- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
varmi2
nagyúr
válasz
South Velen #22141 üzenetére
Azt nem lehet tudni.
-
varmi2
nagyúr
válasz
South Velen #22139 üzenetére
Sztem 4.1Ghz-t a 3700x is tud.
-
varmi2
nagyúr
válasz
South Velen #22137 üzenetére
Jobban megy, mert van olyan helyzet hogy a 3700x tdp limitbe ütközik, míg a 3800x nem. Mert a 3700x-nek ugyan annyit a tdp-je, mint a 3600-nak, de ugye plussz 2 mag.
-
varmi2
nagyúr
válasz
Albigator #22115 üzenetére
Igen, jól látod. Már több mint 1 éve megy így. X370es lapban.sosem érte el a 70C-t.
13 VGA ment másfél évig 0-24ben és majdnem mindent használtan vettem, és adtam tovabb. Egy sem ment tönkre. Sőt most is olyan VGA van a gépben, ami bányászott. És lassan két éve hogy nálam is tovább bányászok. Úgyhogy én azon az állásponton vagyok, hogy egy hardvert úgy terveztek hogy használják, attól még nem romlik. Persze mindenre van ellenpélda is.
-
varmi2
nagyúr
válasz
Albigator #22109 üzenetére
Igen. 0-24ben. Épített vízhűtéssel, hogy halk és aránylag hűvös maradjon. Ja meg szeretek bütykölni. Azért is volt itthon 2 rigem a banyadzas fénykorában. Persze eladtam mindent mikor az érte meg. De ettől ha van CPU és vga is a gépben, akkor hagy mennyen. Most épp a vízhűtéssel elém ki az építési maniam. Meg tervezem a CPU leváltását 3700x vagy 3800xre.
-
varmi2
nagyúr
válasz
Create. #22057 üzenetére
Ja várj közben félre ment
Én arpi6k-nek akartam írni.
Nem lehet tudni, mit hoz a jövő? De lehet, az x570-be fektetett pénz felesleges, elég bőven a b550 is. Sőt a b450-x470 is. Ugyan is am4-be még egy generáció fog jönni, utánna váltás lesz am5re. És nincs ok, amiért egy kifutáshoz közzeli platformba bivaly alaplapot venni a jövő miatt. -
varmi2
nagyúr
válasz
Create. #22053 üzenetére
Még ha lenne is változás, lényegtelen hogy egy játék 24mp alat tölt be vagy 20 esetleg 16mp
Attól a windows nwm fog változni, és hiába töltene be hamarabb a játék, ha a windows nincs felkészíte erre, akkor semmit nem fog gyorsulni. És felesleges dologba ölöd a pénzt. Tőbb értelme van erősebb cpu-ba vagy erősebb vga-ba rakni a pénzt, mint pcie 4.0 ssd-be, de persze ez a te dolgot, én nem akarok bele szólni. -
varmi2
nagyúr
válasz
slmSIG #21762 üzenetére
1: ne két emberből ítéld meg az egéssz közösséget.
2: nincs baj az x570-el, ha van pénzed, akkor vedd azt. Illetve ha van felelsleges pénzed....
3: x570-ben nem lesz gyorsabb egy cpu sem, mint egy jobb b450-x470-b550 lapban. A pcie 4.0-nak jelenleg nem sok értelme, főleg normál használatban, tehát netezés és játékoknál, semmi nem fog gyorsabban betölteni. Erősebb az x570 vrm-je, de ez csak 3900-3950 Ryzennél számít igazán. Ha nem ezen cpu van a gépedbe, akkor kidobtál egy csomó pénzt, amit költhettél volna másra is. Az msi b450-x470 max lapok ugyan úgy támogatni fogják az új cpu-kat is, mint az b550/x570 -
varmi2
nagyúr
A gyári hűtővel kb ez várható ha stress teszteled. Nem kell nézni a hőfokokat, akkor nem lesz baj, illetve cseréld le valami jobb hűtésre. De a ryzen sajátosságai miatt a hőfokok magasabbak mint a megszokott. De ettől nem lesz baja. Illetve a többi is ilyen meleg, a többi cpu-ban van pár darab hőszenzor, a ryzenbe sokkal de sokkal több, és a kiírt hőfok a sok szenzorból a legmagasabbat mutatja, ez nem azt jelenti hogy az egész cpu olyan meleg.
-
varmi2
nagyúr
Ryzen 5 3600-nál, ha avx-es terhelést használok, akkor magasabb fesz kell, ugye, mint ha bármilyen más terhelés érné?
-
varmi2
nagyúr
válasz
koxminator #14060 üzenetére
Nincs különbség.
-
varmi2
nagyúr
válasz
SirRasor #12810 üzenetére
Figyu nekem is 3600 van, és a cpu majdnem 100%ban terhelve, mindennel együtt 150W falból. DE ez neked kevesebb lenne, mert nekem ebben benne van a vízhűtés, ami szivattyút és 5db ventit tartalmaz, ezek néklül 120W körül lenne. Vga-val ami egy rx580 300W alatt kicsivel, de a gtx 1060 takarékosabb. Ez fogyi mérővel mértem.
-
varmi2
nagyúr
válasz
r3v0Lut10n #12712 üzenetére
Nekem is sima 3600 van, 1.306V-on 4150MHz all cort tudtam kihozni belőle.
-
varmi2
nagyúr
válasz
rantotthusi #11784 üzenetére
Rx580 esetén az a limitáló, nem a cpu, főleg ha ki van maxolva a grafika. De rx5700 esetén már lenne előnye a 3600-nak.
-
varmi2
nagyúr
válasz
fudi2002 #11728 üzenetére
Az épített vízzel, semmi nem veszi fel a versenyt, hisz a hőfok és a zaj attól függ, mennyi és mekkora radiátort építel be a rendszerbe. Az aio felejtős, pénz kidobás. Jelenleg épített vizet használok ryzen 5 3600-al, ha van kérdésed tedd fel. Persze drága az épített víz ez tény.
-
varmi2
nagyúr
Akinek van asrock Fatal1ty X370 Gaming X annak jó hír, hogy megjelent egy új béta bios 5.8 verzió számmal 2019.12.06. dátummal.
-
varmi2
nagyúr
válasz
-vitya- #8657 üzenetére
Az cuccaimnál láthatod, hogy milyen lapom van, azon is 1220-as audio codec van, de borzalom, mint az összes integrált. Van egy asus xonar dsx hangkari a gépbe, és azzal összehasonlítva is borzalom, pedig nincs valami komoly hangfalam. Tehát aki alaplapot az integrált hang alapján választ az hülye, mert mind rossz, bámit is ír róla a marketing. Egy 15k körüli hangkártya köröket ver bármilyen integrált hangra.
-
varmi2
nagyúr
Igen értem a logikádat. De pont az épített vízhűtés lényegét vetted ki a képletből. Azonos radi méret mellett, jó, hogy nem jön ki az épített víz előnye. De nem kell 30mm radi vastagsághoz ragaszkodni épített víznél.Ugyan az a 240mm radi 60mm vastagságban, ugyanakkor aveti sebesség mellett, jobban fog teljesíteni hőfokban, mint egy 30mm-es, mert nagyobb a hőleadó felülete, miközben a venti sebesség, tehát a zaj nem változik. Drágább egy épített víz, mint az aio? Igen drágább, akkár többszöröse is, igen, akár többszöröse is, de a hűtőtelejsítmény is akár a többszöröse, igen, ez is igaz.
-
varmi2
nagyúr
Itt egy kép, ebben a pillanatban csináltam. Sajnos nekem csak ryzen 5 3600 van, nem 3900, kínai cpu blockkal(barrow) 240mm 60mm vastad radival, d5-el, ami csak 2100rpm-en megy. 24/7-ben cpu bányát tolok, látszanak a hőfokok, eközben a viz, 31.4C fokos. És nem pus-pullban vammak a ventik, hanem csak pus-ban van 2 db.
-
varmi2
nagyúr
Üdv.
A legújabb biossal hibátlanul üzemel ez a lap, egy ryzen 2 3600 társaságában. Ugyan azon feltételek alatt hüvösebb ez a proci, mint az 1600 volt, és közben meg gyorsabb. A lap vrm része is legalább 8-10C-al hüvösebb. És a falból is kevesebbet fogyaszt ugyan azon a terhelésen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest