- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Apple Watch
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
Új hozzászólás Aktív témák
-
gretzky77
veterán
válasz
atee_13 #4733 üzenetére
Komolyan azt várod, hogy mindegyik akksi alapból 4896mh legyen (hasamra ütöttem mielőtt még az lenne a baj, hogy nem valós adatot írtam) se több se kevesebb? Komolyan nem értem! Ha idő előtt csökken, mert netán hibás (nem ez nem hiba, hogy van minimális eltérés) akkor gari, szervíz és kapsz újat! Használatban érzel különbséget, szted van gyakorlati jelentősége?
-
törölt tag
válasz
atee_13 #4726 üzenetére
Ahogy írták neked ez egy változó alapanyag, minden gyártónál, minden árkategóriában, nem megoldható tízmilliós darabszámoknál mAh-re teljesen egyforma akkuk legyenek a te kedvedért. Abszurd dolgot kérsz számon, ezért az abszurd példák, hát milyen abszurd lenne mész a mekibe vagy bk-be és elkezded számolgatni a krumplit és reklamálni más kettővel többet kapott.
-
joey04
titán
válasz
atee_13 #4723 üzenetére
feladom. én nem szeretném hogy adott áron mindenki ugyan azt kapja, mert ez azzal jár, hogy nincs lehetőség a jobbra. adott áron le van írva, hogy mit kapsz. ebben mindenki egyenlő, senki nem kaphat gyengébbet. Maximum jobbat. Ha meg nagyon belemegyünk, akkor almánál pláne nem kérheted számon, mert hivatalosan nincs megadva mekkora a telep mérete...
-
joey04
titán
válasz
atee_13 #4720 üzenetére
milyen hitvitát? pont az a lényeg, hogy MINDENHOL így van, gyártótól, mindentől függetlenül. xiaomi telep:
Nem érted, hogy ezt nem lehet máshogy. van egy minimum érték amit mindegyik tud, ennél meg lehet jobb. a jelenlegi technológia nem teszi lehetővé, hogy teljesen azonos telepeket gyártsanak le. Sok mindent lehet a cégek fejére olvasni, de ezt nem.
A matematikában a konstans egy rögzített, de pillanatnyilag akár ismeretlen érték is lehet. Fogalmát a változóéval szokás szembeállítani, ami nem rögzített érték. A konstanst magyarul állandónak is nevezzük.
Tehát azt nehezményezed, hogy nem minden telep ugyanolyan. Egyrészt ez technikailag lehetetlen, másrészt akkor továbbra is az a kérdés, hogy mi lenne szerinted az üdvös megoldás? Lerontani a többit? Vagy kiválogatni az ugyanolyan telepeket, hogy mindenkinek azonos legyen és ami picit gyengébb vagy picit jobb, az kuka?
Amit te szeretnél, az lehetetlen. Akkor is ha 600k, akkor is ha 45k a készülék. Akkor is ha Apple, akkor is ha nem.
-
SharpSA
veterán
-
joey04
titán
válasz
atee_13 #4591 üzenetére
iPhone X óta van Face ID. Előtte nekem is minden droidos és almás telefonom ujjlenyomatos volt. A face id használata az első másodpercben kényelmesebb, természetesebb volt. Valamint pontosabb is. Mindenki azokon szocializálódott, nem volt más (értelmezhető) biometrikus.
-
joey04
titán
válasz
atee_13 #4588 üzenetére
Samsungnál is, mégis az volt a legpontatlanabb összemérve egy xiaomival egy op 12-vel, meg egy vivo-val. Hozzáteszem szerencsére már minden teljesen jól használható, nem az van, hogy ez vagy az szar a másik meg jó, de a face id a kényelem egy jóval magasabb foka. Egyszerűbb a fizetés, a feloldás, a notik csekkolása. Hátránya, hogy nagy hely kell neki.
-
gretzky77
veterán
válasz
atee_13 #4588 üzenetére
Nézd sztem megszokás kérdése is a dolog. Amióta okostelefon van azt használok, hosszabb távon ez az első iPhone készülékem, az összes csúcs droid volt kb a kezemben, de ez a face id gyors és kényelmes, semmivel nem tartom macerásabbnak vagy lassabbnak mint bármelyik ujjlenyomat olvasót!
-
waszabi07
aktív tag
válasz
atee_13 #4579 üzenetére
Mai szenzorok? S24 ultra-ban ami van én azzal sem voltam elégedett. Ha száraz volt az ujjam azért nem oldott fel ha minimálisan vizes akkor azért. Egyszerűen kényelmetlen és macera hogy tiszta legyen az ujjad mindig. A másik tényleg az hogy ha más ránéz az iphone-ra vagy nyomkodja nem tudja megnézni az értesítéseimet.
-
joey04
titán
válasz
atee_13 #4579 üzenetére
Droidban ha az értesítéseket akarod felülről lehúzod az értesítő sávot ujjlenyomat nélkül is és látod az értesítéseket.
tehát azonosítás nélkül. pont ez a lényeg, hogy ránézek azonosít, és csak akkor mutatja a tartalmát a notinak. addig csak az app nevét.
Itt felemelem és utána húzom fel a képernyőt.
ahogy veszem elő a zsebemből már feléled és ahogy ránézek (nem az azonosítás miatt, hanem mert használni akarom) már fel is van oldva, és csak suhintok.
Nekem 14 ultra volt xiaomi, nagyon jó az olvasója, de közel nem face id. plusz a fent leírt hibák/hiányosságok.
Nekem a Face ID egy kb 5 fokkal magasabb szint mint bármilyen leolvasó.
-
joey04
titán
válasz
atee_13 #4574 üzenetére
Én nem találkoztam olyannal ami olyan gyors és pontos lenne, mint a face id. Az üvegekkel való mizéria meg pláne nem hiányzik. Pont a face id volt a fő érv ami miatt iPhone maradt. Arról nem is beszélve, hogy egy droidon sem lehetett beállítani, hogy ne lépjen be azonnal a menübe, ha csak az értesítéseket akartam elolvasni. Itt csak ránézek, látom a tartalmat, utána visszazár. Plusz igen, előveszem a telefont és ahogy magam elé emelem már fel is old, szóval itt a felefelé suhintás pont annyi, mint droidon megérinteni a leolvasót, szóval nincs is extra mozdulat.
-
-
válasz
atee_13 #4574 üzenetére
Hogyne érne... ha fel akarod egyből oldani, zsebből kivéve azonnal elkezded a felfelé ujjmozdulatot, faceID olvas és már bent is vagy a főképernyőn. Nem kell megvárni, amíg a face ID feloldja, majd utána felfelé húzni.
Ha meg nem lenne felfelé söprés gondold el, jön egy értesítés, rmegnéznéd a lockscrenen mi az, erre mire elolvasnád az első szót, bedob a főképernyőre...
-
kemdom
tag
válasz
atee_13 #4557 üzenetére
Szia, a telefontöltés egy minimum 2 (legtöbb esetben 3, néhol 4) pontos ellenőrzött folyamat.
Előszöris a töltőfej ellenőrzi magát, hogy mennyire melegszik, és ez alapján veszi vissza a töltés teljesítményét (ezt a "védőhálót" veszíted el a rosszabb minőségű töltőknél). Másodszor az USB kábel (ha van a csatlakozóban kontroller) vagy a telefon ellenőrzi a csatlakozófelület hőmérsékletét és egyéb, áramátengedéssel kapcsolatos tulajdonságait. Ezen a szinten szintén képes visszavenni a töltésből, itt már a telefon irányításával.
Harmadszor pedig a telefon ellenőrzi az akkumulátor, és az ahhoz közvetlenül csatlakozó töltőelektronika aktuális állapotát. Ez a végső, ugyanakkor talán az egyetlen "szükséges" fal, ami a töltést szabályozza.
Ezekből kiindulva, és azt az elvet figyelembe véve, hogy az áramot nem nyomjuk a telefonba, hanem a telefon veszi fel, azt mondanám, vegyél egy bármilyen PD/QC képes, 30 watt feletti töltőfejet, és élvezd a mérnökök munkaóráinak gyümölcsét.Ha konkrétabb ajánlásra is szükség van, ahogy az előzőben írtad, akkor én az Anker Power Port III szériát (mondjuk a 2 usb-c aljzatos, 40W-os fejet) vagy a ugreen Nexode S széria 65 w-os (2db C, 1db A csatlakozós) fejét ajánlanám. Attól függ, mennyi eszköz töltését szeretnéd 1 fejjel megoldani.
-
waszabi07
aktív tag
válasz
atee_13 #4433 üzenetére
Nem értem ezt az akksi hisztit folyamatosan.
14%ot merült, úgy hogy még be sincs üzemelve kb, tanulja a dolgokat a telefon. Mit várnak el az emberek egy telefontól, hogy egy nap 10%ot merüljön?
nekem a 15 pro úgy hogy kb ma alig használtam reggel óta merült 20%ot, akkor ez is sok? Nem értem komolyan
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Family Link
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mozilla Thunderbird
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- 24 Hours of Le Mans
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest