- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
Én próbáltam mellé xiaomi, amazfit és huawei órát is. Rendben müködnek. Ilyenek, hogy dnd módot nem szinkronizál, ha benyomod az alvást akkor azt sem. De hívások, értesítések átmennek. Reagálni nem lehet rájuk. A huaweinél volt egy extra gond, hogy ha az órán törlöd az értesítést, akkor a telefonon nem törlődik. De ezt csak a Huawei csinálja. Meg ami zavart mindegyiknél, hogy hiába volt rajtam az óra, a telefon is jelzett, felébredt a kijelző minden notinál. AW esetében ez nincs így. Ott a telefon néma marad, csak hívásnál jelez az is. Meg én szeretem, ha nem rögtön mutat mindent az óra, aw-nál be lehet állítani, hogy az értesítés/üzenet tartalmát csak akkor mutassa, ha rákoppintok. Ezeknél ezt nem lehet.
-
joey04
titán
Én update után semmit nem veszek észre. Nem is gyorsabb, nem is merül jobban, nem történt semmi.
-
joey04
titán
válasz
csakany2001 #4811 üzenetére
Én nyáron csak a hamar viszavett fényerővel talákoztam. laggolni 1 évvel korábban a 13pm laggolt a hatalmas hőségben.
-
joey04
titán
válasz
atee_13 #4723 üzenetére
feladom. én nem szeretném hogy adott áron mindenki ugyan azt kapja, mert ez azzal jár, hogy nincs lehetőség a jobbra. adott áron le van írva, hogy mit kapsz. ebben mindenki egyenlő, senki nem kaphat gyengébbet. Maximum jobbat. Ha meg nagyon belemegyünk, akkor almánál pláne nem kérheted számon, mert hivatalosan nincs megadva mekkora a telep mérete...
-
joey04
titán
válasz
atee_13 #4720 üzenetére
milyen hitvitát? pont az a lényeg, hogy MINDENHOL így van, gyártótól, mindentől függetlenül. xiaomi telep:
Nem érted, hogy ezt nem lehet máshogy. van egy minimum érték amit mindegyik tud, ennél meg lehet jobb. a jelenlegi technológia nem teszi lehetővé, hogy teljesen azonos telepeket gyártsanak le. Sok mindent lehet a cégek fejére olvasni, de ezt nem.
A matematikában a konstans egy rögzített, de pillanatnyilag akár ismeretlen érték is lehet. Fogalmát a változóéval szokás szembeállítani, ami nem rögzített érték. A konstanst magyarul állandónak is nevezzük.
Tehát azt nehezményezed, hogy nem minden telep ugyanolyan. Egyrészt ez technikailag lehetetlen, másrészt akkor továbbra is az a kérdés, hogy mi lenne szerinted az üdvös megoldás? Lerontani a többit? Vagy kiválogatni az ugyanolyan telepeket, hogy mindenkinek azonos legyen és ami picit gyengébb vagy picit jobb, az kuka?
Amit te szeretnél, az lehetetlen. Akkor is ha 600k, akkor is ha 45k a készülék. Akkor is ha Apple, akkor is ha nem.
-
joey04
titán
válasz
Kolondrum #4691 üzenetére
ez 2 dologra világít rá. az egyik: ahogy az egyik MA videóban is említették, teljesen felesleges "okosan" tölteni, alig pár százalékot hoz sok év alatt. a másik, hogy értelmetlen nézni ezt az adatot. Az enyém 105%-ról indult coconut szerint, tehát nagyobb telep volt benne. Így lett most 97% szifon szerint 240 ciklus után. Soha nem figyeltem rá, hogy "okosan" töltsem.
-
joey04
titán
Na újabb "mérföldkő". 2008 óta (segítek: 16 éve) használok iPhone-t. SOHA nem fordult elő olyan, hogy valami app beragadt, vagy valami rendszerfolyamat, ami merülést idézne elő. Kivétel amikor 1-2 évben a legelső bétákra is rápróbáltam, akkor volt egy verzió még az iOS 7 egyik bétája, aminél előfordult. Tegnap 4x százalékon volt a telep, ma délelőttre 22-re merült. Szép új világ. Remélem csak egyszeri.
-
joey04
titán
válasz
atee_13 #4591 üzenetére
iPhone X óta van Face ID. Előtte nekem is minden droidos és almás telefonom ujjlenyomatos volt. A face id használata az első másodpercben kényelmesebb, természetesebb volt. Valamint pontosabb is. Mindenki azokon szocializálódott, nem volt más (értelmezhető) biometrikus.
-
joey04
titán
válasz
atee_13 #4588 üzenetére
Samsungnál is, mégis az volt a legpontatlanabb összemérve egy xiaomival egy op 12-vel, meg egy vivo-val. Hozzáteszem szerencsére már minden teljesen jól használható, nem az van, hogy ez vagy az szar a másik meg jó, de a face id a kényelem egy jóval magasabb foka. Egyszerűbb a fizetés, a feloldás, a notik csekkolása. Hátránya, hogy nagy hely kell neki.
-
joey04
titán
válasz
atee_13 #4579 üzenetére
Droidban ha az értesítéseket akarod felülről lehúzod az értesítő sávot ujjlenyomat nélkül is és látod az értesítéseket.
tehát azonosítás nélkül. pont ez a lényeg, hogy ránézek azonosít, és csak akkor mutatja a tartalmát a notinak. addig csak az app nevét.
Itt felemelem és utána húzom fel a képernyőt.
ahogy veszem elő a zsebemből már feléled és ahogy ránézek (nem az azonosítás miatt, hanem mert használni akarom) már fel is van oldva, és csak suhintok.
Nekem 14 ultra volt xiaomi, nagyon jó az olvasója, de közel nem face id. plusz a fent leírt hibák/hiányosságok.
Nekem a Face ID egy kb 5 fokkal magasabb szint mint bármilyen leolvasó.
-
joey04
titán
válasz
atee_13 #4574 üzenetére
Én nem találkoztam olyannal ami olyan gyors és pontos lenne, mint a face id. Az üvegekkel való mizéria meg pláne nem hiányzik. Pont a face id volt a fő érv ami miatt iPhone maradt. Arról nem is beszélve, hogy egy droidon sem lehetett beállítani, hogy ne lépjen be azonnal a menübe, ha csak az értesítéseket akartam elolvasni. Itt csak ránézek, látom a tartalmat, utána visszazár. Plusz igen, előveszem a telefont és ahogy magam elé emelem már fel is old, szóval itt a felefelé suhintás pont annyi, mint droidon megérinteni a leolvasót, szóval nincs is extra mozdulat.
-
joey04
titán
válasz
djstavross #4541 üzenetére
Használatot befolyásoló bug nincs. Itt-ott röcög, meg 1-2 grafikai bug van. De minden stabil, minden működik. 15pm.
-
joey04
titán
Ma ismerős kérdezte milyen újdonságok vannak a 18-ban. Mutogattam, aztán az ikonokhoz érve mutattam a sötét ikont, a színes ikont, stb. A végén visszaraktam eredetire, erre az egyik mappában az ikonok szép grafikai bugot dobtak. Megnyitva a mappát helyrejött, de ez megint egy újabb pici apróság.
-
joey04
titán
Röviden: önmagában nem ekkora gond, viszont ez csak a legújabb ilyen apróság.
részletesebben: igen, régen (részemről) tényleg közel hibátlan volt az iOS, közelébe sem ért az android. Aztán szépen ahogy pakolták bele a dolgokat csesződött el. Pár viszonylag friss példa: a 80-as töltéslimit sokaknál félig téglázta a telefonokat. A háttérkép beállítását átvariálták, amivel bonyolultabb lett, és lezárt képernyőnél grafikai bugokat hozott. Jött az AOD, ami az elején többet is fogyasztott mint droidon, butább is volt, plusz én nem használom, de pl. olyan grafikai bug is volt pár verzión keresztül, hogy lezárásnál megjelent az aod egy pillantra. Úgy, hogy én nem is használom... az ikonok pakolgatása volt téma még, hogy ez így szánalom. Aztán ezekre jött még a cc akadozása, meg pl. safariban a tabok közötti akadozás. Na így jutottunk el idáig. Ezekkel együtt is most még fluidabb és bugmentesebb az iOS, de már csak simán jobb egy picit, semmi extra. Főleg a külsős appok bugmentesebbek. Pár dolog még: az iOS-t nem azért tartom jobbnak összességében, mert azt gondolnám, hogy ott jobb szakik, fejlesztők dolgoznak, vagy mert fan vagyok, hanem mert az iOS egy jóval egyszerűbb, korlátokkal teli rendszer, amit sokkal kevesebb eszközre kell optimalizálni. Szóval ez az oka. És ezt támasztja alá, hogy ahogy pakolják bele a funkciókat, úgy csesződik el. Persze korábban sem volt hibátlan az apple, az alapokat nagyon jól megírták, de pl az icloud az eleje óta felemás. Itt is elsőnek legyen pozitív: a készülék biztonsági mentése olyan szinten van, ahol droidon még márkán, sőt adott típuson belül sincs. iOS-en ha mentést készítek, és veszek egy új telefont, a legutolsó beállítás is átmegy, az összes app, minden. S24 ultrán pl minden alkalommal visszaállítás és mentés után valamiért 2-3 app lemaradt, nem pakolta vissza. Ha újra készítettem direkt egy mentést, akkor sem. Az edge panelek állandóan visszakapcsolódott. A gyári samu appokkal is volt valami, hogy csak kidobta a mappákból a főképernyőre (ez mondjuk bem bug szerintem, hanem direkt ilyen nyomulós), plusz azt hiszem az is visszaállt, hogy hiába állítottam be, hogy ios mintára csak simán dobálja ki az ikonokat, visszakapcsolta az app drawert. Xiaomin ennél is sokkal szarabb volt. Ha csináltam device mentést ÉS google mentést is, akkor volt a legjobb, de akkor sem ilyen jó mint itt. Viszont az icloud árnyoldala: a szinkron teljesen el van cseszve: safarit használva macen pl ha elteszem a lapost és előveszem a telefont, az icloud lapoknál nem szinkronizál csak ha bezárom majd újra megnyitom a safarit. 10 percet vártam, annyi biztos nem volt elég. Chrome-nál azonnali a szinkron, nagyon ritkán hibázik. Podcast: amikor volt ipadem is, ha egyiken elkezdtem és folytattam a másikon, akkor percekben mérhető eltérés volt gyári appal. Külsős appot használva ez nincs sőt, amikor droidot is használtam, még a rendszerek között is működött, max pár másodperccel korábbi részhez rakott ha iphone után megnyitottam a droidos telefonon az adott részt vagy fordítva. Aztán a gyári appok: Mail problémákról lehet olvasni a fő topikban, engem nem érint, mert gmailt használok, push meg csak a gmail appban van, podcastet említettem, a gyári naptár évekig nem volt képes arra szifonon, hogy álló nézetben ne szürke pontokkal jelölje a felvett eseményt, hanem színkóddal ahogy felvittem. Az ios 18-ban már elérhető ez a nézet, de elég helypazarló, ronda módon. Szóval ott is maradt a google naptár. Az apple maps labdába sem rúg a google maps mellett. Szóval abból is a google félét használom. És lehetne még sorolni. Még egy megjegyzés: az is vicces, hogy pl a gmail egy idő után nem jelez droidon, és nem beállítás kérdése, majd előkeresem hol tárgyalták/tárgyaltuk ezt, ios-en meg azonnal jönnek az értesítések az üzenetekről. Amikor tettem egy droidos kitérőt, próbáltam apple watch alternatívát keresni. Hát huh... Nekem az aw tudása túl sok is, az volt az elvárás, hogy az értesítések jönnenek át fixen, az sem kell, hogy válaszolni lehessen, az sem kell feltétlen, hogy a képeket megjelenítse. Ehhez képest: galaxy fit 3: néhány értesítés cseszett megjelenni, zéro, semmi jelzés. Topikjában is volt panasz rá. A lépésszámot össze-vissza szinkronizálta a telefonnal. A mai napig küzdenek vele a tulajok. Naptárban a hét default nem hétfővel indul. Ha samu telód van és ott állítod be hogy hétfővel induljon a hét akkor átveszi az óra, de amikor xiaomival próbáltam, akkor nem vette át. Samuhoz van kötve ez meg még x funkció. Xiaomi band 8 pro: hasonló elvárások. Itt az értesítések jól jöttek, a szinkron is rendben volt, de állandóan jelzett a telefon is hiába volt beállítva az appban, hogy a band rajtam van és jelez, akkor a telefon ne reagáljon. Ne zavarjanak mód szinkronja is bugos volt. Samun is volt egyébként ezzel gond, hogy akkor is felvillant a teló ha a karkötő jelzett, de azt betudom jófejként annak, hogy volt egy app ami ahhoz kellett, hogy jelezzen a teló mindenféle aod stb nélkül ha értesítés érkezett, szóval régi módon: sötét a képernyő, történik valami villanjan fel, aztán újra legyen sötét. Erre volt egy app ami ezt a számomra érthetetlen hiányosságot megoldotta, de szerintem ez bekavart. Ami közös gebasz volt: ha messenger, viber, stb platformon jött hívás, azt nem jelezték. Csak után jött egy noti a nem fogadott hívásról. Nem a híváskezelést kérem számon, csak az értesítést, hogy hello, bejövő hívás. Külön poén, hogy a band 8 pro használható szifonnal is és ott jelezte ezeket a hívásokat, csak droidon nem. Igen, nem egy árkategória, de nem is vártam el hívás lebonyolítást, gps-t, nfc-t, válaszadási lehetőséget, stb, csak ennyit, hogy jöjjenek meg az értesítések. Szóval mindent összevetve nekem jobb csomagot ad most is apple, de már csak simán jobbat, és a különbség egyre kisebb.ps: a gamil anomália droidon: [link]
-
joey04
titán
válasz
Kolondrum #4485 üzenetére
Én meg egy ilyesmivel töltöm, nincs semmilyen korlát, 100-ig, és sok órát a töltőn hagyva, 1 éves 100% és jó. 13 pm-et is így töltöttem, 2 évesen is baromi jó üzemidővel adtam el.
-
joey04
titán
válasz
csakany2001 #4476 üzenetére
masszívan jobb?
-
joey04
titán
válasz
csakany2001 #4469 üzenetére
Ahh sima pro. Azt meg a 6"-os "mini" droidokhoz kell mérni. Az tuti kevesebbet bír, de azt meg hasonló droidhoz kell mérni. Mondjuk ez nehéz, nem tudom melyik droid ilyen erős és pici egyben...
-
joey04
titán
válasz
csakany2001 #4465 üzenetére
0-24 megy a mobilnet vagy wifi
szinténbetudható a gyenge térerőnek is bizonyos helyeken.
én nem utazás közben, de pl pont 2 helyen, melóhely bizonyos részein, és itthon szintén így vagyok, szar a térerő nagyon. Olyan 4 óra sot körül van nekem is naponta. Játszani nem szoktam én sem. 40% körül szokott lenni nap végén. Bő egy év alatt ment bele 19x ciklus. -
joey04
titán
Én továbbra is azt nem értem, hogy mihez van viszonyítva? A 15pm üzemideje nagyon jó, de pl. egy 13pm-hez képest valamivel gyengébb. Viszont a legtöbb droidnál még így is érezhetően jobb. Aki ezt húzósabb napon 2x tölti az egy xia 14 ultrát minimum 4x? Vagy egy s24 ultrát naponta alapból 2x, húzósabb napokon 3x? Egyetlen dologra tudok gondolni, hogy megy az AOD, mert az a hírek alapján többet zabál mint droidon. Ezzel viszont nincsen tapasztalom, de droidon, se itt nem használtam soha.
-
joey04
titán
válasz
csakany2001 #4461 üzenetére
naponta 2x is
jézus -
joey04
titán
Nekem a 0.1 semmilyen változást nem hozott.
-
joey04
titán
válasz
ateszapa748 #4339 üzenetére
Ilyen gond nincs. Viszont 13pm-hoz képest gyengébb a jel.
-
joey04
titán
A frissítés óta a Safari haldoklik. Wifin és mobilneten is sokszor alig tölti be az oldalakat, aztán néha meglódul, de csak rövid ideig. Sebesség okés, többi eszközön nincs gond, és iphone-on sem, ha chrome-ra váltok. Külföldi fórumokon is írták.
-
joey04
titán
175/100
-
joey04
titán
Ne etessétek
-
joey04
titán
13 pm, s24 ultra, vivo x100 pro, op12, xiaomi 14 ultra. Ezekhez tudom hasonlítani. A xiaomi nagyon forrósodott, utána jön a vivo (igaz leginkább kamerázás közben), aztán s24 ultra és a 13 pm kb azonos, helyzetfüggő a dolog, és az op12 meg a 15pm a legkevésbé melegedős. Töltés közben nekem soha nem volt ilyen üzenet. Hozzáteszem semelyiken sem.
-
joey04
titán
Na én meg a kettő között vagyok. Régen nálam hatalmas előnyben volt az iOS, és az android egy rossz vicc volt. Most meg már ott tartunk, hogy összességében továbbra is jobb, stabilabb az iOS, de már csak kicsi a lemaradása az androidnak. Köszönhető ez az android fejlődésének, és az iOS elszaródásának.
-
joey04
titán
Nem tudom, lehet a mate 20 pro volt ennyire penge üzemidőben, de a mostani droidoknál nekem jobban bírja a 15pm ha a kamerát használom. Melegedésben sem rosszabb, sőt. A xiaomi, vivo sokkal melegebb volt kamerázás közben, a samu csak picit volt melegebb, az op az hasonló volt.
-
joey04
titán
válasz
Joachim21 #3735 üzenetére
Én alapvetően elégedett vagyok, nem véletlen maradtam végül ennél a telefonnál, csak nagyon kevés az előrelépés a 2 évvel korábbi telefonhoz képest, plusz néhány dologban vissza is léptem. Objektív szempontból üzemidőben, szubjektíven meg a DI a notch helyett ami visszalépés. Kamera meg minden látószögben picit jobb képminőség, de egy hasznos látószöget elvesztettem. És nem kéne választani, ma már sok telefon tud 2 zoom kamerát felmutatni.
-
joey04
titán
Btw szűk egy év tapasztalata alapján én megbántam ezt a telefont... nagyon jó, de már akkor bizonytalan voltam, amikor már megvettem, de a 13pm még nálam volt. 14 napon belül majdnem visszaküldtem, aztán meg el is akartam adni, mert hiány volt így nem is buktam volna rajta. Végül maradt és kipróbáltam sok droidot (s24 u, op12, vivo x100 pro, xiaomi 14 ultra), de valami mindegyikből hiányzott, hol a szoftver volt szar, hol a kamera, hol az üzemidő. De ettől még keserédes a használata, jobb lett volna, ha marad a 13pm. Ez picit jobb kamerában, az 5x hasznos, de elbuktam a 3x-et ami nekem nagyon hiányzik. Az üzemidő gyengébb, a dinamikus sziget sokkal jobban zavar mint a notch. Cserébe picit gyorsabb, picit szebb a kijelző, de ezeket csak akkor láttam, ha mellette volt a 13pm.
-
joey04
titán
válasz
s.Oliv3r #3582 üzenetére
Ó rengeteg dolog van ami miatt nagyon szeretnék már túladni a szifonon, de ha egyszer nem kopik, akkor nem kopik. Nem karcolódik, nem karcolódik. A vízállóság kezelése meg mindenhol lutri, átverés. Ahogy téged sem érdekel, hogy nekem nem karcolódik, nem kopik, úgy engem sem érdekel, hogy nálad a samsung hogy kezelte a beázást.
-
joey04
titán
"Úgy gondoljuk, hogy az új funkciók közül hármat - iPhone Mirroring, SharePlay képernyőmegosztás-fejlesztések és Apple Intelligence - nem fogjuk tudni bevezetni az EU-s felhasználóink számára idén" - közölte a cég.
-
joey04
titán
-
joey04
titán
-
joey04
titán
Nem baj, az a baj, hogy kardoskodsz mellette úgy, hogy rendesen ennyi idő alatt le sem tudtad tesztelni, valamint a fent leírtakat nem veszed figyelmbe, az átlagusert pedig ezzel megtéveszted. Én is bétáztam, nekem is volt olyan, ami olyan fasza volt, mint egy stabil rendszer, de tisztában voltam vele, hogy benne van a pakliban, hogy a kövi verzió alatt összefossa magát a rendszer, vagy egy app. Ezzel tisztában kell lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- eBay
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Minden, ami Unreal Engine
- További aktív témák...
- iPhone 8 Rose gold
- Google Pixel 9a 128gb - Makulátlan, iPon garancia, akár beszámítással
- Xiaomi 14 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3090, 100% Akkumulátor
- iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3089, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- 48 GB-os AMD Radeon PRO W7900
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest