- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
kemdom
tag
Szerintem neki elmagyarázhatnád, hogy a mai elérhető (és gazdaságilag elfogadható) gyártástechnológia mellett LEHETETLEN milligrammra ugyanannyi anyagból, nanométerre ugyanolyan formákkal operáló termékből 2 ugyanolyat gyártani, és ISZONYATOS dőreség lenne a QC-nél a 105%-os aksit ugyanoda dobni, mint a 98%-osra sikerültet (=selejtbe, mert ugye SENKI nem kap kisebbet, mint a specifikált........................), mert ő szimplán kapaszkodik a saját 'egyszerű' esze által elképzelt világba.
Létezik ilyen, nem lepődök meg rajta, mondjuk ezen a fórumon eddig legalább viszonylag gyorsan felfogta a pályán szemben autózó, hogy TALÁN nem mindenki más a kretén, hanem ő. Gondolom ezt sem lehet örökké élveznünk. -
kemdom
tag
válasz
MikeWazowski #4679 üzenetére
Én vettem egy WD MyPassport PCIe Gen3 SSD-t, ahhoz egy böhöm vastag, 3.2 Gen2 C->C kábel volt.
Ez tudja. Igaz, csak akkor megoldás, ha szükséged van az SSD-re is. -
-
kemdom
tag
válasz
Joachim21 #4637 üzenetére
Ne sarkítsd a problémákat, mindenki máshogy használja a telefont.
Én például... Használom, reggel feldobom tölteni ébredéskor, reggelizek, zuhanyzok, fiammal játszom, majd munkába "menet" (leülök a gépemhez) lehúzom a töltőről...
De mégis érdekes olvasni, kinél mit mutat a számláló (na jó, nem igazán érdekes, hogy a hsz-ek 80-85%-a erről szól, de elfogadom, mert nagyon sokaknál most jár le az "1 év - 80%", amit az Apple vállal). -
kemdom
tag
válasz
Joachim21 #4620 üzenetére
Nem hinném, hogy túl sokat butítanának rajta, igazából majd elmesélik, hogy sajnos a camera control nélkül nem tudna seamless experience-t nyújtani a “Visual Intelligence”, így azt nem kapjuk meg, és szevasz.
Mármint nekem ez az egy dolog tűnik egyértelmű Apple magyarázatnak, bármi más butítás szerintem inkorrekt döntés lenne. -
kemdom
tag
Őszintén, annyira szerettem volna spórolni, hogy hajlandó lettem volna benyelni 3 visszaküldős körre is rámenni. Nem véletlen, hogy a Vintedet használtam, ahol gyakorlatilag oda is firkanthatsz egy semmit a buyers' protection oldalra, és neked ítélnek, hogy ilyen esetre legyen megoldás (nem úgy, mint pl egy HvApro vásárlásnál, ugye...)
Sajnos nem jött be, de úgy néz ki, a nejem jobban ismer, mint én magamat, és megelőzte a kálváriát, aminek a végén - minden bizonnyal - eljutottam volna oda, hogy veszek egy újat boltból. -
kemdom
tag
Update erre: gondoltam, miért ne próbáljak meg valami "megbízható" - értsd, vevővédelemmel rendelkező - oldalon szerezni használt AirPods Pro 2-t, úgyhogy fellapoztam a Vintedet, és megkerestem egy hirdetést, ami korrektnek tűnt.
Végig azt állította a srác, hogy eredeti, 16 éves fiú, szülőktől kapta, szóval még el is hiszem neki, hogy ezt hitte...
TLDR: a legnyilvánvalóbb kamu volt a készülék (azonos modellszám a két fülesen, igénytelen betűtípus és festés a műanyagokon, iCentre srácok szerint 100+ lekérdezés a sorozatszámra a rendszerben...), úgyhogy azonnal buyers protection reklamáció, a srác nem is vitatta, csak megkérdezte, mi a baj, elmagyaráztam neki, miből ismertem fel, hogy kamu, küldöm is vissza. Hozzátettem, ne bántsa a szüleit, nekem se fűlött a fogam az újonnan eredeti áron vásárláshoz.
Tanulság: akkor is fotóztasd be a modellszámokat, hátulját, a füldugó részeket (a kis rés miatt), ha épp nagyon meg akarsz bízni az eladóban...Ezen elkeseredve elkezdtem nézelődni, hogy akkor bizony le kell nyelni a békát, veszek egy újat, majd odajött hozzám a feleségem a kisfiammal a kezében, a kisfiam meg éppen eszegette a sarkát valami nagyon szögletes, ajándékcsomagoló papírba csomagolt dobozkának - igen, megvette nekem szerintem megunta a puffogásomat és a skót hozzáállásom.
Igen, már nézem az újraesküvési helyszíneket, eddig kevesebb, mint több sikerrel. -
kemdom
tag
Kifutottam a szerkesztésből, de még egy ajánlás, ha megengeded: én a MacBook Air-hez csomagolt, 2 USB-C csatlakozóval rendelkező 35W-os adaptert használom most. Vagy 1 eszköznek tud leadni MAX 35W-ot (iPhone 15 szériának 27-et ugye), vagy 2 eszköznek 17,5-et fejenként.
Megvásárolható külön is a töltőfej, persze. -
kemdom
tag
válasz
atee_13 #4557 üzenetére
Szia, a telefontöltés egy minimum 2 (legtöbb esetben 3, néhol 4) pontos ellenőrzött folyamat.
Előszöris a töltőfej ellenőrzi magát, hogy mennyire melegszik, és ez alapján veszi vissza a töltés teljesítményét (ezt a "védőhálót" veszíted el a rosszabb minőségű töltőknél). Másodszor az USB kábel (ha van a csatlakozóban kontroller) vagy a telefon ellenőrzi a csatlakozófelület hőmérsékletét és egyéb, áramátengedéssel kapcsolatos tulajdonságait. Ezen a szinten szintén képes visszavenni a töltésből, itt már a telefon irányításával.
Harmadszor pedig a telefon ellenőrzi az akkumulátor, és az ahhoz közvetlenül csatlakozó töltőelektronika aktuális állapotát. Ez a végső, ugyanakkor talán az egyetlen "szükséges" fal, ami a töltést szabályozza.
Ezekből kiindulva, és azt az elvet figyelembe véve, hogy az áramot nem nyomjuk a telefonba, hanem a telefon veszi fel, azt mondanám, vegyél egy bármilyen PD/QC képes, 30 watt feletti töltőfejet, és élvezd a mérnökök munkaóráinak gyümölcsét.Ha konkrétabb ajánlásra is szükség van, ahogy az előzőben írtad, akkor én az Anker Power Port III szériát (mondjuk a 2 usb-c aljzatos, 40W-os fejet) vagy a ugreen Nexode S széria 65 w-os (2db C, 1db A csatlakozós) fejét ajánlanám. Attól függ, mennyi eszköz töltését szeretnéd 1 fejjel megoldani.
-
kemdom
tag
Most nagyon látszani fog, hogy Samsungról jöttem, és az első daily driver iPhone-omról van szó, DE…
Most tényleg azon vagyunk megrökönyödve, hogy egy opció, amit valszeg egyszer használt mindenki, amikor létrehozta a saját cc-jét, majd így “huss, elfelejtve” módon félreraktuk - hisz a beállítás után “it just works” -, valóban döcög (2 hónapja nem nyúltam hozzá, most megnéztem)?Ennyire nem volt SEMMI gond az iOS-szel ennyi éven át?
Ugyanitt: ami nekem inkább furcsa, hogy még 18 beta idején állítottam be ezt, akkor nem emlékszem, hogy lett volna röcögés. Mint a mellékelt ábra mutatja, én azóta nem is nyitottam meg ezt a menüt.
-
kemdom
tag
válasz
waszabi07 #4453 üzenetére
Simán lehetséges, hogy a valós használat mást mutat, mint a youtube videók, ezzel nem is tudok vitatkozni!
Legalább megerősít a döntésemben a 15PM mellett, mostanában ezt keressük az interneten, ha jól értem.
Igazából a cégnél volt több Ultra meg Pro Max, viszont mivel nagyon különböző használati szokások vannak, ezért nagyon különböző visszajelzéseket is kaptam. Mindenesetre azt megtudtam mindkét telefonról, hogy jól bírják a Webex videómeetingeket, ami nekem kb a legfontosabb volt benne.#4454joey04 : én használom, amióta rájöttem, hogy nem csak automata beállítások vannak az AoD battery widgetekhez - 2 battery widget van kint, az egyik mindig a telefont, a másik az épp csatlakoztatott eszközt vagy a telefont mutatja -, és beállítottam a notificationöket meg a weather widgetet, azóta nekem tetszik, nem érzek visszalépést az S21 Ultra ONE UI AoD-hoz képest. Természetesen a háttérképet nem jelentetem meg AoD-on, nem vagyok barbár.
-
kemdom
tag
válasz
waszabi07 #4445 üzenetére
Fura, nekem pont a készenléti fogyasztás volt, ami majdnem megakadályozta a Samsungról iPhone-ra váltást.
Merthogy minden teszt azt mutatja, hogy az S24Ultra készenléti fogyasztása (százalékosan, nem abszolút mAh értékben) alacsonyabb AoD-dal, mint a 15 Pro Max-é AoD-dal. Ugyanakkor a képernyőidőben nem volt jelentős különbség, ezért döntöttem az iPhone mellett, meg mert 13 év Android és ebből 6 év Samsung után kellett a változás. -
kemdom
tag
válasz
Kolondrum #4394 üzenetére
Nem vagy egyedül, legkésőbb minden 2. napon meglesem, elmozdultam-e már 100%-ról (augusztus eleji vásárlás, 84 ciklus
).
#4392 patyil köszi, megnézek mindent, ha más nem, cégnél beadom, hogy kell a meetingekhez NAGYON a headset, és vegyék meg állományos beszerzésre, én meg fizetem a nettót.
Valahogy csak be tudom nyeletni. Igazából kicsit "elvből" nem akarok 100 felett költeni magamnak fülesre, feleségem karácsonyra megkapta az AirPods 2 Prot tőlem, de én nem érdemlek ekkora kiadást a gondolkodásom szerint.
-
kemdom
tag
válasz
Zsolt,72 #4387 üzenetére
Tudom, ezt nem ide kéne írni, de csak ebben az apple topikban vagyok aktív (iránymutatást elfogadok).
Mivel úgy adódott, hogy kapok a cégtől egy MB Air 15-öt (M3) a 15 Pro Max mellé, gondoltam, beruházok pár cuccra, amik kiegészíthetik majd a MacBookot és az "Apple ökoszisztéma" élményemet.A munkámhoz szükségem van második monitorra, és egy korrekt minőségű, színhelyes monitorom már van, nem szeretnék beruházni újra, viszont ezen nincs thunderbolt/dp over usb-c csatlakozás.
A fentieket figyelembe véve szükségem lenne egy MacBook "dongle-re", amin van legalább egy HDMI (2.0 ok, 2.1 kíváló lenne) és legalább 2 fullsize USB 3.1 csatlakozó. Minden egyéb csak extra, ez a 2(-3) csatlakozó lenne a fontos, és hogy az élettartama legyen nagyjából egyenlő a MacBook nálam töltött idejével (3 évente cserélünk laptopot a cégnél), tehát értelmes minőséget keresek.A másik, sarkosabb kérdés: lesokkolt kissé a Samsung TWS fülesek árazása után a 100000+-os AirPods Pro árazás.
Tudtok esetleg megbízható refurb vagy akár új, de 80-hoz közelebbi forrást AirPods Pro 2-re? Sajnos nem tudok elviselni olyan fülhallgatókat a testem adottságai miatt, amik nem használnak gumiharangot szigetelésre, így a sima AirPods 3-4 kilőve - és a tudásukhoz képest azokat sem tartom túl korrekt árazásúnak, hasonló áron az androidos gyártók korrekt minőségű ANC-t ajánlanak.
Köszönöm mindenkinek előre is, ha tudtok segíteni, és ha esetleg máshova jobban illőnek találjátok a hsz-t, kérlek mutassatok a topicra és távozom is.
-
kemdom
tag
válasz
SharpSA #4363 üzenetére
Szerintem senkinek nincs Spotlightja a telefonon, csak a speciális embereknek.
2 hónapja van nálam Apple eszköz, és mindent a Spotlightban keresek meg a telefonon, nem is értem én ezt…
8 karakterleütés amúgy, ha angolul használod az iOS-t.Most számolom, magyarul is pont 8 karakter.
-
kemdom
tag
válasz
ateszapa748 #4339 üzenetére
Számszerűsítve valóban rosszab side-by-side tesztben a vétel, mint pl egy S24Ultrán, viszont való életben ezt egyáltalán nem veszem észre, hogy gond lenne.
A telefont eddig használtam magyar Telekom hálózaton, Brit (London-Watford) roamingon és horvát szigeten abszolút trágya lefedettséggel, de sehol nem teljesített rosszul.
-
kemdom
tag
Safari/network témához: nekem megoldotta egy “Reset Network Settings”, amit a képen karikáztam.
Mondjuk nekem kicsit nagyot térdelt a gépezet, semmi se működött a Weather widgeten kívül (YouTube, AppStore, Safari, Reddit, semmi), szóval elég SOS volt, hogy megoldjam. Ha valakinek van workaroundja a hibára, másik böngésző, akkor nem érdemes minden csatlakoztatott Wi-fi hálózatot elfelejteni… -
kemdom
tag
Jaj, uraim…
Beszélgettek itt nagy elánnal a 16-ra váltásról, én meg augusztus elején húztam meg a ravaszt az S21 Ultra -> 15PM-re cserélésére.
Tudom, akkor miért nem vártam meg a 16-ot? Passz.
Gyönyörű volt az asszony Natúr titánja, de boldog vagyok, hogy nem ijedtem meg a Kék titántól, ez a telefon a legelegánsabb tárgy, ami valaha 5G képességet szerzett!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen légkondit a lakásba?
- Windows 11
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Xbox Ultimate előfizetések
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest