Hirdetés
Hirdetés
-
Újításokkal gyorsítja a Ryzen AI 300-at az AMD
ph Elsődlegesen az IGP teljesítménye nő, de az egyik technika erre vonatkozóan inkább trükkösnek számít.
-
A Samsung fontolgatja, hogy megveszi a Nokia egy részét
it A Nokia mobilhálózati ágazatát veheti meg a Samsung, de a részletek még bizonytalanok.
-
Akciófigyelő 2024: PlayStation - Bolygónyi kedvezmények
gp Számos játék szerezhető be az eredeti áránál olcsóbban, érdemes lehet a teljes listát átböngészni.
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mozso
senior tag
Mi az, hogy nem releváns mérés?
Ugyanakkora helyre berakva (mert nincs több), ugyanannyi zajtermelés mellett (mert nem akartam hangosabbat) hasonlítottam össze a kettőt. Sőt a teszteredmények szerinti legjobb 280-as slim radiátort raktam be, amit lehet kapni a világon.
Igen, ha berakok 5-ször akkora felületet radiátorban, akkor jobb lesz. De nem ez volt a kérdés eredetileg.
[ Szerkesztve ]
-
mozso
senior tag
Az ígért sokkal jobb hőfokokat (mennyi is a sokkal jobb konkrétan?) kérdeztem tőletek a szakmai vízhűtés témában, jól megfogalmazott kérdések mentén. Nem is lett rendes válasz 3hét alatt: csak a sokkal jobb, meg moduláris, meg minden kutyafüle mellébeszélés.
Szerintem az AIO 280-as méretű radiátorral, házban belül-felül elhelyezve, push ventilátorokkal (halkan járatva, Noctua 140mm 1100-1300RPM), nem klimatizált 1-emeleti szobában kevés a 3900X-nek, nyáron. Kicsi a hűtőközeg mennyisége, alacsony a pumpa szállítási kapacitása. All core terhelésen jelentősen emelkedik a hűtőközeg hőmérséklete rövid idő alatt is, lásd korábbi tesztjeim (30.2 -> 33.7 fok 2 Cinebanch R20 teszt alatt). Játékok alatt is nem ritka a 38 fokos víz, amikor a szoba hőmérséklete 27 fok.
Magasabb ventilator zaj mellett ez nyílván jobb lehet, de az nekem nem pálya.
Azaz az épített hűtés jobb (2-4 fok @ 3900X), csak közben közel 2-2.5x annyiba kerül. Amikor az AIO rendszer felmelegszik a benne lévő vízzel együtt, az eltérés még ennél is nagyobb lehet.
Kb ilyen minőségű hozzászólásokat vártam a profi - nem játékvizes - csapattól, itt vagy a saját szakmai fórumon a PH-n.
A D5 pumpás kérdésemre is csak azt tudtad mondani, hogy régebbi nem PWM-es pumpád van és az felkavarja a levegőt 2000rpm felett.
Akkor miért fikázod le az objektív mérésemet itt?
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
Ez a teszt se ér igazából semmit, mint ahogy a korábban ide beírtak sem.
Ugyanis egyik sem tesz említést a hűtés hangerejéről. Konkrétan azonos hangerőn lehetne csak érdemben összehasonlítani egy épített meg egy játékvíz teljesítményét. Ja és ekkor a 240-esek rendre alulmaradnak pl egy NH-D15-tel szemben...Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Locutus
veterán
Nincs ezzel baj, csak épp következtetéseket nem érdemes levonni belőle.
Olyan teszteket kell nézni neten, ahol azonos hangerőre normalizálva van megmérve a hűtési teljesítmény. Van ilyen oldal, ahol megfelelően tesztelnek CPU hűtőket meg ventilátorokat is.
És még ezeknél a teszteknél is marad nyitott kérdés, pl a hang karakterisztika. Ami bizonyos népszerű ventiknél pl radiátorra szerelve jelentősen romlik, még akkor is, ha a hangerő amúgy nem emelkedik sokkal.
[ Szerkesztve ]
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Floyd80
addikt
Köszi, ezek addig parttalan viták, amíg nem látjuk a gépet, mi honnan kap levegőt, milyen ventik stb. Most így pár hét után azt mondanám, hogy a 3600 kb. öt fokkal melegebb a 2600X-nél, de hát nem volt fix tesztkörnyezet, hogy alá is tudjam támasztani, csak így a napi használatban ezt látom.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
arnoldito
senior tag
Ez csak dual chanelt tud, quad chanelt nem. A Quad Chanel az más kategória. Itt csak 4 modulról van szó. Nekem 4 modullal xmp belőve és megy 3600Mhz-n. De pár hsz visszább írtam is. Aztán leoltottak, hogy minek használok 4 modult mert szana szét feszeli a soc voltegot a lapon, meg ilyesmi. De a lényeg, hogy köszönöm szépen jól elvagyok a 4 modullal 3600 XMP-n.
-
wwenigma
Jómunkásember
SB0880 X-Fi Titanium van az alaplapi mellett, az alaplapi teljesen jo arra hogy fülessel a jatek menjen róla... az X-Fi meg 6800ft+10€ postakoltseg mailboxde-vel... [link]
Akinek ilyen audiofil érzései vannak vegyen nyugodtan 15000ft/méter áron lassan hutott ezust kabeleket meg szenteltvizzel locsolt magassugárzókat hogy hallja 427kHz-es felharmónikusokat is amit angyalkórus varázsol a kónuszba, felesleges feszengeni...
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
-vitya-
őstag
hmm. én akkor "hülye" vagyok.
Az audio rész az alaplapjainknál majdnem ugyanaz, és én meg vagyok elégedve ezzel. És legközelebb is hasonló minőséget fogok keresni.
Nem csak téged, de mindenkit kérek, hogy ne csak magatokból induljatok ki: én tisztelettel elhiszem, hogy létezik ember, aki kihallja a különbséget, te meg rohadtul hidd el nekem, hogy létezik olyan is, aki NEM hallja, mert szar a hallása pl. Ne hülyézz le másokat, ha más preferenciákat használnak a vásárlásnál!
Összefoglalva, az én b450-es asrock fatalitymnek (szerintem) szép hangja van, nincs benne sok zaj, és nekem ez pont elegendőt ad!
-=Витя=-
-
Chosen
addikt
válasz varmi2 #10733 üzenetére
Igen, ez lesz az!
A beállításokban még a mozgási elmosódást és a függőleges szinkronizációt kellene kikapcsolni, hogy az átlag FPS mérés is rendben legyen.
Ha lemásolod ezeket a beàllításokat, akkor minden perfekt lesz.
-
Chosen
addikt
-
fudi2002
veterán
válasz varmi2 #11729 üzenetére
De konkrétan a kis hőleadó felület miatt mennyi az annyi. 5 fokért nem állok neki bárminek is... D15 pedig 1300 körüli fordulatra szabályozva maxban tökre rendben van hőfokra és zajra, a 360-as radin a 3 venti sem lesz halkabb.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
R3laX
addikt
válasz varmi2 #12643 üzenetére
Én is cseréltem lapot x370 killerről, mert sehogy sem ment 3db ram kit sem 3066 felett. Most egy B450-E-t hajtok, ez szépen megy 3466 cl16-on 54000-et olvasva ..... Efölé is csak azért nem megy már, mert a proci itt megálljt parancsol. Nekem úgy rémlik sok olvasott vélemény után, hogy a B350-F sem volt a ram supportok kánaánja.
A te X370 Gaming X-ed később jelent meg az X370 killer és X370 gaming k4 után. Az X már jobb supportot kapott, finomhangolták.
[ Szerkesztve ]
-
hfeco01
tag
válasz varmi2 #12643 üzenetére
Nincs problémám a B350F-el, de a teljes történet az hogy van még egy 1600-as Ryzenem meg 2x4 GB 3200 Mhz-es Corsair ramom, valamint egy R7 260X-es Radeon kártyám és egy SSD meg táp vásárlása után össze tudnék pattintani az asszonynak egy gépet, mert nálunk állandó vitatéma hogy ki használja a gépet.
-
nagyúr
-
MrTwister
őstag
válasz varmi2 #16331 üzenetére
Simi37, Omli85: akkor úgy vettem ki a hozzászólásaitokból, hogy még éppen elviszi, varmi2 szerint bőven, akkor nem rendelek hozzá tápot, csak a proci lesz. Ez megnyugtató köszönöm!
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
R3laX
addikt
válasz varmi2 #20138 üzenetére
Szerintem az a legkisebb baj ott . Neked vissza is tölt a proci áramot -W? +200 fok, meg - 10000 sem rossz. Sztem uninstalláld, rakj fel egy nem bétát, esetleg ha Aida megy a háttérben ne menjen. Majd ha ez sem oldja meg, reseteld a layereket. De én nem 6.12-est használnék a helyedben. Legújabbat tessék leszedni.
-
arabus
addikt
válasz varmi2 #20415 üzenetére
az mindenevö deszka nem háklis semmire.
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
addikt
válasz varmi2 #22056 üzenetére
Nem tudhatjuk, hogy mennyire lesznek esetlegesen darabolva a játékok, ahol töltögetni fog. Nyilván valakit ez nem érdekel(engem se egyébként), de valakinek fontos lehet. èn személy szerint nem fogok venni pcie4-es ssd-t, mert mire odajutok szerintem kint lesz az 5 is. Valószínüleg nem hiába raknak a ps5-be meg az xboxba is gyorsabb ssd-ket (pedig a régi 500/500-as ssd is elég lenne oda).
Egyébként nekem 3000/2000 körüli ssd-m van és a hétköznapi dolgokban + játék tényleg észre se venni az 500/500-hoz képest a különbséget.
[ Szerkesztve ]
-
Krisz:85
csendes tag
válasz varmi2 #22058 üzenetére
Nem lehet mindent pusztán az anyagi oldaláról megközelíteni.
ASUS-nál van tapasztalatom, a B450-es BIOS-ban kevesebb a beállítás, mint az X370/470/570-es lapokéban.
Arról nem is beszélve, h én pl. attól alszok jól, ha "maxos" vagy közel "maxos" minden, ezért vettem meg a C8H-t.
De ez csak én vagyok, viszont példának jó, lesittingeltem az árkülönbséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
Állásajánlatok