub
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest