- VoLTE/VoWiFi
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
fanti
addikt
válasz
peetmaster #5607 üzenetére
Jaja, én is pont így látom!
Kissé fura egy százezres vga kari tulajdonosaként a villanyszámlára hivatkozni.......
-
fanti
addikt
Sziasztok!
Nekem ma jött meg a 24" Samsung 2494HM moncsim, és a 19"-es 930BF után hatalmas!
Kicsit aggódtam, hogy a referencia Sapphire 4890-em hogy fog megbirkózni az 1920*1080-as felbontással pl. Crysis alatt, de örömmel jelentem, hogy minden maxra állítva és még 2xFSAA is ráadva és gyönyörűen viszi!
Úgyhogy mégis csak nagyon jók ezek a 4890-ek!
-
fanti
addikt
Én is megnéztem ezt a SHIFT nevű csodát.
Háááát vezetés közben azon méláztam hogy mi a franc eszi az kraftot ezen a buta és szánalmas grafikán ennyire.
Mert pl. a Crysis DX10 alatt, minden maxon és még 2xFSAA, no igen, az nálam a "behugyozok annyira szép" kategória, és naná hogy kell hozzá az erős hardver.De ez az autós förmedvény...... hát ezt nem tudom minősíteni a jó ízlés határain belül.
Sem a grafikáját, sem a hardverigényét. -
fanti
addikt
az hogy 50 évig nem hibásodnak meg a szilárdelektrolitos kondik meg a mosfetek :-)
de ez érvényes az összes nem ultra durable logós más gyártók 4890-eseire is!úgyhogy ez aféle parasztvakítás, marketing.
én is a refhűtésre szavaznék!
nekem is az van csak Sapphire kivitelben és semmi gondom vele. teljes terhelésnél ugyan van némi hangja, de nekem van egy rossz szokásom, nevezetesen az, hogy bekapcsolom a hangfalrendszeremet amikor játszok, és igy az a kicsi fuvallathang nemigazán hallható meg, 2d alatt meg annyi hangja van mint egy hangtompítós vizipisztolynak ;-) -
fanti
addikt
válasz
PowerBuldog #2224 üzenetére
Engem kimondottan felháborított!
-
fanti
addikt
válasz
boogie84 #1967 üzenetére
Egyetértek!
Szerintem a referencia hűtéssel nincsen semmi gond. Nagy előnye a többivel szemben, hogy a keletkezett hőt szépen kitolja a házból. És 100%-on meg ki a franc használja, úgy iszonyú hangja van, de akkora légszállítása is, hogy előretolja a gépházat ha fal van közvetlen mögötte
Persze ha ekkora légszállítást akarunk a vapor vetijéböl is kicsikarni, akkor az sem lesz néma tovább.
Nekem egy refi 4850-em volt anno, no annak csakugyan volt hangja, és a házban hagyta a meleget, de a mostani refi 4890-em auto vezérlés mellett szépen csöndben teszi a dolgát, ja és mivel a hő kifelé megy, az északi híd és a cpu hűvösebb mint a 4850-el volt.Jó a refi is, jó a vapor is, kinek mi tetszik, szép az annak
-
-
fanti
addikt
válasz
Beowulf_78 #1084 üzenetére
Akkor azzal még jócskán ráérünk!
A lényeg, hogy most végre az ATI a jobb és lassan a támogatottabb is, úgyhogy az NV-nek mostmár elő kéne rukkolnia nemsokára valami olyan jelentős dologgal mint anno az Intel tette a C2D arhitektúrával a prescottok után. Mert már ott is az volt a helyzet, hogy mindenki az Athlon64-eket vette a prescottokkal szemben (nem is csoda, mert mérföldkövekkel jobb is volt). És lám akkor alkotott az Intel egy akkorát, hogy az AMD proci terén csak mostanság kezdi lassan beérni őt.
Itt az én kis kareszom :
-
fanti
addikt
válasz
tzsolesz #1078 üzenetére
Igen, ez a 60k amolyan lélektani határ!
És ha alá megy (ahogy ment is) akkor sokan rámozdulnak a termékre.
A GTX275-nek esélye sincs így, ami baj, mert egy erős konkurencia az csak jót tehet(ne) velünk vásárlókkal!Az 5xxx-es sorozattal meg így annyira ráérnek ATIék, na csak tervezzék is meg atomállatra és a mai karikhoz képest üssön akkorát mint a 48xx a maga idelyében!
-
fanti
addikt
válasz
Beowulf_78 #1060 üzenetére
Szép kártyák!
A teljes gépbelsődröl is dobhatnál egy képet! Szivesen megnéznék egy szép 4890CF konfigot!
-
fanti
addikt
válasz
Beowulf_78 #1053 üzenetére
Kérdeznék egy elég butát.
Ha két kártya van a gépben (most tekintsünk el, hogy Crossfire, vagy SLI), akkor miért fogy ki a memó olyan hamar, ha ezek a karik 512megásak?
Értem ezt úgy, hogy régebben a 3DFX Voodoo2-nél is volt az SLI, és ugyebár ott valami olyanra emlékszem, hogy minden páros képernyősort az egyik és minden páratlan sort a másik kari renderelt, és a végén előjött a kész kép. Effektíve nem kellett annyi videómemória. A Kyro II meg még tovább tökéletesítette, mert ugyan ott nem volt multi GPU-s rendszer, de 64MB memóval szerelték a kártyákat, mert úgy állította elő a képet a kari, hogy sakktábla szerűen felosztotta a képernyőt, és egyszerre csak egy kockányi képet számolt le (így ennek bőven elég is volt a 64MB vram) majd a legvégén összesítette a kockákat és így lett meg a teljes kép.
Ezt csak azért kérdem,mert ennek az analógiának megfelelően nem lehetne vramot spórolni a mai karikon? Vagy DX9 és DX10 alatt ilyen metódusokkal már nem lehet dolgozni? -
fanti
addikt
Senkit ne tévesszen meg a Furmarkos futás hibamentesen!
Nálam a referencia Sapphire 4890 950Mhz-es GPU frekivel hibamentesen szépen vitte a szőrös fánkot 50% ventivel 75 fokon, majd a Crysis Warheadban 1280x1024-ben a legmagasabb beállításokkal és 4xFSAA-val is szépen ment az edrőben, a vízeséseknél, és játszogattam vele sokáig, mígnem egy szétlőtt, füstölgő és lángoló autóhoz értem. A füst az eléggé megdolgoztatja a VGA-kat, és én is észrevettem pár apró kék kis kockát ami néha felvillant egy pillanatra, azután meg eltünt és máshol ujra felvillant az autó oldalán és elején. Gyorsan elmentettem az állást és visszavettem a GPU-t 900Mhz-re, majd állás betölt és néztem jó sokáig az autót és sehol semmi hiba!Úgyhogy majdnem rámondtam, hogy atomstabil a 950Mhz-es GPU freki a szőrös fánk és a Crysis Warhead után, de akkor megláttam azt a fránya füstölgős autót.......
-
fanti
addikt
Na, egy pici tuningocska Sapphire 4890-es "nagydobozos" karival.
Csak a GPU-t húztam kicsit és utána a FurMark-ot futattam így 1 percen át 2xFSAA és 1280x1024 mellett. 950Mhz-re emeltem a GPU frekijét, szépen ment vele és 72 fokon tetőzött ami tutira ment volna 80-ig is ha mondjuk hagyom még 5 percet futni.
De nekem ez is elég bőven, ugyanis csak azt akartam kideríteni, hogy egy 10% tartalék van-e még a kariban, és van! Alapon használom úgyis, ez csak amolyan kíváncsiság volt.Ezután még megnéztem a 975Mhz-et is, de azzal már hibát jelzett és visszaállt alapra.
Elégedett vagyok, mert így már ott vagyok nyers erőben mint ahol egy GTX285-tel lennék.
-
fanti
addikt
olvastam itt a PH-n egy cikk kapcsán, hogy a catalyst a 9.3 verziótol valamelyest használni fogja vista alatt a 2 mag feletti magokat is (ha talál).
ez megvalósult már, vagy csak amolyan marketinges duma volt?
ja, amúgy voltemelés nélkül tudom hajtani 3Ghz-en a procimat, afölött még nem teszteltem, mert a gyári hűtéssel használom.
-
fanti
addikt
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem mindenki felé, aki tud, segítsen.
A régi karimon (egy refhűtéses sapphire 4850 512MB) a craysis warhead csúcs beállítások mellett dx9 alatt 2x FSAA-val még megbírkózott éppen 1280x1024-ben, de pl. a 4xFSAA, vagy pláne a 8xFSAA totálisan kifektette.
Nemrégiben vettem egy sapphire 4890-es karit, és láss csodát, mind a 4x mind a 8x FSAA használata mellett is folyamatos a játék!Ennyivel erősebb az új GPU?
Vagy ennyit számít az 1GB memória az 512MB-al szemben?
Vagy a kétszeres memóriasebesség okozza ezt?
Vagy ezek így mind együtt összességében?De melyik leginkább?
Ja, az én sapphire 4890-emnél a CCC-ben ott van az Overdrive fül, és aktiválható is!
Ezt csak azért írtam le, mert fentebb azt olvastam, hogy a sapphire nem engedi a tuningot. -
fanti
addikt
Mindegy. Azt vedd meg, ami kapható is, mert ugyan árlistában mindenhol van, de ha felhívod őket akkor csak öööööööööööőőőőőőőőznek.
Mindegyik referencia kari még most, később jönnek az egyedi nyákok, hűtések, stb.....
Én találtam egy linket valahol, ahol a nagykerektöl kapott adatok alapján volt egy grafikon az egyes gyártók VGA kártyáira vonatkozóan, hogy melyik gyártónál mennyi volt a garis hibaszázalék. Volt ott minden, nvidia is meg ati is.
A gigabyte propdukálta a legtöbb garis cserére szoruló vga-t, a sapphire meg az asus a legkevesebbet. -
fanti
addikt
Na, pici tapasztalat.
Hatalmas nagy gyári doboz, gyönyörű már az is (nekem).
Benne a szokásos kábelkócok mellett a cd-k meg ilyesmi és a bezacsizott kártya.
Jó nehéz és olyan új szaga is van!Gépbe beszerel, utána próba. 9.4 catalyst föl.
Ventije halk, override lakat kinyitható, tuningolni lehet (de minek?).
Warhead - megy mint a veszettfene 1280x1024 2xFSAA "csúcs" beállításokkal.
Venti halk (nekem).Elégedettségi indexem : maximális!
-
fanti
addikt
Sziasztok!
Ma megjött Giannitól a Sapphire 4890-em! Egy refhűtős 4850-em volt előtte, úgyhogy nemsokára megyek haza próbálni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Gumi és felni topik
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen routert?
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- EAFC 25
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- MSI Gaming X Trio 3060
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest