- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
TTomax
félisten
Mindenképpen a legújabb 4.2.0-ás MSI AB-val próbálkozz ha van most esetleg régebbi feltelepítve akkor azt előbb töröld le és csak utána telepítsd az újabbat,mert nem hajlandó minden települni hibaüzenettel de végigmegy a telepítő,csak éppen nem fog funkcionálni rendesen. Szívesen!
-
Milka 78
nagyúr
Köszi a tippet!
Akkor gáz lesz azt hiszem.Van egy über biosom mentve és egy átírt silent biosom amit nem mentettem le kde lehet hogy fordítva).Igazság szerint mindkét bios kéne mert most már azt sem tudom mi hol van.
A biosok közt nincs feltüntetve,hogy silent/über verzió,legalábbis a refnél nem.A DC2OC-nál igen. -
Milka 78
nagyúr
Bios csere után volt egy driver le/fel.
Tuning progik nem indulnak automatikusan.
Viszont az időzítéstől én is drassolok.
Délelőtt a Trixxel is hanyatt vágta magát olyan órajelen amit a gyárival simán ment(+100mv)
Ráadásul elöbb jött a hiba,majd aztán cseréltem bios-t.
Az a baj,hogy sok az egymásnak ellentmondó infó. -
Cseneles
őstag
A Guru3D is kiadott egy GTA 5 VGA tesztet
-
-
HSM
félisten
Én is ilyen vassal tolnám, ahogy leírtad, ha a pénz nem számítana.
(#22959) mcwolf79: No igen. Alapvetően ez engem azért felháborít. Azért adjak ki +30 000 forintot procira, mert egy szar API-val kell szenvednie a játékfejlesztőknek?
Nem a +4 szál jelent ennyit, hanem a HT miatti nagyobb számítási kapacitás.Azért sokat elmond a helyzetről, hogy a 4,4Ghz-es i5 4690K-m ultrán talán nyögvenyelős 50-70FPS-t tudott, addig Mantle alatt gyönyörű 70-90FPS-t. 0Ft befektetéssel. Ez nyilván gyengébb procikkal mégnagyobb difi, mert DX alatt így is procilimitem volt. Képzelheted, gyengébb procival rendelkezőknél mennyit számíthatott volna.
(#22961) MastR: Ott a pont. A négy mag már kevés kicsit nyers erőben, azért dobja meg a HT. 6 magnál viszont már jobban kijön a HT OFF jobb késleltetése.
(#22963) Bale_E: Attól, hogy egy régebbi mainstream kétcsatornás 4 magoson gyorsít a HT, nem biztos, hogy egy újabb 6-magoson is fog, főleg 4 csatornás memória, és sokkal nagyobb L3 mellett.
Ott sokkal jobban előjönnek a HT hátrányai, mint előnyei. -
daveoff
veterán
A hatmagos procival nem lennél előrébb, ezt garantálom, mert havernak az van, tudom, hogy nem ér semmit játékban. HT Off megint nem jelent semmi pluszt BF4-ben, szerintem inkább előnye van a HT-ank, mint hátránya. A RAM az nem árt ha jó van a gépben, de szerintem jelenleg 16Gb 1866-2133 CL9 RAM bőven elég játékra, sok pluszt nem hinném hogy ad a 2400-as, időzítés talán fontosabb tényező. A 290X+Mantle nem rossz(vannak hátrányai), de a 980+DX is ugyanolyan jó, csak sokkal gyorsabb, FHD-ban kiszolgálja a 144Hz-et is szépen! G-syncet, freesyncet én is kipróbálnám, majd ha elérhető áron lesz valami 144Hz-es IPS, akkor mindenképpen lecserélem én is. Szerintem az én konfigom most elég ütős BF4-re, nem nagyon lehetne jobbat összerakni.
-
ffodi
veterán
Köszi.
C2C valamivel erősebb, így adott esetben jobban pörgetheti, de nem ennyivel. Illetve, a FHD felbontás miatt a GPU kihasználtság szerintem folyamatosan 100 % környékén van, így már csak amiatt sem. + ha nézel másik Haswell-es eredményeket akár itt, akár máshol ott sem ez jön le.
Szóval jó lesz az anomáliának.
-
zack
nagyúr
Nem láttam 980-al Valley, Heaven eredményt 1080p Ultra HD-ben...Nézzük már meg.
Az egyetlen kikötés, hogy stabil órajel legyen, ne legyenek képhibák, és ne az első teszt legyen screenshotolva, hanem minimum a 4.
Itt a jobb 290X-ek 2900-2970 (Valley) mennek, Heaven alatt pedig 1500-1600.Tudom, ez nem mérvadó, de ha van köztük 20% az itt is megmutatkozhat. Tehát Valley-ban illene 3500-3600p dobnia, míg Heaven-ben 1900-2000p-ot.
ÁdiBá...Kérünk egy tesztet. Én legalább is nagyon kíváncsi vagyok. -
MPowerPH
félisten
Igen, ez mondjuk nem mind1. Megjegyezven azt is, hogy a tesztben szereplo 290X-es eredmeny csaloka lehet a referencia huto miatt, mivel annak koszonhetoen az az 1000MHz teszt kozben bezuhan akar 100MHz-t is. Mig a 980-as a gyari 1126 helyett atlagosan 1209MHz-n ketyegett, medianja meg 1240 volt. Ez is OC, meg ha Boost -nak is hivjak. Egyebkent tenyleg zsenialis.
-
HSM
félisten
Az AMD is tud ilyet. Csak máshogy. Itt a 290-eseknél az alapórajel a "BOOST", amiből lecsipeget, ha sok a hőfok vagy a fogyasztás. Szerintem ez sokkal logikusabb, mint Nv-nél, ahol az alapórajelre még rájön a BOOST-cucc, aztán meg ugyanúgy megy lefelé, ha nem fér bele a keretbe.
-
HSM
félisten
Nálam (és másoknál is) akkora laggokat produkál 10-20 másodpercenként, hogy kilóg a játék frametime grafikonjából.
Valahogy így: [link].
Csak nekem nem ilyen gyakran. DX alatt tökéletes. Proci 4,5Ghz-es i5 4690K, 2133Mhz-es 16GB Dualchannel ramokkal.
Konkrétan játszhatatlan így, szóval inkább nagyon finoman fogalmaztam. -
daveoff
veterán
Megnéztem már nem egyszer, nálam nincs különbség, DX-el is ugyanolyan a grafikon(értékek is szinte azonosak), mint mantle-el. Még mielõtt megkérdezitek, igen újra indítottam a jàtékot váltásnál. Mantle annyit tud, hogy ad plusz ~10% fps-t, nagyjából ennyi, ráadásul utóljára mikor próbáltam még durván bugos volt. Majd most ránézek megint....
-
hdekakas
senior tag
Rendben, köszönöm, én is kíváncsi leszek a 860i-re. A 760-tól megváltam, remélem az új majd nem produkálja az állandó sípolást. Amúgy ezeknek a megmutatja mennyit fogyaszt dolgoknak nem hiszek.
Megmérem konnektorból. Maga a program része nem igazán érdekelt volna, csak hogy a csendes gépemhez egy csendes táp is társuljon.
-
Milka 78
nagyúr
Úgy bizony
Most Trixx-et használok+AB-t monitorozásra,párhuzamosan.Szerencsére nem akad,de érdekel a Tweak is,csak nem tudom az bántja e az AB-t.
Werkly : Egy jó 500/550-es is simán elviszi,még húzva is(tudom próbáltam Eco 80+ 500-al).Inkább az egybeágas tud jól jönni,de az sem létszükséglet max kötögetni kell...Én 650-es A-Data-ával hajtom,de a közelében sem járok a táp végének(7870Tahiti-le CF-et is vitte mint az álom).
-
-
szasanyi
félisten
Nekem 14.1 driverrel van infóm, de mind1 is mivel mint mondtam ez csak 1 játék a sok közül amit egyébként - akármilyen hihetetlennek tűnik is olyannak aki 200 órát
ült előtte - nem mindenki kedvel.
Abu85: 1080p-ben nem elég 3GB VRAM? Van milyen VGA-nal van olyan probléma? Konzolt még hagyjuk, nem ugrok bele mint a PS3 esetében, aminél kábe a fele lett igaz az ígéreteknek, cserébe horror áron voltak a játékok (mint most a PS4 esetében is, ahogy láttam). Szóval azzal sem érdemes kapkodni, lássuk mi és hogyan valósult meg,. amihez kell ~1 év.
-
Gyári bios.
+125 mV-vel (ez kb ilyen 1270-1300 mV terhelés alatt összesen) teljesen stabil az 1225/1400.
A PT3-as bios-szal nekem nem megy, ott alapból ugye fix 1250 mV-ot kap a kártya és a legkisebb feszemelésre is villogó képernyőt kapok 3D-ben.
(#9550) Malibutomi:
Tessék akkor sót nyalni. Amúgy kezdem azt hinni, hogy a lap miat cincognak nálam a kártyát, azóta már táp csere is volt, meg itt járt 4 kártya. Más öteletem nem maradt.
(#9553) Malibutomi:
Nálam is a hálóban figyel, ezért is lett a víz, ha nem lenne a cicergés, akkor kb hangtalanul tudnám használni este is.
/mondjuk a párom most döntötte el, hogy 5 év után kukázza a kapcsolatunkat (én már házasságban és gyerekben gondolkodtam), szóval most kb lekakkantom, hogy este hangos-e a gép vagy sem....
/
-
-Solt-
veterán
Tudtommal ez azokra az FPS játékokra igaz, ahol maga a grafikus motor profitál a több fps-ből, ergo minél több az fps, annál gyorsabb vagy, nagyobbat ugrasz, stb. Egy értelmesen megírt motor esetében nincs előnyöd a több fps-ből, és input lagod sincs a vsync miatt.
Én konkrétan hányingert kapok attól, ha törik a kép.
-
-
-
-
-
Gilthanas
aktív tag
A BF 4-et csak simán elindítom és az már rögtön mantle-es vagy valami külön módban kéne elindítani? Lehet hülye a kérdés, de azt hittem úgy lesz mint a Star swarmnál, hogy elindíthatom így is meg úgy is. Szóval ha felraktam a hirhedt és veszedelmes 14.1 es amd-t és frissítettem a BF 4 et akkor alapból mantle?
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 8470P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged