Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Amikor elkezded a frissítést, először végigkeresi a számítógépben lévő meghajtókat, NTFS-ről is olvas, ilyen szempontból esetleg az is megfontolható, hogy lehúzod a HDD/SSD-t, így azt nem nézi át, vagyis nem megy vele az idő.
Utána kiad egy listát, ha több alkalmas fájlt is talált a gépen, azok közül lehet választani.
Internetes frissítésnél nem keres a gépen, csak a neten. Nekem egyébként nem törlődött minden beállítás.
-
L4CI2
aktív tag
berakod a pendrivet USB 2.0 (nem kék ) portba megformázod FAT32 re elmész az asrock oldalára kiválasztod az alaplapot ráklikkelsz a Letöltés re utána BIOS letöltése megkeresed az a sort ahol Instant Flash
van és azt leszeded
Z77 Extreme4(2.80)ROM.zip kicsomagolod pandrivere ha ez meg van újra indít belép biosba advenced menu ott
Instant Flash itt nem emlexem okézni kell e valamit de ha idáig eltalálsz menni fogés ja alapra all vissza a bios
jaja legutolsó bios elég
-
Coolmat
őstag
1. Fat32-nek is jó lesz a pendrive. Felmásolod rá a kicsomagolt BIOS fájlt és kész, nem kell külön bootolhatóvá tenni.
2. Boot sorrendet nem kell piszkálni, van egy Instant Flash menüpont az Advanced részen ha jól rémlik, azzal felismeri a pendriveot és a rámásolt BIOS fájlt, rákattintassz, és el is kezdi a frissítést, ha befejezte akkor pedig leokézod és újraindul magától. Ha bátor vagy választhatod az internet flasht is, ehhez pendrive sem kell, hanem a netről letölti a BIOS fájlt és frissíti is magát. Olvastam 1-2 esetet amikor meghalt ettől a lap, ezért ha tutira akarsz menni, akkor maradj a pendriveos módszernél
3. Igen, minden default értékére áll vissza, jobb ha leírod egy papírra a frissítés előtt amiket átállítottál. -
Kernel
nagyúr
Előbb, amikor az UEFI-ben jártam, elvégeztem a jó ideje halogatott frissítést is, Internetről. Illetve előbb még Windowsban lementettem egy pendrive-ra is a fájlt, biztos, ami biztos, mert gond esetén állítólag USB-ről vakon is helyre tudja állítani magát. De az sem mindegy melyik USB.
Viszont netről is nagyon egyszerű, letölti magának a legújabb fájlt (ami persze garantáltan hozzávaló), elindít valami crashless akármi programot és megcsinálja magát. Szünetmentesem sajnos nincs, ami még egy kis nyugalmat adna hozzá, de ez van.
-
-
Kernel
nagyúr
B75-nél az üres portok alatt is ott a Hot Plug opció, eltekintve az AsMedia portoktól, ami lent sorakozik. A Hot Plug tiltása valóban eltüntette a meghajtót a kivehetők közül, mindamellett megemlíteném azt is, volt olyan hozzászóló, aki azért szerette volna eltüntetni, nehogy véletlenül rákattintva kilökje a rendszert a gép alól.
Csakhogy ilyen nincs, mert úgyse engedi a Windows, egyszerűen visszadumál, hogy nem lehet és kész. (Bárki kipróbálhatja.) Lapozófájlt sem engedi el, ez olyankor érdekes, amikor külön meghajtóra teszi át valaki.
Más kérdés, ha csak "esztétikailag" zavar, de én például sokáig nem is törődtem ezzel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Mobil flották
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest