Új hozzászólás Aktív témák
-
atee_13
őstag
válasz
waszabi07 #4587 üzenetére
Az új generációs, ultrahangos ujjlenyomat-olvasó a 6,8”-es Super Actua kijelzőbe került, és remekül teszi a dolgát – a sokan panaszkodtak a korábbi modellek azonosítási nehézségeire, aminek itt semmi nyoma.
Tesztvideókban is folyton meg van említve, hogy milyen jól működik. És mint említettem nálam az optikai is teljesen jól működött (trükk, hogy 1 ujjra 5 lenyomatot kell felvenni). -
Zsolt,72
senior tag
válasz
waszabi07 #4538 üzenetére
A fogyasztás mértéke a hálózati jel erősségétől is függ. Gyengén fedett helyen megnő a fogyasztás.
Magam évek óta használok kettős SIM üzemmódot, minimális eltérést tapasztalok (igaz, jellemzően jól lefedett helyeken tartózkodom).
Egyfelől a Kontaktok között mindenkihez egyesével hozzá tudod rendelni, hogy melyik számról menjen ki a hívás, másfelől pedig a Tárcsázó felületének középső felső részét megérintve tudsz választani, egy lenyíló ablakban.
Olyat is tud az iOS, hogy felkínálja számodra azt, hogy az utoljára használt vonalról történjen a hívás.
Részletek itt: [link] -
kemdom
tag
válasz
waszabi07 #4453 üzenetére
Simán lehetséges, hogy a valós használat mást mutat, mint a youtube videók, ezzel nem is tudok vitatkozni!
Legalább megerősít a döntésemben a 15PM mellett, mostanában ezt keressük az interneten, ha jól értem.
Igazából a cégnél volt több Ultra meg Pro Max, viszont mivel nagyon különböző használati szokások vannak, ezért nagyon különböző visszajelzéseket is kaptam. Mindenesetre azt megtudtam mindkét telefonról, hogy jól bírják a Webex videómeetingeket, ami nekem kb a legfontosabb volt benne.#4454joey04 : én használom, amióta rájöttem, hogy nem csak automata beállítások vannak az AoD battery widgetekhez - 2 battery widget van kint, az egyik mindig a telefont, a másik az épp csatlakoztatott eszközt vagy a telefont mutatja -, és beállítottam a notificationöket meg a weather widgetet, azóta nekem tetszik, nem érzek visszalépést az S21 Ultra ONE UI AoD-hoz képest. Természetesen a háttérképet nem jelentetem meg AoD-on, nem vagyok barbár.
-
kemdom
tag
válasz
waszabi07 #4445 üzenetére
Fura, nekem pont a készenléti fogyasztás volt, ami majdnem megakadályozta a Samsungról iPhone-ra váltást.
Merthogy minden teszt azt mutatja, hogy az S24Ultra készenléti fogyasztása (százalékosan, nem abszolút mAh értékben) alacsonyabb AoD-dal, mint a 15 Pro Max-é AoD-dal. Ugyanakkor a képernyőidőben nem volt jelentős különbség, ezért döntöttem az iPhone mellett, meg mert 13 év Android és ebből 6 év Samsung után kellett a változás. -
atee_13
őstag
válasz
waszabi07 #4435 üzenetére
Mit várnak el az emberek egy telefontól, hogy egy nap 10%ot merüljön?
Ezt kérdeztem:
Mennyire normális ez így?
Csak meg szerettem volna tudni, hogy mennyire normális, hogy gyorsabban merül mint egy 5 éves akksis telefon belakva.
Nem tudtam, hogy itt ebben a topikban érdeklődni nem lehet, ha valakinek új ez az egész.
-
-
Bondix
aktív tag
válasz
waszabi07 #3713 üzenetére
Hát nekem se volt sose ez a méret telefonba de így van megszokás kérdése
Kb amikor bontottam ki akkor volt látványos de aztán kézbe fogva semmi fura nem volt azzal h nagyobb. S nekem sincs nagy tepsi kezem sőt...
Az üzemidőt meg többen mondják, hogy sokkal jobb a pro max-ba tehát az előny azért. -
knox83
senior tag
-
Zsolt,72
senior tag
-
-
typical bro
csendes tag
válasz
waszabi07 #3639 üzenetére
Szerintem várj egy hónapot és a 16-os szériát hozd, ha anyagilag egyben combos, akkor akár részletre. A fentiek alapján szerintem a 16 PM az az ideális választás, ami minimális kompromisszumot igényel és előrendelés után kvázi gyorsan megkaparintható. Hazudnék, ha azt mondanám, nem gondolkodom ezen is, mivel eddig az Android oldal minden eleme tartogatott egy “de” faktort, ami az eddig kiszivárgott 16 PM infomorzsák esetén szerencsére úgy fest, kimarad az egyenletből.
S24 Ultra topik azért tartalmaz bőven demotiváló tényezőt üzemidő tekintetben is (meg kamera, kijelző, stb.), Z Fold 6 ár/érték aránya nem szimpatikus, Magic V3 pedig van hova fejlődjön SW fronton. Mindegyik jó, de talán itt lesz a legkevesebb negatív tényező. De ez csak az én véleményem.
-
typical bro
csendes tag
válasz
waszabi07 #3631 üzenetére
Szubjektív 15 Pro tapasztalat, átlagosnak nem mondanám:
Meglepően jól bírja, sokkal rosszabbat vártam. Készenlétben (akár napközben, akár este) alig merül. Egész napos mobilnetes nyomokodás mellett - értsd napi 8-9 óra képernyődiő - kétszer töltöm (egyszer munka elején, egyszer pedig munka végén edzés előtt), illetve ha becsúszna egy kis játék délutánra, akkor természetesen estére is felugrik. Bőven többet használom, mint egy átlag user és nem az akku miatt sírok elsőként, de néha az is előjön azért. Alkalmanként munkában is hatékonyabb vagyok telefonról, mászkálás közben egykezes használatra és power case használatával is teljesen jó, ez valamennyire kárpótol.
Több évig volt Pro Maxom, most egy 14 Pro Max baleset miatt kellett gyorsan telefon és már csak Pro volt a boltban. Nehéz megszoknom a méretet, illetve melegszik is rendesen ha hajtom például játékokkal. Ezen kívül természetesen az akku ereje is a Pro Max javára billenti a mérleget. Power case / powerbank egész addig megoldás, ameddig a telefon nem melegszik túl és veszi a töltést. Kamerája amúgy pacek, de már 12 Pro Max óta nem érzek óriási különbséget, bár nálam a fotózás kimerül az utazós fotókban, nem vagyok profi.
Ha ilyen napi 2-4 óra kijelzőidőd van, plusz energia nélkül is hű társad lesz a mindennapokban. Ha több és nem tudsz töltő közelébe kerülni, érdemes gondolkodni a plusz erőforrás beszerzésén. Laptopra dugva is egész gyorsan feltölthető, így ha irodai munkád van és van C csati a környéken, akkor sem lesz baj plusz energia nélkül.
Remélem tudtam segíteni!
-
válasz
waszabi07 #3635 üzenetére
Nagyon light-os felhasználó vagyok, 3-5 naponta töltöm, leg jellemzőbb a 4 nap.
Nálam a készenléti fogasztással nincs gond, soha nem is volt, december 4.-e óta használom. Ha már írtad az S24U-t, akkor egy példa: haveromnak S23U van, ő disszidált innen, így viberen tartjuk a kapcsolatot, nem ritka, hogy dumálunk sok órát egyhuzamban.
Múltkor kipróbáltuk, hogy mindketten 100%-ról indultunk, és a teszt kedvéért én is mobilnetről beszéltem, mindkettőnknél jó a térerő, ő fülessel, én kihangosítva szoktam beszélni ami több energiát igényel. Néhány óra beszélgetés után megnéztük az akku százalékot, övé 1%-al mutatott többet - viszont abban 54%-al nagyobb az akku.
Elég jól takarékoskodik a 15P az energiával. -
moordavid
aktív tag
-
moordavid
aktív tag
válasz
Pl a pénteki napom. Reggel 7kor töltőröl le. Délelőtti mütymüty a telefonon, majd másfél óra waze töltés nélkül. Délutántól késő estig mütymüty és minimál tartalom fogyasztás majd haza megint másfél óra waze még mindig töltés nélkül, lefekvéskor 36%al raktam töltőre. Bőven kibír egy napot.
-
csakany2001
senior tag
válasz
Közel kibír egy munkanapot, de töltő mindig legyen nálad.
Nem azt mondom csalódás, de még van hova fejlődni ebben a méretben, így nekem 3 hónap után ez jött le.
Melegedni ez is képes így nyáron, töltés közben is.
Készenléti üzemideje tud furcsa dolgokat csinálni, de ebben remélem a 17.6 segít majd kicsit, ott a 17.5.1 környékén valamit elszúrtak.Én használtam előtte SE2020-t, arról viszonylag nagy lépés volt és el merek vele menni 1 napra, úgy hogy nem kell annyira félnem a lemerüléstől. A 11-hez képest nehéz számokban meghatározni, de ez határozottan erősebb. Amikor azt feltettem 20%-on töltőre, ebben még volt 40% szufla.
Szerk:
Tölteni viszont azért viszonylag hamar fel lehet ha van nálad gyorstöltő, nálam a 33w-os Alzás jó szolgálatot tesz, egy USB 3.2-es kábellel. De ha van nálad kéznél notebook töltő az is jó, ha csak hírtelen kell, azért 20 perc is csodákra képes.(persze tudom, a konkurens gyártók ennél többre is képesek, szóval elképzelhető, hogy számodra nem feltétlen újdonság ez) -
s.Oliv3r
senior tag
válasz
waszabi07 #3584 üzenetére
Maga az gáz, hogy ilyen telefonokat árul mindenki, ami tokban tartva is kopik. Mindegy, hogy samsung vagy apple vagy xiaomi. Hidd el, hogy lenne olyan srác is az s24 topikból, aki téged kérdezne fel, hogy nem tudja te mit látsz de az ő telefonja makula.. a csajának az iphoneja meg tiszta karc. Teszem hozzá, én nem a 15 pro matte finishét szídtam, mert ez elég jó a karcokkal szemben... hanem a polished stainless steelt/alut. Felőlem beszélgethetünk erről még órákig, de ami polírozott fém, az karcolódik. Akár mit csinálsz, pl kiveszed a tokból - kis por bejutott - a tok levételnél meg belehúzod. Nem atomfizika ez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Samsung Galaxy S23 256GB (garis)
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- iPhone 12 Kék 128GB
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged