- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Realme GT 2 Pro - papírforma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bluegene
addikt
lehet h rossz verzió raktál fel, az xp gyorsabb a vistánál hisz még p3-masokra tervezték, a vistát meg 7ghz-es P4-esekre(sic!), ugye még akkor azt hitték ez lesz
nyílván amit úgy terveztek h pentium 3-mason fusson, az a gyorsabb, pláne ha végrehajtasz néhány alap optimalizációt(az update-ek elcseszettek ilyen szempontból)
a logika szerint is gyorsabb az XP, lehet egy i7esen nem érezni de sokkal gyorsabb, egy p3-mason éreznéd nagyon is
szerinted akkor miért raknak lassú gépekre, a P4-esekre meg az Atomos netbookokra XP-t? mert a vista el sem indul
-
Bluegene
addikt
válasz
old gray #728 üzenetére
[link] igen erre, itt van még néhány tipp, ezenkívűl nem árt ha a registry is rendben van, illetve lehet találni ezenfelül programokat(GAME XP, még ezt nem próbáltam de állítólag jó) amik ezt azt javítanak(pl cache optimalizáció), hangot ne kapcsold ki mert kell a játékhoz, a defragmentálást meg perfect diskkel, speed disk-kel
mind1 lényeg sok kicsi sokra megy ha mindent megcsinálsz javulhat a játékélmény, akinek gyengébb gépe van, annak érdemes ilyesmikkel próbálkozni, kitolhatja a gépe élettartamát, mellesleg megismer pár alapvető dolgot
google-be be kell írni h xp optimalization, egyébként aki core i7-nel nyomja annak szinte mind1, aki viszont p4-gyel az leesik a székről h mennyit gyorsult(mondom húgom SD ramos gépén jobban fut az XP mint nálam a win7 érzésre)
-
Bluegene
addikt
nah veled beszéltem az XP optimalizációról? A kétmagos E5200-am 40-43Fps-t ad gta4-ben, és még lehet tovább tweakelni
Statistics
Average FPS: 40.10
Duration: 37.23 sec
CPU Usage: 88%
System memory usage: 94%
Video memory usage: 90%Graphics Settings
Video Mode: 1280 x 1024 (75 Hz)
Texture Quality: High
Render Quality: Highest
View Distance: 25
Detail Distance: 75Hardware
Microsoft Windows XP Professional
Service Pack 3
Video Adapter: ATI Radeon HD 4800 Series
Video Driver version: 6.14.10.6936
Audio Adapter: Realtek HD Audio output
Intel Pentium III Xeon processormsáoknál ugyanez 30-32FPS-t adna, mert kicsit elgazosodott az xp-jük és nem optimalizálták
nah itt egy kirívó példa[link], ennyire el tud fajulni extrém esetben, pedig neki is E5200-asa van -
Bluegene
addikt
En orulnek neki ha az AMD lecserelne a Sapphire-t (0 support/2 ev gari), az EVGA-ra (szuper support, 10 ev gari) persze h 70 ezerért vehess 4850-est tíz év garival
most őszintén, ezek a kártyák nem örök dolgok, hamar elavulnak, nem jobb az ha olcsóbban veszel egyet és olcsóbban lecseréled? sztem másfél évente le kell cserélni h szinten maradjál, akkor mi a túrónak 10 év meg hatalmas felár? support: ott a fórum
úgyhogy maradjon csak a sapphire nem véletlen h ő ad el a legtöbbet, nem véletlen
eddig 2 sapphire-om volt mind2 tunningos és hibátlan működésű volt/van, jah és olcsó(az óriás doboz hiánya pedig pont jó, lényegretörő)
Na arra én befizetek, mikor fogja az 5830 low edition lenyomni a 4890-t....
Ma lenyom egy 4350 egy 2900XT-t, v direkt gépeltél félre? a 4830 lenyomja a 2900XT-t meg a 3870-est, egyébként érdemesebb lett volna pár hónapot várni és venni egy 2 teraflopsos 5850-est 2000 körüli sp-vel 40nm-el, vagy 5870est ha más nem
lényeg h nagyot fog zuhanni a 4890 értéke és presztízse amikor augusztusban megjelenik az 58xx, lehet azt is mondani h az rv770 utolsó rugása
-
Bluegene
addikt
miért kevés a 2 év? nem kevés amit a sapp. ad, a 3 év a sok
most ősszel már rég 58xx lesz, ti meg szépen eladjátok a 4890-eseteket(akár 3 akár 2 év van rajta), mert az 5830 low edition is le fogja nyomni a 4890-t
voltage tuner, CCC CCC?
feszt adni meg lehet a sapphire-nak
sztem a sapphire éri meg igazán[link][link], látható h 8K-val drágább az anus, adnak mellé néhány gagyi programot is amire nincs szükséged meg egy óriási dobozt amit sehova se tudsz tenni
lényeg: nekem azért jön be a sapphire mert jobb áron adja ugyanazt mindenféle gagyi sallang nélkül egy apró minimalista dobozba ami elfér otthon(inkább a dobozon spóroljanak), engem a kártya érdekel, a 3 év meg felesleges, addig tuti nincs meg egy gamernek
-
Bluegene
addikt
válasz
Dark KillerX #561 üzenetére
látom, mindegyik vistával van
XP-n próbáltad?? úgy látom nem, akkor miről is beszélünk?
én próbáltam mind2-n és én tudom h mi a különbség, úgyhogy engem feleslegesen győzködsz
ha kipróbálnád xp-n lehet kedved támadna újra végigtolni a magasabb fps értékek miatt, vagy a magasabb beállítások okán, de nem kötelező a disznótor ennyi
twine: 2 giga rammal+XP-vel nem zörgött a winyó nekem, azért mert kevesebbet fogyaszt alapból az xp, pont erről beszéltem most h fejlesztés helyett érdemesebb kipróbálni XP-n, de nem írom le még 10000x
-
Bluegene
addikt
igen DX10 módban nagyon rossz(szaggat, lassú még a jelenlegi csúcsgépeken is, látványba sztem nem jobb a DX9nél, blamázs)
DX9 módban vistával jobb
DX9 módban XP-vel a legjobb20 vs 36 fps, ezt mérni felesleges, annyira látszik, ezenfelül meg a szaggatás, brrr.. önkínzás, pláne egy 200K-s gépen, okos ember meg feltelepíti az XP-t azt csók, aki nem olyan okos belepumpál a gépébe néhány tucat szent istvánt és élvezheti a diavetítést az imádott vistával
egyébként ha van kedvetek egyszer próbaljatok ki egy linuxot kábé olyan a gépigénye mint a win98-nak és látványba leveri a win7-et, ennyit a winfosról és ahelyett h javulnának egyre gagyisodnak(talán a win7, talán...), de én még 1X vistát fel nem rakok
-
Bluegene
addikt
hát nemtudom, sztem hagyjuk ezt a vitát, kicsit nálad is jobb az XP azért, de a 20 vs 36 fps lehengerlő különbség, meg írta h laggol vista alatt, nah mind1
én kipróbálom a gaming edition XP-t utána nyilatkozom
, egyébként nálam is érezhetően lassabb volt vista 64 alatt a crysis, szaggatott mint állat, élvezhetetlenül, XP-n elindítottam és voilá jól ment 1280ba, mind1
azt mondom akinél szaggat a crysis és drága, erős gépe van vistával, tegyen egy próbát XP-vel ennyi, szerintem nagyon kellemes csalódásban részesül
többet nem mondhatok, kérem kapcsolja ki
alapvetően XP alatt gyorsabb ez tény, kár mentegetni a winfos7-et, a régebbi bizonyos szempontok alapján jobb sztem(XP), nem maradi vagyok, de ha (sokkal)jobban fut akkó, miért ne használjam azt is?? legjobb ha mind2 fent van, crysisban xp nyer ennyi
-
Bluegene
addikt
de h abszolút kivégezzem a vista+crysis-t és h panaszodnak ahelyett h föltolnák a bevált XP-t[link]
Vista:
All High Settings
169.09 BETA Drivers
Specs Below
1680x1050AVG FPS: 20FPS gagyi
XP:
All High Settings
169.09 BETA Drivers
Specs Below
1680x1050AVG FPS: 36FPS hmm majdnem 2X olyan gyors
What gives? I've really had to set the Vista settings down to medium and it still was choppy and laggy, hence the low FPS. In XP, the game boots up ultra fast and I get no lags or hiccups with 36FPS.
asszem ezzel végleg megsemmisítettem h vista alól érdemes tolni, nem igaz XP alól kell(tudom most jön az a rész h azóta fejlőtek a driverek), és még lehet fokozni az élményt ha optimalizálod, most már elhiszitek?
önök a mythbusters újabb epizódját látták
ezek alapján egy xp+4850 jobbat tud mint vista+4890, ugyanott vagy, nagyon markáns a különbség
-
Bluegene
addikt
sajnos nincs fent a crysis, de a hétvégén előreláthatólag fölrakok egy XP gaming edition-t(játékra kihegyezett és módosított XP, még nem próbáltam), azonfelül még végrehajtok rajta néhány módosítást amivel nyerhet vmi(speed disk, registry) plusz még kikapcsolok néhány háttérbe futó fost és felrakom a warheadet
én is kiváncsi vagyok
nyílván gyorsabb lenne a gépem egy 4890-nel, de a jelenlegi hardverből próbálom kihozni a maxot hardveresen és softveresen
egyébként a fórumon gyakran látok olyat h 2 teljesen egyforma gép eltérő FPS értékeket ad, és csodálkozik h az nem lehet hisz nekem is ilyen gépem van... ez szerintem a windows számlájára írható
, szerintem powerbulldog gépe hardveres szempontból kiváló, szoftveres szempontból gagyi(win7) és ezért szaggat neki
tzsolesz: abszolút nem értek egyet:[link] te látsz különbséget, mert én nem, de ha játszol jobb XP-vel a magasabb fps miatt(tudom erre az a válasz h a légnyomás messzebb repíti az embert vista alatt, vagy élethűbben
, hajh az emberi hülyeség végtelen)
-
Bluegene
addikt
azt nem vagy képes megérteni h én nem 1650be tolom hanem 1280-ba, ráadásul nem egy szétcseszett XP-n hanem egy megfeleően optimalizált XP-n
nekem olyan 30-40Fps-em volt enthusiast settings-be 1280-ba, igaz megtéptem a karit meg a procit is(3,6ghz, 700/1100)
már rájöttem h ez jó hülye lennék cserélni, az a gond aki nem képes szoftveresen optimalizálni és erőforrásokat felszabadítani az szenved a gépével és tömi bele a pénzt
én már rájöttem h bizonyos határok között lehet javítani a gép sebességén szoftveres optimalizálással, amíg erre nem jössz rá magadtól veheted az újabb karikat, van ötleted például h ha felraksz egy új XP-t alapból kb 90 process fut a háttérben? ami javarészt felesleges neked, ha ezekből tudod melyik az a 70 amit ki lehet kapcsolni, máris csak 20 fut(lol tudom), vagy ha elinditasz egy jobbfajta regisztry optimizert egyből talál 90 hibát, talán ezért megy jobban a crysis nálam, egyébként erre régebben jöttem rá mikor gagyibb gépem volt, h lehet trükközni is szoftveresen, gyakran jobb eredményt lehet elérni vele mint hardveres tunninggal(sőt..), lényeg ha fölraksz simán egy oprendszert annyi felesleges cucc van benne h megdöbbennél, meg mennyi hiba is van benne, nem hiába nevezik a programozók winfosnak
a win7 meg béta állapotú, úgyhogy lehet azért szaggat(bug)
-
Bluegene
addikt
lehet-lehet
de szerintem sokat számít az oprendszer állapota is, h van-e rajta vírus, mennyi a spyware, hány program fut a háttérbe(XP-n alapból kevesebb és kevésbé erőforrásigényes), milyen a registry állapota,...stb
én az XP-t kitapasztaltam már annyira h egy csomó erőforrás-pazarló dolgot kikapcsolok és optimalizálom, lényegesen jobban megy a krízis
anno a vistára meg rakódtak a spyware-ek nem érdekelt, az arra jó
azonkívűl 1280-ba nyomattam ami sokkal jobban fexik a 4850nek, és abszolút nem röccent meg enhusiaston, és nem verem ki a fejemből mert nálam faxa volt, ha nálad nem az a te bajod
powerbulldog: rakj fel egy SP3-mas XP-t egy másik partícióra lehetőleg valami jófajtát(a win7 attól még megmarad), és utána próbáld ki a krízist, meglátod nem fog szaggatni
-
Bluegene
addikt
válasz
Beowulf_78 #540 üzenetére
nyílván a windows-ával van gond, fölrak egy újat, vagy megjavítja és olyan eredményeket kap mint a profi tesztelők
egyébként crysis warhead jobban fut xp-n, de a tesztelők vistát használnak
az nem létezik h egy 1 gigás 4890-en szaggasson, nekem az 512mb-os 4850-en se szaggatott hónapokkal ezelőtt, igaz a jó öreg XP-n toltam enthusiast settingsbe, és az is igaz h 1280-ba, de azért akkor se
-
Bluegene
addikt
válasz
tzsolesz #538 üzenetére
hát szerintem a 4890 a magasan legerősebb egychipes kártya
miért is? ezért: [link]
+20-30%(+25%) a DX10.1 gyorsítása, amivel maga mögé utásítja az összes egychipes geforce-t, legalább 25%-kal hagyja le a GTX 280-ast(ha van DX10.1), ami drágább is és talán kevésbé tunningolható
tehát a leggyorsabb egychipes kártya: 4890 OC, 4890
második: GTX 285/4870 1GB
und so weiter..
és sztem már mindegyikbe fognak rakni dx10.1-et
komolyan mondom ha lenne egy GTX 280/285-öm izibe leváltanám egy 4890 (OC)-re és kiszednék belőle 10-20K-t amíg lehet
, amíg rá nem jön a nép melyik a ténylegesen gyorsabb
-
Bluegene
addikt
válasz
tzsolesz #535 üzenetére
hát azért megvédem az atit:
1: [link] a 4890 többé kevésbé elveri a GTX 285-öt crysisban vagy egál, ezek szerint crysisba a 280-ast elveri(-10%), az h szaggat lehetséges h a rajta lévő oprendszer miatt van(gagyi vista, spyware), nekem XP alatt a 4850 sem szaggatott crysisnál, vagy túl nagy felbontásba túl sok látványjavítóval is szaggathat nyílván, az AA-t érdemes levenni(sajnos) az sokat kivesz
a másik a régi nvidiás szöveg h a minimum fps 2-3X olyan alacsony az atikon mint nvidián, tessék itt egy teszt ahol kimérték a min fps-eket[link] már ránézésre is látható h az nvidiának arányosan ugyanúgy lecsökken a minimum fps, az sem egy nagy csoda
-
Bluegene
addikt
válasz
Beowulf_78 #501 üzenetére
dehogy lenne felesleges! vennék mint a cukrot! főleg ha 1ghz-es magórajellel és 4ghz-es memóriaórajellel jön 4giga rammal
de nyílván lenyomja egy 2000sp-s 5850 ősszel(vagy egyenértékű lesz), mint ahogy a 4850 a 3870X2-vel van partiba
-
Bluegene
addikt
nyugodtan vehetsz olcsóbbat is pl chieftek 400W, ha még olcsóbb FSP
nekem 350W van és bőven elég, sőt ha megnézed a PH-s teszteket fogyasztással olyan 240W-ot eszik az én gépem, a tiéd is max 280W-ot fullon(lásd ph-s teszt fogyasztás)
a corsair valóban elég csak borsos ára van
-
Bluegene
addikt
csak kérdezzetek bátran!
-
Bluegene
addikt
válasz
PowerBuldog #170 üzenetére
csak kérdezz meg egy profit
-
Bluegene
addikt
válasz
PowerBuldog #168 üzenetére
töldtsd le a 9.4-est
-
Bluegene
addikt
A 956 million-transistor processing powerhouse, a technology statement and dream come true for enthusiast gamers hungry for the fastest GPU ever made.
azt állítja a diamond h ez a világ leggyorsabb GPU-ja, hmmm lehet benne vmi
végülis számolási képessége 1,36 teraflops amivel lekörözi az nvidiákat, de azért nem ilyen egyszerű mert van T.W.I.M.T.B.P. program -
Bluegene
addikt
nem a tranzisztorszám fontos hanem a magméret a költségek szempontjából, ha így nézzük sokkal durvább, az rv790 260-270mm2 a gt200 576mm2, kisebb mint a fele(260X2=520), ez a gáz nem is beszélve az olcsóbb nyákról
ehhez képest a 4890 nincs olyan nagyon lemaradva(10-20%), köszönhetően a korszerűbb felépítésének, a magasabb órajelnek
-
Bluegene
addikt
30W-os fogyasztásból adódó villanyszámla spórolás meg kb olyan 78 éven belül visszahozza a cserén bukott lovétezzel egyetértek, najó 5 év inkább
a HD4890-hez meg megint 3-4hónapig nem lesz frankó driver... mint ahogy szokott...ezzel meg abszolút nem, mivel gyakorlatilag a 4870es túlhajtott változata, tehát ugyanaz
szal ugyanolyan lesz a drivertámogatása mint a 4800asoké, egyébként ez a 3-4hónapot nem tudom honnan veszed, valszeg most találtad kiegyébként átnéztem a G92/G200 topicba egy csomóan panaszkodtak driverhibára, ezek szerint le lehet számolni végre azzal a tévhittel h az nv driver tökéletes(ebb)
való igaz nincsen túl nagy különbség köztük, most az AMd lejjebb is vitte a 4890es árát mert tudja h a GTX 275 gyorsabb picivel, sztem korrekt, más kérdés h az nvidia sokkal kevesebbet nyer egy kártyán így árháborúzni nem szívesen menne bele, és sokkal elérhetőbb a 4890(több helyen lesz kapható nagyobb példányszámban), tehát a GTX 275 megint "kvázi" győzelmet aratott az nv(ráadásul veszélyezteti a GTX285 eladásait), sztem a GTX 285 árát kellett volna levinni és kihozni a GTX 290-est a GTX 285 árára és helyére na akkor nyertek volna(magyarul a GTX 285-öst állítani a 4890 ellenfelének), egyébként DX10.1 miatt szerintem törleszteni fog még a 4890 a GTX 275-el szembe, úgyhogy nem butaság megvenni azt sem
-
Bluegene
addikt
válasz
cowboy_bebop #55 üzenetére
jah vhol a GTX 260 és 285 között lehet, talán a GTX 280-assal van egy szinten(kis jóindulattal), ami dicséretes
viszont a jövőre nézve a 4890 le fogja nyomni a DX10.1 miatt a GTX 280/285-öt is(csak az újabb játékokban picivel, viszont a régiek így is úgy is jól futnak mindegyiken), tunningképesség szempontjából szerintem majdnem egyenértékű a GT200-zal
mindenesetre jó próbálkozás, úgyis az RV870 lesz az igazi váltás, én már csak arra adok ki pénzt
-
Bluegene
addikt
válasz
dangerzone #51 üzenetére
hidd el jobb ez így, rakasd át max senki se fog róla olvasni semmit te se, ha több ezer hsz-t kell átnyálazni h olvashass pár 4890-nel kapcsolatos hsz-t
a 4830as is külön van, más kártya jobb az úgy
azonkívűl így, akiknek4890ese van, külön kis klubjuk lesz és segíthetnek egymásnak és könnyű lesz visszaolvasni, különben is nem kér enni ha külön van a topic
-
Bluegene
addikt
válasz
dangerzone #48 üzenetére
olvasd el a #4 hsz-t
miért hova kéne rakni? h minden 200.-dik 4850/4870 hsz szóljon a 4890-ről? ha érdekel a kártya képtelenség kikeresni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Nintendo Switch 2
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép. / I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 500GB SSD
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest