Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Vége a dalnak: leállt az iPhone Air gyártása
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Rossz hírek a Galaxy S26-ok teléjét illetően
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Nuada herceg
üzenetére
Nekem ez a felpörgős dolog pont Ryzen 2700-zal volt ITX lapban. Úgy semlegesítettem, hogy a venti reakcióidejét növeltem meg, vagyis találtam a BIOS-ban egy olyan menüt, ahol azt lehetett állítani, hogy milyen gyorsan kapcsoljon nagyobb CPU hőmérséklet esetén gyorsabb sebességre a venti. Amikor gyors reagálásra volt téve, sokszor felzúgott, de úgy 12-16 mp-nél megszűnt teljesen a probléma (pontos számra nem emlékszem). Szerintem rosszul mér, ha gyorsra van állítva, vagyis tippre azt hiszi, hogy nagyon meleg a proci, míg ha kap időt, rájön, hogy csak kicsivel lett melegebb.
-
Most is lehet.
Egyébként tényleg lassan készülget, és szerintem nyitás után is jönnek majd még bele új tartalmak. Már kezdetben is tudott kezelni 12 szálat egyébként, de anno elindult a játék 8 GB RAM-mal is; aztán az évek alatt egyre nőtt a hardverigény. Én azt várom nagyon, hogy végre magas fps-sel is lehessen játszani vele. Perpill szinte mindegy, milyen konfigod van, a 120/144 fps-t teljesen elfelejtheted; ha jól tudom, még mindig a netkód a fő felelős ezért.hackeeeee: Warezone valami hihetetlenül jól optimalizált lett, de azt majd megnézem én is alaposabban Afterburnerrel.
-
válasz
Albigator
üzenetére
Wow, örülök neki, hogy valakinek hasznos volt az a kép!
Legtöbb embernek még egy darabig elég lehet a 16 GB RAM, de ugye sosem a kisebb hardveres követelmények felé megyünk, és egyes játékok már most 16 fölé mennek, ha mehetnek.
A fenti képem viszont sajnos nem saját konfigos, 2700-am van csak, 3950X-re nem futja. Ettől függetlenül én már nem szeretnék 8/16 alá menni legközelebb se; azok a minimum fps-ek tényleg nagyon fontosak, illetve az, hogy sose szaggasson, szép folyékony legyen a játék.
4700G a tervem egyébként, de az itt OFF. Nem lehet mondjuk sokkal erősebb a húzott 2700-nál, de van benne IGP, és a kezdetektől IGP-s Ryzen-t akartam vennk sok maggal.
-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
-
válasz
üzenetére
Nem lesz nálunk R5 3500.

Ha visszamondaná az embered a 2700-ast, 45-ért én is elvinném. Láttam a hirdetésed, de nem kapcsoltam, hogy esetleg Te vagy, csak azt láttam, hogy friss reg, ezért nem írtam.
3600-as lenne így most a célom, de ahhoz BIOS-t is kéne frissítenem megfelelő proci nélkül, illetve 75 Hz-re talán fölösleges is az a 3600-as. Szóval most képben vannak: 2700/2700x/3600. Az alacsony minimum fps-eket akarom elkerülni. A 3600-as fantasztikusan jónak tűnik, de azért drágállom. 45-ért oké egy 2700, 50-ért egy 2700X (ott ugye a hűtő is értékesebb!), 55-60 között pedig egy 3600-as. Mondjuk talán csak azért fukarkodok annyira, mert éppen nincs sok fölös pénzem. Jövő hónapban már nem zavarna annyira, ha kicsivel 60 fölött kaphatnék csak (szállítással együtt) 3600-ast, de akkor még BIOS-t is kéne frissíteni. Egy 2700-as kényelmesebb és olcsóbb móka lenne.
-
válasz
üzenetére
Nagyon picik a 7 nm-en gyártott magok sajnos, így a hőátadás felülete is az, ez okozza a nehezebben hűthetőséget.
Ha teszel fel új BIOS-t, megkapod a kívánt 4.2 GHz-cet is időnként.
Az infinity fabric órajelét egyesek meg szokták kicsit emelni (amíg lehet), egyes játékokban sokkal jobb minimum fps-t lehet így kapni. Azt se tartják bajnak, ha a RAM és az IF órajele nem 1:1, videókon én is láttam már, hogy tényleg számított lassabb RAM mellett is az IF húzása. (Néhány extra fps a minimumoknál).
A 2700-as Szerinted sokkal rosszabb teljesítményben? Milyen VGA-val használtad? Érezhetően jobb játékban a 3600-as, vagy szinte mindegy?Szerk.: Te vagy az az ember, aki törölte már magát párszor, és akitől kaptam 1x egy házat?
-
válasz
Create.
üzenetére
Könnyen lehet, hogy úgy lesz, ahogy mondod!
Már keresgéltem teszteket arról, hogy a 2700 és a 2700X minimum fps-ekben hogyan teljesít a 3600-hoz képest, és anno mintha azt állapítottam volna meg, hogy 8 mag ide vagy oda, a 3600 még a minimum fps-ekben is jobb, mint a 2700 vagy a 2700X. Ráadásul nekem inkább kéne a 2700 az alacsonyabb TDP miatt.
Ez van, ha minden kötél szakad, és nem találok nagyon akciós, bomba áras 2700-at sem, lehet, végül kénytelen leszek 3600-at venni annyiért, amennyit kérnek érte.
-
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Szerintem lett volna értelme, főként a felhasználóknak. Belépő gamer gép építéséhez így most jobb az Intel ár-érték arányban a 9400F miatt. Maximum annak nem, aki beéri a régebbi generációval, ami láthatóan/érezhetően gyengébb IPC-s. Ha jön is valamikor a sima 3500, az már könnyen lehet, hogy kicsivel a 9400F alá érkezik teljesítményben, ráadásul a $ megvágása számomra nagyon csúnya dolog, nem szeretnék cache-vágott procit venni, akkor már inkább a 3600.
Én csalódtam most, az biztos. Így marad az, hogy megvárom a Black Friday-t, és akkor valami nagyon akciós. Esetleg ha addig elém kerül egy 2700 vagy 2700X bomba áron, garisan. De 3500X-szet akartam venni, nem a régebbi generációt. A 3600-ért nem szeretnék 60-at sem adni. BF-kor mondjuk 55-ért ha lesz, talán viszek egyet, vagy ha már 60, akkor annyiért egy 3600X járjon.
-
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Van, ahol sokat számít az SMT, de én például olyan ritkán használok ilyen alkalmazásokat, hogy pont a 3500X-re szeretnék majd beruházni.

#7456: Igen, tényleg kicsit vicces így, de amúgy a tesztek, amiket lefuttatnak, szerintem jók. Vagyis korrekt eredményt kapunk, csak nem az effective speed részt kell nézni, hanem az Általad is említett magok (illetve ugye szálak) szerinti részt. Az AMD SMT-je pedig játékokban általában nem ér sokat egyelőre. Lehet, akár egy Windows patch is javít majd ezen, de perpill siralmas, mennyire 0 jelentősége van az olyan játékokban is, amik pedig 12 szálat is kihasználnak.
-
Tippre hétfőn jön a hivatalos bejelentés.
-
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Illetve ha javítanak még valamit a szálkezelésen, mert ha mondjuk nem is az AMD sara, csak mondjuk a Windows ütemező hibája, de sok olyan játékban sem ér az SMT semmit, ami egyébként akár 12 szálat is támogat, sőt: SMT-t kikapcsolva még gyorsul is a játék.
-
-
válasz
snecy20
üzenetére
Mondjuk szerencsére ez leginkább azt a réteget érinti, akik a legjobbat akarják. Átlag gamer / user megelégszik a 3000-3200-as RAM-okkal is, meg valami alap rizsával. Én boldog leszek, ha a 3500-am simán búsztol majd a megadott 4,1GHz-re, a 2x16 GB RAM-jaim pedig (dual rank!) tudják majd a 3000 CL14-et vagy a 3200 CL16-ot.
Viszont néztem én is azért teszteket arról, hogy valóban nagy difi tud lenni 3000 és 3600 MHz-es RAM-ok között. A memórián egyes esetekben több múlhat annál, minthogy valaki 3600-at vesz vagy 3900x-et.

-
válasz
Apucy01
üzenetére
Mindegy, Intelnél hogy' mennek a dolgok, nem releváns szerintem. A lényeg az, hogy sok embernél még a névértéket sem tudja. Én ezt olvasom éppen.
Remélem, a Ryzen 3500-zal ilyen már nem lesz, mert arra szeretnék majd beruházni. Ott 4.1GHz boost clock várható, annyi talán tartható is. Nem az a baj, hogy mennyit megy, hanem az gáz, ha nem tudja a specben megadottakat időnként még vízhűtéssel sem. Akkor írjanak rá picivel kevesebbet!
-
válasz
Foglalt név
üzenetére
Én előbb vettem meg a RAM-jaim, mint a procit.
Akkor viszont Nálad nincs ilyen probléma, olyat veszel majd a procidhoz, ami tökéletes lesz vele. Crucial Ballistix / Ballistix Sport megy most nagyon a RAM topikban, mint ajánlott, jó ár-érték arányú. -
válasz
Foglalt név
üzenetére
RAM szerintem befolyásolhatja még a döntésed, a 3xxx sorozat sokkal jobb memvezérlőt kapott. Jövő hónapban akarok én is új procit a meglévő 35k-s, de szerintem jó lapomba. Aprón annyiért van 2700 és 2700x, mint újan a 3600, mégis a 3600 felé húzok a jobb RAM kompatibilitás miatt. Persze ha az embernek olyan moduljai vannak, amik biztosan jól mennek a 2xxx-ekkel is, akkor ilyen szempontokat nem kell figyelembe venni.
-
válasz
üzenetére
"az ujonnan boltban kaphatok vajon tamogatjak alapbol a Zen 2-ot?"
Szinte kizárt, illetve az esetek 99%-ában szerintem nem. Viszont azt meg lehet mondani a boltosnak, hogy frissítsen Neked BIOS-t, kifizeted, esetleg ha olyan a szitu/bolt, érvelhetsz úgy is, hogy annál vennéd a lapot, aki lefrissíti ingyen.

Nálunk például -megyeszékhely- már csak 3-4 kis pc bolt maradt, megette a többit a sok webshop. Aki életben akar maradni, bevállal apróbb kedvességeket ingyen.
Alaplapos topikból kopipészt:
Ajánlott mATX alaplapok:
MSI B450M MORTAR vagy MORTAR TITANIUM
MSI B450M GAMING PLUS
ASRock B450M Pro4*
ASRock B450M-HDV *
GIGABYTE B450M GAMING *, *** : Korlátozott OC lehetőségek, nincs LLC, inkább kisebb vagy oc menetes Ryzen processzorokhoz ajánlott!
** : Korlátozott OC lehetőségek, nincs fix cpu feszültség, csak offset ami zavaró lehet és inkább X-es/PBO oc-ra alkalmas. -
Az R5 3600 kábé 10k-val drágább, mint egy R7 2700; így is jobban megéri, ha online játék a fő felhasználás?
Egy árban lennének, az R5 3600 logikusabbnak tűnne, de jelenleg az R7 2700 olcsóbb, és bár IPC-ben gyengébb, van 2 extra mag, és 4 extra szál.
Számomra kábé azonos ár-érték arányúnak tűnik a két proci.
-
Összefoglalóban javítani kéne a 3900X TDP-jét, valamiért 65W szerepel ott a 105W helyett!
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen asztali médialejátszót?
- Melyik tápegységet vegyem?
- War Thunder - MMO Combat Game
- TCL LCD és LED TV-k
- Lexus, Toyota topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Alaposan kitolhatod az Steam Deck üzemidejét egy új funkcióval
- iPhone topik
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 5800X3D 8-Core 3.4GHz (96M Cache Up to 4.5 GHz) AM4 Processzor! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Mac Mini M4 AZONNAL 16GB 256GB 1 év gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Google Pixel 10 Tensor G5, 120 Hz OLED, tripla kamera-128 GB Használt, karcmentes Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest