- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Foreo FAQ 202 – LED it be!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
megvolt új bios, nincs uefi,stb.
helyzet változatlan. második slotban megy, elsőben nem megy. nincs eszközkezelőben, nincs bios kép,mintha nem is létezne a kártya.most már újra lecsekkolom azt az első pciEx slotot, mert közben eszembe jutott, hogy a ebben a lapban abban a slotban még sose járt videokártya
-
bajnokpityu
félisten
Rákeresve a powerupos biosokra, egyikben sincs uefis rész.
XT: fel, az még oké. de, hogy ne jöjjön le?
érdekes, h az amd alaplappal tökéletesen ment a giga r9 390, itt meg intellel a 290 b*szik normálisan menni.bár félreértés ne essék, nem rossz a teljesítménye, csak hát milyen már , hogy a másodlagos slotban használom.
-
bajnokpityu
félisten
egyelőre semmi eredmény. bios defaultból indultam ki, itt a fastboot eleve ki van kapcsolva.
ami feltünt még, hogy X16 slotba rakva hangosabban forog a venti, mint a 2. slotba rakva 4x-en.
Nem az a 10% teljesítmény fáj, amit elveszitek itt, csak nem szeretem, ha valami nem a nagy könyv szerint lett megírva.pciex 4x 1x gen 1-2-3 végigpróbálva, semmi.
néztem az alábbi bios listát, 2 bios létezik hozzá. kipróbáltam feltenni a másikat, mint ami fönt van, IDt másnak találja, ezért nem tette fel. oké, fel tudnám parancssorból erőltetni, de ehhez már nem volt bátorságom.
az asus oldaláról is leszedhető az automata bios frissitő proggi, de azt irja, hogy a legutolsó van fönt. a bios melletti changelogban rittig az UEFI support van.
-
odorgg
addikt
2 fázis kuka az biztos, a harmadik már nem biztos, de lehet. Az a kérdés mit kell kiforrasztani? Csak az elfüstölt IC-ket, vagy mást is? 1 fázisnak mekkora a terhelhetősége egyébként?
(#28755) Joshi
Bárcsak az ölte volna meg. Az 1,45V-ot bírta, csak a hideg zuhanyt nem.
-
odorgg
addikt
-
=HG=
addikt
Azzal tisztában voltam, hogy hangos, de ha elviselhető lenne, akkor elgondolkodnék egy vásárláson. 70k körül már vannak példányok. Viszont nem akarok újra vízhűtést, úgyhogy csak gyári hűtővel használnám... Viszont egy normális hűtésű példány ugye + 20-30K Úgy már annyira nem vonzó az ár egyenlőre.. Én nem hinném, hogy sokat fog esni az áruk, mivel az új széria mint mindég erősen túlárazva jelenik meg. Talán majd rá egy évre beszélhetünk jelentős árcsökkenésről szerintem..
-
odorgg
addikt
Gonosz!
Am lehet én is Maxvellre váltok.
Asszem kipróbálok egy 750 TI-t
Unom már a Radeont, kell valami öko zöldség.(#24750) fatal1ty1984
Ez meg aljas, de rohadtul igazad van! így lehet a kicsit hibás cuccból is hasznot húzni!
(#24751) ffodi
Egyik sem ár/teljesítmény bajnok 960 pláne. 750Ti használtban kb a helyén van árban (30k). Azzal kibekkelem az új Radeonokig, aztán meglátjuk. Mondjuk 100k felett úgy sem költenék VGA-ra, a 3,5Gb-os 970-ért meg nem adnék 90-100k-t. Legyen akármilyen jó.
-
fatal1ty1984
őstag
-
HSM
félisten
Én csak abból gazdálkodom, amit látok... Pl. hogy asdxv-nél a 7970 és a 290 is bohóckodott, nálam viszont 4-féle lapban vagy 7 féle kártya jó volt. A topikban is volt, akinél 4-5 féle 290 járt, és egyikkel sem volt gond a lapjában. Vagy hogy eladták a 290-et, és az új tulaj visszavitte BS miatt. A gyártóktól is olyan adat jött vissza, hogy a BS-el gariztatott kártyák 99%-a jó.
-
HSM
félisten
Nem tudom, szoktál-e különféle "specification update"-eket olvasgatni, de ha megteszed pár csipkészletnél/procinál, látni fogod, mennyire banális hibák vannak bizonyos interfészek impelemtálásban akár csipszet szinten is. Na, akkor arra kijön egy ilyen-olyan workaround (általában benne van a spec. update-ben ez is), vagy mikrokód, vagy BIOS ajánlás szinten, aztán így szépen lassan eljutunk a megmagyarázhatatlan úgynevezett kompatibilitási hibák tömegéhez....
Sajnos sokszor a jó kompatibilitás nem fér össze a fejlesztésekkel. -
HSM
félisten
Nem tudom... Érdekes dolgok ezek. Annyiból gyanús nekem a lap, hogy pl. asdxv-nél az előző 7970-e sem ébredt fel, ha aludni ment a monitor (zerocore), se a mostani 290-ese nem ébred fel, ugyanazon hardverkörnyezetben [link]. A GTX770-ével nem emlékszem, hogy ilyen gondja lett volna.
Ugyanakkor saját tapasztalatomból azt is tudom, hogy nálam egyetlen alkalommal sem volt ezzel gond Tahiti kártyával, pedig volt Giga Z77X-D3H lapom többféle BIOS-al alattuk, Asrock B85 Pro4 lap, Gigabyte Z77-D3H, Gigabyte Z87X-D3H. Mindegyik hibátlanul kelt/ébredt kikapcsolt monitorból, amelyiket altattam, abból is. A kártyák, amik jártak ezekben a lapokban: Sapphire 7870 XT, Sapphire 7970 OC BOOST 4-féle gyári BIOS-verzióval, MSI 7870 TF3 OC, PowerColor 7950 "v2", Asus 7970 refi, Sapphire 280X Vapor-X 3-féle BIOS-al, és Sapphire 280X Toxic. Némelyikből több példány is megfordult nálam. Ezenkívül jópár végleges és béta driver is volt alattuk. Szóval pokoli érdekes dolgok ezek....
Persze, lehet, csak szerencsém volt, de azért hogy egyik sem.
Mondjuk minden kártyám "Legacy" BIOS-al ment, win7 64bit SP1 volt alatta, Fast Boot is ki volt kapcsolva, mert nekem az csak bajt okozhatna. Energiatakarékosságok be voltak kapcsolva. VRAM órajeleket sem csökkentettem.
Ja, igen, és a Giga 290 WF3-asom is megfordult egy Giga Z87X-D3H-ban, és utána egy Giga Z97X-Gaming 5-ben is, és ott sem volt gond. -
HSM
félisten
Én azért szívesen hallanék arról is valami független forrásból, hogy mi ennek az oka. A VGA finnyás, vagy a gyengébben megkonstruált lapok dobnak hátast a VGA-tól.
Mert ugye a fekete képből nem derül ki, ki volt a hunyó.(#24682) Daniford: Igen, az energiatakarékos módokban üt be a baj.
Ezért is gyanúsak a lapok is, mert ugye ott a PCI-E-t energiatakarékossága. Apropó, megpróbálhatod az energiagazdálkodási beállításokban kikapcsolni a PCI-E energiatakarékosságot.
-
odorgg
addikt
Nincs is rosszabb az ilyen nem egyértelmű hibáknál, pláne ha garira kerül a sor.
Remélem a kövi szériára össze szedik magukat, és stabilabb hardvert hoznak össze, mert ez azért elég ciki, hogy a VGA-hoz kell gépet építeni, mert válogatós a drága.
Persze akit el kerülnek az ilyen problémák, azoknak a használt piacon nincs jobb alternatíva. -
Szia Ffodi!
Lenne hozzád egy kérdésem!
Asus DCII-m van! Esetleg azt meg tudod nekem mondani, hogy miért van az, hogy pár hete a GPU-Z még mutatta a VRM1-VRM2 hőmérsékletet, most meg nem! Próbáltam régebbi, aztán újabb verziót, cseréltem drivert is és egyszerűen az a bejegyzés az ablakban hiányzik!
Esetleg nincs ötleted? -
Pontosan erre gondoltam, köszönöm a választ.
Akkor mondhatjuk, hogy a kazán jelzővel nyugodtan illethetjük a zöld kártyát is, csak nem látszik.
Sorry az OFF miatt, de jobbnak láttam ezt itt megkérdezni, minthogy ott nekem essen 17 véresszájú nvidia fan és bannoljanak engem is. -
Szia. De jó, hogy itt vagy.
Nem akartam bepofátlankodni a gtx topikba.
Szóval, miért van az, hogy a 970/980-nál, amiket linkelnek képeket, csak a gpu hőfok van megjelenítve?
Láttam ma 77 fokot, 81 fokot...akkor van annál melegebb rész is kártyába, csak nem mutatja a gpuz?
Mert ugye a 290-et szokták ott kazánnak csúfolni, ezért kérdem. -
HSM
félisten
Ami a winyókat illeti, nagyon sok minden kellett a jó sebességhez. Elsőként, WD BLACK, azaz a gyorsabb széria volt, második körben pedig a lassabb szekvenciális, de gyorsabb keresési idejű, kettő 320GB-os tányérból álló 500GB-os kiadás. Ezek voltak úgy RAID0-ba kötve, hogy mindkét winyónak csak a leggyorsabb első 125GB-ja adta bele a magáét. A Strip size is viszonylag kicsi volt, ha jól elékszem, 64kb. Így adták ezt a sebességet: [link].
Ami a gyakorlatban még kellett, fix méretű SWAP-file, "töredezettségmentes" használat, hogy a programok lehetőleg fizikailag egy helyen maradjanak.Bátran mondhatom, hogy nagyon szépen dolgoztak, de gondolom, látszik az eredményekből.
Persze, nem mondom, nyilván jóval gyorsabb egy SSD, és érződik is itt-ott, de a bootolást és pár programot leszámítva nálam nem volt hűha élmény, úgyértem nem tapasztaltam, hogy mennyivel jobb lett nekem tőle. Leginkább hangban tapasztaltam az előrelépést. Most a notimon érzem, hogy lassúcska a HDD programbetöltéskor, hiába 7200-as, de ha választhatnék egy SSD és egy 30%-al gyorsabb proci vagy 4GB helyett 8GB ram között, gondolkozás nélkül utóbbiakat mondanám, pedig az i5 540M proci a maga 2,5Ghz-ével és 2 magjával se éppen gyenge notis viszonylatban.
(#21545) kovsol: Lehet benne valami. Ugyanakkor ez már nagyon túl mutat a jóízlés határán, ha szándékos szivatás. Ha kell, valóban kiállok széllel szemben is, de nem mondanám, hogy élvezném, hanyagolni is fogom a jövőben, amennyire lehet. Nem felvágásból írtam, ne érts félre, nem az a fajta vagyok, de most eléggé kivágták nálam a biztosítékot pár beszólással.
Az ember próbál dolgokat normálisan elmagyarázni, és leoltják, hogy marketing maszlag... Szerintem bárkinél kimenne a biztosíték, ha ennyire hülyének néznék nyilvánosan.
Közel a pont, hogy átváltsak read-onlyba, mert nekem ez nagyon nem pálya már.
Örülök amúgy, hogy megvan belőle a diplomád, én még sajnos csak küzdök érte, de majd meglesz idővel.(#21546) brumi1024: Nálam pont ez van most.
A notiba még nem raktam be az SSD-t. De bőven lehetett érezni minden lépcső sebességét. Volt erő abban a RAID-ben, amit építettem bőven.
Ne is hasonlítsd sima HDD-khez, azok között jópár olyan gagyi van, pláne egymagában, hogy katasztrófa. PLáne az átlag, 5400-as noti winyók, egyik másik komolyan karcolja a használhatatlanság határát.
Őszintén szólva, én is a kis ultrabook után nyúltam volna bármikor, egy olyan batár nagy nehéz, melegedő gép helyett... Nekem nem kéne notebooknak. Igaz, nem is én vagyok a célcsoport, nekem a notebook hordozható számítógép, az asztali pedig asztali.
(#21547) Asbee: A jó vicceket továbbra is értékelem.
(#21548) gbors: Gyorsulni gyorsultak, csaképpen nálam már a sokat emlegetett RAID-tömbömön is piszok gyorsan betöltöttek.
Persze, egy lassú, magas hozzáférési idejű HDD-hez képest akár a RAID-em, akár egy SSD megváltás.
(#21549) daveoff: Persze, én is mindig röhögök a HDD-sekent, vagyis röhögtem, mindig volt kb. 1000 score-om, mire szépen kezdtek megjelenni a lassabb HDD-vel rendelkezők, még az említett patch előtt főleg.
De finoman megkérnélek, ne hasonlíts egy sima HDD-t a RAID-emhez, mert egész más világ. Az átlag jóska nem ilyesmivel tolja, hanem pl. egy agyontömött 1-2 TB-os csodával, 20ms+ válaszidővel és max 70-80MB/s szekvenciális olvasási átlaggal....
-
HSM
félisten
Alapvetően egyetértünk, kivéve egy pontban.
60hz kevés, lehetnek akármilyen jó reflexeid. Egyszerűen nem látod olyan szép folyamatosan a mozgást, mint magasabb frissítéseken. Ezen semmi nem segít, csak egy gyorsabb monitor. 60hz helyett 72 mindössze +20%-al magasabb, mégis még az asztalon is bármikor kiszúrom vakteszten, 72 vagy 60hz-en megy, annyira átjön, hogy folyamatosabban mozog az egér 72hz-en. Én nagyon várom már, hogy kijöjjenek jó, gyors, legalább 100hz-es A-sync IPS monitorok, ideje lenne már elfelejteni a 60hz-et. Bár most egy ideig nem fogok játszani, de ha majd igen, az tuti valami ilyen monitoron lesz. Addig meg jó lesz a Logitech G9x a notebookom pontos vezérlésére.
Én még emlékszem a CRT-s időkre, jók voltak azért azok 100hz-en játszani nem kicsit.
No igen, megéri a csere, amikor már kiesik a motor a régi gépből, annyira minden baja van, és sehol nem kapsz használtan már jó állapotút, csak ilyen modern matchboxokat.
(#21333) daveoff: Vagy legalábbis nem vetted észre 60hz-en, egy nem túl gyors IPS monitoron.
-
HSM
félisten
"Ha van kellően nagy felbontásod, akkor a mai játékok teljes részletesség mellett kb 50-60 FPS-sel fognak menni, ami ilyesformán talán nem fog limitálni."
Ez is egy felfogás, tagadhatatlan. Ugyanakkor nekem 50-60FPS pl. egy BF4 jellegű multihoz egyszerűen kevés. Egyjátékosban oké, ott elbohóckodok ennyivel is, de multiban lassú, én pedig nem szeretek prédát játszani.
Nekem 70-100FPS között van, amivel jól érzem magam, és jól is tudok játszani, természetesen monitor 72hz-en, mivel sajnos nem tud többet szegénykém. Ezen az FPS-en nem azt érzem folyamatosan, hogy azért haltam, mert lassú volt alattam a technika. Le is kellett DX alatt BF4-ben vennem a grafikát High+4X-es MSAA-ra, különben nem volt elég FPS, hogy folyamatosan 70 felett maradjon, főleg a CPU miatt. És itt domborított nálam a Mantle hatalmasat, fel tudtam vígan húzni maxra+4MSAA, oké, -10FPS lett átlagosan, de még így is a legalább 70 szinte végig megvolt, és ami fontos, direktebb lett annyival az egész, hogy nem hiányzott az a -10FPS, sőt, végre úgy éreztem, ki tudom hozni magamból a maximumot, amit DX alatt korábban sosem éreztem. Ezért írtam, hogy nálam a Mantle maximálisan bizonyított.
Mondom ezt több, mint 10 év aktív FPS-es múlttal....
Ami a kocsikat illeti, azt kell mondjam, amit az amcsi izomautó-fanatikusok szoktak: "Theres no replacement for displacement". Praktikus mindennapi használatban a jelenlegi kisköbcentis mindenféle módon feltöltött autók élvezeti értéke meg sem közelítik egy nagyköbcentis, kevésbé "modern" motoros autóét. Ezenkívül az agyonhegyezett, agyonelektronikázott, agyontöltött autók meghibásodási hajlamáról és arról, mennyivel drágább utána helyrerakni, nem is beszélve. Hiába tud(na) +10LE-t 7500-as fordulatszámon, úgysem úgy fogod használni, a mindennapokban pedig 5X erősebbnek fog hatni egy nagyobb köbcentis, nagyobb nyomatékú gép, és vezetni is sokkal élvezetesebb egy olyat.
(#21325) deadwing: Pontosan ugyanezt éreztem én is, hozzáírhatsz a listához.
Halkan megjegyzem, nálad is ott figyel a gyors 144hz-es monitor is, amiről magyarázok már egy ideje, hogy lassú 60hz-en ez nem biztos, hogy olyan markánsan megmutatkozik. Nálam is egy átlagosnál jóval gyorsabb IPS és 72hz volt.
Ja, igen, a V-sync ON userek alapból felejtősek ilyen szempontból, odébbrakom az egeret és kettőt ásítok, mire történik is valami.Pedig én is utálom a képtöréseket, de BF4-ben együtt kellett éljek velük.
(#21327) deadwing: Tényleg változó. Főleg régebbi játékoknál volt jópár, ami nagyon "direkt" volt, de a maiak tipikusan nem.
Pl. ha betöltök egy jó öreg Quake3-at, az ma is olyan, mint régen, nagyon direkt, pörgős, na azt az érzést adja vissza a Mantle, csak egymilliószor jobb grafikával. Persze, a Q3 OpenGL, nem Dx, tudom...
-
HSM
félisten
Remek a kocsis példa. Csak nem tudom mire.
Soha nem adnék egy olyan szuper nagyköbcentis 5-hengerest egy turbózott 1.2-es 3-4 hengeres szörnyűségért.
Itt ugyanakkor van még néhány változó, ami számít, mert míg kocsiban egyértelmű, beleülsz, padlógáz és ott az érzékszerveid, érzed, mi van. Egy VGA-nál pedig csomó változó van, nem elég a VGA, kell alá egy rendszer, szoftverek, és a leginkább kellemetlen, hogy a végére kell egy monitor, és ezek teljesen el tudják adott esetben maszatolni az eredményeket. Elsőként hatalmas limit a legtöbb monitoron a max 60hz. Másodsorban a lassúbb panelok, főleg a drágább típusokban. Olyan, mintha a lóerő ott lenne a motorban, de nem éreznéd, mert szar lenne a kuplung és csúszna nagygáznál.....
-
HSM
félisten
Nem emlékeztem már jól az előzményekre, frissítettem, jogos.
(#20915) daveoff: Szerintem ez nálam szakmai ártalom, mármint a makacsság, és hogy nehéz meggyőzni. Abból fakad szerintem, hogy a lehető legjobban igyekszem utánanézni a dolgoknak, amit utána nem könnyű megdönteni, de nyitott vagyok az érvekre.
Elsősorban a 256 bites buszból, ami egy nagy adathalmokon műveleteket végző processzornál nem egy túl meggyőző kezdés. Innovációkat pedig sorolhatnál, én nem látok benne semmi jelentőset a fogyasztásra optimalizáláson kívül.
Ami a 970 ár/érték mutatóját illeti, nekem nem jön be. Ennyi pénzért nekem több kell, mint jó fogyasztás, és jó sebesség. Lehet, ez is szakmai ártalom. -
MPowerPH
félisten
3db-ot hasznalsz? En is filozok a valtason, lepni akarok 1440p-re, csak ugye ott mar alap lenne a ketkartyas rendszer.
mod: Nekem eddig szepen vitte a tobb monitort is, nem FPS gondjaim vannak a 290X eseteben sem. GTX980 meg huzva annyira eleg lesz, hogy mehet a magasabb MSAA. Persze ha valtok 7680x1440-re, akkor borul az egesz, es kell a 2. VGA.
-
odorgg
addikt
A jelenlegi helyzetet nem vitatom, inkább álltalánosságban próbálom nézni a dolgokat.
Én évekig nem vettem ATI/AMD-t, a driver maszlag miatt. Oszt mikor megvettem a 4890 Toxic-ot annó, rájöttem hogy nincs itt semmi extra probléma, ami tuloldalt ne fordulna elő időnként, csak ott valahogy elnézőbb voltam én is, illetve azt mondogattam, hogy a piros biztos még roszabb.
A jelenlegi support lehet hogy jobb, de ez nem stagnál egyik gyártónál sem, vannak jobban és roszabbul sikerült driverek itt is ott is. Persze statisztika nincs erre vonatkozóan, de lehet hogy NV jönne ki nyertessen a dologból, ezt nem tudom.
Egyébként a 14.4 utánn feltettem egy két bétát, (müködtek) de közben volt win 7-win 8 váltás, és visszatértem 14.4-re. Azóta is el vagyok vele. Farcry 4 egy katasztrófa ahogy nézem mindennel, 980-al is mikrolaggol mint barom.
Mondjuk biztosan van ilyen, de nem is értem mihez kell a 14.4-nél újabb?
AMD le van maradva az kétségtelen, de ez az árazáson meg is látszik, illetve nem tudjuk mit fog lépni év elején, a Hawaii-hoz meg továbbra sincs értelme hasonlítgatni a Maxwelt. Nv jó irányba megy, nekem is tetszik a kevés fogyi+teljesítmény kombó az előző generációhoz képest, csak hát az árazás nem jön be. Mondjuk 970-re beruházhatnék, de annak nem lenne semmi értelme, a 980-at meg nem tudom meg fizetni. No meg amugy is a használt/kipróbált hardvereket szeretem. Csak NV-seknél mostanság nagy divat, a használt cuccokat, jobb esetben bolti nettó áron árulni.
Igazság szerint, az a legnagyobb problémám az, hogy a topik a teljes lehúzás irányába megy el. Ha újoncként olvasnám a topikot, kb az jönne át, hogy a 290/x-es sorozat egy használhatatlan szar, amit mindenki jól kerüljön el. Holott ez marhára nem így van. Legalább is nekem nem ez a tapasztalatom.
Igaz, nincs sok monitor, sem cf, se tv, sem egyéb extra sallang nálam. -
MastR
tag
Malibutominak Haswell procija van az jobban pörgeti az fps-t egy két 3D Mark tesztben. Nekem pl i5 2500K procim volt az i7 előtt és a 3D11 több Graphics score-t dobott a kis i5-el mint az i7-el
De egyébként Grat nagyon szép eredmény!!! Nekem is le kéne porolni a 290X-et és az új driverekkel benézni 12000 pont fölé
-
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
Ez nagyon durva eredmény ahogy az órajelek is. Na persze egy 6magos proci viszont az az 1300Mhz a GPU-tól az valami iszonyat. Tényleg írhatnál részletesebb leírást a teszt körülményeiről. Esetleg Photoshop?
"Azt természetesen ne is gondoljátok, hogy ez simán lefutott, mert beletelt vagy 1,5 délutánomba mire lett eg értékelhető eredményem."
Ennyire nem értesz a Photoshophoz? -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ezért írtam le, hogy ez lehet hardveres, tuning, gyári tuning, tápos probléma, egyéb tuning, egyéb progi...
Elég sok lehetőség van megfeküdni.Sajna a ZeroCore specifikációja ugyanúgy zárt, mint a PowerTuné, de annyit tudok, hogy van egy időegység, ami alatt fel kell éleszteni a hardvert. Ez több parancsból is megtörténhet, ha elsőre nem sikerül. A hiba alapvetően ott van, hogy ha lejár az időegység, akkor a életbe lép a hardveres védelem, ami a hardver károsodásának megelőzése érdekében leállítja azt. Innentől még lehet, hogy egy nem látható TDR-rel megúszod, vagy már csak a reset segít.
A ZeroCore-t azért sem másolta még le senki, mert hihetetlenül nehéz úgy megcsinálni, hogy különböző problémák után ne halljon bele a hardver fizikálisan. -
Abu85
HÁZIGAZDA
A ZeroCore-ra kialakult már egy borzalmasan komplex tesztprotokoll. Maga a rendszer is befagyasztásra került, vagyis bizonyos elemei nem módosulhatnak. Ezzel kialakult egy egységesség, amit követnie kell mindenkinek. Azóta a ZeroCore-nál nem stabil kártyák száma gyakorlatilag 1% alá csökkent. Viszont a tesztprotokoll egyik problémája, hogy a gyári tuningra és az egyéni tuningra nem megoldás. Márpedig a ZeroCore erre borzasztóan érzékeny. Akár kevés extra MHz is problémát okoz, és a procituning, vagy a RAM-tuning is okozhat gondot.
A teljes letiltás is tervben van, ha 3rd party tuningprogram van a driver mellett. A ZeroCore ugyanis a PowerTune része, és a kettő rendszert egymáshoz kell tervezni. Ha az egyik módosul és a másik nem, akkor az indítási problémát eredményez. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Adtam már rá választ. A régebbi driverek nem ugyanazokat a PowerTune profilokat használják, tehát az új driverekkel a ZeroCore aktiválás más terhelés a hardver számára. Ezért működik másnál hibátlanul és nálatok rosszul. Nem tudják javítani, mert a problémát a hardver okozza. Persze nem feltétlenül a VGA, mert volt már példa rá, hogy táp vagy procituning miatt jött elő. Ezek is nagyon jellemzőek. De a VGA tuning főleg okozhatja, például minden 3rd party tuningprogram módosítja a PowerTune-t, tehát a driver egy olyan ZeroCore rendszert aktivál, amivel a 3rd party tuningprogram PowerTune profilja nem kompatibilis.
-
Megvan a megoldás!
Gigá-ék ravaszul megfordították a csatlakozó kiosztását....Mivel a peter-hez adott vga-pwm adaptert sajnáltam, ezért a gelid vezetékeit elvágtam, és pont fordítva össze forrasztottam...Láss csodát, működik a vga pwm vezérlés...
köszönöm az eddigi segítséget... -
Persze, AB-vel, és ccc-ben is felhúztam a ventiket először 70%-ra, aztán 100%-ra...Semmi...
Most az alaplapra vannak kötve egy 4pin-3pin elosztóval és fix 1000-es fordulatra...Így működnek, na de nem ez lenne a célom...
Jó lenne megtudni, hogy mi a gáz, mert kezdem hülyén érezni magam tőle... -
odorgg
addikt
Az oké hogy nem kell a venti rögzítéséhez, de egy mini szélcsatornában lehet jobban lehűl a nyákborda, mint ha csak ott felette csapkodná a mókuskerék a levegőt. Bár le kéne tesztelni, mennyit számít, avagy nem.
Én is szeretném VGA-ra kötni a ventiket, de a CM-ek alapon 800rpm-en mennek onnét, ahol 2d-ben már túl hangosak nekem netezés-filmezéshez. Ezért is kellene őket cserélni.
-
odorgg
addikt
A tiéd sem rossz, sőt, szép az a konfig. Ezek szerint, a telibe bordának sincs sok haszna, de én semmi esetre sem szerettem volna elvágni, illetve a nyák merevítéssel sem kell így trükközni.
Látom nálad a Peti jobban dolgozik azért. Milyen pasztát, ventit, használsz, és mekkora fordulaton pereg a kopter?
Nálam valami noname CM paszta van, meg 12-es CM Blade master, 1000-1100Rpm körül, előlapi szabályzóval.
Lehet kéne valami mormális pasztát vennem, meg 2db 14-es ventit. -
odorgg
addikt
Én is próbálok alternatív megoldást találni, ha összejön a VGA. De láttam én is valamelyik weboldalon, hogy gyári hűtő sütőbe, forrasz anyag olvadás pontjáig melegíteni, majd a réz blokkot levenni a nyáklapról. Középen meg flexel kivágni a felesleget, hogy Petert lehessen rögzíteni. Félbe vágni fűrészel sem hülyeség, anno GTX280-nál csináltam én is olyat
De ehhez kellene szerezni + egy ref hűtést a gari miatt.
(#15666) Cseneles
Sejtettem. Én nem szeretnék a VGA alkatrészeire ragasztgatni semmit, esetleg Sekusi-val, mert az viszonylag könnyen lejön, de egy akkora bordát meg már lehet nem tartana meg.
-
Nagylajos_1
tag
UEFI-ben... de én már nem rakom bele ezt a kártyát a gépbe... Sőt sztem ez a 780 már marad is benne.
Egyszerűen nem értem, hogy ha vesz az ember egy ilyen kategóriás kártyát, és adott hozzá egy teljesen új, nem rossz minőségű konfig, akkor is... miért kell ennyit szívni vele?! ... sztem ez abszurd. És hozzáteszem ismét, hogy nem az ati-val van bajom, mert előtte az r9 270X asus kari tökéletesen tette a dolgát. Ez a 290 széria nekem kimarad az életemből
-
HSM
félisten
Szerintem meg ha nem bírja a gyári órajelet, az elég erős ok a gariztatásra.
Persze, ha csak SE3-ban csinálja, az gázos ügy....
A részegységek meg nem szükségszerűen hűvösebbek, bizonyos részeket jobban, bizonyos részeket kevésbé hűtenek ezek. Volt, aki visszarakta a gyári hűtést, és hopp megjavult a kari azt hiszem itt a topikban is. Persze, ezekszerint nálad nem ez a gond.
-
HSM
félisten
Ismerem ezt a BS-t, pontosan pontról pontra ilyeneket csináltak a 7970/280X-jeim, amikor túlhúztam őket és nem bírták a beállítást.
Nemegyszer kaptam ilyet. Mindenesetre nem jó, hogy nálad alapórajelen is bedobja. Frissebb BIOS nincs a karihoz? Nem hiszem, hogy ez a driveren múlna....
-
HSM
félisten
Az a baj a BS-el, hogy tényleg szinte bármi elromlik, akkor amit látsz, az vagy BS, vagy BSOD, vagy csak simán egy reset.
Lehet, hogy nálad is kompatibilitási gond, vagy hibás kártya. Mondjuk fura, hogy csak 50Mhz "hiányzik" a stabilitáshoz, de nyilván nem lehetetlen.
(#14492) Tomdriver: Jó, hát tuningban persze, hogy tovább bírja a Ligthning, ami miatt persze, hogy magasabb órajeleken jön, hogy nem bírja, ami előbb utóbb ugye BS.
-
-
Milka 78
nagyúr
Köszönöm!
A Gaming azért esik ki,mert a garimatrica szétesősebb(bár ha az eladó azt is tudja jegelni akkor még okés is lehet) és a Backpatle miatt a Hybridet képtelen vagyok feltenni(bár gondolom le is vehetem és akkor már jó lesz).Mondjuk elég kedvező árban tudnám megszerezni.
-
daveoff
veterán
Hasonló véleményen vagyok én is, nem értem az előttünk szólókat. Én is megjelenés után váltottam 7970-ről 290x-re(én is mindkét kártyát 1100mhz-en használtam), és az akkor megjelent BF4 multijában hatalmas löketet adott az újabb radeon. Konkrétan 7970-el el kellet felejteni az élsimítást, jelenleg egy sima 290-em van, ennek meg sem kottyan a max beállítás. És ahogy Te is mondod C3-ban is érezhetően nagy különbség van a generációk között, szinte minden játékban.
-
daveoff
veterán
Igen ez így van, valóban melegebb a 290-es, mint a 7970, de quiet módban max 40%-ig megy a venti, ha jól emlékszem 7970-nél is 40% volt a max alapon, tehát a hang alapon azonos. És nekem a 40%-al simán tartotta az alapórajeleket, uber módban 50% ventivel tartotta az 1080/1350MHz-et, a GPU 94°C-os volt, és a gépben mégis jóval hűvösebb volt minden komponens, mint most a custom kártyával. Lényeg a lényeg a ref sosem hangról szólt, hanem a hatékonyságról, és szerintem ennek a szériának a ref hűtése semmivel sem rosszabb, mint az előzőek voltak, aki refet vesz, annak tisztában kell lennie ezzel.
-
daveoff
veterán
Tiszta sor, kinek mi...Neked a custom is hangos, nekem meg a ref sem az, de amennyire fel lett fújva ez a dolog az már kicsit idegesítő. Ugyanaz a venti van rajta, mint a 7970 refen, nem? És szerintem nem is hangosabb nála, érdekes az előző szériánál még nem ment a boszorkányüldözés az AMD ref hűtésével kapcsolatban....
És ez tök komoly, hogy nálam a custom hűtés sem halkabb, mint a ref volt!
(#13589) brumi1024: Gaming a leghalkabb 290-es kártya, és mondom még egyszer minden a szellőzésen múlik custom esetében
-
hdekakas
senior tag
Akkor szerintem nálam sem lehet kiválasztani.
Miért kell húzni? Mert jobb lesz a teljesítménye. Próbáld ki. Alap 1250-en futtasd le az Unigine-t, utána 1450-en is futtasd le, és nézd meg a különbséget.
Azt mondjuk nem értem, hogy az Msi kártyán 1450 fölött már nincs teljesítménynövekedés, az Asusnál még van 1500-ig.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Borderlands 4
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Eredeti játékok OFF topik
- Xbox Series X|S
- Korrektnek látszó, ésszel árazott egeret dobott piacra a Corsair
- TCL LCD és LED TV-k
- Harmincadik születésnapja alkalmából megújult az AIDA64
- További aktív témák...
- AZONNAL VÁSÁROLOK RTX 4090 és RTX 5090 videokártyákat! Akár nem működő, hiányos, sérült is lehet!
- Gainward GeForce RTX 4070 12GB DDR6X Panther GARI: 2026.07.26.
- MSI Gaming X RTX 3080 10GB /Jótállással!/Dobozos!/Beszámítás! Posta ok!
- ASUS RX 9060 XT 16GB GDDR6 PRIME OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- MSI RTX 3080Ti Ventus 3X 12G OC + vízhűtés
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9500 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 Super 8GB AeroCool 800 DeepCool 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3340
- PS Plus előfizetések
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest