- Az App Store-ban már kiütötte a ChatGPT-t a DeepSeek, tévúton az AI-szektor?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ismét a vércukorszint mérés a téma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Visszatér a Pebble
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
13 pm, s24 ultra, vivo x100 pro, op12, xiaomi 14 ultra. Ezekhez tudom hasonlítani. A xiaomi nagyon forrósodott, utána jön a vivo (igaz leginkább kamerázás közben), aztán s24 ultra és a 13 pm kb azonos, helyzetfüggő a dolog, és az op12 meg a 15pm a legkevésbé melegedős. Töltés közben nekem soha nem volt ilyen üzenet. Hozzáteszem semelyiken sem.
-
aktív tag
Hmm… lehet, hogy valami megváltozott a működésében? Korábban (pár éve) be volt ez kapcsolva nálam és mintha működött is volna. Azóta inkább manuálisan keresek rá kb hetente egyszer a frissítésekre, mert jobban bejött nekem az, hogy én döntsek róla, mikor történjen meg az update.
-
aktív tag
app storba nem lehet valahol bekapcsolni hogy automatán frissüljenek az appok?
Ezt a Beállítások-App Store menüpont alatt találod meg.valamint ami bosszant is, ha rajta van a hang és telefonállok ugyan ugy megszólalnak az értesitési hangok. Ezzel lehet valamit kezdeni ?
Nem lehet, ez ilyen, amikor nincs bekapcsolva a Némítás funkció.
[ Szerkesztve ]
-
M1995
aktív tag
Hivatalosan nem lehet szabadon rakosgatni.
Nem hivatalosan lehet szórakozni láthatatlan widgetekkel, ikonokkal vannak ilyen appok. App nélkül shortcuts sufni barkácsolással, poénból most az előbb csináltam egy “üres” sort a példa kedvéért:
Ezek ilyen fekete háttéren, fekete ikonos, semmit nem csináló, üres szóközökkel láthatatlan nevű duplikált shortcut parancsok. 😂
Arra jó lehet legfelülre tenni és akkor lejjebb tolja az ikonrácsot, hogy könnyebben elérd, oldalra kitolni egy oszlopot, ilyesmi. Nem hiszem fogok ezzel szórakozni.Amúgy a gyári widgeteknél ellentmondás, hogy a megszokott Today View nézetben nincs ott a nevük ami így jó, viszont amióta lehet a home screenre is rakni, ott csak névvel együtt teszi ki. Naptár, időjárás esetében különösen bután néz ki. Mintha kimennék a konyhába és a hűtőre ráírnám hűtő, hogy biztosan tudjam mi az. 😀 Ezért nem is használom home screenen a widgeteket, csak a régi megszokott helyen.
-
Stauffenberg
nagyúr
Van visszalépés gesztus, de csak balról húzva működik és applikációja válogatja, hogy ezt a kijelző legszélétől érzékeli vagy beljebb is, valamint minden applikációban kicsit máshogy van megoldva, vannak felületek amikről lehet és vannak amikről nem lehet indítani a gesztust és vannak menük amikből tényleg az égvilágon máshogy nem lehet kijönni csak a felső sarokba rakott X, Back, Cancel vagy Done gombokkal.
Majd kitapasztalod és megszokod, de nem olyan egységes, mint Androidon a rendszerszinten vezérelt, mindenhol egyformán működő vissza swipe.
-
tothl
addikt
Csak, hogy egy sikertörténetről is beszámoljon valaki. Nekem ez az első almás telóm és a sok Samsung után egyáltalán nincs bajom vele, tetszik ez a gördülékeny, letisztult rendszer és szerintem minőségi érzetre is ott van. Igen jónak érzem a kamerát és a kijelzőt is. Nyilván itt is vannak hiányosságok de nekem eddig jóval több a pozitív csalódás mint a negatív.
-
rizso
addikt
Nem hinném, hogy lepattog a festék, és a kijelző beégéstől is max annyira kell tartani, mint más telefonoknál.
Ellenben a kamerasziget és oldalak takarítása rémálom, ha minden mocsoktól mentesen akarod tartaniEladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Szergej0818
csendes tag
Lesz kínlódás az biztos, kérdés, hogy ezt szereted e. Meg lehet szeretni az ios-t, de a feljebb leírtakat nehéz elengedni.
Én még annyival kiegészíteném, hogy sok opciót több "gombnyomással" lehet elérni, vagy "nehezebb". (bluetooth, ébresztés, fotó kijelölés, stb.). Illetve számomra a legfájóbb pont ennyi idő után, hogy az ébresztőt nem lehet csak aznapra kikapcsolni. Ezt minden nap használtam, és itt nincs. Ahogy egy két automatizálási lehetőség is hiányzik. Osztott képernyő is hiányzik, talán ezt nem írták, de reménykedem benne, hogy a 16 pro már tényleg 6.9-es lesz, és hátha behozzák ezt a funkciót, és nem csak arra a telefonra...De hogy pozitívat is soroljak, annak ellenére, hogy a samsung a legstabilabb droid, volt olyan, hogy a messenger kifagyott, vagy nem jött bejövő hívás csak egy sms, térerő indoklatlan helyeken elment, gyenge volt. Itt még nem találkoztam ilyennel, meg a kezdeti laggok után most felgyorsult a telefon, köszönhetően gondolom a frissítéseknek. Akksi is jobb számomra, bár lehet azért, mert még új. Nekem a képernyőarány is jobban bejön, igaz nekem s21 ultrám volt. Illetve az, hogy egyből jönnek a frissítések, nagyon szimpatikus, nekem telekomos telefonjaim voltak, és hiába jött ki a frissítés, ők még ültek rajta néha egy hónapot is.
De ha újdonságra vágysz, akkor ajánlom, egy hét után már túllépsz a berögződéseken, és abszolút kezelhető ez a telefon is.
-
nVIPER
senior tag
Én sima S23-ról váltottam, már a D600-as Samsung korszaktól márkahű voltam, több, mint 10 év droid múlt után. Múlt péntek óta van meg a 15 pro. Hááát,, negatívan álltam neki, de összességében kellemesen csalódtam, meg kell szokni, itt totál más minden, mint droidon. Lényegében minden appom megvan, ami megvolt a droidon is.
Pozitív:
Face ID (nagyon féltem tőle, hogy milyen lesz, de eddig kellemes csalódás, szinte bármely pozícióból felismer).
Kameránál nincs agyonélesített kép, videóban verhetetlen.
Szerintem jó akkuidő (dual simmel használóm), napi átlag 2 óra telefon és 5-7 óra SOT, 3 e-mail szinkron, mellett is bírja a napot. S23 mondjuk ebben nem volt rosszabb, nagyon takarékosra sikerült. Térerő terén hasonló a két teló.Negatív (megszokást igénylő dolgok):
Tárcsázó és telefonkönyv..... Nos, ez valami fertelmes. Amit Samsungon megcsinálsz 2-3 érintésből, az itt a duplája. Nehézkes, keveset tud.
Billentyűzet: Nem az ékezetes karakterek barátja, megszokást igényel. Droidon Swiftkeyt használtam, ide is felraktam, így már sokkal vállalhatóbb, viszont kevésbé testreszabható, mint az androidos varjánsa.
A görgetés droidon sokkal gyorsabbnak hat. Ezt meg kell szokni.
Csengőhangok és értesítések hangereje, állíthatósága korlátozott.
Értesítési sáv lehúzása csak fentről megy, egykezes használatnál macerás.
Érintés pontossága itt valahogy máshogy van, mint droidéknál, talán nem olyan pontos, nem tudom. Szövegkijelölés is kicsit másabb, nehézkesebb.
Widgetek és ikonok elhelyezése korlátozott,, (de legalább van mappába rendezési lehetőség).[ Szerkesztve ]
-
rizso
addikt
10+ év Android, javarészt Samsung (legutoljára S21U) után jöttem iPhone-ra. Kicsit több időt igényel megszokni, mint két Android rendszer közötti váltást (pl Samsung vs Xiaomi), de nem rosszabb, és nem is feltétlenül jobb, leginkább más.
Amit én valamennyire visszalépésnek érzek, az a böngészés, hiányzik az egykezes nagyítás, nem érzékel olyan pontosan böngészés közben, nehezebb egy egy linkre bökni.
Billentyűzet kezelésével sem vagyok még teljesen kibékülve, Android gboardot nagyon megszoktam. Sokszor jól jönne a jobb oldalról húzás (vissza funkció), illetve csak fentről lehet lehúzni az értesítéseket és beállításokat, samsungon ugye akár a kijelző alsó részéről is lehetett indítani ezt a mozdulatot (ami iPhone-on a search funkciót hozza elő).
Hívás körül is van néhány funkció, amit megszoktam, pl jobbra-balra húzás egy névjegyen, de ennek hiányát meg lehet szokni.
Ha nyitott vagy az újításra, akkor a legtöbb dolog tényleg csak megszokás kérdése. Én nagyon agyaltam, hogy S23U legyen vagy 15PM, de győzött a kíváncsiság és eddig nem bántam meg, nem találtam olyan hibát, ami miatt földhöz kellene vágni
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
formula01
senior tag
Mate 20 Pro-ról váltottam 15 Pro-ra.
Ami nagyon hiányzik az M20P/droid után az a hangrögzítő, Infra, rendszerszintű vissza gesztus, hangok külön állíthatósága, normális fájlkezelő, GBoard(van iOS-en is, de a droidoshoz képest ki van herélve, a gyári billentyűzet magyar nyelven meg szintén herélt, illetve a számsort nem tudod kirakni fentre.)
Ha ezeket el tudod engedni, és nyitott vagy az újra, és lelkiekben fel vagy készülve arra, hogy nagyon sok minden máshogy vagy máshol lesz, mint ahogy megszoktad, akkor érdemes váltáson gondolkodnod. Én nagyon megszerettem az iOS-t és ezt a telefont, de itt sincs kolbászból a kerítés, csak ha itt van vmi hiba, arra reagálnak, nem hónapokkal később kapsz egy updatet ha kapsz egyáltalán, mint droid vonalon.
Reálisan nézve, viszont szerintem biztos nem ér kb ~200-230e Ft-vel többet egy 15 Pro, mint egy S23, ha az ár érték arány is fontos.
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
GALARDO
addikt
Én 9 év iPhone után váltottam tavasszal S23 ultrára. Most pedig vissza, mert hiányzott az iOS. De egyenlőre nem biztos, hogy eladom a Samut, nagyon szuper telefon.
How would I describe myself? Three words: hard working, alpha male, jackhammer....merciless...insatiable. by: DS
-
joey04
titán
Szerintem iPhone. Nem azért mert jobb, hanem mert még nem volt neked. Ha maradsz android vonalon és s23 ultra lesz, akkor benned marad a mi lett volna ha. Így meg kipróbálod, aztán ha nagyon gyorsan kiderül hogy nem a te világod, akkor 14 napon semmit nem buksz, ha meg csak később, akkor is megéri kifizetni a tapasztalatot. Én minden esetben a váltás mellett vagyok emiatt. Aki csak iPhone-t használt, és filózik egy droidon, az is vegye meg és próbálja ki. Ha ott motoszkál az agyában, hogy milyen lehet, akkor ki kell próbálni!
-
Szergej0818
csendes tag
Én személy szerint már az s23 ultra mellett voksolnék. De az akksival és a térerővel nekem abszolút nincs gondom(15pro max), mindkettő zseniális, s21 ultránál pl szenvedtem vele.
De nekem, és kövezzetek meg, full darabos, lassú ez a telefon. Hasonlítgattam, s10 is néha, pl bøngészésben veri. Nagyon imádkozom, hogy a szoftver megoldja, mert ez így nagyon kevés... Pedig a hardver tudná a dolgát, nem is értem mi történik...
Böngészés lassú, a Google news widget vallahatatalanul lassan tölti be az oldalakat. Röccenések, töltési idők mindenütt. Maradj a samsungnál szerintem. Az villám gyors ehhez képest, akksival meg egálba vannak a videók alapján kB. Térerőt nem tudom s23 ultránál.
[ Szerkesztve ]
-
nVIPER
senior tag
Nekem se volt még iphone. Egyébként tök jó az s23. Nagyon jó az akkuja, bőséges térerő mindenhol, fluid a rendszer, viszont a kamera képei elég gyengén sikerülnek + jövőre visszatér az exynos hányadék. Mondom ezt úgy, hogy 17 éve vagyok Samsungos. Szóval jó lenne valami biztosabb dolog. Persze tudom, hogy apple-nél is van jobban és gyengébben készült sorozatok.. De nah, ez a samu küszködés.. Nah meg ott az okosóra pontatlansága (pulzus), a headsete meg nagyon jól szól, de folyamatosan kiesik az ember füléből (az airpods száras headsete stabilabb).
Szvsz szívesen kipróbálnék egy 15 pro-t, de jól enne tudni mire számíthatok akku, térerő szinten.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Politika
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- AliExpress tapasztalatok
- Robotporszívók
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Okos Otthon / Smart Home
- Az App Store-ban már kiütötte a ChatGPT-t a DeepSeek, tévúton az AI-szektor?
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest