- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
waszabi07 #3635 üzenetére
Nagyon light-os felhasználó vagyok, 3-5 naponta töltöm, leg jellemzőbb a 4 nap.
Nálam a készenléti fogasztással nincs gond, soha nem is volt, december 4.-e óta használom. Ha már írtad az S24U-t, akkor egy példa: haveromnak S23U van, ő disszidált innen, így viberen tartjuk a kapcsolatot, nem ritka, hogy dumálunk sok órát egyhuzamban.
Múltkor kipróbáltuk, hogy mindketten 100%-ról indultunk, és a teszt kedvéért én is mobilnetről beszéltem, mindkettőnknél jó a térerő, ő fülessel, én kihangosítva szoktam beszélni ami több energiát igényel. Néhány óra beszélgetés után megnéztük az akku százalékot, övé 1%-al mutatott többet - viszont abban 54%-al nagyobb az akku.
Elég jól takarékoskodik a 15P az energiával. -
Asszem ez is úgy működik, mint mostanában sok készülék, hogy automatán nagyobb a max fényerő napon, mint amit kézi vezérlésnél megenged. Be kell kapcsolni az automatikus fényerőt.
-
Ennél a szintnél már benne van a szubjektivitás, kinél mi a langyos/meleg/forró.
Az sem mindegy hány százalékról indul a töltés, mennyi az az idő amíg melegszik, mielőtt annyira belassul a töltés, hogy hűlni kezdene. Én 1-100 töltöm, 100-1-ig használom, ha valaki 30-80 között tartja az akkut, töltésnél ideje sincs melegedni, szinte.Előtted szóló írta, hogy töltötték haverral egyszerre. 100%-ban egyformák voltak a körülmények? Gondolom nem.
Szubjektív véleményekhez:
Decemberben vettem egy 65W-os baseus GaN töltőt, azt olvastam ezekről, hogy nem melegszenek annyira mint más technológiák. Mindent ezzel töltök azóta (óra, telefon, macbook), a legjobban forrósodó töltőm, most ezeken a meleg napokon 80 fok körül van a töltő ha maxon megy, eleinte zavart, most már nem érdekel, nem füstöl, nem gyújtotta még fel a házat, tudomásul vettem, hogy ilyen hulladék. -
Értem, akármi lehet, lehet, hogy fórumtárs telefonjának van valami baja.
Az is kérdés mit csinált töltés közben a telefon, icloud szinkron, indexelés, vagy bármi ami pörgette...Tokon keresztül langyos vagy kivéve? Nálam langyos-meleg töltés közben az alaplapnál, de úgy ahogy írtam, ha lenne rajta tok tuti, hogy forrósodna.
-
Kérdés az is mik voltak a körülmények?
Szobahőmérséklet, volt e rajta tok, vezetékes max vagy vezetéknélküli max e a töltés sebessége, használtad e közben?Én akár kábel nélkül, vagy kábellel töltöm, van egy kis telefon/tablet állványom, beleteszem az oldalára fektetve, a melegedős (alaplapi) oldalával felfelé, hogy jobb legyen a hőleadás. Tokom nincs, vagyis tud hűlni, nem szoktam használni töltés közben (jellemzően), így most 28-29 fokos szobahőmérséklet közben sem korlátozza a töltést, és soha nem fordult még elő ilyen a 7 hónap alatt, 1-2-3 naposan sem.
Vagyis normálisnak tekinthető a dolog, de egy kis odafigyeléssel/műszaki érzékkel 100%-ban elkerülhető.
-
Pont erről van szó, nálam a 17.5.1-ben is vannak hibák, egyik sem komoly, de mind bosszantó, nevetségesen béna, figyelembe véve az apple-ről elterjedt jó véleményt ami kialakult az elmúlt 15 évben.
Ettől függetlenül biztos, hogy rányomulok a 18-ra - február környékén -
válasz
MikeWazowski #3259 üzenetére
Fekete titán lassabban merül
-
15p, december 4, 44 ciklus, 100%
-
-
Adguard van a telefonomon, nem fizettem érte, nem láttam még egy reklámot sem.
Mit tud pluszban a fizetős verzió? -
Több olyan céges vásárlásom volt, ahol adták a 2-3 évet, ahogy fentebb is írták + irányban eltérhet a kereskedő. Ipon, (megboldogult) edigital, MM-ben is a céges laptop papírján rajta volt a 3 év gari. Pl. edigitálnál vettem samsung SSD-t, céges számlára, simán adták rá az 5 évet.
-
válasz
csakany2001 #2932 üzenetére
Én csak arról írtam ami a bajom, a pozitívumokat nem említettem, most sem fogom, végül is vettem egy vezető cég csúcs termékét 500e ft-ért. Miért írjam le, hogy mi az ami szuper? Az az elvárásom, hogy az legyen, és (szinte) hibátlanul működjön.
-
Az biztos, hogy a 17-et frissítem amíg lehet, utána csak akkor ha a 18 legalább 18.4 vagy 18.5-nél jár, elegem van abból, rajtam tesztelik a bugos OS-t.
Mac-nél is beszívtam ezt pár éve, azóta ott is csak akkor frissítek új OS-re, amikor bejelentik a következő újat, most 13.6.6-on vagyok, szuper a gép, bug kb. 0.
-
Ilyen a számítástechnika, sokféle bugról olvastam 15pro széria kapcsán, amit meg én nem tapasztaltam. A másik, ki milyen érzékeny ezekre, mennyire figyelmetlen amikor használja?
Oled tv topikban írtam, hogy egy fimnél milyen csúnya képhibát látok (tv hibájából), többiek nem látták, kértek képernyőfotókat, megnézték mi a hibajelenség, utána már látták a saját tv-n is - ez csak egy példa arra kinek mi tűnik fel. -
"néha kicsit beröccen"
Arra ne számíts, hogy ez nem fog, én december elején vettem, akkor undorítóan laggolt (és sok más baj is volt), azóta folyamatosan javul (gondolom a frissítések) - most már hasonló mint egy csúcs androidos. Keveset nyomkodom, ezért ritkábban látok laggolást, gondolom aki sokat nyomkolássza az többet fog látni. Ja, a rendszeren belül is van bőven, a beállításokban turkálva.Ami nekem nagyon fájó, a vibert nyomkodom többet, iOS 15-16-on vaj sima volt, soha egy androidos bármin nem láttam ilyen szépen működni. iOS 17 óta, hányingert kap a szemem attól amit lát viber használat közben - nem tudom bizonyítani, de úgy érzem nem viberék tehetnek erről.
-
Decemberben azért tudtam (nekem) jó áron eladni a 13 minit, mert a 1,5 éves készüléknek 98%-os volt az akkuja. De szerintem a vevő is jól járt, full patika volt minden szempontból, mondtam neki előre, hogy nincs alku, nem is próbált alkudozni amikor megnézte a telefont.
-
100% és 22 ciklus
-
válasz
icecave #2622 üzenetére
Persze, azt tudom, hogy konkurens gyártóknál sokkal jobban esik az ár, nem hasonlítani akartam. Simán meglepődtem, mert azt hittem iphone-nál nem sok értelme van várni, mert nincs jelentős ár esés, de hát decemberben még 500 volt, most 440, ez azért már érezhető. Gyanítom arról van szó, hogy nem dübörgünk annyira, lapos a pénztálca.
-
Szűk 3 hónapja, amikor megvettem a 15 pro-t, nem gondoltam, hogy most 440e lesz az ára, elég durva. Nem szokott így beesni iphone-ok ára ha jól gondolom.?
-
válasz
Big_Boss #2618 üzenetére
Kipróbáltam amit írtál, mellé még bekapcsoltam, hogy ha 2x koppintok a telefon hátulján akkor kapcsolja le a kijelzőt, akkor is megszakítja a hívást
Visszacsináltam arra, hogy az oldalsó gombbal lekapcsolom a kijelzőt.
Próbálgattam, úgy tudok hívást elutasítani, hogy ha hívnak, akkor feloldom, hosszan nyomok a dinamikus szigetre, az megdagad, és ott már lesz piros kagylós gomb -
Decemberben próbálgattam ezt a sötét szoba dolgot, 1 óra elteltével sem kapcsolta le a kijelzőt du 17 óra körül. 22.00-kor fekszem alvás ütemezés szerint, általában 20 óra körül elkezdi lekapcsolgatni a kijelzőt, jelezvén, hogy menjek át zenbe.
Viszont már nem lepődőm meg semmin, hogy kinél, hogy és mit csinál vagy nem, mert elég sok bug van a rendszerben - vagy feature, csak nem tudok róla.Más: Ha hívnak, hogy kell elutasítani a hívást
? Mint minden más telefonon már 100 éve, hogy a piros kagylót nyomom vagy húzom.
-
válasz
icecave #2609 üzenetére
Szerintem zsebben a közelség érzékelő kapcsolja ki.
Kipróbáltam már, nekem korom sötétben sem kapcsolja ki.
Este viszont igen, akkor is ha világos van, mert közeledik az alvás idő.Nem azért kapcsolt ki neked (22:11:18), mert alvás idő közeledett?
Amikor videót néztem az AOD-ról, azt láttam, hogy nem mozgatja a kijelző tartalmát.
-
15 pro, dec 4, 16 ciklus
-
-
válasz
Zsolt,72 #1982 üzenetére
Sim az Vodafone, a munkahelyi net Digi, otthon is Digi net van, otthon is tapasztaltam már problémákat, wifi hívásnál konkrétan nem jelzett, és nyoma sem volt, hogy kerestek. Ilyenkor a telefon beállításában a wifi hívást ki-be kapcsoltam, akkor helyreállt valamennyi időre.
-
Múltkoriban úgy használtam a 15 prot, hogy repülő módban, wifi aktív, wifi hívás aktív (router 30cm-re a telefontól). Egy idő után észrevettem, hogy nem mindig vagyok elérhető, vagy pedig csörgött, de ha felvettem nem hallottuk egymást, és a hívás számláló nem indult el, 00.00 állt. Azóta úgy használtam, hogy mobil hálózaton voltam (ahogy normális
) + wifi, és a wifi hívás is aktív volt. Tegnap ismét eljátszotta, hogy csörgött, felvettem, senki nem hallott semmit, számláló 00.00 állt.
Tegnap már kivert a víz ettől, ilyennel még nem találkoztam, nem tudom ezt miért csinálja, annyit tettem ez után, hogy a wifi hívást kikapcsoltam, hátha az kavar be. Nem vagyok nagy telefonálgató, ezért lassan haladnak a dolgok, lassan derülnek ki.
13 minin repülő módban, wifi hívás hibátlan volt. Itt most mi van? Valakinek ötlete? Köszi!
-
Köszönöm! Csak érdekelt mi lehet ez, nincs vész, bárcsak ez lenne a legnagyobb bug
-
Az akku fogyasztók között szinte minden nap szerepel egy "csillagászat" fogyasztó. Ez mi?
-
-
-
Szoktam a rothadó nyugatra disszidált haverokkal hosszúkat beszélni viberen.
Tegnap este volt egy ilyen, és zavart, hogy a képernyő folyamatosan világít, (telefonálásnál is), ezért beállításokban kikapcsoltam AOD-ot. Van arra lehetőség, hogy AOD aktív, de ha viberen beszélek 5 órát akkor ne világítson? -
válasz
icecave #1519 üzenetére
Iphonon másfél éves vagyok, kevés a tapasztalatom, azt tudom, hogy 100x több a bug mint amit 10 évig hallottam amíg androidoztam. Apple payt fél éve használom, közben volt telefon és óra váltás is, és tökéletesen működött, ezért is lepődtem meg, hogy szombaton nem tudtam a telefonnal fizetni. Azért is kérdezek mert alma új nekem, és ha valami nem kerek akkor arra gondolok, hogy user error, mert nem vagyok biztos magamban. Pay esetében kapcsolgattam, újraindítottam és csak ez után írtam, mivel nem jött válasz töröltem a kártyát és az megoldotta, tegnap fizettem is vele.
Csak egyszer legyen stabil, soha többé egy almás készülékre sem teszek fel friss OS-t (sajnos nem mindig tudja elkerülni az ember)! Ne rajtan béta teszteljen apple és az app készítők.
-
Mi lehet az oka, hogy ma telefonnal nem tudtam fizetni?
13 minin működött telefonnal is és órával is, nem vagyok szakértője a dolognak, de elsőre sikerült beállítani.
15 pro-n is beállítottam, de ma csomagautomatánál hiába nyomtam duplán az oldalsó gombot, nem történt semmi. Órával már többször fizettem, az hibátlan, telefonnal ma próbáltam először. A tálca appban be van kapcsolva az oldalsó gomb dupla nyomás, azt még ott az automatánál ellenőriztem, ki-be kapcsoltam de utána sem működött.
-
Köszi mindenkinek! Rákerestem a frissítésre, le is töltötte, majd frissítem...
Alvásnál azt a "Töltési emlékeztetők"-et nem kapcsoltam ki. -
Fél órára töltőn hagytam a 100% után, nem írta ki, ez már a 2. alkalom, hogy nem.
Órán még nincs 10.2, fel sem ajánlotta. Lehet ez a baja? -
válasz
Big_Boss #1477 üzenetére
Tegnap 17 órakor betettem egy teljesen sötét szobába, egy óra múlva megnéztem és világított a képernyő, előtte nap lekapcsolta 15 óra körül amikor még világos volt. Apple szerint ilyen esetekben kapcsolja ki:
Az akkumulátor üzemidejének meghosszabbítása érdekében a kijelző teljesen elsötétül a következő esetekben:
-Ha az iPhone-t kijelzővel lefelé teszik le
-Ha az iPhone a zsebében vagy a táskájában van
-Ha be van kapcsolva az „Alvás” Fókusz
-Ha be van kapcsolva az Alacsony töltöttségű mód
-Ha az iPhone csatlakozik a CarPlay rendszerhez
-Ha használatban van a Folytonossági kamera
-Ha egy ideig nem használja az iPhone-t (az iPhone megtanulja az Ön szokásait, és ennek megfelelően kapcsolja ki- és be a kijelzőt, például ha beállít egy ébresztést vagy alvási ütemezést)
-Ha az iPhone egy párosított Apple Watch segítségével észleli, hogy Ön eltávolodott tőle (a mindig bekapcsolt kijelző ismét bekapcsol, ha az Apple Watch újra az iPhone közelébe kerül)Szerintem a szokásaimat próbálja tanulni (utolsó előtti pont) több-inkább kevesebb sikerrel. Tegnap hiába bámultam a képernyőt, állandóan lekapcsolta, tegnap előtt fotóztam vele, és amikor ráböktem az elkészített fotóra, aztán vissza, olyan rondán villogott a képernyő minden alkalommal, hogy rossz volt nézni. Minap a viberben nem működött a balról-jobbra simítós visszalépés, tegnap kivettem a tokból a fülest 100% töltöttséggel, csatlakozott, a sziget ezt jelezte de pirossal kb. 10%-os töltöttséget mutatva, kitöröltem a kezdő képernyőről a keresés gombot, jobb lett, de most is belefutok akadozásba görgetés közben rendszeresen, és volt még más is, csak most nem jut eszembe. 8 napos a készülékem, kb. 5x kellet újraindítani valamilyen működési zavar miatt.
17.2 vel jöttek új funkciók, kövér-sovány emodzsik, és sok hasonlóan hasznos dolog
Kíváncsian várom, hogy a hibajavításokkal mennyit foglalkoztakValakinek van már tapasztalata a frissítéssel?
-
Na, utolértem a topikot, végigolvastam az elejétől.
Az fícsőr vagy bug, hogy az AOD-ot néha kikapcsolja? Nincs semmi a szenzorok előtt.
Általában estefelé kezdi, (arra gondoltam jelzi, hogy hangolódjak az alvásra) de nem találok benne logikus szisztémát, tegnap pl. 15-16 óra között vettem észre, hogy kikapcsolta, megbirizgáltam, utána nem kapcsolta le. -
válasz
mindthecrap #1434 üzenetére
Nem erről van szó, mivel icecave leírta a tapasztalatát, elhiszem, hogy megoldották a ezt a problémát (nyilván úgy, hogy ezek a mai panelek nem érzékenyek a statikus tartalomra), ezért be is kapcsoltam, ha sokat fogyaszt majd kikapcsolom.
Ez viszont nem azt jelenti, hogy hozzá nem értés nélkül írogassunk mindenfélét.
Csak ezért kérdeztem vissza, várva a magyarázatot, de nyilván nem lesz, mert légből kapott, a tájékozatlanságon és a logika hiányán alapszik. -
válasz
mindthecrap #1431 üzenetére
Az mit old meg, ha egy pixel kikapcsol 0,1 mp-re, de mellette egész nap világít?
-
válasz
icecave #1420 üzenetére
Akkor használom én is, megnézem mit tesz az üzemidővel. 13 minit 2-3 naponta töltöttem, azzal így elvoltam, ha ez hozna 3 napot AOD-al akkor még jó is lehet.
Tegnap este töltöttem először, kábelen, nekem kellemes meglepetés volt a töltési idő, 16%-86%-ig 60 perc, 86%-100%-ig 25 perc. Hozzáteszem, nem volt még olyan telóm ami tudott volna gyors töltést, így nem nagyok az elvárásaim. Napi rutin miatt nekem ez a sebesség megfelelő.
Nem sikerült még meglátnom, hogy AOD ugrana. Biztos vagy benne?
-
Samsung-ról jöttem, S4,S6,S8,S9, Apple fronton aránylag újonc vagyok.
Egy biztos, samu ha új, olyan mint a vaj, aztán idővel lehet, hogy romlik.
Apple pont fordítva van, elején akadozik, aztán javítják.
Pár hónapja haverom vett egy S21FE-t, 170e-ért, én állítottam be rajta mindent mert nem ért hozzá, és nem is érdekli, csak használni szereti
Lényeg, hogy nálam volt egy hétig, le voltam döbbenve, hogy milyen sima volt az egész működése. -
válasz
madkiller #1417 üzenetére
Tegnap beüzemelés után frissítettem az OS-t. 13 mini OS17 előtt vaj sima volt, azóta mikrolaggol, és néha pl. ha görgetek az OS-ben valamit, csinál egy mikro ugrást - ami elég zavaró. 15 pro pont ugyan ezt csinálja most, hátha kisimul...
Kipróbálom amit írsz...
AOD-al mi a helyzet, beégés? Azoktól kérdezem akik 14 pro-ról jöttek és használták ezt a fícsőrt. Csinál ez valamit a beégés ellen, pixel eltolást vagy valamit? Bár a pixel eltolás akkor jó, ha pálcika feliratokat ír ki, nagy vastag felíratnál nem megoldás. Elég statikusnak tűnik rajta a tartalom. Samsung S9-emen volt ez a funkció, de nem használtam mert óránkként 1%-ot merített az akkun, nekem fontosabb volt az üzemidő.
-
válasz
bigrock #1412 üzenetére
Másfél éve vettem egy 13 minit, mert nem szeretem ha nem fér a zsebbe és még a gatyát is lerántja rólam, azt mondtam a minit addig használom amig el nem porlad. Megjelent 15 pro, nagyon tetszett, de próbáltam magam meggyőzni, hogy nem kell mert...
Aztán megláttam, hogy MM-ben polcon van, 3 napig bírtam magammalMajd lehet, hogy lesznek kérdéseim, mert 1,5 év után még újoncnak számítok.
Azt már nyugtáztam, hogy iOS 17 nem csak a minin, hanem 15 pro-n is laggol rendesen.
A minire telepités után megfogadtam, hogy csak akkor frissítek a jövőben ha már az xx.3-4-5 verziónál jár, legyen az teló vagy mac, ne rajtam béta teszteljenek. -
Sziasztok!
Tegnap váratlanul vettem egy 15 pro-t
Ezt a fórumot kell olvasni vagy van sajátja? Nem találtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest