- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Kis telefon hatalmas teleppel
- iPhone topik
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
syl5
őstag
válasz
Pubszon #2018 üzenetére
Rossz ez sajnos... én egyáltalán nem vagyok megelégedve a boot idővel.
Nekem is z77 extreme 4 + i5-2400 + samu 830 128gb és van ennyi. Jó mondjuk nekem már egy éves belakott, de megkímélt win7, és internet security is van, meg vannak ott még jó pár tálcára ülő programok, de akkor is, kevesebbnek kéne lennie.
Egyébként a normál HDD fogja meg nagyon a boot folyamatot, a post képernyőnél nagyon sokat (7-8 ) vár, és a win7 boot is 2-3 sec-el hosszabb, ha van bent HDD is.
Csak SSD-vel már tűrhető, de egyébként szörnyű, pláne úgy hogy a hulladék 10k-s matx am3 lap, meg az x4-es phenom úgy bootolt hdd-ről, mint ez az ivy-sandy keverék ssd-ről. -
syl5
őstag
Sziasztok,
egy kis segítséget szeretnék kérni egy z77 extreme 4 tulajtól.
Meg tudnád nekem nézni, hogy a cha_fan2 és 3 3pines venti vezérlőnek mennyi a minimális fordulata? Ha jól emlékszem 800 és 1000, de szeretnék egy megerősítést.
Köszönöm! -
syl5
őstag
válasz
maestro87 #1521 üzenetére
Nem azt kell nézni, hogy mikor jelenik meg az alaplap logója, meg hogy mikor jelenik meg az asztal, hanem, hogy mikor kezd el bootolni a win, illetve mikor töltődik be az összes progi win alatt. Utóbbi nem egyenlő azzal, hogy meglátod az asztalt.
Amikor te még malmozol 36 sec és 77 sec között, addig én már rég megnyitottam a PH-t, úgy hogy vagy 50 lap el van mentve a Chromba.
Szal nagyon nem ugyanolyan értékek, mert nekünk a 36-38 sec a full betöltés, neked meg 77 vagyis a duplája. Ugye arról meg nem is beszélve, hogy Chromba 50 lap elmentve, és rákattintok az ikonjára és már villan is fel és írhatom be a címsorba a webcímet, amit hoz is le rögtön. -
syl5
őstag
válasz
Pubszon #1517 üzenetére
Nyugi, ha ezeket az értékeket úgy mondják, hogy van normál HDD a gépben és Windows 7 van telepítve, akkor ez úgy kamu/nagyzolás, ahogy van!
Nálam (win7, SSD + HDD) power gomb megnyomása után 14 sec-el kezd egyáltalán a win7 bootolni, és a komplett indulás minden betöltéssel totál 38 sec. Újraindításnál 6 / 28 sec az eredmény.
Ha nincs HDD a gépben, akkor is kb 4-6 / 26-28 sec az indulás idő! Úgyhogy az ilyen 15 sec-es boot időket csakis win boottól számolva egy totál szűz Windows 7-el, csak SSD-vel tudom elképezlni, esetleg Win8-al. -
syl5
őstag
Ha UEFI-ben nem tiltod le az IGP-t, akkor előfordulhat, hogy összeakadnak. Bár nálam gond nélkül működik együtt (nem virtu, csak egy monitor alaplapin, másik videokártyán) az IGP és az 580.
Mindenesetre én uefi-t frissítenék! Én is frissítettem, majd az OS-t letiltott IGP mellett telepítettem, feldobtam minden driver-t, és utána kapcsoltam be az IGP-t, és tettem fel annak is a driver-ét. -
syl5
őstag
válasz
raikonen #1239 üzenetére
Nem érdemes a Virtuval baszakodni! Csak a bajt csinálja, és nem is működik minden játékkal, sőt még teljesítmény csökkenést is okoz!
Én is telepíthetem majd újra a winem...Én is csak fogyasztás csökkentés miatt próbálgattam, de arra is felesleges, mert kikapcsolod Chrome-ba a hardveres gyorsítást, és a VGA-d az üzemidejének 95%-ban olyan szépen minimum órajeleken ketyeg, hogy csak na!
Filmezéshez meg bedugtam a TV-t az alaplapi HDMI-re, és olyan szépen használja a procit, hogy csak na! -
syl5
őstag
Nyilván eltérőek a tapasztalatok, ahány ember, annyi különböző konfig. Mindenesetre az ember a maga tapasztalatit részesíti előnyben, én nem hiszem, hogy veszek a jövőben giga lapot.
Ellenben a giga 460-amat nagyon szerettem, mert baromi hűs és halk, mindemellett brutál gyors volt. Szintén giga 470-ről már sajnos nem lehetett ugyanezt elmondani. -
syl5
őstag
válasz
Coolmat #1081 üzenetére
Friss windows-al is szenvedett az a lap. Meg mindenhol teljesítmény javulást érzek, jóval pattogósabb lett a gép, és játékokban is van ahol +7-8 fps, lemezkezelésről nem is beszélve. Giga lappal volt olyan, hogy totalmedia theatre-rel bd50-et, de 25-öt is gombnyomástól jó 4-5 sec alatt (közbe akadt a lejátszás, mint állat) szünetelt le, majd indításnál hasonló.
Meg itt van ez is, ami megszűnt lap váltással: "A giga lapommal volt olyan is, hogy ment a játék 40 fps-el, mégis nem volt folyamatos az animáció, szemre akadozott (ezt nevezik talán mikrolagnak)."
Szal az olcsóság, nem mindig kifizetődő. -
syl5
őstag
Hát én az ilyen tuning szoftvereknek nem nagyon vagyok híve, csak a bajt csinálják.
Ha kell valami akkor azt bios-ban (nekem akkor is bios marad, ha (u)efi) elintézem.
Igazából csak arra gondoltam, hogy hátha valami olyan utility, ami tényleg hasznos nem csak marketing. (mostanában azért találkozok ilyenekkel)
De úgy látszik nekem kell feláldozni magam, és összeszemetelnem a win-em.
-
syl5
őstag
Nincs fogyasztásmérőm, így majd csak köv hónap végén (ha leolvasom az óraállást) tudok nyilatkozni, vagy ha majd lesz kedvem, akkor tesztelgetem napi szinten egy hétvégén.
Most néztem, egy hó alatt elment 132 kWh, és volt majdnem egy hét, hogy nem is voltunk a lakásba. Ez kb 20 kWh-val több a szokásosnál. Kb ennyi ideje van nálam az 580. Igaz a nagyon melegek miatt heti 35-40 órát biztos ment a szobaventillátor (bár nem tudom az mennyire nyomja meg). -
syl5
őstag
& (#1089) Coolmat:
Köszi!Feltettem az összes driver-t.
Érdemes még valami egyéb utility-t feltenni a driver dvd-ről?Virtu-t érdemes belőni?
Nem olvastam még rendesen utána, de ezzel elvileg teljesítménynövekedést lehet elérni, másrészt fogyasztást lehet vele csökkenteni, ha nem kell nagy gpu erő, ugye?
Mondjuk elsőben nem nagyon hiszek, de utóbbi jó lenne. Feleslegesen ne pörgesse a villanyórát a bálna 580, ha csak netezek, vagy filmet nézünk. Mennyire működőképes ez a dolog? -
-
syl5
őstag
Abban igazat adok, hogy lapon (és tápon) nem szabad spórolni!
Csak szemléltetésképp. 20k-s giga P67 lappal 40 sec alatt, 36k-s asrock Z77 lappal 20 sec alatt bootol fel a rendszerem csak SSD-vel. Lehet mondani, hogy az új lapon UEFI van, és Z77, de emellett mindenhol teljesítmény javulást érzek! A giga lapommal volt olyan is, hogy ment a játék 40 fps-el, mégis nem volt folyamatos az animáció, szemre akadozott (ezt nevezik talán mikrolagnak). -
syl5
őstag
Up!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kempingezés és sátrazás
- Melyik tápegységet vegyem?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Formula-1
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Sorozatok
- Építő/felújító topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest