- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
atee_13
őstag
Figyeld az autópályát:
"Félreérted. A specifikációban megadott értéket mindegyik tudja. Az a szerencse, ha jobbat fogsz ki. Ez egyébként minden gyártónál így van."
Én és a szembemenetem :Nézzük a tényeket. Van aki szerintetek 105%-al kapja van aki 100%.
Na most aki 100% kapja nem 105%-al az jól jár vagy rosszul?
Mivel csak engem kell figyelned az autópályán van időd megkeresni és megmutatni, hogy hol írtam azt, hogy egyformát gyárt akármelyik gyártó? Én nem találtam meg azt, h hol állítottam, hogy egyforma a kapacitás akármelyik gyártónál is.
Ebből indultunk : Azért milyen szép már, hogy 600k telefonnál szerencse kell, hogy jó legyen
Ha pont nem látnád mert keresel engem a forgalommal szemben ott van a "" Vagyis nem vérre vettem hanem poénra. És ha koszos szélvédőd miatt csak eddig jutnál "Egy 600k telónál ne legyen már az, hogy az egyik jobb mint a másik." hogy elkerüljük a további zseniálsi logikai meglátásaidat ebből hogy is vonod le azt a következtetést, hogy ez egy állítás, hogy van ilyen nem pedig egy nemtetszés minden termék felé?
Ennyi erővel azt is kezdhetted volna bizonygatni, hogy az ég kék.
-
dnelb
veterán
-
kemdom
tag
Update erre: gondoltam, miért ne próbáljak meg valami "megbízható" - értsd, vevővédelemmel rendelkező - oldalon szerezni használt AirPods Pro 2-t, úgyhogy fellapoztam a Vintedet, és megkerestem egy hirdetést, ami korrektnek tűnt.
Végig azt állította a srác, hogy eredeti, 16 éves fiú, szülőktől kapta, szóval még el is hiszem neki, hogy ezt hitte...
TLDR: a legnyilvánvalóbb kamu volt a készülék (azonos modellszám a két fülesen, igénytelen betűtípus és festés a műanyagokon, iCentre srácok szerint 100+ lekérdezés a sorozatszámra a rendszerben...), úgyhogy azonnal buyers protection reklamáció, a srác nem is vitatta, csak megkérdezte, mi a baj, elmagyaráztam neki, miből ismertem fel, hogy kamu, küldöm is vissza. Hozzátettem, ne bántsa a szüleit, nekem se fűlött a fogam az újonnan eredeti áron vásárláshoz.
Tanulság: akkor is fotóztasd be a modellszámokat, hátulját, a füldugó részeket (a kis rés miatt), ha épp nagyon meg akarsz bízni az eladóban...Ezen elkeseredve elkezdtem nézelődni, hogy akkor bizony le kell nyelni a békát, veszek egy újat, majd odajött hozzám a feleségem a kisfiammal a kezében, a kisfiam meg éppen eszegette a sarkát valami nagyon szögletes, ajándékcsomagoló papírba csomagolt dobozkának - igen, megvette nekem szerintem megunta a puffogásomat és a skót hozzáállásom.
Igen, már nézem az újraesküvési helyszíneket, eddig kevesebb, mint több sikerrel. -
kemdom
tag
Kifutottam a szerkesztésből, de még egy ajánlás, ha megengeded: én a MacBook Air-hez csomagolt, 2 USB-C csatlakozóval rendelkező 35W-os adaptert használom most. Vagy 1 eszköznek tud leadni MAX 35W-ot (iPhone 15 szériának 27-et ugye), vagy 2 eszköznek 17,5-et fejenként.
Megvásárolható külön is a töltőfej, persze. -
-
joey04
titán
Röviden: önmagában nem ekkora gond, viszont ez csak a legújabb ilyen apróság.
részletesebben: igen, régen (részemről) tényleg közel hibátlan volt az iOS, közelébe sem ért az android. Aztán szépen ahogy pakolták bele a dolgokat csesződött el. Pár viszonylag friss példa: a 80-as töltéslimit sokaknál félig téglázta a telefonokat. A háttérkép beállítását átvariálták, amivel bonyolultabb lett, és lezárt képernyőnél grafikai bugokat hozott. Jött az AOD, ami az elején többet is fogyasztott mint droidon, butább is volt, plusz én nem használom, de pl. olyan grafikai bug is volt pár verzión keresztül, hogy lezárásnál megjelent az aod egy pillantra. Úgy, hogy én nem is használom... az ikonok pakolgatása volt téma még, hogy ez így szánalom. Aztán ezekre jött még a cc akadozása, meg pl. safariban a tabok közötti akadozás. Na így jutottunk el idáig. Ezekkel együtt is most még fluidabb és bugmentesebb az iOS, de már csak simán jobb egy picit, semmi extra. Főleg a külsős appok bugmentesebbek. Pár dolog még: az iOS-t nem azért tartom jobbnak összességében, mert azt gondolnám, hogy ott jobb szakik, fejlesztők dolgoznak, vagy mert fan vagyok, hanem mert az iOS egy jóval egyszerűbb, korlátokkal teli rendszer, amit sokkal kevesebb eszközre kell optimalizálni. Szóval ez az oka. És ezt támasztja alá, hogy ahogy pakolják bele a funkciókat, úgy csesződik el. Persze korábban sem volt hibátlan az apple, az alapokat nagyon jól megírták, de pl az icloud az eleje óta felemás. Itt is elsőnek legyen pozitív: a készülék biztonsági mentése olyan szinten van, ahol droidon még márkán, sőt adott típuson belül sincs. iOS-en ha mentést készítek, és veszek egy új telefont, a legutolsó beállítás is átmegy, az összes app, minden. S24 ultrán pl minden alkalommal visszaállítás és mentés után valamiért 2-3 app lemaradt, nem pakolta vissza. Ha újra készítettem direkt egy mentést, akkor sem. Az edge panelek állandóan visszakapcsolódott. A gyári samu appokkal is volt valami, hogy csak kidobta a mappákból a főképernyőre (ez mondjuk bem bug szerintem, hanem direkt ilyen nyomulós), plusz azt hiszem az is visszaállt, hogy hiába állítottam be, hogy ios mintára csak simán dobálja ki az ikonokat, visszakapcsolta az app drawert. Xiaomin ennél is sokkal szarabb volt. Ha csináltam device mentést ÉS google mentést is, akkor volt a legjobb, de akkor sem ilyen jó mint itt. Viszont az icloud árnyoldala: a szinkron teljesen el van cseszve: safarit használva macen pl ha elteszem a lapost és előveszem a telefont, az icloud lapoknál nem szinkronizál csak ha bezárom majd újra megnyitom a safarit. 10 percet vártam, annyi biztos nem volt elég. Chrome-nál azonnali a szinkron, nagyon ritkán hibázik. Podcast: amikor volt ipadem is, ha egyiken elkezdtem és folytattam a másikon, akkor percekben mérhető eltérés volt gyári appal. Külsős appot használva ez nincs sőt, amikor droidot is használtam, még a rendszerek között is működött, max pár másodperccel korábbi részhez rakott ha iphone után megnyitottam a droidos telefonon az adott részt vagy fordítva. Aztán a gyári appok: Mail problémákról lehet olvasni a fő topikban, engem nem érint, mert gmailt használok, push meg csak a gmail appban van, podcastet említettem, a gyári naptár évekig nem volt képes arra szifonon, hogy álló nézetben ne szürke pontokkal jelölje a felvett eseményt, hanem színkóddal ahogy felvittem. Az ios 18-ban már elérhető ez a nézet, de elég helypazarló, ronda módon. Szóval ott is maradt a google naptár. Az apple maps labdába sem rúg a google maps mellett. Szóval abból is a google félét használom. És lehetne még sorolni. Még egy megjegyzés: az is vicces, hogy pl a gmail egy idő után nem jelez droidon, és nem beállítás kérdése, majd előkeresem hol tárgyalták/tárgyaltuk ezt, ios-en meg azonnal jönnek az értesítések az üzenetekről. Amikor tettem egy droidos kitérőt, próbáltam apple watch alternatívát keresni. Hát huh... Nekem az aw tudása túl sok is, az volt az elvárás, hogy az értesítések jönnenek át fixen, az sem kell, hogy válaszolni lehessen, az sem kell feltétlen, hogy a képeket megjelenítse. Ehhez képest: galaxy fit 3: néhány értesítés cseszett megjelenni, zéro, semmi jelzés. Topikjában is volt panasz rá. A lépésszámot össze-vissza szinkronizálta a telefonnal. A mai napig küzdenek vele a tulajok. Naptárban a hét default nem hétfővel indul. Ha samu telód van és ott állítod be hogy hétfővel induljon a hét akkor átveszi az óra, de amikor xiaomival próbáltam, akkor nem vette át. Samuhoz van kötve ez meg még x funkció. Xiaomi band 8 pro: hasonló elvárások. Itt az értesítések jól jöttek, a szinkron is rendben volt, de állandóan jelzett a telefon is hiába volt beállítva az appban, hogy a band rajtam van és jelez, akkor a telefon ne reagáljon. Ne zavarjanak mód szinkronja is bugos volt. Samun is volt egyébként ezzel gond, hogy akkor is felvillant a teló ha a karkötő jelzett, de azt betudom jófejként annak, hogy volt egy app ami ahhoz kellett, hogy jelezzen a teló mindenféle aod stb nélkül ha értesítés érkezett, szóval régi módon: sötét a képernyő, történik valami villanjan fel, aztán újra legyen sötét. Erre volt egy app ami ezt a számomra érthetetlen hiányosságot megoldotta, de szerintem ez bekavart. Ami közös gebasz volt: ha messenger, viber, stb platformon jött hívás, azt nem jelezték. Csak után jött egy noti a nem fogadott hívásról. Nem a híváskezelést kérem számon, csak az értesítést, hogy hello, bejövő hívás. Külön poén, hogy a band 8 pro használható szifonnal is és ott jelezte ezeket a hívásokat, csak droidon nem. Igen, nem egy árkategória, de nem is vártam el hívás lebonyolítást, gps-t, nfc-t, válaszadási lehetőséget, stb, csak ennyit, hogy jöjjenek meg az értesítések. Szóval mindent összevetve nekem jobb csomagot ad most is apple, de már csak simán jobbat, és a különbség egyre kisebb.ps: a gamil anomália droidon: [link]
-
patyil
tag
Hardveraprón érdemes körülnézni, de mindenképp csak megbízhatónak tűnő forrásból, sok értékeléses eladótól vennék airpodot mert sok belőle a hamisítvány sajnos.
A használtat/refurbot én elengedném, hiszen az akku avulása lesz a gyenge pont mindenki. + ugye 100e fölött már két év ársávos gari jár, így akár a teljes árat is megfontolnám a helyedben.Egyébként nem védeni akarom az árazásukat, de mind pl egy up-to date samsung buds pro, mind egy sony wf-1000 stb a 100ezres árkategóriában csücsül, sajnos ilyen világot élünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest