- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
X Factor
addikt
Akkor gondolom, te is lősz, HT off-al, stock órajelekkel, egy valley benchet. Így a "sokkal stabilabb" és a több fps, egzakt eredményekké alakulnak.
Játékok alatt végig 1000-en megy, witcher alatt a load is 100% végig. A bench alatt is, a scene váltásoknál változik, de ez természetes a power tune mellett.
95-100 foknál throttlingolnak ezek a karik.
-
X Factor
addikt
A plusz fesztől, miért dobna több fps-t?
Mellesleg 1280*720-ban nyomtam, h. mellé dobáljam ki az ablakokat, 1920*1080-ban, már olyat dob mint nálad, ismét, ha lesz időm, lövök pár képet. Csak nehéz, mert ha avg-re állÍtom, akkor a teszt alatt, kell belőni a gpu-z-t, mert különben a 2d clockok rontják az átlagot.
Reggel ráadásul megnéztem +100-al az 1100-et, hőmérsélet miatt pár perc után már throtlingolt. +50-el meg nem bÍrja az 1100-et. Ha meg nem bÍr, legalább 1100-et, akkor nem fogom piszkálni, mert minek.
-
Speed®
titán
Volt bőven AMDm (7850/7870/7870LE/7950), tudom, vannak fura dolgok, nem is ragaszkodtunk sokáig egymáshoz (480/670/780 okkal maradtak tovább), viszont ez az 1. kari, ami szimpi és eddig nincs gondom vele..de attól még fura
Hűtés a Hybriddel lesz megoldva, jelen setupban másra nincs mód, feszültségemelés és OC majd akkor jön..egyelőre gém. GTA5 szépen szalad -
Speed®
titán
Én beszéltem
Lehet csűrni-csavarni, de nem ezt szoktam meg más karikkal. Pl. a 780 úgy állt 1.2Von, mint a szög. Persze lehet fals érték is vagy ritkább mintavétel vagy eltérő működési/energiagazdálkodási megoldás..vagy normálisan méretezett tápkör, ugye. Whatever, megyek játszani
-
Speed®
titán
Mit akartam mondani..: azt, hogy fura, nincs konstans terhelt feszültség.
Fogdoshatom bármivel, nem enged méretezni..gondolod nem próbáltam?odorgg
Oké, droppoljon, de akkor mennyi is a tényleges fesz, amiből droppol?
Mert nagyon nem mindegy, hogy 1.14re tolok +XYZ mVot vagy 1.20ra.
Egyébként ne droppoljon, míg TDPn belül van..ez milyen méretezés..?
Tudom, ne várjak csodát, hisz ref. De anno ezek voltak a jobbak ugye. -
X Factor
addikt
-
Speed®
titán
Levitted az órajelet..vele csökkent a fesz is? Kihasználtság/órajel nálam fixen áll terhelés függvényében persze, nincsenek throttling-tüskék. Viszont nincs konstans érték
Most ránéztem, Valley alatt 1.141, az első mérésnél 1.156 volt, DM11P közben meg 1.203..változatlan órajelek mellett ez elég érdekes viselkedés
..VRM1 meg ~90°C..khmm :S -
Joshi
titán
Neked és Speed(R)-nek.
A GPU-Z szépen mutatja ha valami bibi van a gépezetben, levittem az órajelet 1000Mhz-re és futtattam a Valley-t. Szépen látszik hogy nálam minden jól működik, de az 1000Mhz-hez átlagban 1.150V kell a gpu-nak. Azért írtam átlagot, mert a Max néha felugrik 1.200V fölé de csak egy pillanatra. Még nagyon fontos hogy a GPU Load szép egyenletes legyen és ne ugráljon a kihasználtság. -
Speed®
titán
Igen, alapon volt az is (igaz, WF3-OC/R2, 1100 boos gyárilag), ráadásul jóval gyengébb proci volt alatta (i5-750@3.5G), bár itt nem számít annyira.
DM11 alatt már ez a jobb, az OC 780at is letolta. Persze erre számítottam, DMarkban jók a Radeonok ;p
Kíváncsi leszek OCban mit bír majd..de egyelőre nem nyúzom, majd 7végén, addig alapüzem és GTA5/BF4, lássam minden oké-e. Lélekben készítem magam a Hybrid felrakására addigis
Az előző karival (ref.+ACXIII) ugye voltak bajok rendesen, eddig úgy néz ki, ezzel minden oké..maradjon is így ;p 780 eldobozolva..hüpp :S -
Joshi
titán
A többezer Watt nagyjából úgy néz ki, hogy a beltéri egység állandóan megy (ez keveri a levegőt) és fogyaszt 30W-ot, a kültéri egység pedig ~1300W-ot (nem inverteres). Persze a kültéri csak akkor kapcsol be ha hűteni kell, nálam a villanyszámla egy 55nm-es panelban havi ~5000Ft és ebben benne van a klíma is. Vannak évek amikor mondjuk 6000, de szerintem ez még bőven vállalható összeg. Ez már nagyon off.
-
oliba
őstag
Ha kell, akkor majd én is adom ám neki a kakaót
Korábban viszont írtam, hogy régebbi játékokkal játszom és oda nem kell. Most is Thief-be van legrosszabb esetben is 65 FPS-em, de amúgy 75-120 körül mozog, ahogy néztem. Ezt 950/1400-on. Nem lenne értelme magasabb órajelen járatnom
Köv játékom meg könnyen lehet, hogy Mass Effect 3 lesz, oda meg pláne nem kell
-
Tomko78
őstag
Képen a Cod AW van , amíg a GTX 570 a játék még normál beállításnál élsimítás nélkül és szarul ment , addig a R9 290 extrán és élsimítás árnyék meg hasonlóval is simán ment 90 fpsel , meg a másik dolog mint sokan mondták elég 1080 p a 2 gb vga hát most láttam , 1080 p is simán 3.5-3.6 gb vramot is használt a vga
-
oliba
őstag
Visszatettem most 1250MHz-re. Annyi mindent még nem tudok a kártyáról, hogy mit mikor és hogyan csinálja. Magasabb memória-órajelen hamarabb bedobta a kulcsot. Már-már azt gondolom, hogy egyszerűbb lesz kiakasztani azt a memóriát, mert ilyen memóhasználat mellett édes mindegy, hogy visszaállítja-e, vagy sem
A GPU órajele meg sem közelíti az 1050MHz-et, hogy az gondot jelenthessen
-
ZozzHUN
addikt
Referencia túl hangos volt már, eleinte az ár miatt nem zavart, de 2 hét után már jobban bántotta a fülem
Amúgy DC II-es hűtés is kb ugyan olyan hangos volt a 290-en, és 10 fokkal volt hűvősebb a GPU. Engem nem győzött meg az sem. Egyik VRM 100 fokos volt Witcher 2 alatt, bár kitguru-nak azt mondták az Asus Engineer-ek, hogy csak máshova lett rakva a senzor, azért mér annyit...
-
Ren Hoek
veterán
-
Gh00st
aktív tag
Úgy tűnik, hogy igen (a procit ezeknél meg sem húztam, xmp 4.4Ghz).
...elenyésző különbség az a 70-75 pont, lehet hw/sw , friss os, stb...(#28159) Bale_E
Parancsolj
FIRE STRIKE 1.1 - 10819 -
-
Gabisan
tag
Az Msi Afterburnerrel elmentettem alaklmaztam a beallitast ,Volley alatt azokat az orajeleket irja ,de a Gpu-Z az nem.Volley alatt a hofokot nem jelzi,vagy 5965 fokosnak ,nem valos erteket mutat.
A Sensor resznel azon az orajelen megy ,amit beallitottam.Ez mitol Van? Koszonom ! -
Xmister
senior tag
Csak azt felejted el, hogy ezek mind DX11 játékok, amikre rádobtak egy Mantle leképzőt.
Ezzel nem nőtt meg a rajzolási parancsok száma, és nem is használja ki az API lehetőségeinek nagy részét, hisz egy "buta" DX11 szintű funkcionalitást kell csak biztosítania.
Tehát az előny gyakorlatilag csak a jobban elosztottt CPU erőforrásokból jelentkezhet, és a játékokban is ezt látjuk. -
lowzor
veterán
Én a kimért min FPS-eknek soha nem hiszek, mert könnyedén mutathatnak fals értéket, de ez persze egyénfüggő. Pláne amit nem bench-ekből, hanem játékokból mérnek ki
A Mantle-el nekem meg az a bajom, hogy a másik oldalon meg ugyanazzal a procival tudják ezt a sebességet a játékok DX11 alatt is. Tehát aki azzal jön, hogy milyen jót tett ezzel az AMD a gyengébb procival rendelkezőknek, azok nem nézték meg, hogy ugyanazzal a procival ugyanúgy, vagy jobban fut NV-vel, mint AMD Mantle-el.
-
lowzor
veterán
A min FPS is csak egy pillanat.
Megakad egy pillanatra a program, aztán máris 2 FPS-t fog kimérni min FPS-nek, közben meg lehet, hogy vajsimán fut az egész.(#27946) irhejja:
BF4-ben azért hoz ennyit, mert katasztrofálisan van megcsinálva a DX mode AMD-nél. Vagy nem fordítottak rá elég pénzt/ fejlesztést, vagy direkt van így, hogy übernek lásd a Mantle-t.
-
irhejja
tag
Nekem egy FX-8350 van összepárosítva az R9 290X-el. Logikus vagy nem logikus, ez van.
Nekem eddig nagyon jól jött a Mantle, mind a Thief-ben mind a BF4-ben nagyon érezhető volt a javulás. És tervbe van véve a Battlefield Hardline, a Star Wars Battlefront, a Dragon Age Inquisition, a Sniper Elite III, a Star Citizen... ez mind olyan játék amivel játszani fogok és amiben "ingyen" plusz teljesítményt kapok majd (így is úgy is Radeon-om lenne).
Öcsém gépében egy R9 280X van egy FX-8320 mellet, ezeket a játékokat ő is játszani fogja, várhatóan ott is lesz érezhető különbség...
-
Yllgrim
őstag
Ugy latom nem sikerult megertened a lenyeget, roviden, a Mantle nem lett sikeres.
A DX12 es a Vulkan az a Mantle, tehat innentol kezdve minden termek ami ezt tamogatja az "Mantle". A hangsuly a Minden es a Mantle szavakon van.
DX12-Vulkan megjelenes par het, honap onnantol nincs megallas.
ps: mondjuk adhattak volna ki tobb Mantle-s jatekot is, de hat ilyen ez a pop szakma...
-
MiklosSaS
nagyúr
Most miert is kell a Mantle miatt bantani az AMD-et? Kiadott valamit plusszba, amit meg egy gyarto sem csinalt. Jahh, hogy a 3770K/4770K kaliberu processzoroknal nincs ertelme....ez van. De lehet annak hasznos dolog volna (ha nagyobb lenne a tamogatas) akinek i3 vagy FX-4300 van a gepeben es szerzett maganak az aprorol egy 280X kartyat.
Masik dolog meg, ha nem jott volna a mantle...akkor ebben az evben vajon megjelenne a DX12 ? Vagy eltolodna 2-3 evre.....
-
Habugi
addikt
Nagyon sokan a Mantle mögé képzeltek dolgokat, az elmúlt fél évben ha nem olvastam 3-5k postot (csak ezen a fórumon..) amiről világított hogy az írója abban a félreértésben él/élt, miszerint az AMD azért jött elő a Mantléval mert át akarta venni az "API" világuralmat meg elérje hogy minden játék támogassa és hasonó marhaságok, akkor egyet sem.
Időrendben annyira szépen le lehet követni az egészet, a kauzalitást, az egész folyamatot.
Felhasználták marketing célokra is? Jóhogy.., annyi pénzel és/vagy olyan helyzetben amiben vannak ki ne tette volna? Ez is érted, pár i7-es jóképességű mindenhol magáénak érezte azt az ígéretet amit itt-ott elszórtak miszerint "40% faster", ment a hurrogás hogy nem lett meg, katasztrófa..!A legnagyobb "hiba" egyébként az volt, hogy a BF4 mellé debütált, az egy óriási baklövés volt, pláne hogy patch formájában. Gondolom nem szorul magyarázatra hogy miért..
Viszont az AMD simán elérte vele amit akart, legalább valaki meglépte ezt, ideje volt. -
GAbre
veterán
Igen nem sok támogatja,de nem is ez a lényeg.
Adtak 1 kis pluszt,igazából a bf4 mellé csinálták ezt szerintem,csak páran átvették.
Nincs miért panaszkodni,nem a mantle-ért vesz r9es kártyát az ember.
De az nem baj,ha van ahol ki tudsz nyomni többi fps-tmiklosss2012:Maximumra kicsit durva az 2x több fps.
Mondjuk mantle elvileg nem sokat ér,már 4ghz fölé húzott procival,ha jól tudom. -
Habugi
addikt
"Hát ez az, akkor mi értelme a Mantle-nak?"
Létezik egy világ, egy valóság az Intel+Hawaii-on kívül/felül is!
"Szerintem a Mantle az halálra van ítélve."
Azt mondod így a Win10/DX12 kapujában?
Kemény kéremszépen, te tudsz valamit!A Mantle nem egy csodafegyver, hanem egy eszköz, kieszközölt némi változást.
-
RolEnD_
tag
Használtan vettem a kártyát, garanciával. De már kicseréltem a hűtőt egy Raijintek Morpheus-ra, így a gari ugrott.
@Casoli: nem hiszem, hogy a táp a ludas. 2 külön ágról kapja a naftát, 650W-nak el kell bírnia.
@kovab0de: újan vettem, 3 napos.
Tegnap este visszavettem a memóriák órajelét 1150MHz-re, így egyelőre stabilnak tűnik.
-
lezerkard
csendes tag
Ez a gépem lesz. Fullosan jövő hónaptól:
Táp: CHIEFTEC CTG-750C 750W
Alaplap: ASUS X99-A
Memória: Kingston HyperX Predator XMP 4x4GB DDR4 2800MHz HX428C14PB2K4/16 memória
Proci: Intel i7-5930K processzor
SSD: KINGSTON 240GB SSDNow KC300 SATA3 2,5" SKC300S37A/240G
Optikai meghajtó: LG BH16NS40 fekete optikai meghajtó
Merevlemez: Seagate 2TB SATA3 SSHD ST2000DX001
Vízhűtés: DEEPCOOL Maelstrom 240És ehhez keresek egy jó videó karit. Nvidiát használok most egy nagyon régi 7800GTX-et.
De a mostani nvidia árak nagyon horribilisek és egy amd ugyan ezt kínálja csak olcsóbban.
De mindig hallani, hogy az nvidia így az amd meg úgy és ezért kérek itt tanácsot. -
lezerkard
csendes tag
Értem. Rendben. Én most álok videókari vásárlás elött és ezért kérdezősködöm, hogy melyik éri meg jobban egy nvidia vagy egy amd. Sokan az nvidiára esküsznek,. de csak azért, mert mindenütt azt látják. Az nvidia sokat költ reklámra, hogy így eladják a terméküket, mert amit a legtöbbet látunk az rögzül az agyunkban és azt vesszük meg.
De azt olvastam, hogy az amd jobb mint az nvidia. Többet tud. Az nvidia meg gyorsabb, de ennyi. Technikailag kevesebbet tud.És arra mit mondanál, hogy anno volt ez a Watch Dogs mizéria az amd-vel, hogy ők nem kapták meg azokat a bizonyos kódokat, hogy megfelelő drivert tudjanak kiadni a játékhoz vagy úgy a ubi soft termékeihez.
Meg ara mit mondasz, hogy állítólag egy amd kártyával játszani az AC-t több bug jön elő mintha nvidiával játszanál. -
Mosqu!to
addikt
Ezen ne múljon, van minden, csak nem raktam diagramra
Mennyi ezeknek amúgy a határértéke?
Más erőforrás igényes alkalmazást rég nem használtam, relatíve kevés időm van játszani.
A Valley/Heaven le tudják rendesen terhelni a GPU-t és CPU-t, hogy kiderüljön, van-e valami gixerük? Bár gyanítom, hogy esetünkben inkább HSM által vázolt probléma merülhet fel, mégpedig a GTA szar optimalizációja sokmagos gépre, valamint a vsyncből fpslockjából fakadó órajelvisszavétel.A kártya fogyasztásánál a VRM Power out vagy in értékét kell nézni? előbbi 151, utóbbi 191W-ot ért el maximálisan, átlagban 87; 103W, úgyhogy gondolom itt nem értünk határt.
A kérdés inkább akkor már csak az, hogy a "hullámzás" mitől lehet, és hogyan tudunk javítani a játékélményen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged