- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
p87
senior tag
Na ez is érdekes, viszont ezt az XFX HELP DESK-én írta egy illeékes: [link]
Igaz, hogy csak a hűtőcseréről kérdez, de ebből kiderül, hogy megengedett levenni , cserélni, tuningolni , csak ha valamit elszúrsz és saját hibádból valamit elrontassz, letörsz a karin akkor nem valószínú a csere. -
p87
senior tag
Most, hogy jobban megnéztem én is Crysis-ben 960/1100 nál néha megjelennek ilyen kis villogó pontok, négyzetek. Úgyhogy itt ez mégse stabil, viszont Prototype alatt ilyet nem vettem észre.
Egyenlőre tesztelem 950/1100 Crysis alat előjön-e.
De végülis 900/1050 is elég nekem bárhova. -
PowerBuldog
veterán
Van egy PCI-os, de azzal már nem bootolt a gép. Lehet, hogy tönkrement, elég régi. Majd szerzek egy másikat.
Közben megnéztem az RBE progival a saját és a letöltött BIOS-t is. A "Hardware specs string" megegyezik, az órajeleket kivéve persze.
Amúgy BIOS-t meg azért akarok flashelni, hogy ne kelljen mindig állítgatni. -
ImI87
őstag
Igen ez jogos, de ez van faszán meghúzva gyárilag, egész olcsón dobálják őket, és nem olyan ronda piros színűek!
Az hogy hátra (IS) fújnak nem akkora gond, van rá megoldásom, hogy az a meleg se maradjon bent......zuchy: rendes vagy, de nem értem, hogy mit akarsz mondani.
. Pont ez az, hogy nálam nem lenne hely közöttük..........
Tehát a kártyák oldalára is hiába teszek ventit, mert nem érne semmit, a kártyák hátuljára meg minek tegyek, mikor ott fújja ki maga a kártya is?
-
bim
veterán
-
lala42
őstag
Szerintem nem a kari lehet a hibás. Inkább arra gyanakszom, hogy a win megérett már újratelepítés nélkül 3 lap és 3 videokari cserét
Holnap , vagy vasárnap rászánom az időt és megnézem, hogy mi a helyzet egy új win-el. (lehet 7-es lesz.) Addig a gyerek használja a másik gépet, oszt játtszon ott
Eredméynről meg majd beszámolok.
Egyébként véletlenül letöröltem a 3D eredményét, de 14900 körüli pontot adott, míg 8AAA val
14100 körül. Nem rosz ez a kártya, csak lehet én voltam a Balf@sz.(Kicsit lusta vok.
De az asszonynak azt mondom, hogy megfontolt, nyugodt
)
-
lala42
őstag
A kékhalál szerintem is hiba
Vagy természetes jelenség?
Előtte a 4850-em nem csinálta a fenti jelenséget. Inkább a driver kiforratlanságára tippelek. Esetleg a tervebe vett winreinstall korábban következik be.
Megjegyzem érdekességképpen, hogy a 3DMark hibátlanul lefutott, De a Bf2, Bf2142 játékokban jelentkezett a hiba. Nos a tápegységre (chieftech 550W) is gyanakodtam, hogy kevés, de ez ki van zárva. 450-el 4870 elemgy, a 90-nek elméletileg kisebb a fogyasztása. A fentiek alapján én a driver kiforratlanságára gyanakszom. -
Sennalacy
aktív tag
Nyilván nem csak markozni vettem csak az volt az első amit futtattam, mert épp fent volt. De mivel NEM markra lett véve a Vantage-t fel se teszem külön egy teszt kedvéért.
Játékokban eddig a STALKER Clear Sky "szépült meg" 1680x1050 4xAA, elfogadható framerate mellett. (24-60 az eddig bejárt részen)
OFF: Tudtommal a Cryostasis egy bughalom, és nem nagyon érdemes vele próbálkozni. Pláne hogy az Nvidia fizikát hivatott demonstrálni. A Deadspace-t kéne inkább kipróbálnotok, ha még nem volt meg.
-
Beowulf_78
addikt
Cryostasis már 2 hónapja elérhető angol nyelvű változatban...
Csekkoltam is 295-tel. Kurva szarul ment, pedig elvileg jól kellett volna hasítania.
Vagy nem ment az SLI, ami blama lenne, egy PhysX-es játékban, vagy meghaladta a képességeit (megint csak) a szűrés. Most szedem le én is, mert a gépen levő iso-t letöröltem. Kíváncsi vagyok hogy fog menni CF-el.
-
old gray
addikt
"Arra viszont fel kell készülni, hogyha bejön az új generáció, akkor hamar eshet a 4800-as karik ára "
Ez engem nem nagyon izgat, miután meglesz a kiszemelt vga jövő év nyaráig a konfig-fejlesztés befagyasztva részemről (bár lehet, hogy egy év múlva röhögni fogok ezen a hsz-emen mint be nem tartott ígéret).
-
Zájec
veterán
"Bár voltak, akik ügyesebben taktikáztak, és sokkal kisebb ráfizetéssel bandukoltak át jópár VGA generációt... "
ezekre a példákra kiváncsi lennék.... minél drágább a kari annál nagyobb a bukó..
elözöleg a válság által okozott áremelkedéssel kapcsolatban igazad van....
kicsit elfelejtettem már... pedig még csak most lábulunk kifelé belöle, ha lehet ilyet mondani... -
Zájec
veterán
"De sajnos egyre több az olyan játék/helyzet, ami már megfekszi a GF-ok gyomrát, a radeonokét viszont nem..."
gondolom attól függ melyik cég csináltatta a játékot..."Szerencsére amúgy én nem markokkal játszom.... "
értem,, a vantage jobban tetszik neked.... mondjuk hosszabb játék mint a 3trémárk
-
schwartz
addikt
Jo, AUTO vezerlessel elnyomja de nem zavaro... Viszont egy HD2900XT, HD4870, HD3870X2 mar uvolt 3D-ben. Ezekhez volt "szerencsem"... De. hogy jokat is mondjak, a HD4870 ref. rekordot dontott, teljes 2 napig huzta nalam,
a HD2900XT-vel nem mertem jatszani mert felszallt vele a gep
stb.
Viszont a GTX285 2D-ben hangtalan, es be tudom loni fix fordulatra ugy, hogy 3D-ben is hangtalan legyen.Probaltam ugyanezt az ATI-kal is, de egy ido utan 3D-ben lefagyott az egesz hobelevanc...
)
-
HSM
félisten
Ami még eszembe jutott, csak lejárt a mod idő... Ami még fura NV-nél, hogy nagyon zsúfolt az NVio csip környéke... Amennyire értek a mikrohullámokhoz meg a jelátvitelhez, elvileg a jel útja (a vezeték elvezetése a nyákon) sem mindegy, milyen formájú, ha nincs árnyékolva, és a csatlakozó alja is gyűjthet zajt... Hmm... Hmm... Ja, meg ugye minél kevesebb alkatrészen megy át, annál tisztább lesz a jel... Mondjuk asszem már kicsit túlzottan átmentem "MythBusters"-be...
-
Beowulf_78
addikt
Köszi! Majd telepítés után megpróbálom.
Kipróbáltam a Crysis Wars-ot, ott is az egyik leggépigényesebb térképet, a Savanna-t. Valami nem gömbölyű azzal a G200 szériával szvsz. Mert BFG 260OC-vel és a 295 is lagzott mint az állat. Ilyet hogy 30-70fps tudjon a 4890 OC 1920x1200 DX10 Very High 8xAA-val álmomban se gondoltam volna...ráadásul azt hittem a lag a játék ill. a szerverek hibája, de nem. Most nincs lag.
De vajon ez mitől lehet? Remélem Abu tudja a választ.
-
Beowulf_78
addikt
A saját tapsztalat ér a legtöbbet!
Én is az ilyen "saját tapasztalatokat" jobban elhiszem, mint a csili-vili teszteket. Az 512Mb Vs. 1Gb memo vita pedig egyértelmű úgy gondolom. Nem kérdés hogy az 512 nagyobb felbontásban, szűrőkkel elfogy. Ez tök egyértelmű, kár ez ügyben vitába bonyolódnod bárkivel is. Mi tudjuk.
-
Beowulf_78
addikt
Ha Faternak is 58 fok akkor jó lesz ez...
Az összes PCI slot foglalt. Jelenleg még nagyobb a zsúfoltság a házban mint eddig, ami a hőmérsékleteknek nem kedvez. De mivel ez CF simán lehet 6-8 fokkal melegebb mint a single 4890.
Minden rendbe ment. Nem vagyok azé akkora láma.CF-et faszán látja. Mivel ez még az nV-s telepítésem a Vantage PhysX error-ral kilép, ellenben a 3d06 lefutott hibátlanul. kelleni fog az új telepítés, bár 3d06 alatt nem láttam képi anomáliát. Minden leszedtem driver sweeperrel, ennél többet nem tudok tenni. Valami benne maradt a registryben, ami a Vantage-al kapcsolatos és PhysX bejegyzés. 1-2 óra múlva kezdem a telepítést, addig tesztelgetek. Nézek pl. egy Crysis Bench-et.
[The Way it's Meant To Be Played - 4890 CF alapon 22115p
]
[GTX 295 alapon 21088p]Majd megváltoztatom a hátteret, ez már nem aktuális.
-
Beowulf_78
addikt
Az nálam nem játszik. Az összes molex tápcsatim foglalt.
Y elosztó meg mint tudjuk annyira szar, hogy 10-ből 10 kontakt hibás.
Én is így voltam vele...a 12V a 12V. Meg ha jobban belegondolok, SLI ready rajta van...de ha ezeket nem a VGA kellene dugni, akkor nem is tudnék SLI-t se beüzemelni, szóval valószínűsíthetően oda fog kelleni, mert így bővül 3x6pin+1x8pin-re a csatlakozók száma. Más lehetőség nincs. -
Beowulf_78
addikt
A monitor azért kötötte meg a kezemet, mert hogy cserélem le bukó nélkül? Sehogy. Használt 1,5 garis 24-es monitor M-VA panellel. Ha eladnám abból csak új Tn panelosat kapnék, az meg nem kell. Ráfizetni meg nem tudnék egy másik S-IPS, H-IPS panelú monitorra. Ez volt jelenleg a legjobb választás amit megléphettem...a guru3d szedtem le a Win7 driver-t. Nem írták hogy 9.4 csak azt a hosszabb számot. Ettől persze még lehet hogy 9.4.
-
szacsee
nagyúr
Köszi!
Így látom én is a helyzetet, bár sok helyen olvasni, hogy belassulnak az ATI kártyák játék közben.
1920x1080-on használnám, gondolom nem lesz vele gondom.
A refhűtőt max lecserélem később valami okosságra, ha már sok lesz a tapasztalat.
4770 CF a másik befutó, illetve a 260GTX, előbbinél néha gond lehet a CF-el és az 512Mb ram már kevés ehhez a felbontáshoz, utóbbit meg nagyjából elmondtad. -
urdongo
tag
Köszi a válaszokat.
Csak azért kérdeztem ennyit mert eddig nem nagyon bíbelődtem ilyen programokkal. (Lévén 8800 GTS + Scytche Musashi kombóról váltottam....és ott furmarkal sem mértem többet ha jól emlékszem 76 celsiusnál
25% OC mellett. Onnantól fogva nem is mértem többé hőfokokat
.)
Tehát ezek a hőmérsékletek így friss ATI-sként megrémítettek. Persze a váltást még így sem bántam meg. Mindenesetre résen leszek és nézelődni fogok valami hathatósabb léghűtés után. Bár nem tudom egyes gyártók hogy fogják megoldani az aprócska VRM-ek hathatós hűtését szimpla bordákkal..az öntapadósak biztos nem lesznek elég jók.Egyébként lenne még egy kérdésem ami a Furmark tesztel kapcsolatban merült fel bennem. Ugye elvileg a GPU hőtermelésével egyenes arányosságban emelkednie kellene a gyári hűtésbe applikált ventilátor fordulatszámának is...de vajon meddig? Füllel érzékelhetően emelkedett is de mintha le lenne szabályozva egy pontnál. Pl: ha manuálisan 50 %-os fordulatszámra rakom akkor már "süvít" (hallhatóan hangosabban mint mikor automatikus hűtés mellett ment a Furmark) és igencsak erőteljesen hűt. Megérzéseimre hagyatkozva kb 40%-os fordulatszámon üzemelhetett az említett hő adatoknál. (tesztelek majd megint...kíváncsi vagyok 50%-on mennyire melegszik a VRM).
Lehet AMD-nél úgy gondolkodtak, hogy fölös decibellekkel nem frusztrálják a leendő vevőket (ha azok "csak játszanak" és nem furmarkoznak?)Tehát nem értem miért nem váltott magasabb fordulatra a venti.
-
urdongo
tag
Az Everest van annyira hiteles mint a Riva Hardver Monitorozója?
Arra is gondoltam, hogy lehet szoftvermérési probléma.
Feszültséget visszavenni csak Riva-ból lehet? Valamint az a pici fesz csökkentés nálad konkrétan mennyi? És mennyiben befolyásolja (csökkenti) az alapórajelet?Egyébként csak Furmark-al tapasztaltam ilyen pokoli hőmérsékeleteket. Hagyományos használat (több órás Warhead, Unreal 3, Crysis) és 925 MHZ-es GPU-val is "csak" 82-86 Celsius-os VRM hőmérsékletet mértem.
-
TTomax
félisten
Ja, meg lehet azért, mert a Vista mind a 6gb ramom látja...
bármi látná ami 64 bites OS...XP is...Csak az OS 1,1GB betöltés után
Tévedés.... annyit foglalt le magának hirtelen... a Vista "betáraz" magának...Amúgy én is 64bites Vistát nyüvök,de csak addig amíg ki nem jön egy WIN7 ami nem beta...
-
Bluegene
addikt
lehet h rossz verzió raktál fel, az xp gyorsabb a vistánál hisz még p3-masokra tervezték, a vistát meg 7ghz-es P4-esekre(sic!), ugye még akkor azt hitték ez lesz
nyílván amit úgy terveztek h pentium 3-mason fusson, az a gyorsabb, pláne ha végrehajtasz néhány alap optimalizációt(az update-ek elcseszettek ilyen szempontból)
a logika szerint is gyorsabb az XP, lehet egy i7esen nem érezni de sokkal gyorsabb, egy p3-mason éreznéd nagyon is
szerinted akkor miért raknak lassú gépekre, a P4-esekre meg az Atomos netbookokra XP-t? mert a vista el sem indul
-
-
HSM
félisten
Hopp, véletlen elrontottam valamit a 4. mérésnél, szélessávún hgytam véletlen a képarányt...
Itt a javítás:
Statistics
Average FPS: 63.78
Duration: 37.05 sec
CPU Usage: 52%
System memory usage: 43%
Video memory usage: 90%Graphics Settings
Video Mode: 1280 x 1024 (75 Hz)
Texture Quality: High
Render Quality: Highest
Reflection Resolution: Very High
Water Quality: Very High
Shadow Quality: Very High
View Distance: 25
Detail Distance: 75
Definition: Off
VSync: OnHardware
Microsoft® Windows Vista" Ultimate
Service Pack 1
Video Adapter: ATI Radeon HD 4800 Series
Video Driver version: 8.14.10.655
Audio Adapter: Speakers (Realtek High Definition Audio)
Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHzValamint kíváncsiságból megnéztem, mi a max, ami kifér a csövön gyakorlatilag minimum grafon:
Statistics
Average FPS: 66.37
Duration: 36.97 sec
CPU Usage: 47%
System memory usage: 40%
Video memory usage: 39%Graphics Settings
Video Mode: 1024 x 768 (60 Hz)
Texture Quality: Low
Render Quality: Low
Reflection Resolution: Low
Water Quality: Low
Shadow Quality: Low
View Distance: 1
Detail Distance: 1
Definition: On
VSync: OnHardware
Service Pack 1
Video Driver version: 8.14.10.655
Audio Adapter: Speakers (Realtek High Definition Audio)
Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHzÍgy kb. egy maszat volt az egész, borzalmas, és így is alig kaptam több képkockát. Szerintem ezek elég gáz eredmények.
Ja, és a 4850-emen (512-es) minden maxon is 40FPS-t mért, pedig úgy aztán totál használhatatlan volt a game....
Nevetséges....
Statistics
Average FPS: 40.37
Duration: 37.65 sec
CPU Usage: 54%
System memory usage: 39%
Video memory usage: 100%Graphics Settings
Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz)
View Distance: 100
Detail Distance: 100Hardware
Service Pack 1
Video Driver version: 7.14.10.643
Audio Adapter: Speakers (Creative SB X-Fi)
Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHzÉs a nap vicce:
Megtaláltam a 4850 1GB eredményem is! Picit visszavett graffal, esett 8FPS-t!!!!
Statistics
Average FPS: 32.72
Duration: 37.46 sec
CPU Usage: 47%
System memory usage: 45%
Video memory usage: 86%Graphics Settings
Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz)
View Distance: 50
Detail Distance: 100Hardware
Service Pack 1
Video Driver version: 7.14.10.643
Audio Adapter: Speakers (Creative SB X-Fi)
Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHzA gyakorlatban pedig mint már írtam, az 512-es medium textúrával, mindn más maxon, 1680*1050 33-as látótávval és 40-50 közötti detail distance-al ment jól, míg a Gigás gyorsabb voltugyanígy, csak 75-ös látótávval és 65-ös detail distance-al, és zéró utólagos rajzolással.
Asszem abszolút no comment....
-
Bluegene
addikt
nah veled beszéltem az XP optimalizációról? A kétmagos E5200-am 40-43Fps-t ad gta4-ben, és még lehet tovább tweakelni
Statistics
Average FPS: 40.10
Duration: 37.23 sec
CPU Usage: 88%
System memory usage: 94%
Video memory usage: 90%Graphics Settings
Video Mode: 1280 x 1024 (75 Hz)
View Distance: 25
Detail Distance: 75Hardware
Microsoft Windows XP Professional
Service Pack 3
Video Driver version: 6.14.10.6936
Audio Adapter: Realtek HD Audio output
Intel Pentium III Xeon processormsáoknál ugyanez 30-32FPS-t adna, mert kicsit elgazosodott az xp-jük és nem optimalizálták
nah itt egy kirívó példa[link], ennyire el tud fajulni extrém esetben, pedig neki is E5200-asa van -
fanti
addikt
olvastam itt a PH-n egy cikk kapcsán, hogy a catalyst a 9.3 verziótol valamelyest használni fogja vista alatt a 2 mag feletti magokat is (ha talál).
ez megvalósult már, vagy csak amolyan marketinges duma volt?
ja, amúgy voltemelés nélkül tudom hajtani 3Ghz-en a procimat, afölött még nem teszteltem, mert a gyári hűtéssel használom.
-
rocket
nagyúr
A Sapphire az ilyen ceg volt mindig is, mar a jeloletlen 128bit-es 9800pro-kkal "nepszeruek" lettek a felhasznaloknal, de az ar erezkenyebb orszagokban (mint amilyen Magyarorszag) elsosorban az ar dominal, es abban osszesegeben verhetetlenek.
Nem tudom mennyi a kulonbseg most (lusta voltam utana nezni
), de megjeleneskor brutto 8000ft volt, annyit azert nem er a +1ev gari, meg ASUS Tweak programja.
En orulnek neki ha az AMD lecserelne a Sapphire-t (0 support/2 ev gari), az EVGA-ra (szuper support, 10 ev gari)
-
Bluegene
addikt
miért kevés a 2 év? nem kevés amit a sapp. ad, a 3 év a sok
most ősszel már rég 58xx lesz, ti meg szépen eladjátok a 4890-eseteket(akár 3 akár 2 év van rajta), mert az 5830 low edition is le fogja nyomni a 4890-t
voltage tuner, CCC CCC?
feszt adni meg lehet a sapphire-nak
sztem a sapphire éri meg igazán[link][link], látható h 8K-val drágább az anus, adnak mellé néhány gagyi programot is amire nincs szükséged meg egy óriási dobozt amit sehova se tudsz tenni
lényeg: nekem azért jön be a sapphire mert jobb áron adja ugyanazt mindenféle gagyi sallang nélkül egy apró minimalista dobozba ami elfér otthon(inkább a dobozon spóroljanak), engem a kártya érdekel, a 3 év meg felesleges, addig tuti nincs meg egy gamernek
-
rocket
nagyúr
CCC-ben tuningolni atlagos felhasznaloknak is gyerek jatek, mig egy third party programmal bar nem sokkal bonyolultabb, de sokan nem vagnanak mar bele a tuningba.
Referencia ASUS HD4890 joval dragabb mint a Sapphire, tehat megfizetette veled az ASUS a felarat, amit a Sapphire a Overdrive eltuntetesevel probal meg, hogy gyari OC kartyakat vegyenek.
Termesztesen az ilyen lepesek nem felhasznalo baratsagrol tanuskodnak, de altalaban a Sapphire kartyai a legolcsobbak, szoval ertheto a reszukrol a lepes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EA Sports WRC '23
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest