- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Foglalt név
addikt
válasz
FatCutter #6938 üzenetére
Az, hogy off-ban leírtad, elég sok trauma ért életed során, nem érzem hogy feljogosítana erre a pökhendi hozzáállásra. Leírtam értelmes kerek mondatban, hogy nem boostol a CPU 4325 fölé. Azért, mert összeolvastad a következő témával, ami a tuningról szól, megkérlek ne engem próbálj minősíteni.
-
-
fanti
addikt
válasz
FatCutter #6399 üzenetére
Nyertél, én még 1986-ban programoztam BASIC-ben Videoton TV-Computeren....Istenem, de szép idők voltak!
Volt egy kazettás magnóm hozzá, arra mentettem a programjaimat, és egy fekete-fehér videoton TV-m.
Hogy imádtam. -
Zoo123
senior tag
válasz
FatCutter #5980 üzenetére
Miért kéne?
Nem tett semmi rosszat, csak készített egy -nem reprezentatív- felmérést ami foglalkozik a "problémával" amiről a nevesebb youtubberek és a felhasználók már régóta beszéltek.Valami igazság csak lehet a dologban mert az AMD nem cáfolta der8auer állítását, csak bejelentették hogy dolgoznak egy Bios updaten ami -remélhetőleg- javít a Boost órajeleken.
-
Kvg
senior tag
válasz
FatCutter #5943 üzenetére
Miután nem bootol a gép, N incs is más lehetőség csak a cmos
clear.
A kibaszott jumpert a main PCIEX 16. Csati mellé rakták.
A fogyatékost aki terverzte a lapot , beállítanám a ősszerelők kőzzé.Reklám
MPG MSI X570 Edge Wifi T , mindenki csak saját felelősségre vegyen, mert ipari hulladék. -
Ranagol_5
senior tag
válasz
FatCutter #5587 üzenetére
Tudom, HAF házaim vannak lassan 10éve, most épp HAF-X.
Ha rá keresel a nevemre itt a topic-ban, kb vissza tudod olvasni az egész kálváriát amit múlt hét óta végig toltam. Tanulságos.
All in all egy Asus TUF Gaming X570-Plus Wi-Fi lapom van 3200mhz-es g.skill ripjaws V 2x16Gb-os memóriával és egy Ryzen 3900X-el. Elsőre a memóriát beállítani segítettek itt a srácok (amiért azóta is hálás vagyok), Ez azt megoldotta, hogy megy 3200mhz-en a memória, amikor megy, előtte ha beállítottam a DOCP-t, csak fekete képernyő fogadott.. Egyébként meg random nem indul el elsőre, csak fekete képernyő, de ha a tápot lenyomom és újra elindítom, akkor elindult. Néha restart után nem áll fel újra, csak ismét fekete képernyő, meg ilyesmik.. Tegnap pl egyszer sem állt így be, ettől függetlenül holnap viszem gariba és inkább ráfizetek egy drágábbra.. Egy ROG Strix X570-E Gaming-re.
-
jokeph
nagyúr
válasz
FatCutter #5511 üzenetére
+1.
A Gauss-görbés grafikonnal bármit ki lehet hozni.
Csak a megfelelő (-en jó vagy rossz) paramétereket kell alkalmazni.
És hogy ne csak a levegőbe beszéljek:
Ma utol ért a megvilágosodás, végre valami nem a W10 sara.
X HSZ-el előbb írtam ide a topikba, hogy eltünt a W10 kezelőjéből, de mindenhonnan csont nélkül az Alvó mód, abszolút mértékben.
Na már most, a W10 topikban is beírtam, kaptam is jó pár megoldási lehetőséget,amiket végig is csináltam, persze eredmény semmi.
Aztán eszmecseréltem Hardstyler kollegával is, és ahogy a BIOS beállításait taglaltuk, eszembe ötlött, mi van ha ez BIOS BUG nálam.
Ugyanis nem csak az alvó mód tűnt el, hanem a C state állapotok sem működtek, bár a BIOS-ban engedélyezve voltak.
Most vissza flasheltem a BCKUP_BIOS chipet F41-ről F40-re, és hihetetlen, de ismét megvan minden, mennek a C state-k és megkerült az alvó mód is.
És még egy apróság:
A BOOST órajel is megkerült, ismét megy a 4400 MHZ, F41-es és F42a BIOS-al ez 4325-nél jobban nem ment nagyon, de leginkább 4250-4300 között mocorgott, elég rendesen dobálta.
A legszebb az egészben az, hogy hozzá se nyultam a BIOS-ban se a PBO-hoz, se az XFR-hez, meg semmi efféle beállításhoz, csak a ram van beállítva 3200-ra, XMP-ből betöltve, meg az IFC van beállítva ennek megfelelően, azaz 1600-ra és 1:1-re.Tehát, az R5 3600X-em tudja, ami rá van írva, viszont a BIOS íróknak van még mit csiszolni vastagon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Eléggé lekorlátozza az NVLink Fusiont az NVIDIA
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Lightyear - befektetési app
- EAFC 25
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen videókártyát?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest