- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
urdongo
tag
Nekem valamiért kék halállal újra indul az új 9.5-ös CATY-val az XP. Az érdekessége viszont az, hogy már a 9.4-et is ez miatt kellett eltávolítanom a gépről. Mióta meg van a kari 9.3-al használom.
Van valami ötletetek, hogy mi lehet a gond? -
urdongo
tag
válasz
Beowulf_78 #1165 üzenetére
...hogy egyeseknek semmi sem jó XD
de találtam HD képeket is
- ITT
- és itt van elrejtve néhány. figyelni kell mikor keresed(bár lehet ezeknek a többsége is csak 1600*1200)
-
urdongo
tag
off:
első rákeresésre ezeket találtam (ATI-s hátterek ezerrel):
- itt vannak egész jók
- nekem ez tetszik nagyon-nagyon
- itt is sok féle van -
urdongo
tag
Köszönöm a válaszokat. Akkor majd egy komolyabb lappal meg procival....de az is lehet elleszek még így a következő generációig.
Addig el lesz a kis XFX a "színes szíves hodályban" -
urdongo
tag
válasz
boogie84 #1018 üzenetére
Szerintetek 4890 CF-et érdemes belerakni egy ASUS-P5K alaplapba? A lapnak egyik tulajdonsága, hogy 1 DB x16-os és egy x4-es PCI Express foglalat van rajta...szóval nem két darab x16-os.
Az érdekessége viszont, hogy a dobozon is rajta van, hogy CF kompatibilis.
Nekem most per pill úgy tűnik, hogy ez a leggyengébb komponense a gépemnek.
Viszont a C2Q6600 alá már nem akarok komolyabb deszkát....majd talán egy I7-es alá.
Egyébként az egy szem XFX 4890-esemmel is elvagyok....csak megkérdeztem biztos ami biztos alapon. -
urdongo
tag
válasz
olizsoli #769 üzenetére
Én a VRM értékeken voltam kiakadva.
Bár elvileg akkor az is úgy kell, hogy működjön mint ahogy leírtad (vagyis beépített szenzoros méréssel).
Viszont ennek tudatában még úgy se vagyok nyugodtabb...rémálmaimban még mindig előjönnek a füstölgő VRéMekkel ijesztgető szőrös fánkfigurák. -
urdongo
tag
Köszi a válaszokat.
Csak azért kérdeztem ennyit mert eddig nem nagyon bíbelődtem ilyen programokkal. (Lévén 8800 GTS + Scytche Musashi kombóról váltottam....és ott furmarkal sem mértem többet ha jól emlékszem 76 celsiusnál
25% OC mellett. Onnantól fogva nem is mértem többé hőfokokat
.)
Tehát ezek a hőmérsékletek így friss ATI-sként megrémítettek. Persze a váltást még így sem bántam meg. Mindenesetre résen leszek és nézelődni fogok valami hathatósabb léghűtés után. Bár nem tudom egyes gyártók hogy fogják megoldani az aprócska VRM-ek hathatós hűtését szimpla bordákkal..az öntapadósak biztos nem lesznek elég jók.Egyébként lenne még egy kérdésem ami a Furmark tesztel kapcsolatban merült fel bennem. Ugye elvileg a GPU hőtermelésével egyenes arányosságban emelkednie kellene a gyári hűtésbe applikált ventilátor fordulatszámának is...de vajon meddig? Füllel érzékelhetően emelkedett is de mintha le lenne szabályozva egy pontnál. Pl: ha manuálisan 50 %-os fordulatszámra rakom akkor már "süvít" (hallhatóan hangosabban mint mikor automatikus hűtés mellett ment a Furmark) és igencsak erőteljesen hűt. Megérzéseimre hagyatkozva kb 40%-os fordulatszámon üzemelhetett az említett hő adatoknál. (tesztelek majd megint...kíváncsi vagyok 50%-on mennyire melegszik a VRM).
Lehet AMD-nél úgy gondolkodtak, hogy fölös decibellekkel nem frusztrálják a leendő vevőket (ha azok "csak játszanak" és nem furmarkoznak?)Tehát nem értem miért nem váltott magasabb fordulatra a venti.
-
urdongo
tag
Az Everest van annyira hiteles mint a Riva Hardver Monitorozója?
Arra is gondoltam, hogy lehet szoftvermérési probléma.
Feszültséget visszavenni csak Riva-ból lehet? Valamint az a pici fesz csökkentés nálad konkrétan mennyi? És mennyiben befolyásolja (csökkenti) az alapórajelet?Egyébként csak Furmark-al tapasztaltam ilyen pokoli hőmérsékeleteket. Hagyományos használat (több órás Warhead, Unreal 3, Crysis) és 925 MHZ-es GPU-val is "csak" 82-86 Celsius-os VRM hőmérsékletet mértem.
-
urdongo
tag
A 3GHZ-en üzemelő Quad mindemellett 39 Celsiuson teszi a dolgát. Tehát nem hinném, hogy a ház hűtésével lenne a gond. A meleg levegő eliminálásáért 5 db. rendszerventilátor felel. (2db. 120 mm-es előlről az alsó két slotban, 1 db 92 mm-es a ház tetejében kifele szív, 1 db 120 mm hátul a proci mögött + felette egy 92mm-es a tápnál + a tápnak is van ugye de azt nem számoltam.)
-
urdongo
tag
Szerintetek az normális, hogy 925 MHZ-es GPU és 1050 MHZ memória órajelek mellett a Furmark 123 celsiusra hevíti a VRM-eket (ráadásul egyenletesen emelkedett a hőmérsékletük...szerintem ment volna feljebb is) ? A teljesítménytesztet indítottam el 1280*1024-ben élsimítás nélkül. Már majdnem a végén tartott mikor az everest már ennyit mért. Inkább kiléptem.
Az imént csináltam egy Benchmarkot (még mindig a szőrös fánkkal) hasonló beállítással XP alatt OC nélkül tehát gyári értékekkel. Így is 103 Celsius-ra emelkedett a VRM hőmérséklete a teszt végeztével.
A GPU 92 fokon tetőzött.
A ventilátor fordulatszám vezérlését sem állítottam át manuálisan.Szóval szerintetek ezek normális értékek?
-
urdongo
tag
4k-ért? A CD Galaxis-ban 1990 Ft-ért vesztegetik. Gondoltam rá én is, hogy bele invesztálok. Mert Vista Ultaimate x64 alatt nem igazán sikerül elindítanom a x64-es exe-t...csak a 32-est.
Persze így jár aki a tört verzióval próbálkozik. Bár én eddig is csak azért nem vettem meg eredetiben mert nem futott kellő sebességgel. Most már 4890-essel ez változott.
-
urdongo
tag
válasz
PowerBuldog #701 üzenetére
Köszi. Mindjárt fel is telepítem valahonnan.
-
urdongo
tag
Amúgy nekem annyi kérdésem lenne, hogy vajon az EVEREST ultimate miért nem jelzi ki a VGA hőmérséklet adatait...sőt semilyen infót sem mutat. Hogyan tudok ezen változtatni. Esetleg lehet valahol frissíteni az adatbázisát?
-
urdongo
tag
Hát 8X meg 16X-es élsimítást én csak 1280*1024-ben használnék.
Nagyobb felbontásokban azért ez a kártya sem művel csodákat. Én 1600*1200 ban használom "csúcs" beállításokkal így átlagban 30 körüli FPS számot kapok. De nekem úgy tűnik a 3,0 GHZ-es Quad mellett még van processzorlimit. Tehát erősebb procival minden bizonnyal emelkednek még az FPS értékek jócskán. Arról nem is beszélve, hogy én egyelőre még nem tuningoltam a 4890-et tehát a gyári 850 mhz-en megy a GPU. (ja és feltelepítettem vista ultimate-hoz a 64-bites patchet. így játszok.)
-
urdongo
tag
65k-ért vettem. Wildboy-nál.
HSM: Nekem a Stalker CS szépen megy 3,0 GHZ-en 4890-es karival. 20-35 FPS között produkál. (Minden maxon és 1600*1200-ban).
A Crysis Warhead-nál pedig találtam egy erős bugot. Amíg be volt kapcsolva a V-sync 5-8 FPS-el lassabb volt a játék.691: Nekem gyanús, hogy egy noname változatot vesztegetnek 55k-ért. A Sapphire pedig már rögtön 66-67k. Lehet érdemes megpróbálni. Aztán várjuk a tapasztalataidat.
[ Módosította: philoxenia ]
-
urdongo
tag
-
urdongo
tag
A tegnapi nappal én is beléptem a 4890-esek táborába egy XFX-el.
Ez az első ATI kártyám. Ezelőtt S3 Virge, Diamond Monster Voodoo 2, Geforce 2 MX 400, FX 5200, 6600 GT, és legutóbb majd 2 évig egy 8800 GTS duruzsolt a gépemben.
Első benyomások. Ezidáig igen csak az Nvidiához szokott szemem szinte könnybe lábadt. Nem tudom, hogy pszichológiai jelenség-e vagy valós különbség...de szubjektív véleményem szerint szebb az ATI által monitorra lőtt jelek halmaza mint a riválisé.
A Pysix-et sajnálom csak....ámbár a Mirror's Edge-t kijátszottam Nvidiával....így üsse kő. Majd lesz itt Havoc.
Egyéb észrevételek: Crysis most először gyorsabban fut nálam Vista-n mint XP-n..DX 10-ben valahogy élesebbnek tűnik minden.Ez már annak idején mondjuk a GTS-nél is feltűnt..de itt hatványozottabban előjön. Egyelőre OC-n még nem gondolkodom (várok még egy hatékonyabb léghűtéses megoldásig), meg egyébként sem érzem szükségét. Talán a GTA 4-hez kellene kicsivel több kakaó (bár nem néztem még Vistán, lehet ott az is gyorsabb lesz
. 1600*1200-alá pedig egy játékban sem adom.
Negatíva: - A gépet bekapcsolva maxra vált boing 747-es turbina fordulatszáma vagyis az XFX hűtőventije. Először azt hittem fel akar robbanni.szerencsére 2 másodperc múlva már hangtalanul tette a dolgát. Játék közben nem hallottam még felhörögni. Bár mondom még nem használok OC-t.
Egy szónak is 100 a vége: Nagyszerű kártya. Gratula érte az AMD-nek. Remélem ez is 2 évre szóló "barátság" lesz. -
urdongo
tag
Szerintetek a 4890-ből is lesz majd Vapor-X edition a Sapphire-nál?
-
urdongo
tag
Jah és itt vannak azok a kis öntapadós bordák amiről beszéltem. Ezek is járnak a Musahi-hoz. :[----->link]
-
urdongo
tag
Jók a tesztek. Valószínűleg tényleg elérkezett az ideje annak, hogy leváltsam a 8800GTS OC-m. Egy dolognak kell még teljesülnie...legyen rajta legalább olyan jó hűtés mint a mostani karimon...ami 25%os tuning mellett is 55 fok alatt tartja full terhelve.
(Scytche Musashi...be is linkeltem).
Apropó...szerintetek rá lehet majd helyezni a 4890-re?
[---------->LINK!!!!!]
Mert ha igen akkor nem várok soká a vásárlással.Több helyen azt írják, hogy kompatibilis a 4870-essel is. Viszont a GTS-nél is csak kisebb alu bordákat kaptak a memók meg az egyéb melegedő alkatrészek. A GPU-ra kerülő hatalmas rácsozatban meg két ventiben nem kételkedem...de azok a fránya kis bordák lehet már nem bírnának egy 4890-essel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 15" Workstation és vegyes Lenovo Thinkpad 8-11. gen.
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6230 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest