-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
arcsi84
aktív tag
válasz
Milka 78 #36720 üzenetére
Szia,
Bocs a zavarásért, de megkérdezhetem, hogy milyen ventilátor vezérlőt használsz? Esetleg milyet ajánlanál, mert én is szeretném elcsendesíteni a házat.
Gondolom, van arra lehetőség, hogy normál használat mellett letekerem és, amikor meg játék van akkor fel, ugye?Köszönöm a válaszodat.
Üdv Áron
-
válasz
Milka 78 #36720 üzenetére
Az igazat megvallva annyira nem hangos, bár ez szubjektív, hogy kinek mi a hangos.
Nem akartam a legolcsóbbat, de túl drágát se. Nyilván ha utánajárok, rendelek webshopból akkor találok olcsóbbat, de nekem gyorsba kellett. Tökéletesen működnek. Szerintem nem zajosak. Elég nekem az ha a vga hűtést szabályzom.Összehasonlítás képen egy átlag laptop jóval zajosabb mint a gépem most ennyi ventivel.
-
szami76
tag
válasz
Milka 78 #36280 üzenetére
Lehet,hogy rossz HDMi kábellel van csatlakoztatva?Most olvastam,hogy van több fajta:1.3,1.4 .Ugyan nem tudom nekem milyen van?! :-(
A dvi problémát megtudtam.A mostani kártyámon DVI-D csatlakozó van és nekem a régi vga /dvi átalakítóm pedig dvi-i ezért nem tudom összedugni vele,mert ugye a dvi-i(dual link) van még plusz kis pöcök!Ráadásul ahogy nézem,Magyarországon nem is lehet ilyen átalakítót kapni,max e-bay-ről tudok rendelni vagy amazon??!!Beszarás:-((
A hdmi kábel problémámra még várok választ,ha esetleg valaki tudja??!!Bocs,hogy ide írom és nem ez a topcija,de talán itt tudtok nekem segíteni?!
Köszönet -
szami76
tag
válasz
Sajnos nem,mert mintha kisebb lenne a dvi csati mint az előzőn volt??!! Nem is értem??!!
Megpróbálok a monitor szoftverén frissíteni,ha ez sem megy,akkor keresek dvi kábelt(nincs más választás)Ugyan nem értem,ha van rajta HDMI csatlakozó,akkor mi a szarért nem jó vele a??!! -
#Morcosmedve
veterán
válasz
Először is, maxmimum egy LilaTehén vagy. Te és a penge nem akartok közelségbe kerülni
Másodszor, van is CPU limited!
Jó, ez gonosz voltEgyébként onnan a 290X catashit-es drivere a necc, de lehet sikerült leszed/felülokosítanod. De még pont ez az, ami jobban megy, átlagusereknek nem. DDU viszont sunyi.
-
szasanyi
félisten
válasz
Milka 78 #36159 üzenetére
Persze, sajna PC átka a sokféle hw és ezért nehéz - és nem kevés esetben konkréten rossz - optimalizálás ami erőforrás pazarló. Mondjuk így végképp nem értem, hogy ezek ismeretében hogyan lehet a 4k-s játékról - komolyan - beszélni?
Én ezért váltottam PS4-re, mert ebből elegem lett. Persze grafikailag nem ugyanaz, de itt csak játék van és pont. Elméletileg végiggondolva ha egy PS4 olyan TDP-vel és hűtéssel rendelkezne mint egy felső kategóriás PC, akkor kábé hozná is azt a szintet 1/5 árból (pont a fentiek okán). -
ablack
senior tag
válasz
Milka 78 #35762 üzenetére
Na, végül megcsináltam az újrapasztázást. A gyári már eléggé meg volt száradva. Úgy néz ki tényleg ez volt a gond. Most hosszú terhelés után se megy a hőmérséklet 85 C fok fölé, 64% ventillátorral.
Köszi a segítséget mindenkinek.Egyébként 2 éve volt gyártva a kártya a sorozatszám szerint. Megnéztem a matrica is tényleg rajta volt még a csavaron.
Ennyire rosszminőségű lenne a gyári paszta? -
kp59
aktív tag
válasz
Milka 78 #35775 üzenetére
"Gyakorlatilag mindkettőt én vágtam haza addig kínoztam őket..."
Gondolom könnyen jönnek így könnyen is mennek a kukába ezek a drága dolgok ha ennyire becsülöd őket. Valószínűleg így álltál hozzá a többi tönkretett eszközödhöz is és ez itt a lényeg (mert a karma nem más mint a cselekedeted következménye).
-
Habugi
addikt
válasz
Milka 78 #35440 üzenetére
Háhááá, működik!!
Nagyon kösz!A linkekből kihalászható további postok alapján most úgy oldottam meg, hogy két parancsikon van (szerintem szaporodni fognak..
), a leírtak szerint első a plusz feszes, második a sima, nullázáshoz pedig reset AB-ben, kilépek és elindítom újra.
Force constant voltage on + monitorozva nagyon szépen ki lehetett nyomozni mikor áll vissza alapra. -
Habugi
addikt
válasz
Milka 78 #35066 üzenetére
Hű te
, az AB + TrixX kombó nekem is megvolt, extra fűszernek Crimson ment melléjük, úgy emlékszem "említettem"/részleteztem az élménycsomagot..
Kemény volt mint a Tarzan tenyere, utólag ráfogtam jól a TrixX-re.Az OC Dream szöveg egyébként ezek fényében valóban elég szakadár..
-
HSM
félisten
válasz
Milka 78 #35062 üzenetére
Igen, nem gyári módon használja a PowerTune-t. De semmi, de semmi (megoldhatatlan) bajom nem volt vele jópár év Tahiti, és egy év 290 használat során, pedig állandóan ment az AB. De tény, hogy okozhat bármikor gondokat, nekem pl. az OSD modul akadt össze az Origin OSD-vel, és nem ment a BF4.
De ilyen, ha az ember komolyabb kontrollt akar a VGA-ja felett.
De friss driverekkel is megeshet, hogy hirtelen tekergetnek vele valamit, és akkor meg kell várni az AB frissítést, mire hozzáigazítják. Ilyen ez a popszakma.
-
-
Keksz03
senior tag
válasz
Milka 78 #34676 üzenetére
Persze az fontos szempont h Stryker ház Noctua 14 centis ventikkel, procin Noctua C14 hűtés és Fan Expertben belőve h csak 1 forog a C14-en meg a két első a házon ami front panelről le van véve minimumra többi pedig áll 40 fok alatt!
Na közbe bemásztam az asztal alá, ha a középső sárga ventit lefogom akkor síri csend!
Nem tudom azt a ventit szabályozni vagy lelőni végleg?
-
Fandango
veterán
válasz
Milka 78 #34166 üzenetére
Majd megcsinálom úgy is. Azért használtam ezt a beállítást mert ebben a tesztben is az volt, igaz ott nagyobb a felbontás.
-
válasz
Milka 78 #33983 üzenetére
Reálisnak reális, csak nem igen fognak érte annyit adni, hiába új..
Én valahová 94 környékére gondolom, hogy relatíve hamar elmegy, bár ne legyen igazam.
Minden esetre az jó hír, hogy jól kijöttél a gariból..(Adjad el a Ti-t, oszt lehet csapatni megint a hybrid-del a 290-et
)
-
gergo19
aktív tag
válasz
Milka 78 #33514 üzenetére
Szerintem is a kártyával van gond. Nem szokott levett oldallappal 73 fok fölé menni. Nekem is 72-73 ha nincs oldallap, ha van 81 de tuninggal. A ház szellőzésével én is játszok még szerintem egy jó elrendezéssel és plusz ventikkel simán meglehet a 78 fok. De ha nem csökken sem gond mert a ref kártyák bőven 90 fok fölött mennek
-
Speed®
titán
válasz
Milka 78 #33219 üzenetére
1155ben ugye ez eléggé kizárt már. De gondolom azt belátod, olcsóbban megállt volna a dili egy lappal (pl. 1/2, mint a platformváltással.
~Új/garis 390ek mozognak az aprón 85 körül-alatt, a garis karit eladva minimálbukó. Persze állat lesz a TI (ha nem halt le), de az ~200k
Mindegy, legyen szerencséd innen, ha már így összejött minden! -
Speed®
titán
válasz
Milka 78 #33215 üzenetére
Akkor egy 390..bárhogyis, a kiadásaid javát most nem indokolta semmi.
A helyedben szereztem volna egy lapot bagóért az Ivy alá, bőven jó az.
Persze előrelépés lesz a szkájlék, de őszintén, szükség volt a + erőre?
Bízzunk benne, hogy a TI nem hibbant meg, mert akkor falnak mész :S -
válasz
Milka 78 #33211 üzenetére
Elég jól elindultál akkor a másik oldalon..
Vettél volna egy működő képes 290X-et "nyócvanér", hybrid rá, és gari utáni eladás után nincs bukta.
Gyűjtögethettél volna tovább.
/sarcasm vége
Amúgy grat az új karihoz, kíváncsi leszek az elégedettségi szintedre. Másik helyen olvastam már, hogy bevettek a zöldekhez.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Milka 78 #33161 üzenetére
Biztos van checker ami jelezni fogja milyen bios-ok vannak a kártyán. Hogy ezt mennyire veszik komolyan, az más kérdés. Pl.: a Sapphire nem volt hajlandó a gyári bios-t elküldeni nekem a 7970-re, amikor félre flash-eltem, és az eredetit nem mentettem. Szerintem itt fórumon, vagy külföldin simán be tudod szerezni az eredetit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Medence topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Vicces képek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest