Hirdetés
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
Ugy latom ez a Giga lap ki akarja harcolni maganak a manual ram beallitasokat.
XMP 1.350 helyett 1.380-at a ramnakDirekt azert vettem olcsoert 3733-as modulokat, h ne kelljen megint napokat bibelodi vele.
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Atish19
őstag
válasz gaben88 #12593 üzenetére
Én is megcsináltam. Érdekesség, hogy kb 1-2 hétig nyertem 5-10 fokot utána valahogy visszaállt ugyan azokra az értékekre, mint előtte. Megnéztem a processzor kupakját is. Ugyan úgy domború, mint a hűtő talpa volt. Ezt viszont már nem fogom felcsiszolni a gari miatt. Egy idő után beletörődik az ember. Kapott a proci -0.05v offsetet és egész élhető így Egyébként ugyan ezt tapasztalom a videókártyámnál. Újrapasztáztam azt is és egy kis időre eszméletlen jó hőmérsékleteket kaptam (33 fok idle 55-58fok játék alatt) 1-2 hét múlva ugyan úgy visszatértek az eredeti hőmérsékleteim. Lehet rápróbálok majd a Kryonaut helyett egy MX4 2019-re vagy esetleg egy Noctuara.
Galaxy A55 Navy Blue 256GB eladó. Bontatlan. Gyártói garis.
-
Kovbob
senior tag
-
Pro!Petya
addikt
válasz Atish19 #12603 üzenetére
Az a paszta akkor selejtes! 2 hét alatt ennyire nem "használódik" el!
Cpu/Gpu-ra egyaránt használom és a hőfokok szinte változatlanok mikor ujrapasztázom.
Alapesetben fél évente +- 1-2 hónap ahogy ujrakenek mindent vagy akkor ha bontódik a rendszer ugye.
(CPU-nál kap előtte a könnyebb leszedés érdekében egy kis P95-öt és pasztázás után is ellenőrzés miatt de a difi akkor is csak maximum marginális, hibahatáron belüli) -
tusi_
addikt
válasz arnoldito #12599 üzenetére
Ugyanezt ertem el a Ryzen Balanced Min 90%, Max 100%al. A hofokom kicsit magasabb, olyan 4x fok, de 1V alatt vagyok, nem ugral a hofok, venti sem porog fel random es nem kell semmit sem allitani, ha epp jatszani akarok. Vesztek vmit teljesitmenyben, most max 4350-ig boostol, de azt tartosan - 3800x - default profillal max 4450 de nem tartosan inkabb 4400. Nekem ennyit meger. Most minden megy tokeletesen, azt az 50mhz pont leszarom.
eat, sleep, play, replay
-
-FreaK-
veterán
válasz Atish19 #12607 üzenetére
Nem biztos, hogy ez paszta..
1: Biztosra kellene venni, hogy semmi más nem változott, pl. bios frissítés után más feszültséget kap a CPU
2: Megfelelően tesztelni. Ezt pl. én így bemondásra nem hiszem el. Ahhoz, hogy ezt egyértelműen ki tudd jelenteni, minden lehetséges változót kontrollálni kell, úgy a szoftverekben (driver, windows update, hwinfó verzió stb..), a hardverben (pl. cpu rögzítés meglazult kicsit, eltömődött porszűrő miatt kevesebb levegőt szív a venti, stb..), mint a környezetben is (szoba hőmérséklet pontosan egyezett a két időpontban?).
Ezer és egy ilyen tényező miatt változhat 2-3 fokot, precízen felállított teszt nélkül pont annyira lehet a pasztára fogni, mint bármi másra.
[ Szerkesztve ]
-
arnoldito
senior tag
Igen, de neked mennyi windowsban, hőfok, mhz? Én arra kínálom az egyik megoldást, és ha játszol akkor nem kell állítani semmit, csak ha munkára fogod be, és így nem buksz játékoknál semmit. Viszont winben full hideg és nincs megugró tüske, így nem ugrál a venti, nem kell biosban szórakozni.
-
gaben88
őstag
válasz Pro!Petya #12595 üzenetére
Amugy nekem most kb minden okesnak tunik, nincsenek nagy tuskeim, a hofokok is rendben van, stressz teszt alatt a max 80 fok volt, amugy desktopon 35-40 kozott vagyok, jatekok alatt meg 50-70 kozott, teljesitmeny is ok, csak ez a hideg hocsoves dolog keltette fel az erdeklodesem, hogy ebbol azert lehetne meg jobbat kihozni es tok logikus amit irtatok, mutattatok kepekkel. Direkt 3000-es Ryzenekhez keszult CPU huto nincs a piacon, mi? Megneznem azzal milyen... :D Aztan max elnek a 14 napos elallassal.
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
Pro!Petya
addikt
válasz Atish19 #12607 üzenetére
Én pont hogy kifogtam anno selejtes mx2 vagy mx4 -est ..
Száradt darabokban szedtem le pár hetes kenést követően!(#12610) gaben88
Direkt 3000-es Ryzenekhez készült CPU hűtőről nem tudok, eddig csak CPU blokk-ot láttam vízhez amit kimondottan ehhez a szériához terveztek.
Ott az ~4-6 fokot is hoz a beszámolók alapján a régiekhez képest!(#12608) -FreaK-
Pont emiatt is érdemes újrakenés előtt és után is egyből tesztelni. Lehetőleg ugyanúgy - ugyanazzal a teszttel mert ilyenkor a legkevesebb a változó.[ Szerkesztve ]
-
Atish19
őstag
válasz -FreaK- #12608 üzenetére
Nem volt bios frissítés max windows update, de energiaséma ugyan az maradt. Csavarok korrektül meg lettek húzva ezt ellenőriztem is. A házat havonta takarítom. Szobahőmérséklet 22 foknál sosem magasabb. Kár is ezen vitázni majd a legközelebbi pasztázásnál kiderül. Csak azért gyanakodom a pasztára, mert a videókártyánál is ugyan ezt tapasztaltam.
Galaxy A55 Navy Blue 256GB eladó. Bontatlan. Gyártói garis.
-
-
arnoldito
senior tag
Dehogy is! Pont ez a poén, hogy csak win asztalon pörög fix 2200Mhz, ha játszom akkor 4400ra boostól. Akkor deaktivalja ezt az egész beállítást és, maxon megy, nincs MHz veszteség. Amit írtam, hogy a csúszkát akkor kell teljes teljesítményre húzni, ha benchmárkot futtatsz, mert az win asztalon kis képernyőn megy. De képeket is felraktam, akkor ezek szerint nem volt érthető.
-
-FreaK-
veterán
válasz Pro!Petya #12611 üzenetére
Igen, csak itt pont az volt a kérdés, hogy degradálódik-e 2-3 hét alatt a paszta teljesítménye, tehát ez alatt az időszak alatt kell kizárni minden egyéb változást.
szerk.:
Bár jobban belegondolva, ha most a vélt, csökkent "teljesítményű" helyett rak újat, és rögtön mér, ugyan úgy, akkor kiderülhet a dolog. A múltkor linkelte valaki a videót, hogy a különböző módon felkent paszta mit jelent teljesítményben, azt meg kellene nézni, hogy mi a max eltérés, amit a felkenés módja okozni tud, de ha jól rémlik, csak 1-2fok az is.(#12612)Atish19
Nem vitázni meg kötekedni akartam, ne érts félre csak itt akármi lehet. Egy windows update is bekavarhat. Normál esetben egy pasztának nem szabadna ilyet produkálnia, esetleg arra tudok gondolni, hogy ha gyártási hibás lenne, rossz összetevő arányokkal mondjuk, de azért ennek is elég kicsi a valószínűsége.
Szóval ezt bebizonyítani/kizárni elég nehéz, kontrollált teszt körülmények kellenek hozzá.
De csinálj egyet ha van kedved hozzá, mert ha kiderül, hogy mégis szar a paszta, az elég precedens értékű lenne, és sokaknak hasznos infó, hogy vigyázni kell vele[ Szerkesztve ]
-
tusi_
addikt
válasz arnoldito #12614 üzenetére
Oh Köszi, ezt kiprobalom. Bar engem mar a 4x fok sem zavar, csak ha a szobaban lenne annyi
Amikor 65 fokra ugralt es beprogott a venti az nagyon zavart. De kis kozonseg segitseggel megoldodott. Most minden szuper es melo tapasztalatok alapjan a mottom:
"Never touch a running system"eat, sleep, play, replay
-
szivacs1987
aktív tag
Sziasztok!
Megosztanám a Need for Speed Heat alatti proci, alaplap hőfokofat, kihasználtságokat.
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V (bios)● Alpenföhn Brocken ECO Advanced ● Gigabyte GTX 1080 Ti (120% power limit, core:1920-40MHz)
kb. 45 perc
CPU 1,298V
CPU max 67°C, átlag 57,4°C
és a hírhedten rossz Gigabyte B450 Aorus Pro VRM hőmérséklete
VRM max 35°C, átlag 35°CGigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
hokuszpk
nagyúr
válasz szivacs1987 #12617 üzenetére
vicces az a vrm hofok.
ha valaki kivancsi ra, elmondom, hogy az MSI Tomahawk B350 125 fokos vrm hofoknal kezdett intenziv throttlingba.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Omli85
őstag
válasz Pro!Petya #12595 üzenetére
Olyan nincs, hogy elég amúgy esztétikusabban ki lehetne váltani a 2db 480-ast egy Mo-Ra3-al meg hát minél halkabb annál jobb jelenleg is csak 4 venti megy összesen a 2 radin.
Azért a biosmoddolt Vega 56 tud ám fűteni rendesen ha megcibálom a bajszát nem baj ha van tartalék .(#12597) abridabri : Igen aluminium a reserator torony jól tudod. 2015 óta használom EK blokkokkal (FC vga blokk meg Supremacy MX illetve most Supremacy EVO blokkal, Phobya G-Changer 480 V.2 meg egy alphacool 480 radival moddolt PWM-es DDC-vel.
Sima desztvíz illetve 1L tömény G12+ fagyálló kombóval semmi problémám nem volt vele 1-1.5 évente cserélem meg takarítom ellenőrizni szoktam a blokkokat is de semmi probléma korrózió nem volt eddig egyiken sem ha emiatt kérdeznéd.(#12603) Atish19 : Én special MX-4-et használtam eddig is és most is nem volt vele soha semmi gondom nem szárad ki nem szállnak el a hőfokok.
[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
koko52
nagyúr
Adj neki all core 4,2-t, majd elég egy cpu-z stressz is a 80+C -hoz. Ha kell mutatok képet is. (Nagy szellős házam van 5 ventivel mielött ez következne. Most a Mortar max 42C ig tud kimenni. És ez csak 6 mag. 8-12 esetén mennyi lesz az Aorus? Van róla videó. Nekem felejtős lett a giga.
[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz fudi2002 #12621 üzenetére
Jah, már látom. Akkor rá nem hat a gravitáció. Mint írja is legendásan szar minden b450 aorus. Vagy rá van terelve egy venti.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
-
Archttila
veterán
Látom a Giga lap nálad is feltolja a RAM feszt 1.380-ra
Mindegy már nem idegeskedem rajta (átmeneti deszka)[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
-FreaK-
veterán
4x4GB vs. 2x8GB, Intel & AMD Dual-Channel Gaming Benchmark
Bizonyos programokban van egy kis előnye a dual rank kivitelnek. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz koko52 #12622 üzenetére
Most streameltem es jatszottam 5 órát. A legHendasan szar VRM 54-56fokos volt, ÓMÁJGÁD!
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz fudi2002 #12630 üzenetére
Normalisan szellozik a haz....
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
szivacs1987
aktív tag
-
gidalight
tag
válasz szivacs1987 #12632 üzenetére
A tápod miért van bent fordítva?
-
szivacs1987
aktív tag
válasz gidalight #12633 üzenetére
A szőnyegről sok port/szöszt szívott be, és meguntam, hogy hetente tisztítsam a "porszűrőt". És nem csak a szűrő volt poros, szöszös, hanem a táp is belülről. Most csak a por van a tápban, amit elég 2-3 havonta kifújnom.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
surgyi
senior tag
Sziasztok!
R5-3600X 4GHz fix, 1.09-1,1V menyire ok? Csak az általam használt játékokkal teszteltem, de szépen megy így. az SMT is off-on van.Ha minden AUTO-n, akkor ~1,48V-ot kap, s magasak a hőfokok.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz surgyi #12636 üzenetére
Ha neked megfelel igy akkor masnak a velemenye nem szamit. Az enyem az hogy had menjen ahogy isten megteremtette, nem korlatozom....
-
gaborw
tag
válasz wwenigma #12637 üzenetére
Mondjuk nem értem meg, miért csinàljàk sokan. Teljesen feleslegesen kidobjàk a pénzt az ablakon. Ennyi erővel vehettek volna első gen-es ryzent is. 3800X-em van, meg se fordulna a fejembe, hogy ne "maxon" hajtsam. Pbo és miegymàs bekapcsolva. Autómatikusan megold mindent. 1-2 mag elmegy 4600-ig, összes magon 4400-at. Teljesen felesleges àllítgatni.
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Strezi #12640 üzenetére
1,3V-tal megküldhetnéd esetleg, vagy az idozitesekkel brennolni amit irtam.
-
hfeco01
tag
Sziasztok!
Nagy gondban vagyok és szívesen meghallgatnám a javaslatokat és tanácsokat.
Tehát van egy 3600X -es processzorom ami jelenleg egy Asus Rog Strix B350F alaplapban fut. Itt lenne az ideje beruházni egy komolyabb alaplapba. Van jelölt, mindjárt 4 is, és pontosan ez lenne a gondom. Nem tudok dönteni.
A 4 jelölt:
ASROCK X470 Taichi Ultimate
ASUS ROG CROSSHAIR VII HERO (WI-FI)
ASUS ROG Strix X570-E Gaming
ASROCK X570 Taichi
Szerintetek melyiket vegyem meg? -
R3laX
addikt
válasz varmi2 #12643 üzenetére
Én is cseréltem lapot x370 killerről, mert sehogy sem ment 3db ram kit sem 3066 felett. Most egy B450-E-t hajtok, ez szépen megy 3466 cl16-on 54000-et olvasva ..... Efölé is csak azért nem megy már, mert a proci itt megálljt parancsol. Nekem úgy rémlik sok olvasott vélemény után, hogy a B350-F sem volt a ram supportok kánaánja.
A te X370 Gaming X-ed később jelent meg az X370 killer és X370 gaming k4 után. Az X már jobb supportot kapott, finomhangolták.
[ Szerkesztve ]
-
szivacs1987
aktív tag
Szia,
Nekem volt hasonló problémám, igaz nem AM4-el.
A probléma nálam a memóriákkal volt. Nem a beállításaival, hanem, hogy valamiért nem szerette az alaplap őket(eddig nem hittem ebben).
Biosban, cd-s memtest simán ment napokig gond nélkül. A memóriák is mentek másik gépben gond nélkül. Azonban abban az alaplapban amint wint, linuxot kezdtem telepíteni, kékhalálok jöttek. Ha valamiért véletlen sikeresen feltelepült a win, akkor használat közben jöttek a kékhalálok.
Visszaküldtem 14 napon belül a ramokat, vettem helyettük másik márkát, és simán ment minden.[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
negyedes
addikt
Sziasztok, egy hete vagyok boldog tulaja egy AMD Ryzen 5 3600-as konfignak. Hozza parosul egy MSI B450 Toma max lap, 16 Gb Adata 2100 ram(ez ideiglenes), Giga 1650 oc GPU es egy 970 evo plus samsung ssd es egy Arctic E33 esport edition cooler van rajta.
A kerdesem az lenne hogy mennyi az atlag homerseglete a CPU-nak? Nekem idle-ben kb 32-35 fok kozott van, de ahogy csinalok valamit a geppel pl kinyitok egy mozillat, word-ot, pdft stb egybol ugrik is fel 40-45 fokra, majd hirtelen vissza. A cooler meg felporog picit es ahogy lehul vissza is vesszi. Szoval nem olyan folyamatos a cooler vezerlese. Ez ilyen, szokjam meg vagy valamit nem allitottam be jol a BIOSban? Minden a legfrissebb van fent, a Ryzen energia profilt is beleertve.Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
veterán
Volt itt valaki még augusztus környékén, aki így járt, végül cserélte a RAM-okat. Más gépben jó volt az a szett is, de az övé nem ette meg, pont ilyen aljas módon. Ha tudsz kölcsön kérni valakitől, megérne egy próbát. Ha nem, akkor meg gskill trident z, az szinte mindenkinek ment itt, és ha jó marad, ha meg nem, akkor elállsz a vásárlástól.
negyedes: csak olvass vissza, légyszi.
[ Szerkesztve ]
-
szivacs1987
aktív tag
válasz negyedes #12647 üzenetére
Állítsd be a venti vezérlést, úgy, hogy 0-55°C-ig fix 30-40-50%-on pörögjön, majd onnan kezdjen emelkedni. Az 55°C változhat attól függően, hogy az ilyen kis terhelésektől meddig ugrik fel e hőmérséklet, és ahhoz adj hozzá 1-2-3°C-ot és azt állítsd be.
-
hfeco01
tag
válasz varmi2 #12643 üzenetére
Nincs problémám a B350F-el, de a teljes történet az hogy van még egy 1600-as Ryzenem meg 2x4 GB 3200 Mhz-es Corsair ramom, valamint egy R7 260X-es Radeon kártyám és egy SSD meg táp vásárlása után össze tudnék pattintani az asszonynak egy gépet, mert nálunk állandó vitatéma hogy ki használja a gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft