- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola G86 - majdnem Edge
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv Mindenkinek!
Korábban nagyjából 10 évig használtam Tomato firmware-t különféle ASUS routereken, ám mivel a fejlesztés nem olyan ütemben és irányban zajlott, hogy az nekem jó lett volna, így néhány éve Xiaomi routerre és Padavan firmware-re váltottam. De mivel afelett is eljárt az idő, és az ax támogatás ott sem túl combos, az utóbbi időben kerestem a lehetőségeket újra Tomato vonalon is. Így jött akom fórumtárs javaslata erre a routerre, amit gyorsan meg is rendeltem egy AliExpress shop-ból.
A routeren gyárilag egy OpenWrt alapú firmware fut, és a hardvere is ígéretes:
SoC......: MediaTek MT7986AV Quad-core @ 2.0GHz
RAM......: DDR4 1GB
Storage..: eMMC 8GB
Ethernet.: 1 x WAN (2.5G), 1 x WAN/LAN (2.5G), 4 x LAN (1G)
Wi-Fi....: 1148Mbps (2.4GHz), 4804Mbps (5GHz)Terveim szerint tehát Tomato64 rendszer fog futni rajta. A firmware cseréje elvileg egyszerű, az U-Boot rendszerindítóban webes felületen történik. Szóval most várom, hogy megérkezzen, aztán jöhet a teszt. Amire a hagyományos router funkciókon kívül használni szeretném, 2-300 régebbi torrent seed-ben tartása, ezek forgalma már nem sok, napi 5-10GB esetleg, illetve még LAN hálózaton Samba, FTP, és DLNA kiszolgálók működtetése, de az adatforgalom ezeknél sem sok, ezért is nem gondolkodom továbbra sem NAS-ban, sem házi szerverben, hanem maradnék az "all in one" megoldásnál.
Hivatalos gyártói weboldala: https://www.gl-inet.com/products/gl-mt6000/
Wireless CAT (wikidevi): https://wikidevi.wi-cat.ru/GL.iNet_GL-MT6000_(Flint_2)
Ha valakinek van véleménye, tapasztalata, esetleg kérdése róla róla, azt várjuk ide!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xbox Series X|S
- PR-Telecom
- Építő/felújító topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- 3D nyomtatás
- Cyberpunk 2077
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Autós topik
- További aktív témák...
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar / Garancia
- FULL CTO 14" MacBook Pro M2 MAX / 12C CPU / 30C GPU / 32 GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- AKCIÓ - 2023 MacBook Pro 14" M3 CHIP / 16GB RAM / 512 SSD / Garancia
- CTO (DUPLA RAM MEMÓRIA) MacBook Pro Retina 14" 10C / 16C CPU / 32 GB RAM / 1 TB SSD / Garancia
- CONTAX ZEISS AUTOFÓKUSZOS OBJEKTÍVEK SoNY E vázakhoz
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest