- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lapajbacsi
aktív tag
-
Ren Hoek
veterán
...de itt konkrétan a ref hűtővel összemérhető hang volt
az azért nagyon durva... Mennyit mehetett az a venti? 80%-ot? Ekkora szórással nem hinném, hogy átment volna a csekkoláson.
Mondjuk ezt egyszerűen megnézhettük volna, ha vannak hőmérsékletek/fanspeed adatok.
Mod: illetve szerintem köze lehetett a villogáshoz is... Hibás chip, túl forrófejű stb.. -
sixpak
nagyúr
-
BullKoxa
őstag
Ez most kamu akkor? Ez a Samu Vs. Amd vásárlás.
Sputnyik123 : Nekem Zalman Z11 Plus volt a SilverStone Raven3 előtt. 30K volt használtan a Raven, Nekem Msi 290-m van. a Vrm nem melegszik a Gpu inkább. De a ház cserével nyertem a Gpu-nál mínuszba 5-10 fokot és még annyit hogy nem süvít a venti a videokártyán. AB-ben egyedi ventiprofil van használva és 1050/1350-n megy a Vga ( a PowerLimit +50-n ) .
-
proci985
MODERÁTOR
egy kor bizony
, azert is meleg ennyire a CPU.
lehet CPU szempontbol jobb lenne a ket kor, de 20 ora volt kitalalni es atszerelni, en ehhez hozza nem nyulok
.
plusz igazabol a CPU is amiatt ennyire meleg, mert a viz melegedik be, szoval ott 30W ide vagy oda nem igazan szorozna szvsz. nyaron meg igy is 80 fok alatt fog maradni, ami figyelembe veve, hogy elmeleti tovig terhelesen is halk a rendszer szerintem oke lesz.
nagyon elegedett vagyok
.
-
mackosajt
addikt
3 gyerek + 1 feleség mellett van meg a ref. 290X.
Gyári ventiprofillal halkabb picivel.
Fülessel játék mellett nem hallani, asszony nem panaszkodik rá. Akkor szerintem elviselhető kell legyen.
900-ra se láttam beesni gyári beállításokon. Talán 940-et láttam? De ha kell, kipróbálom.
Amúgy folyamatosan lesem a netet egy jó FC blokk után, hátha nem csak újban tudnék venni. A régi 7970 FC blokkon gondolkozom, mert csak nem akar érte jönni aki ígérte... moddolni kéne, de csak a 4 GPU lyuk stimmel, amúgy gap paddal pont lefedné a VRM-eket is.
-
HSM
félisten
"Windows 10 itself is still feature-incomplete, so what we’re looking at here today doesn’t even qualify as beta software. As a result today’s preview should be taken as just that: an early preview. There are still bugs, and performance and compatibility is subject to change."
Azt se tudjuk, rendesen azaz ugyanaz futott-e a kártyákon, max hogy "nagyjából". Másfelől AMD-n úgy fest, nem használ minden procimagot még a teszt DX12-ben, ami megint érdekes, de nyilván még béta sincs driverekkel ez még semmit nem jelent.
Az is látszik, hogy jelen állapotában a DX12-ben picivel több potenciál van, mint Mantle-vel. Még ez is rengeteget változhat, mire végleges dolgok lesznek a kezünkben.
(#24582) Malibutomi: Ez már annál érdekesebb.... De ezzel is meg kéne várni a végleges cuccokat. Az mondjuk 100%, hogy azért ebből nem lesznek -100W-os fogyasztás előnyök a Maxwell-nek, amiket az Nv topikokban szeretnek írogatni.
-
proci985
MODERÁTOR
jaja, a 780ti, a 970 es a 290 erdekes lenne.
de ugyis lesznek meg eredmenyek, szoval ezeket meg nagyon ovatosan kezelnem.
Malibutomi: ez a teszt csak akkor valid, ha ugyanavval a 980al teszteltek. 970/980nal a boost mukodese miatt eleg nagy elteresek lehetnek teljesitmenyben es fogyasztasban kartyatol fuggoen, a refek meg jellemzoen nagyon le vannak szabalyozva a fogyasztas alacsonyan tartasa miatt. realisan a 980ra a topikban olyan 230W koruli ertekeket neztunk, 970 G1ek is kb 200Wot esznek terhelve ha az ember nem fut bele mas throtllingolo tenyezobe. viszont 290(x)nel is ahogy neztem par honapja volt szoras fogyasztasban, plusz sajnos aranyokban teljes gepet nezve a specifikacio kulonbsegei kijottek a ket kartya kozott ahol neztem teszteket. tovabb bonyolitja a helyzetet, hogy a G1 hiaba eszik 50%al a TDP folott, 20%al magasabb orajelen jar stabilan, mint a ref a GPUja.
TTomax: ez egy korai teszt, tenyleg ovatosan a kovetkeztetesekkel. Meg akkor is ha mantlehez kepest realis.
--
ujak az eredmenyek, szeretnek mindenkit kerni a kulturalt eszmecserere ettol fuggetlenul, a masik velemenyet tiszteletben tartva.
-
Milka 78
nagyúr
Én nem írtam le a Maxwellt egy percre sem (már a 750ti-s tesztben is kifejeztem csodálatom,pedig nem én vagyok a célközönsége és még szó sem volt a 980-ról) és aki kicsit is érti a dörgést az sosem mondott ilyet.Még jó hogy erősebb a 290x-től,nagy fail lenne,ha nem hozná azt ami kötelező neki.Ráadásul hosszú-hosszú évek után az NV-nek sikerült a termékét normálisan pozicionálni árban,de a fogyasztás sem volt eddig az erősségük....Ezektől a tényektől azért ne essünk már hasra
Ez a minimum amit egy új generációs karitól elvárok.Ezt sikerült megugraniuk,én személy szerint örülök is neki,hogy felkavarja az állóvizet (NV erős és horror drága vs. AMD alig gyengébb vagy egyenrangú jóval olcsóbban felállás kicsit unalmas).
A tesztre ugyan azt tudom mondani amit az előzőkben...egyenértékű egy jósgömbbel.Amire valós,végleges DX12-ről beszélhettük mindkét gyártó más terméket fog nyomni,nyoma se lesz (legalább is nálam) a 980/290-es párosnak.tailor74 : Miért nincs,miért nincs...hát azért mert,most számolják rajta újra a "normálisan elérhető" vram mennyiségét...tuti valamilyen adminisztrációs hiba lehetett!
TTomax : Én nem felejtem el,mint fent is kifejtettettem félelmetes mit hozott ki ebből a technológiai szintből az NV,de mint mondtam ez a minimum.Az AMD kapott egy jó nagy "pofontot",remélhetőleg felébred,mert ha NV hegemónia jön akkor mindenki itt fog nyüszíteni,hogy azért valaki adjon már ki egy elérhető árú kártyát.Hozzáteszem ennek ellenére sem rohanok a 980-asért mert egyszerűen nem gyorsabb annyival,hogy minden problémámat megoldja...amíg az UBISOFT létezik addig ennél is több kell.Remélem valamelyik gyártó felköhögi a megoldást,mert nyakig ér az a bizonyos
-
Van az a pénz... ahogy a mondás tarja.....
Azt nem értem, hogy ebből a tesztből pl. miért hiányzik a 970? Mindenki tudja, hogy a 980 erősebb a 290X-től, akkor miért ahhoz hasonlítják:
Értem én, hogy a konkurenciánál perpill az a legerősebb kártya, de miért nem tesztelik le a saját "kistesójukhoz" viszonyítva?
Jön majd más teszt, amiben a 380X/390 fog győzni "tetemes" előnnyel, aztán 2 hónap múlva a 980Ti, vagy valami....
Ezek a tesztek már annyira semmit mondóak, maximum ahogy te mondtad, esetleg sejtetnek valamit...de ez sem biztos... -
Viccnek szántam, de nem mindenkinek jött át, úgy látom...
Nem neked szól, félre ne értsd... Én nem vagyok annyira elvakult amd tulaj, de most szurkolok nekik én is, hogy valami igazán jót tegyenek le az asztalra, mert az jót tenne mindenkinek, ha amd, ha nvidia tulaj...
Kell, hogy ők versengjenek ahhoz, hogy nekünk valami jó is legyen benne...
Bármelyikük lenne egyed uralkodó, egyből a sz*pó ágra kerülnénk felhasználóként..... -
GAbre
veterán
Tudod,az asus úgy lövi be a kártyáit,h 100 fok se,vagy azon pörög 100%-on.
Ahogy asus support mondta volt.Ha játékban tartósan 100fok felett van,akkor tudják gariztatni!
És a Furmark az nem számít,nem "hívatalos" program.
És,ha 1 kártyát úgy lőnek be,h 100fok az üzemi hőmérséklete.Szerintem,és a fent említett okok miatt mondom,hogy annak nem lesz hosszú az élettartama.Csak,h megemlítsek még 1 kártyát,volt 9800gtx+om ref hűtéssel.1,5-2 évet bírt,és elszállt
És még mondhatnék pár ref hűtést,ismerősöknél is,ami szintén nem volt hosszú életű.
De persze ez a magánvéleményem.
Lehet,h jó a ref hűtés. -
HSM
félisten
Más hangja van a kis ventinek?
Ilyet így nem írtam. A lapátok kiképzésének van komoly jelentősége, én erre akartam kilyukadni, de nem lényeg.
Azt jól látod, érzelmileg kicsit kiverte nálam a biztosítékot pár dolog, egyszerre idegesít, hogy ilyen mélységbe zuhant a beszélgetés, és egyszerre vicces, egyesek miket hoznak fel érvként.
Nem beszéltem végig öngólról, gagyiságról pedig végképp nem, legjobb tudomásom szerint csak a lapátra és a ventivezérlésre írtam, hogy nem a legjobb. Azt próbáltam megindokolni, miért tartom jobb tervezésnek a Vaport. Milliószor leírtam, hogy jó kártyának tartom a Lightninget, sőt, azt is, hogy magamnak is olyat vennék a 3 év gari miatt, és azt is, hogy ennek ellenére jobb minőségű/tervezésű kártyának tartom a Vaport. Ez nyilván az én személyes véleményem, amit megpróbáltam levezetni, miért gondolom ezt, mivel néhányan felháborodtak rajta és nem értették. Teljes mértékben a lehető legőszintébben írtam le, amit gondolok.
(#23618) asdxv: A kezedtől nem karcolódik, erre mérget vehetsz.
Egyedül az ujjlenyomatokat gyűjti, de azt meg egy pillanat alatt letörlöd róla, ha megfelelő kendővel, akkor karc nélkül.
Igen, a ventivezérlés a kulcs, ha a hűtő képességei adottak, nem véletlen írtam épp neked, hogy a hűtések összehasonlítására az egyetlen értelmes teszt az, amit a hardware.fr oldal csinált, akik 85 fokra, és 150W-ra lőtték be a kártyákat, és úgy nézték meg, milyen hangosak.
Mellesleg a Lightninget kifejezetten hangosnak írják a TPU-n, főleg üresben: [link]
A Sapphire sokkal jobb számokat hozott: [link].(#23619) Tomdriver: Nem reklámozásból írtam. Semmiféle érdek nem fűz a Sapphire-hoz.
Mellesleg, marhára nem velem szúrsz ki, ha emiatt vetsz el egy még meg sem jelent terméket. -
HSM
félisten
Arra a láda sörre majd még visszatérünk.
Én ha a jelen időt nézem, azt látom, hogy az AMD-ben ott a jövő is, nem csak a jelen, míg az NV-ben nincs. Már a jelenben is kaphattunk ízelítőt, pl. a StarSwarm. Javaslom megtekintésre: [link]. Nekem ez megér üzem közben +50W-ot, ami szinte semmi a komplett gép fogyasztásához képest.
(#23426) players111: Az Nv nagy mágus volt mindig is.
(#23428) Asbee: A saját kártyájuknak nem lesz konkurenciája, mivel addigra ők is gyártanak gyorsabbat, jobbat, energiatakarékosat, amit úgyis lesz, aki megvesz.
Ugyanakkor nem mindegy, hogy hány évig marad jól használható a kártya. Nekem pl. az 5850 életem egyik legjobb VGA-vétele volt, 3 évig szinte maxon elvitt bármit, és közben egy vagyon pénzt spóroltam ahhoz képest, mintha közben fejlesztenem kellett volna. 57K-ért vettem, 24K-ért adtam el 3 év múlva. Ehhez képest egy 970 most 100 000, és hol lesz 3 év múlva?Ennyi pénz nagy luxus egy "eldobható" VGA-ért.
Persze, hangsúlyozom, ez csak azoknak számít, akik nem félévente cserélnek úgyis. -
Asbee
veterán
Szerkesztés lejárt. Illetve nem tudom miért lesz az jó az amd-nek ha majd egy 3-4 éves kártyájuk, akkorát gyorsul és mondjuk saját maguk új kártyájának lesz konkurencia. Akkora gyorsulást nem tudok elképzelni, hogy ne adj isten kiaknáznak minden lehetőséget a jelenlegi gcn-ből és még akkor arra is az új kártya köröket ver rá. Mire ez az egész dx12 , egyéb letisztul, "kialakul" addigra ezek a kártyák sehol nem lesznek. Ezért nem értem a jelenlegi kártyákra vetített jövőt.
(#23427) tailor74: Ebben egyet értünk.
-
Nem konkrétan neked szántam, hanem a beszélgetés folytatásaként...
Nekem is sorban 290 - 970 - 290 kártyáim voltak/vannak.... Csak azt próbálom elmondani, hogy egy ilyen belökött szurka-piszka hírrel csak folyamatos feszültség gerjesztés lesz a dologból, feleslegesen... Engem nem győzött meg maradéktalanul a 970, sőt... Ezért vissza váltottam 290-re... A 980 meggyőzne, de annyit nekem nem ér... Most várom a 380/390 sorozatot, ha rossz lesz, megint átnézek a zöld oldalra....de nem keltem feleslegesen a feszkót sehol...
-
HSM
félisten
Ahüm... Mert egy 290 manapság nem elég erős? Cserébe van benne egy valag tartalék, ami teljesen egybavág a játékfejlesztők jövőre vonatkozó terveivel. Tehát ma is gyors, és az is fog maradni. Ezzel szemben ott az Nv Maxwell-je, ma gyors, mint a villám, de a jó fogyasztás és olcsó gyárthatóság miatt kiheréltek belőle mindent, ami ma nem kell, de mi lesz vele a következő 1-2 évben? Persze, tudom, aki félévente vesz VGA-t, annak kb. mindegy, bár az Nv rendszeres szoftveres trükközései miatt amúgysem kéne Nv.
(#23423) kovsol: Igazából bármi lesz, a Maxwell szívni fog a 256bites buszával minden komplexebb programban. Általános számításokhoz egyszerűen kevés a sávszél, ott nem tud trükközni a textúratömörítéssel.
-
-
VGYke
addikt
Igazad van!
Azért kérdezek, hogy nehogy belefussak egy olyan hibába, amit csak napok alatt oldanék meg!
Más kérdés: a tápomat R9 290X megrendelésnél nem is figyeltem, hogy bírja-e. Elvileg 50w-al többet zabál a kártya, mint a jelenlegi HD7970....
CoolerMaster V700 ugye nem lesz kevés és ugye nem lesz baj? -
Én itt néztem korábban a sima nem X es gaming ot de itt is Ref nyákosat láttam!
Amúgy mióta gyártanak V308-014 as típust mert most láttam csak hogy létezik ilyen verzió is!
De ahogy írtad is a Morpheus.nak mindegy milyen nyák mert felmegy a nem ref nyákra is!
-----------------------------------------
Scholes9 igen nagyon jó az a venti is a másik gépemben olyan van a cpu.n és annak sem igen hallod a hagját 1500.RPM ig! Természetesen nem kell ezt se maxon 2400rpm el hajtani! A morpheusnak már 1300.is elég hogy 60.fok alatt tudja tartani a GPU.t! -
Cseneles
őstag
Néz.. elismerem kedvező fogyasztás és ár mellett hoz jó teljesítményt a GTX970 ez nem is vita tárgya részemről
GTA 5...ez ismételten egy konzol implantáció lesz ami nagyon közel áll az AMD által fejlesztett API és struktúrájához! Grafikától nem kell hasra esni..viszont lesz mit számolni a GPU-nak amiben igen erős vonalat képvisel az AMD
Szerény véleményem szerint...de kövezzetek meg ha badarságot beszélek! Az AMD nem azért nem jött elő egy új szériával válaszul a Maxwell-ekre mert nem tudott volna időre hasonlót vagy akár jobbat olcsóbban produkálni..., hanem mert nem volt értelme hisz tudásban közel azonos, teljesítményben helytálló, bár fogyasztásban picit több és ezért kis árcsökkentés mellett még mindig jó vetélytársként helyt álló az R9 sorozat!
Amihez R9 290X gyenge ott 980-al is bajok lesznek
most hogy 100 vagy 110-120fps rosszabb esetben 60-72 kb tök mind1
Daveoff : Várom is az eredményeket
Ha kiveszik vajon miért...
elég volt az előzetes tesztek szétkürtölése, h még a GTX970 is hogy elveri a 290X-et aztán közben fordítva igaz
De ezzel gondolom az év játéka bevonzott még több Nvidia vásárló felhasználót
Jó kis marketing elismerem
-
Cseneles
őstag
Ez a lenyegen nem valtoztat, egy tuningolt gtx970 hozza maximum 290x alap orajeles eredmenyet! Igy jo lenne ha a feretajekoztatast befejezne a zold oldal! Alap orajelen kb azonos egy 290 teljesitmenyevel ami hasznalt piaci aron meg ujban is kb 30000ft-al olcsobb errol ennyit! Dragon age, farcry4 meg majd figyeld gta5-ot...meg lehet nezni mit tud a gtx970...tuning ide-oda! A 290x alap orajelen kozel azonos teljesitmenyt hoz mint a nagyteso 980 ezekben a cimekben...ami jovot illeti ott is ezek a jatek motorokra irodo game megjelenesek varhatok igy nagy valtozas nem lesz!
-
HSM
félisten
Aha... Csinálj nekem ilyen HDtune eredményt egy "sima raid"-el: [link]. Maradjunk annyiban, nem estem hanyatt utána az SSD-től.
Hányszor kéne még leírjam, hogy ez gyakorlati tapasztalat?
Éppen most is egy HT-s, HT OFF-on használt prociról írok, teszteltem ezt a szennyet is épp eleget, és ma is ugyanazokat a hátrányokat hozza a HT, mint 3-4 éve a 920-asomon... Mellesleg 3,5 évig volt húzott i7 920-asom, ha az sem elég gyakorlati tapasztalat, akkor nem tudom mi lenne az. Nyilván, nem dobtam ki az ablakon még 30 000-et a HT-ért, miután eladtam a 920-am, ha egyszer nem vált be és i5-öt vettem....
(#21529) daveoff: Ne haragudj, de erre nem tudok neked mit írni. Ha nem érzed, örülj neki, egy gonddal kevesebb, mindig hagyhatod bekapcsolva. De attól még ezernyi olyan dolog van, amit nem látsz, mégis létezik.
(#21531) kovsol: Írtam már, hogy vannak felhasználások, ahol igencsak előny a HT, pl. renderelés, vagy webkiszolgálás. Ugyanakkor a játékok erősen megosztóak, néhol árt, néhol segít, néhol mindkettőt... Úgy látszik, bár válaszolsz a hozzászólásaimra, de el nem olvasod őket.
-
daveoff
veterán
-
HSM
félisten
Nálam shortstroke-olt RAID0-ba kötött kettő WD Black winyó volt az i7 920 mellett, az se épp lassú, 9ms keresési idő, és 200-220MB/s szekvenciális átviteli sebességgel. A notiban is egy 7200-as HDD van, nem tettem még bele a Samsung 840 Pro-mat.
De amúgy SSD-vel szvsz még jobban kéne érződjön a difi...
A különbség amúgy nem FPS-ekben van, ott vagy egál, vagy a HT a jobb, hanem amit kicsit lejjebb zimi1991 is ír, hogy a legkisebb háttérfolyamat is be tud zavarni, és belaggol a játék.
Ez amúgy az osztott magok elkerülhetetlen következménye, ahogy a HT-vel nem igazán működő priorizálás is.
(#21518) Asbee: "De eleve vissza lépést csináltál, HT tiltással."
Abszolút nem értek veled egyet. A HT kikapcsolása legalább annyi előnnyel jár, mint a bekapcsolása. -
HSM
félisten
Aha... Akkor lehet én vagyok debil, hogy még a notebookom kis vacak kétmagos i5-ével is lassul HT-val, még a Google Chrome is, ami az egyik legjobban többszálúsított böngésző...
Egyszerűen nem olyan fürge vele a rendszer. Pedig itt notin lenne csak igazán értelme, hogy többet tudna elvileg pihenni a proci HT-val, de fújhatom, ha belassul tőle, nem begyorsul.
Persze, cinebench multi-CPU-val remekül látom a gyorsulást HT-val, csak nem azt használom a nap nagy részében.
Leírtam a frankót, érdemes kipróbálni ON és OFF is, és úgy használni, ahogy jobbat mutat. Magam is így tettem a régi 920-asommal, amit több, mint 3 évig használtam, ami játéknak nem volt elég HT OFF, azt kipróbáltam ON-al is, aztán újra HT OFF lett, mikor láttam, hogy csak rosszabbul fut.
-
HSM
félisten
Nálad se éppen gamer moitor figyel az adatlapodon 25ms körüli input laggal, bár vot teszt, ahol 40ms-et mértek.
[link]. No, meg gondolom, 60hz-es nálad is.
De elfogadom, hogy nem tapasztaltatok negatív változást. Ettől függetlenül jó lenne, ha valaki ki tudná MÉRNI, hogy kiderüljön, mi a helyzet valójában. -
dergander
addikt
Te mit nézel, az optimalizálatlan játékok alatt erősebbek az új Nv-k látszik is 100 fajta teszten. Ahol pedig otimalizál az AMD ott még az nvidiának is kedvez sokat. Pont neked kellene tudni akinek volt 290 kártyája.
Bár engem nem izgat ki mit vesz,ki mire fejleszt , csak a fejlődés az most az Nv oldalán erősebb , lásd az alacsony fogyasztás.... -
Hat a 7970 is mennyire jovobe mutato kartya volt... igy megjelens utan mennyivel jobb egy 680 alias 770nel?
konretan a 770 biost rarakom egy 680 ra es meg lehet meg is eszi. Pedig az is jovobe mutato vga volt
Szoval a trollkodast, hogy emnnyivel jobb lesz kesobb majd a 290 hagyjuk. Inkabb arrol beszeljunk most milyen. Amugy ar ertekben jo, bar a bisztositekot kiverte nalam, hogy regebbi konfigokkal nem megy ( fagyogat). Ezert is latogattam a topikba...
-
Ph-n olvastam. Én elégedett vagyok vele. Lehet, hogy tuninggal nagyon felmelegedik, de ha gyári értékekkel használom, akkor 70 fokon tartja a kártyát simán és a hangját is alig hallani. Ez most akkor sz@rnak számít
Jobb, mint a gyári (aminek a hangja egy porszívó + a kártya 95C simán eléri még így is) és ez az elsődleges szempont, én ahhoz mérem elsősorban. Nem mindenki akarja szénné húzni a kártyáját. Egyébként az enyém 1100 még simán viszi.
(#20652) fatal1ty1984: A Sapphire műanyag hűtését se nagyon erőltetném 2 év garral,
ha már nagyon ott tartunk...
-
Lapajbacsi
aktív tag
A 290x oc Dcu2 tényleg jó kártya, azt nyűvöm már pár hónapja... rohadt stabil és gyors... annyi a baja csak hogy a hűtése gyenge és nem húzható, mert megfől... de alap értékeken is bivaly az, felesleges húzogatni... amúgy a memória extrém módon húzható 1550-en kezd el csak a burn tesztben hibázni (gpu-hoz viszont nem lehet nyúlni, picit emeled és már pöttyöz is és extrémen melegedni kezd)... de a DRM felmegy 120 fokig ilyenkor, tehát jobb a békesség, játékban ugyanannyi fps-t hoz kicsit meghúzva is mint a gyári értékekkel, tesztben nyilván némi pontot hoz a tuning, de irtózatosan bemelegszik a kártya, szóval húzni valóban nem ajánlatos, ezért valóban a 290x oc-k közül nem a legjobb... de más a jó és más a legjobb... ettől még nagyon is jó. Ha valaki nem húzkodja akkor tökéletesen teljesít (a DRM-et meg nem kell nézegetni folyton...
)
-
Joshi
titán
Hú basszus már tényleg kezdem elveszíteni a fonalat, én CsonkaImo kolléga problémájára gondoltam.
Sorry de nekem is meg van a magam baja és ezért vagyok ilyen szétszórt.
Egyébként úgy néz ki hogy rájöttem a Displayport problémára. Ha a monitor menüjében átváltom DP 1.2-ről 1.1-re akkor hibátlan.
-
Cseneles
őstag
-
Cseneles
őstag
-
Cseneles
őstag
Ahova a GTX970 kevés ott még simán helyt áll egy 290OC kiadás! Sokkal erősebb a hardveres felépítése, számolási képessége! Jó lenne ha ezt már belátnátok
Hang szól csak egy 290 ellen
de jó...legyen csak a béke miatt! ha lenne 5% előnye ami talán 1-2játékban reálisan jelen van az is 50fps esetén 2,5+fps....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Autós topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tőzsde és gazdaság
- Elektromos cigaretta 🔞
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged