- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Macrodroid
Új hozzászólás Aktív témák
-
naksys
senior tag
Akadt egy kis gondom, hátha tudtok segíteni:
Ex 6 lap.
Nem biztos, hogy van összefüggés de tönkrement egy pendriveom aztán pár napra rá nem látta a gép a rádugott nyomtatót. Majd nem működött a pci-os SB hangkari. Eszközkezelő látta, mégsem szólt!
Kivettem a hangkarit és most nem indul a gép. Bekapcsoláskor felpörögnek a ventik de mindjárt le is áll. A vga ledjei világítanak de sem a hibajelző poster sem az alaplapi reset és ki/be gomb nem világít, pedig kéne nekik. Elem ki- be volt. Vga-t, ramokat kivettem, de így sem jelez a poster, illletve nem müködik..
Sok minden nem lehet: táp vagy lap?? -
naksys
senior tag
-
naksys
senior tag
válasz
RetepNyaraB #7160 üzenetére
Driver booster megoldja a gondod.
Zsoika:
Én nem hagynám az ssd-t későbbre -
naksys
senior tag
válasz
RetepNyaraB #7156 üzenetére
Jók hozzá, nálam ok.
-
naksys
senior tag
válasz
ricsi8800gt #7135 üzenetére
Nem írtad, hogy csak az a cél. Ahci is megy csak driver kell hozzá.
-
naksys
senior tag
válasz
ricsi8800gt #7130 üzenetére
AHCI ajánlott.
De én nem tennék XP-t SSD-re. Nincs TRIM támogatás. -
naksys
senior tag
válasz
zsigaviper #7034 üzenetére
Tedd fel újra a biost, majd cmos clear jumperrel!
-
naksys
senior tag
válasz
Darko_addict #6982 üzenetére
Nem igazán van különbség köztük, valóban inkább a bővíthetőségben térnek csak el.
Azt vedd amelyikre több a gari!
-
naksys
senior tag
válasz
Darko_addict #6982 üzenetére
.
-
naksys
senior tag
válasz
Hellboy2387 #6978 üzenetére
Nem jutottunk előre túl sokat
lehet, egy ramos topicban is rá kéne kérdezni.
Külföldi fórumokon a cpu memóriavezérlőjével magyarázzák a limitet.
-
naksys
senior tag
válasz
Hellboy2387 #6976 üzenetére
Úgy rémlik ha változtatod a dram/fsb arányt akkor a ramnak más maximumot tudsz állítani.
Most nézem, hogy nálam 1:6 van állítva de nem tudok rajta változtatni. Régen pedig lehetett..
Amúgy én csak 2133Mhz-ig tudom felvinni a frekit, nem tudom miért? -
naksys
senior tag
válasz
Hellboy2387 #6974 üzenetére
Ha átállítod az fsb/ dram arányt?
-
naksys
senior tag
-
-
naksys
senior tag
válasz
WestCoast92 #6916 üzenetére
Mikor megvettem az ex 6- ost én is feltettem minden hozzáadott cuccot, aztán idővel mindegyik eltávolításra került mert nemhogy előnyt nem hoztak de mindegyik hibákat okozott.
Egyébként nem csak az asrock, hanem a gigabyte és az asus szoftvereivel is így jártam.
-
naksys
senior tag
válasz
WestCoast92 #6912 üzenetére
A legjobb ha elfelejted a hozzáadott 'tuning' programokat. Hidd el, jobb lesz az életed
-
naksys
senior tag
válasz
ricsi8800gt #6819 üzenetére
Tedd fel windows alól, én is úgy szoktam. Persze cmos clear kell utána.
-
naksys
senior tag
válasz
ricsi8800gt #6809 üzenetére
Ez egy gyengébben felszerelt a normál ATX-nél is kisebb lap. Az extrémnek jobb a tápellátása, több port stb.
Most hirtelen rákeresve is a használtak között találtam ugyan annyiért pro4-et és extr.4-et is. Inkább az utóbbit vedd!
-
naksys
senior tag
válasz
jozsi252 #6800 üzenetére
En nem hasznalok Realtek hangkartyat csak Creativeot es nalam is elojon ez az ablak megnyitasi keslekedes... Nem talaltam ra megoldast. Win reinstall utan jo egy darabig aztan ujra elojon. Szoval nem realtek sem asrock hiba, en inkabb windowsra gyanakszom.
Ricsi: z77 miatt jobb az utobbi bar az extreme lapok jobbak. Volt pro 4-em, nem vennek meg egyszer.
-
naksys
senior tag
válasz
AeSDé Team #6771 üzenetére
Csakis attól függ, hogy megéri-e a felárat, hogy mivel hallgatod a zenét vagy játszol. Egy jobb minőségű füles vagy hangfalszett megkívánja a jó hangkarit. A korábban említett Genius 5.1-es szetten nem hallok különbséget, de van egy Sony hifi fejhallgatóm, azon viszont nagyon kijön a két hangkari közti minőségbeli eltérés.
Plusz, hogy az Asus tud előle meghatározott hang profilokat és úgy tudom van külön fejhallgató erősítője is..
-
naksys
senior tag
válasz
bluobluo75 #6769 üzenetére
A windowsra gondolsz? Nem tudom, lehet..
-
naksys
senior tag
válasz
bluobluo75 #6766 üzenetére
Én sem szerencsére
Ha a legújabbat szeretnéd, akkor a Realtek honlapjáról szedd le a legfrissebbet. [link]Nem vagyok egy Genius fan. Nekem az HF5000 van de a kínai erősítője, meg az újan is recsegő potijai nem túl meggyőzők. Viszont jó áron volt.
-
naksys
senior tag
válasz
bluobluo75 #6763 üzenetére
Gondolhatod, hogy jobb, szebb, tisztább hangja van egy olyan hangkarinak ami önmagában annyiba kerül mint az egész alaplapod
ideiglenesen megteszi, bár nem biztos, hogy ezen a hangfalszetten meghallod a különbséget. Nem fikázni akarom a Geniusod, nekem is hasonló van SB audigyvel.
-
naksys
senior tag
válasz
balazsur1987 #6740 üzenetére
Cmos cleart csinálj, állíts mindent defaultra biosban és nézd meg úgy mit csinál!
-
naksys
senior tag
válasz
bluobluo75 #6738 üzenetére
Rámész a beállításokra és ott találsz egy "kizárási lista" menüpontot. Ott hozzáadod a VGA-t, így annak a driverét nem fogja ellenőrizni/telepíteni, neked kell.
-
naksys
senior tag
válasz
bluobluo75 #6736 üzenetére
Szerintem nem mert a legujabbat teszi fel. De tiltsd le, hogy a catalystot frissitse es tedd fel te a szukseges drivert a vga-hoz.
-
naksys
senior tag
válasz
bluobluo75 #6733 üzenetére
Én win telepítéskor sem szoktam már driver csomagokat telepíteni. Ezt ráeresztem aztán kész.
-
naksys
senior tag
válasz
bluobluo75 #6729 üzenetére
Régóta használom ezt a programot, mindent frissítek vele amit megtalál.
Megbízható!Mielőtt ráereszted a driverekre, készíts vele backupot a meglevőkről.
-
naksys
senior tag
válasz
XXArcAngelXX #6656 üzenetére
Tessék nálam ezek muzsikálnak. 2x4GB 1600-on cl8. Szép piros.
-
naksys
senior tag
válasz
hibavissza #6646 üzenetére
A gyári ''tuning' programokat is érdemes hanyagolni.
-
naksys
senior tag
válasz
hibavissza #6642 üzenetére
A win vsz újabb drivereket tesz fel neked.
Bios frissítés leginkább a hardver támogatást bővíti. Ha nincs gond vele hagyd úgy. -
naksys
senior tag
Ramos gondoknal probaljatok meg kivenni a 4 modult es csak egyet betenni, majd cmos clear. Aztan betenni egy masik slotba es ujra cmos clear. Biztos, hogy bios hiba, vagy rosszul ovassa a lap az xmp-t.
-
naksys
senior tag
válasz
SoulReaver #6521 üzenetére
Extreme 6 folosleges penzkidobas, csiilivilli vakitasok meg par plusz csatlakozo. Ex 4 a legjobb valasztas ha asrockot akarsz. De nagyon ki kell fogni, az enyem hibamentesen uzemel, de sokan szivnak a rigojas lapok miatt. Tapasztalatom szerint a giga jobb valasztas, kevesbe finnyas. De hat kinek a papne kinek a paplan..
Ar-ertek arany az asroknal jobb! -
naksys
senior tag
válasz
RetepNyaraB #6482 üzenetére
A virtu meg benchmarkokban sem mindig mukodik, jatekok alatt meg sokszor hibat okoz ha az adott gamet hozzaadod a hybrid listahoz.
Lenyomtam a legtobb grafikus tesztet virtuval es nelkule is, egy db fps pluszt nem hozott sehol sem. Azota uninstall lett a sorsa mint a tobbi asrock "tuning" programnak is. A jo penzert reklamozott virtu hybrid mod nem er kutyakakit sem!Lehet, hogy azert nem huzza fel az igp orajelet mert a discret vga-t hasznalja a futtatott program..
-
naksys
senior tag
A procid nem támogatja az 1600-as modulokat, csak 1333-ig.
Nézd meg a specifikációkat. Vsz ezért nem engedi a bios feltolni 1600-ra. -
naksys
senior tag
válasz
bluobluo75 #6363 üzenetére
Nem ismerem az asrock fele verziot, en meg vagy 10 evvel ezelott hasznaltam az "os" cfosspeedet mint onallo termeket a ping javitasara. Abban lehett valtoztatni a megjelenes modjat es az inditaset is.
A helyedben leszednem az asrock fele verziot es feltennem az eredeti programot, az nincs buheralva. Bar fizetos de ez megoldhato..
-
naksys
senior tag
válasz
bluobluo75 #6361 üzenetére
Próbáld meg az msconfig-ban letiltani az indulását.
-
naksys
senior tag
válasz
Steve198310 #6334 üzenetére
Nálad sem jött rendbe a rendszer azóta?
-
naksys
senior tag
válasz
Steve198310 #6332 üzenetére
Kevertem, bocsi. Nálam is u.ez a szitu csak rosszul emlékeztem.
-
naksys
senior tag
Nekem úgy jön le, hogy ha egy kártyát használsz mindegy melyik slotban az x16-on megy, ha viszont CF vagy SLI-t használsz akkor x8-x8 a leosztás. A 3.0 szabvány neked mindegy mert a 7870 tudtommal csak a kettest támogatja.
Nekem nagyon hasonló lapom van és megy a 7870 az egyes slotban is.. -
naksys
senior tag
válasz
Steve198310 #6316 üzenetére
A vege csak az lesz, hogy kell keresned valami normalis gepet es tesztelni a cuccaidat. Mashogy nem fogod tudni kideriteni a hibat.
-
naksys
senior tag
válasz
Steve198310 #6296 üzenetére
Ez tipikus vga ram hiba. Ha a gpu lenne a rossz akkor pottyozne, ezek a poliginok ram hibara utalnak.
De azt mondod nem a kari hibaja, mibol gondolod ezt? -
naksys
senior tag
Ha mindig bizonyos ido utan jon elo akkor lehet vaamelyik energiagazdalkodas funkcio is.
Probakepp kapcsolj ki minden ilyet biosban es win alatt is egy probara!Nalam mostanaban a win atteszi magat teljesitmeny profilbol energiatakarekosba, es egy ido utan kifagy a gep ha nem piszkalom. Ha teljesitmeny profilban van, akkor semmi gond vele.
-
naksys
senior tag
Szerintem ha a táp a ludas, idle akkor is el kellene vinnie. Az egy dolog, hogy mennyi a max. fogyasztása a vga-nak, mert gépindításkor nem vesz fel annyit, ergo nem lehet a táp.
Én úgy veszem észre egyébként, hogy az Asrock lapok elég rigolyásak. Olvass kicsit vissza a fórumban, tele van "megmagyarázhatatlan jelenség" postokkal. Nem szeretem cpu-k, nem működő ramok és vga-k... amik
amúgy másik konfigban hibátlanul mennek, csak épp ebben nem.
De ne legyen igazam, talán a tápcsere megoldja a gondod -
naksys
senior tag
válasz
RetepNyaraB #6257 üzenetére
Az van fent nekem is, 5x lehet aktivalni ingyenesen. Amivel jatszom ahhoz nem hasznalja a gep az igp-t mert letiltottam jatekban, de 2d-ben gondolom aktiv. Egyszer kiprobaltam a borderlands 2-vel hybrid modban de tiszta bug volt az egesz. Csak a dedikaltal mukodik rendesen.
Xfast usb szinten kutyasz@rt sem er, semmi teljesitmeny novekedest nem hoz. Xfast lan (cfosspeed) az egy ami er valamit, ha valakinek szamit a ping. -
naksys
senior tag
válasz
RetepNyaraB #6255 üzenetére
A virtu mvp fel van telepítve nálad? Vagy az is fölösleges sallang?
Tyűha! jó cucc ez a progi!
-
naksys
senior tag
válasz
RetepNyaraB #6249 üzenetére
Köszi a segítséget! megjavult..
Legyalultam a fos axtu-t, az energia profilt teljesítményre raktam és lőn nem veszi le a maximumot. Jó párszor megnéztem biosban és minden fasza! -
naksys
senior tag
válasz
RetepNyaraB #6246 üzenetére
Az asrock profilja van betoltve a windows energiagazdalkodasnal. Tegyem at a teljesitmenycentrikusra?
-
naksys
senior tag
válasz
RetepNyaraB #6242 üzenetére
De ha a wint max teljesitmenyre allitod akkor az energiagazdalkodas sem lesz aktiv nem? Mindig maxon fogja hajtani a cpu-t?
-
naksys
senior tag
válasz
Anfänger #6233 üzenetére
Nalam sokszor leveszi a beallitott szorzot biosbol is. Be van love 42x-re es latom, hogy inditas utan pl. 16-ra visszaveszi a maximumot. Random csinalja. Ha fent van az axtu ott legalabb egyszeruen ellenorizheto, hogy mennyin van. Sot mostanaban egy gomhoz rendeltem egy profilt es azt tolti be gep inditaskor.
Szoval nem az igazi. Most 8.1-el megy, de win 7-en is ezt csinalta. Nem tudom,hogy a bios hibaja vagy a lapon szar valami? -
naksys
senior tag
válasz
LeslieG Jr. #6229 üzenetére
Köszi. Azóta nem fordult elő. Leszedtem a legújabb drivereket, azokat felraktam. A lapunkhoz is vannak relatíve frissek.
-
naksys
senior tag
válasz
LeslieG Jr. #6226 üzenetére
Hardver biztos nem, előtte 7 volt és minden tökéletesen működött.
Külön telepítettetek drivereket, vagy csak amit az update felrakott? -
naksys
senior tag
válasz
RetepNyaraB #6223 üzenetére
Alapon van. Tetű asrock...
Nem lehet valami driver?
-
naksys
senior tag
Használ valaki win 8.1-et asrock z77 lappal? Ma feltoltam és egyszer csak random restartolt a gép..
-
naksys
senior tag
Memoria csere utan kellene nyomni egy cmos cleart ha nem volt meg. Jartam mar ugy, hogy csereltem a modulokat es a biosban nem mukodtek megfeleloen a beallitasok ami hibas mukodest eredmenyezett.
Bios frissites is eselyes lehet a tamogatottsag miatt. -
naksys
senior tag
válasz
SkyTrancer #6195 üzenetére
Mindenképp
-
naksys
senior tag
válasz
RetepNyaraB #6035 üzenetére
Hat ja. Mondjuk nalam a pro 3 nem volt egy meggyozo valami, ezert is csereltem le. Mar mikor kibontottam a dobozabol elfogott a rohoges a meretet meg a felszereltseget latva. Persze ettol meg jo lap csak nekem volt keves.
-
naksys
senior tag
Miért csinálja azt a gép, hogy kikapcsolja a Virtu MVP alkalmazást? Másnál is előfordul ilyen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kerékpársportok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Spórolós topik
- Filmvilág
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest