Új hozzászólás Aktív témák
-
csakany2001
senior tag
Pro Maxnál szerintem jobb a hőelvezetés elmondások alapján. Itt a sima Pro-nál valahogy jobban kijönnek a SoC hatékonyságbeli hiányosságai. Én a helyükben a frekit venném kicsit vissza, nyilván kamerázás közben így is hevülne, de az átlag használatot kevésbé érintené. Persze nyáron az sem segít, hogy esetek többségében max fényerőn megy.
-
atee_13
őstag
-
atee_13
őstag
Az, h samu se konstans semmibe nem menti fel az almát vagy akármelyiket, h ugyan annyi pénzért ami ráadásnak nem is kevés nem ugyan olyan készüléket kap a user. Hívhatod te poffogásnak ettől ez egy kőbegyszerű megállapítás volt amit nem értettél meg és elkezdesz a samuval parádézni ami ékes bizonyítéka, h nem érted csak szítani akarod a hitvitát
-
atee_13
őstag
Nem értem félre. Egy 600k telónál ne legyen már az, hogy az egyik jobb mint a másik. semmiben se, akkor se ha teljesíti a megadott értéket, mert az nem változtat semmit azon, hogy az egyik jobb mint a másik. Nekem is 15pm van, de azért ez nem egy megnyugtató szitu ennyi pénzért, hogy lehet mákkal jobb is vagy pechhel rosszabb.
-
csakany2001
senior tag
Teljesen egyetértek, én mindenféle ujjlenyomatolvasót próbáltam(hátlapi, előlapi, oldalán a gomba építve, kijelzőbe stb.)de sosem hozza ezt a kényelmet és pontosságot.
Arról nem is beszélve, hogy FaceID minden szoftverre kompatibilis és nagyon gyors.
Meg igazából egyik indok ez volt, ami itt tartott IOS-en, mert a konkurencia nem kínál hasonló megoldást jelenleg. -
atee_13
őstag
Mi 9T volt előtte nem mai még optikai az ujjlenyomat olvasója. Szekrény/asztal kijelző felfelé néz. Hamarabb a fő képernyőn vagyok vele mint ezzel mire magam elé emelem. Nyilván azon szocializálódta és használtam 5 évig rutinosabb a használata.
Droidban ha az értesítéseket akarod felülről lehúzod az értesítő sávot ujjlenyomat nélkül is és látod az értesítéseket. De lehet ezzel is rutinosabb leszek és begyorsul majd.
" mint droidon megérinteni a leolvasót, szóval nincs is extra mozdulat." Dridon mikor közelít a kezed a telefonhoz a kijelzőn mutatja hová tedd az ujjad (enyémen így megy) és emelés közben ráteszed mire felemeled már felold. Itt felemelem és utána húzom fel a képernyőt. Nekem ez egy + mozdulat. Nyilván azt nem mondom, hogy ujjlenyomat soha sem tévedett, de a trükk az, hogy több ujjlenyomatra veszed fel ugyan azt az ujjadat. Ha nincs fólia a kijelzőn kb szökő évente tévedett fóliával már volt gyakrabban is, de nem valami agyérgörgy, h soha nem lép be. Mai szenzorosok pedig simán lehet, hogy már nem tévednek.
Ez nem pró vagy kontra egyik vagy másik mellett csak észrevétel az ismerkedés közben.
-
-
Jók a meglátások nagyjából egyet is értek, viszont:
Tegnap olyan fagyás volt a 16 Pro-n az EasyJet alkalmazás megnyitása után, hogy semmit nem tudtam a telefonnal csinálni kb egy percig csak a narancssárga képernyő világított.
Ilyen még nem fordult el. Az viszont, hogy a GMailben két eszközön be vagyok jelentkezve, 16 Pro és sima 13 viszont az email értesítések 75%-ban csak a 13-on jeleznek nem tudom milyen bug lehet. Többször volt már újraindítva a telefon és mégsem jelzi... -
xhege
veterán
Maximálisan egyetértek a leírtakkal. Számomra is jobb még az IOS, de erősen közelít egymáshoz a két rendszer. A droid fejlődik, az IOS pedig visszafejlődik. Régebben sem iPhone sem Mac esetén nem volt olyan gyakran, hogy indítsd újra az eszközt és majd helyreáll. Ezt szerettem benne a legjobban a droikdhoz vagy a Win-es laptopokhoz képest, hogy iszonyatosan stabil volt. Legalábbis az én felhasználási szokásaim mellett. Manapság bizony mindkét vasat újra kell időnként indítani, hogy helyreálljanak idegesítő anomáliák.
-
kemdom
tag
Most nagyon látszani fog, hogy Samsungról jöttem, és az első daily driver iPhone-omról van szó, DE…
Most tényleg azon vagyunk megrökönyödve, hogy egy opció, amit valszeg egyszer használt mindenki, amikor létrehozta a saját cc-jét, majd így “huss, elfelejtve” módon félreraktuk - hisz a beállítás után “it just works” -, valóban döcög (2 hónapja nem nyúltam hozzá, most megnéztem)?Ennyire nem volt SEMMI gond az iOS-szel ennyi éven át?
Ugyanitt: ami nekem inkább furcsa, hogy még 18 beta idején állítottam be ezt, akkor nem emlékszem, hogy lett volna röcögés. Mint a mellékelt ábra mutatja, én azóta nem is nyitottam meg ezt a menüt.
-
Zsolt,72
senior tag
Ez az egész irányváltás egy zsákutca, szerintem. Nekem úgy tetszett az iOS, ahogy 2018. során megismertem, megtanultam. Még ha jobban sikerülne az Android eredetű dolgok megvalósítása, azt mondanám: csak-csak, legfeljebb nem használom, ami nem érdekel onnan. De az nem oké, hogy az egész iOS lesz rosszabb az új irány miatt…. Kár érte. Pont azért kedvelem (még most is) ezt, mert MÁS, mint a robot. De így elvész a választás lehetősége, ha két, eddig markánsan eltérő OS helyett lesz kettő, ami egyre inkább hasonlít. Ez nem jó.
-
knox83
senior tag
-
csakany2001
senior tag
Talán a Pixel 9 Pro áll ehhez a legközelebb.
S24-ről a saját topikjában beszéltek le, a kamera végett.
Ebben tényleg brillírozik a 15 Pro.
Ami az üzemidőt illeti:
Ez masszívan jobb, a Tensort egészen rendbe szedték, ha egyidőben kaphatóak lettek volna azért elég nehéz döntésnek ígérkezik.(bár azért az IOS kényelmét nem hozza a Pixel féle stock android sem, de ott is megvannak az előnyök) -
csakany2001
senior tag
Ha utazok az országban sajna simán benne van, betudható a gyenge térerőnek is bizonyos helyeken. Meg tulajdonképpen a munka miatt 0-24 megy a mobilnet vagy wifi, néhány app-al a háttérben.
Felhasználásfüggő, de én pont ezért választottam ezt. Maradéktalanul jól teljesít, csak igencsak egy gyenge pontja.
Játszani meg abszolút nem játszok telefonon, fényképezni, videózni szeretek vele, de akkor mindig viszek egy powerbankot. -
Cry0
őstag
Kérdés miről vált az illető.én tavaly egy s20 ultráról váltottam,és ahhoz képest meglehetősen jobban melegszik.mind simao töltés közben mind esetleg nyaralás során fényképezés közben.Már nem egyszer volt hogy ki irta a telefon hogy nem tudja folytatni a töltést vagy éppen meg kell várni még lehűl a telefon.
-
waszabi07
aktív tag
Kamera ami gáz, kb csak kint napfényben tudok jó képeket csinálni róluk. Akksiban sem az igazi nekem az ultra, hiába 2 sim meg minden de a 13 pro max jobban bírta nekem. Gesztusvezérlést sem sikerül nagyon megszokni...
Illetve apple watch is jobb szerintem sokkal, hiába az 1 napos üzemidő de mégis jobb minden másban.
Na meg ez a külső kopás idegesít, pedig az elején nagyon tetszett, meg van is sok dolog ami jobb az ultrán, de pont a fontosabb dolgokban szerintem jobb volt a 13 pro max is ennél, de szerintem még egy ideig marad ez. -
s.Oliv3r
senior tag
Ez nem arról szól kinek van igaza. Hanem arról, hogy engem "cikiztek" azért, mert:
- nem csípem amikor azt mondják, hogy valami vízálló - pedig nem az
- azt állítjuk, hogy a gagyi rozsdamentes acél, illetve ez a titanium utánzat nem karcolódikSzeretem én az iPhone-t.. DE valljuk már be ha valami gagyi benne, ne legyünk már ennyire elvakultak, és ne más gyártók felé kezdjünk el fröcsögni.... hogy háááát a többi is ezt csinálja, a többi is rossz, stb. Nem érdekel a többi, az érdekel ami nálam van, ezért adtam pénzt.
-
s.Oliv3r
senior tag
Nem tudom miről beszélsz, de állj le zölddel.
Az meg más téma, hogy képtelen vagy felfogni, hogy a polírozott dolgok karcolódnak. Itt van a falamon egy eredeti katana, ami "kicsit" keményebb fémből van mint a te csoda 13-asaid, és !!kéééépzeld!! csupán attól megkarcolódik, hogy a !!FA!! tokból ki-be húzogatod hetente (olajzás, takarítás céljából).
-
-
-
xhege
veterán
Igen, vagy főkamera vagy 2x vagy 5x. A köztes megoldások nem az igaziak PM esetén. Mondjuk én azért vettem PM-ot, mert a 2x és a 3x között nem gondolok annyira nagy különbséget . Amihez kell a 3x ahhoz sokszor picit közelebb menve elég lehet a 2x is, viszont ott van még az 5x, ami nagyobb távolságok esetén nekem hasznosabb. Nyilván a korlátai ismeretében.
Nyilván ez felhasználás függő. -
SharpSA
veterán
Kinek mi tetszik és mi elég...
Többször megnézem már az Outlook-ot, de nekem az is fapados. Egyik számomra fontos hiányossága, hogy nem lehet beállítani előnézeti sornak legalább 3-at, de inkább 4-et. Szabályokat meg mobilon jelenleg csak az Airmail tudja, illetve nemrég a Canary Mail is megkapta, de az még mindig hiányos, viszont tudja az olvasottság kérést.
Google naptár nekem szintén fapados és ronda is, de működik. BusyCal-nál nagyon jó az összes nézet és havi nézetben külön tetszik, hogy adott napra nyomva egy nagy teljes sorra kibontja jól láthatóan a bejegyzéseket, amelyek ezáltal sokkal könnyebben kezelhetők. -
SharpSA
veterán
Airmail, Spark, stb. Van választék az appáruhazban. Én az Airmail-t használom kb 5 fiókkal (3 céges, 1 Gmail, 1 outlook), szabályokkal és rendben működik.
Naptárnak meg javaslom például a BusyCal-t. Többet kipróbáltam már, ez nagyon jó külalakkal és widgetekkel rendelkezik.
Én androidon sem használtam a gyári fapados appokat.
-
xhege
veterán
Így van, ahogy mondod. Én munkára használom leginkább, és arra nekem tökéletes. Az együttműködés meg a telefonommal parádés és ez nekem sokat jelent. Nekem pl több olyan dolog van, ami az iPhone-ban nem tetszik. A Mac-ben kevesebb, ha van is egyáltalán.
Viszont én nyakig vagyok az Apple ökoszisztémaban (Mac, iPhone, iPad, Apple TV 4K, HomePod minik, Apple Watch) szóval nálam az együttműködés hatalmas előny. Plusz asszony és két gyerek is iPhonet használ családi megosztásban ott is sok mindent kihasználunk.
-
Az biztos, hogy a 17-et frissítem amíg lehet, utána csak akkor ha a 18 legalább 18.4 vagy 18.5-nél jár, elegem van abból, rajtam tesztelik a bugos OS-t.
Mac-nél is beszívtam ezt pár éve, azóta ott is csak akkor frissítek új OS-re, amikor bejelentik a következő újat, most 13.6.6-on vagyok, szuper a gép, bug kb. 0.
-
Ilyen a számítástechnika, sokféle bugról olvastam 15pro széria kapcsán, amit meg én nem tapasztaltam. A másik, ki milyen érzékeny ezekre, mennyire figyelmetlen amikor használja?
Oled tv topikban írtam, hogy egy fimnél milyen csúnya képhibát látok (tv hibájából), többiek nem látták, kértek képernyőfotókat, megnézték mi a hibajelenség, utána már látták a saját tv-n is - ez csak egy példa arra kinek mi tűnik fel. -
s.Oliv3r
senior tag
Nem, én nem ezt mondtam. Sőt az se, hogy a tied az volt. Azt mondtam hogy nincsenek csodák, a polírozott fém felület karcolódik, ennyi. Ha gondolod meg tudom mutatni a katanám is, ami sokkal keményebb fémből van, mint a telefonunk. Hőkezelve...polírozva, hogyan néz ki csak attól, hogy néha néha ki kihúzod a tokból.
De abszolút nem vita téma ez.. haverom 13 pro-ja is úgy néz ki, mintha homokba dobta volna. Pedig csak annyi a bűne, hogy nagyon ritkán veszi ki a tokból, és ami belemegy por addig... kivételnél megkarcolja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Íme az új Android Auto!
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Óra topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Google Pixel 9 Pro 5G 16/256GB Szürke Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- iPhone XS Max 64GB LEÍRÁST OLVASS!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest