- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sennalacy
aktív tag
-
Sennalacy
aktív tag
Ami a Dx11 vs Dx10.1 kérdést illeti, ott én épp ellentétes véleményt olvastam emlékeim szerint. Mivel a dx10.1-es ati kártyákban van tessalator meg egyéb nyalánkságok, ezért látványban ott nem lesz különbség, csak lassabb lesz mint a nativ dx11-es kártyák, sima dx10-es kártyáknál(nvidia) lassabb is lesz és néhány effekt se fog működni, tehát látványban sem lesz olyan.
Persze ezek után az a kérdés, hogy mennyivel lesz lassabb egy dx10.1-es, de erre vonatkozó infot még sehol nem láttam. És ha igaz, hogy játékokban nem is jelenik meg a dx11 még két évig ahogy itt az egyik kolléga írta, akkor nem is lényeges. Azért én ebben annyira nem hiszek. Legalább promó céllal a Win7-hez lehet hogy fejlesztenek egy két játékot, vagy külön dx11-es patch-eket adnak majd ki régebbiekhez.. persze ez csak feltételezés. -
Sennalacy
aktív tag
A sapphire Vapor X-nél nézzétek meg a kártya kimeneteit is, nekem pl. a két DVI kimenet jobban fekszik mint ami azon van, de persze átalakítókkal onnan is menne a két monitoros dolog. Fura az is, hogy a kimenetek miatt a levegőkiáramlás is csökkent ott úgyhogy így még több meleg maradhat a házban ami szintén nem tetszik. A ref hűtés tolja ki a levegőt. de a kártya végén még a házban is süvít ki meleg, úgyhogy az se tökéletes, és persze hangos is. Víz kéne ezeknek.
Egy jó kis full-face waterblock. Ahogy láttam a 4870-eseké nem is jó, bár olyanom sincs.
Ami a ref modelleket illeti. Az én Sapphire-om kék PCB-s, amit nem hiszem hogy az Ati gyártott volna le nekik. Pedig sima, se OC, se Atomic, se Vapor, se Toxic. És volt hozzá CF híd is.
-
Sennalacy
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #1476 üzenetére
Bocsánat 1,18V természetesen nem 1,81!!!! lefelé mentem nem fel!!!
És a Crysis sem szemetelt már 1,25 nél csak 1,2-nél. Viszont újraindítás után megint alapfesz van, úgyhogy amíg nem jön ki valami épkézláb és nem ilyen barkácsmódszerű feszültségállítás addig marad alapon még ha így kicsit hangosabb is a venti.
-
Sennalacy
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #1472 üzenetére
Egyetértek Beowulf_78 kollégával. Nagyobb felbontásokra X2 jobb, de drágább is. Crysis alatt az overclock van hogy nem is hoz eredményt, én 1db 4890-essel estem neki tegnap, és nem bírta a 1920x1080-at sem elfogadhatóan élsimi nélkül sem. Igaz csak egy 3,6Ghz-en(1,39V BIOS) járatott q6600 van alatta. Jobb procival 4Ghz felett esetleg...
Mellesleg tegnap szórakoztam kicsit a feszültségekkel. Alapon akartam visszavenni hogy kevésbé melegedjen a kari ergo alacsonyabb fordulatszámon menjen a venti és kisebb legyen a zaj. Furmarkot nézve rivatuner segítségével 1,81V-nál kezdett szemetelni a kép. Visszatettem 1,2-re megnyugodva, hogy ez volt a legdurvább teszt, akkor máshol se lesz gond. Erre a Crysisban észrevettem hogy nincs minden rendben. A kis szemetelések ott 1,25-nál maradtak abba. Elvileg ennyin lehetne talán járatni, csak nem tudom hogy lehetne fixálni ezt a feszültséget. A venti ilyenkor nálam a szokásos 34%-ról 30-31%-on pörgött ami már egész tűrhető.
Alapból 37%-on süvölt, de tettem a ventilátora elé egy ventit "beetetésnek" és kint egy csatornával el kellett vezetnem a hőt a háztól távolabb, mert az üres kártyahelyeken egy venti tolja be a levegőt és enélkül a meleg levegőt szívta csak vissza, ami nem egészséges.Azonnali 3-4%-os csökkenés a ventinél. Lehet hogy ez nem tűnik számszerűen soknak de hangban igen durva a különbség a 31 és 37% között főként ha pl egy csendes erdőben rohangál az ember és nem mondjuk egy autószimulátort nyúz éppen.
-
Sennalacy
aktív tag
Csak egy gyors kérdés... Az normális hogy win7 7100 béta alatt a dxdiag szerint directx11-es verzió van fent, holott az még ki se jött? Igaz a végleges oprendszer sem, de azért ez meglepett.
-
Sennalacy
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #1407 üzenetére
Nincsmit.
940-45 nem is olyan rossz alapórajelen szerintem. Az enyém manuálisan 60%-ra állított ventivel 930 automata venti kontrollal 920.
Én inkább a feszültségcsökkentést szeretném elérni alap órajel közelében. A q6600-am melé 3,6Ghz--en elég lenne így is. -
Sennalacy
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #1403 üzenetére
Idézet egy techpowerup tesztből:
"I did some additional testing with increased voltage. The HD 4890 reference and EAH4890 TOP both default to a 3D GPU voltage of 1.312V, the PowerColor 4890 PCS that we tested a few days ago runs at 1.5V."
Ráadásul a PowerColor-nál a cikk szerint még nem is lehet szoftveresen állítani a feszültséget mert olyan szabályozót tettek rá.. És így is 950-en szaladgál a GPU.
"PowerColor has made some changes to the voltage regulation circuitry. Instead of dual Volterra controllers, they use a single OnSemi NCP5388. It does not have an I2C interface so software voltage control will not be possible."
-
Sennalacy
aktív tag
Azt vettem észre, hogyha a GPU órajelét 900-ra emelem a GPU-Z-ben megszűnik a folyamatos 240-850 közötti ugrálás, és a szokásos léckerítés szerű piros fehér minta helyett teljesen üres az első sor. A 240 ugyan villog, de nem vagy csak nagyon ritkán ugrik fel a 900-ra.. Ez akkor azt jelenti, hogy kevesebbet is fogyaszt, mert állandó 240 van, vagy csak a 900-nál valamiért nem csinálja az ugrálást. A VDDC érték is ami alapon 1,4A és 6,8A között váltakozott eddig most stabil 1,4A.
Mert ha ez így jobb akkor érdemes 900-on tartani inkább mint alapórajelen? -
Sennalacy
aktív tag
Nyilván nem csak markozni vettem csak az volt az első amit futtattam, mert épp fent volt. De mivel NEM markra lett véve a Vantage-t fel se teszem külön egy teszt kedvéért.
Játékokban eddig a STALKER Clear Sky "szépült meg" 1680x1050 4xAA, elfogadható framerate mellett. (24-60 az eddig bejárt részen)
OFF: Tudtommal a Cryostasis egy bughalom, és nem nagyon érdemes vele próbálkozni. Pláne hogy az Nvidia fizikát hivatott demonstrálni. A Deadspace-t kéne inkább kipróbálnotok, ha még nem volt meg.
-
Sennalacy
aktív tag
Ez a gyári hűtő katasztrófa, úgy bőg föl játékoknál mint egy repülőgépmotor, és így is halkul lassan vissza ha 2D-be kerül. (mellesleg az normális, hogy a GPU-Z szerint a GPU órajel 850 és 240 között ugrál folyamatosan, ugyanakkor a VDDC 1,4A és 6,8A között ugrál ugyanebben a ritmusban, vagy ez csak valami driverhiba a Win7 alatt? )
2Dben 25%-on elviselhető viszonylag a hang, (erre megy vissza 60 fok környékén) de terhelés alatt 30-35%-on hajszárítóval vetekszik és ha a hátul távozó hőmennyiséget is figyelembe vesszük akkor egy újabb másodlagos alkalmazásra nyílik lehetőség a kártyánkkal.100%-on még nem hallottam, de szerintem nem véletlen, hogy még terhelés alatt sem eresztik rá.
Komolyra fordítva, valamit kell kezdenem vele... legjobb lenne vízre tenni mint a procit, de ehhez sokkal bonyolultabb hűtőblokk kell, ha a ramokra is tenné az ember. Vagy megszórom pár extra ventivel és valahogy lefixálom 25%-on a ventit...
Furmark alatt egyébként nálam is felment a szokásos 70 helyett 80 fokra -
Sennalacy
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #1284 üzenetére
Work in progress-ben írtam a hozzászólást, úgyhogy a csalódást is ehhez mérten kell értékelni!
Futtattam 1680-ban is az imént ahogy ígértem. 15593 pont, rányomtam még egy 4xAA-t is, hogy izzadjon már egy kicsit úgy 13609 pont. Ezek már sokkal jobban mutatják a kártya erejét. Összehasonlító számokat itt már nem tudok mondani mert a 8800GTS már nincs meg, de az utolsó teszben már jól kikapott volna az biztos.
A 4890-es alapórajelen volt és marad is ahogy elnézem. A GPU-z szerint idle 60 fok terhelten meg 70. Gyári hűtővel és ilyen teljesítmény mellett egyenlőre feleslegesnek tűnik piszkálni.
OFF: A Catalyst Controll Centernek van külön topic? Régen volt már Ati kártyám akkor se bírtam, és egyenlőre most sem barátkoztunk még össze.
-
Sennalacy
aktív tag
Ma sikerült beszereznem egy Sapphire alapmodelt. Se nem Atomic, se OC edition. A doboz sem volt valami nagy. A kártya és a tartozékok épp elfértek benne. De persze nem is a doboz miatt vesz ilyet az ember, csak kicsit meglepett. Épp előtte adtam el a 8800GTS 320MB-os karimat, és kisebb dobozzal tértem haza, de reméltem, hogy jóval nagyobb teljesítménnyel.
Eddig nem volt sok időm tesztelni. A 8800-as a 3,2Gh-zre húzott Q6600-as mellett 11450 pontot ért el a 3Dmark06-ban, az új kártya 15500-at. Ez egy kicsit csalódás volt.Gondoltam hogy talán a procin lehetne neki emelni, úgyhogy feltoltam 3,6GHz-re. Úgy 16456 pontot ért el ami már jobb. Ezek természetesen alaptesztbeállítások, és Windows7-es legújabb béta driverekkel értendő eredmények.
Most megyek vissza tesztelgetni még különböző felbontásokon, hogy kiderüljön kell-e még a procin emelni vagy már nem ő az üveg nyaka.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Kuponkunyeráló
- ASUS notebook topic
- Medence topik
- Filmvilág
- Autós topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest