- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pacy
aktív tag
Sziasztok! Sikerült kicsit jobban körül járnom a problémámat. A hiba oka ha két megjelenítő van rákötve a vga-ra. Esetemben monitor és tv. Ha csak a monitor van akkor semmi gond és nem kapok bs-t. Viszont ha már a tévé is rá van kötve akkor jön a gebasz. Monitor display port-tal, tv pedig Hdmi-vel van rákötve. Ilyen esetben a memória vagy a gpu órajel lehet a gond? Miért kezdte el egyik pillanatról a másikra ezt produkálni vajon? A vicces a dologban hogy még decemberig garis lenne, viszont a cég ahol vettem megszűnt. (Bestmarkt) Esetleg egy másik bios amiben a feszültségek növelve lennének? Vagy a 2d órajelet kellene állítanom? Azt amúgy milyen programmal tudnám? Esetleg valakinek valami ötlete amit próbálhatnék?
-
NandoXXL
senior tag
Tápot nézd meg, ha ok. akkor hibás a kártya, (utána is néztünk, kedves ismerősömé is ezt hibát produkálta). Iponba be se vizsgálták rendesen, nyomatékos kérésre kiküldték az ASUS-nak, 2-3 hónap telt el és semmi válasz még.. Amúgy ez a hiba terhelés nélkül jelentkezett, 2d(web, film, desktop), 3d alatt nem jött elő, a szerviz persze 3d tesztet futtatott a hiba jelzése, és a konkrét kérés ellenére. 2 gépén, Linux rendszer alatt is előjött nála a hiba. Remélem egy torok fájásnál, a doki elküldi a szervizest egy Kolonoszkópiára, mert az nála a rutin. Kérdezz rá hátha valaki pénzért tudja intézni a garit (vagy harcra fel). A Crimson csoda driver okozott fagyást nálam, de nem sötétült el a kép, utlsó fix óta semmi probléma (a régi driverek stabilak).
[ Módosította: radi8tor ]
-
Sontir Fel
őstag
Persze, hogy szabad. Minden tanacsot szivesen veszek. Random kekhalalok nem igazan voltak, a watch dogs miatt kezdtem el piszkalni a dolgot.
(#27055) Milka 78 : sajnos kifagyott 4.6on es 4.5on is a tesztz, igy marad az alap. Se kedvem, se idom (se szukseges tudasom
) nincs kitesztelgetni es manualisan beallitani. Bukok 200Mhzt.
-
Sontir Fel
őstag
Nem. Nem vagyok ra buszke, de ezzel a reszevel nem foglalkoztam sokat. Nem vagyok tul turelmes, boven eleg a VGA kartyat beallitani
Mivel a teszt kifagyott, kenytelen vagyok visszaalitani alapra. Viszont kerdesedre a valasz:
4.6on es 4.5on 1.230 -1.280 koruli ertekek voltak. Most alapon 4.4nel 1.2 kereken.
HSM: 2500K 4.8on, a 2700K meg 4.6on futott igy vidaman hibatlanul. Asszem ott meg lynxeltem meg prime 95 is volt, persze nem 12 oran keresztul
-
dergander
addikt
Én biztos vagyok benne hogy 390x-re fogok váltani,énis váltottam 290xről 970-re de nemsok mindent hozott. A 390xbe már így első hallásra is brutál erőt látok,gondoljunk csak a 100+ ROP valamint a 256TMUra. Arra lesz érdemes váltani valamint a frissített vagyis átnevezett 380-as családra.
-
HSM
félisten
Kipukkadhat a GPU-mag, leéghet a tápkör, megsülhet a NYÁK, vannak lehetőségek.
(#26127) Xmister: A védelem alapfeszen védi meg. Ha nagyon felhúzod a dolgokat, akkor be tud következni a baj gyorsabban, minthogy a védelem megfogja. Legalábbis elméletileg, gyakorlatban nem próbáltam még.
-
CsonkaImo
addikt
65% a fordulat így, és hangja is van.
Ez kb. 15 perces teszt volt, nyilván 1 óra játék után felmegy 70°C fölé. A hűtésre nagy figyelmet fektettem: 2db 12cm-es venti nyomja a friss levegőt alulról közvetlen a kártyára. 1db 12-es elölről a nyákot hűti, 2db 12-es szívja ki a levegőt fent és 1 a ház hátulján. Ezenkívül egy 1db 12-es hűti az SSD-t és a merevlemezem, amiből talán a kártya is kap egy kicsit. Így a házban nem sokáig hülyéskedik a meleg levegő.
asdxv: Ezt pedig a gyenge minőségű, műanyag burkolatú Tri-X produkálja.
-
mike710
aktív tag
Alapból a venti így nézett ki, ki kellett szedni a házából, ezután megmaradt 4 műanyag pöcök amikbe csak lyukat kellett fúrni és felfogatni csavarral a régi venti helyére. A kábelezés viszont bonyolultabb mert jelenleg az alaplapra van kötve és onnan szabályozom a hűtést mert kellene egy 5 tűs(
) csatlakozó amire rátudnám dugni a 2 ventit de nekem igazából így is jó.
Nagyon röviden és tömören ennyi
-
Rathrol
senior tag
Lényegében nem zavar, csak félek hogy később ez kihat a játék közben is, nem csak az intrónál, de lehet hülyeség. De így megnyugtató hogy másnál is jelen van, így lehet nem viszem vissza, direkt azért nem vettem GTX 970 mert cicereg, erre tessék!
Bár nem bántam meg, mert rohadtul jól nézz ki a kártya és van benne anyag rendesen!
-
ÁdiBá
veterán
Így van. Ez teljesen jogos sajnos ezzel a hibával nem tud senki tenni semmit, vagy ciripel vagy nem.
Minden kártyánál megfigyelhető ez a jelenség egyedül az új Geforcoknál a jelenlegi sorozatban hangosabb a jelenség picivel.
Amúgy hogy hol jobb mennyivel a kártya az játékok válogatják. -
Az nagyon helyes, hogy nem voltál velük bunkó, nem is kell. Viszont akár 15 munkanap, akár 15 nap, a szombatokkal együtt, már bőven letelt a 15 nap (ilyenkor a szombatot is belelehet számolni, hiszen van posta szombaton is), de egyébként szombat nélkül is már a 17. napban jársz.
-
két dolog:
- a törvény 15 napot mond, nem 15 munkanapot
- a 15 nap letelte után érdemes hetente 1-2 E-mailt írni, ilyenkor már kötelesek tájékoztatni, hogy miért húzódik az ügy, és milyen határidőt tudnak ígérni. ha 4 hétig nincs eredmény, és megígért határidő sem, akkor már azt érdemes írni, hogy a további várakozás nem elfogadható a számodra, és vagy cseréljék az eszközt, vagy fizessék vissza az árát. -
fatal1ty1984
őstag
olvasd végig.
A Ptk. szerint a kijavítást vagy kicserélést – a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel – megfelelő határidőn belül, a jogosultnak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni. A Ptk. mellett a fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről szóló 49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet 4. § (2) bekezdése kimondja, hogy a forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze. Azt, hogy mi minősül a Ptk. szerint megfelelő határidőn belül elvégzett kijavításnak, a jogalkotó nem határozza meg. Az adott ügy körülményeinek ismeretére van szükség tehát annak megítéléséhez, hogy az eladó a javítást megfelelő határidőn belül végezte-e el. A kijavítás lehetséges idejét ugyanis nagyban befolyásolhatják olyan körülmények, amelyekre az eladónak nincs ráhatása. Ezek a körülmények adódhatnak a termék adottságaiból vagy a hiba jellegéből kifolyólag, de előfordulhat az is például, hogy a termék kijavításához olyan alkatrész beszerzésére van szükség, amelyet a gyártó csak késedelemmel tud leszállítani
Köteles-e a forgalmazó cserekészüléket biztosítani a kijavítás idejére?
Nem. A magyar szabályozás nem tartalmaz olyan előírást, miszerint a kijavítást elvégző vállalkozásnak kötelezettsége lenne a kijavítás idejére csere terméket biztosítani. Ettől függetlenül több vállalkozás saját üzleti döntése alapján biztosít cserekészüléket a fogyasztó számára.
-
Jaj ne, ezt mindig elsütik sajnos... Nem vagy köteles a végletekig várni. Kérd, hogy adjanak egy másik kártyát (r9 290/290x az nem derült ki melyiket gariztatod iletve, hogy ref/custom hűtés volt rajta) ami olyan custom hűtéssel van ellátva mint amilyen az előző kártyád volt. Pl.: ha Gigabyte Windforce 3 kártyád volt és MSI Gaminget tudnak adni, akkor azt azért fogadd el. Mond nekik kellő tapintatossággal, hogy a Tieddel megegyező teljesítményű AMD (amennyiben megint AMD-t szeretnél) kártyát kérsz annak helyébe amit behoztál gariztatni, ha nem tudnak eleget tenni a kérésednek, akkor pedig élj a jogaiddal és kérd vissza a vételárat.
(#21044) Pacy: "Azt mondta 10.-én kezdték el az ügyintézést."
Ja tehát, akkor még hülyének is akarnak nézni ami tényleg nem szép dolog (engem személy szerint nagyon felháborít), akkor kérd vissza a pénzt. -
Sontir Fel
őstag
Pont erre gondoltam. 4.3ra volt huzva a 3770K alatta, elotte pedig 4.6ra a 2700K. Ennek is hoznia kene ezt a szintet 4.4en szerintem, de tenyleg irjon valaki okosat, hogy megeri-e, mert akkor rakok szenet a kazanba
CF-nel mar lehet, hogy kellene de a 750es tapom miatt nem biztos, hogy mernem
-
odorgg
addikt
Sebesség miatt felesleges cserélni, nincs számottevő különbmség, játéka vállogatja melyik a jobb. Jelentős, játék élményt befolyásoló különbség sehol nincs. Ott a fogyasztás lehet szempont, de amennyivel drágább, mint egy 290, mire villanyban visszahozza az árát, addig 3x cseréled azt is, ha csak nem 24/7 nyomatod a gamet. Hang lehet még érdekes, de ugye a rengeteg nyávogós darab miatt ebbe sem bajnok a 970. Ha tudsz esetleg várni 2 hetet, a visszaküldöd pénzvisszafizetős dologgal, akkor egy próbát meg érhet, hátha szerencséd lesz, és nem nyávog.
-
-
Gilthanas
aktív tag
Ez hihetetlen, pedig direkt átnéztem az elmúlt 2 napot
Valaki próbálta már? Van benne valami újfajta gonoszság?Például a korábbi beta driverrel a finom tuningomat már nem bírta a rendszer (ezért azóta csak alapozok). Pedig az azt megelőzővel még ment azon a feszültségen. Valójában logikus, hogy a driver nagyban befolyásolja a tuning sikerét, de még nem futottam ebbe bele korábban.
-
Cole86
senior tag
Alá tudom támasztani, a black screenek 60-70%ban memória feszültség ingadozás miatt lépnek fel, általában üresjáratban túl alacsony a feszültség a visszavett memória órajelhez képest vagy esetleg felugrik a memória órajele ,de a feszültség nem követi le, általában minimális feszültség emeléssel orvosolható a hiba (ha driveres a probléma és nem softveres, pl win 8.1 és társai..)
-
flash-
veterán
Persze mindenhol elofordulnak hibat de az kesz vicc hogy egy 70ezres kàrtyának (ami amugy jo ar/ertek aranyu) , azert kell a 90ezer forintos valtozatat megvenni hogy ne szemeteljen jatekok alatt.
Mert akkor mar az mas kategoria...
Akkor mar inkabb az r9 280 90 körül felteve hogy ha az nem olyan bugos mint a 280x 70ezres valtozatai.. -
odorgg
addikt
Ha cserélik, újra indul a gar. Ha javítják, akkor hosszabbodik.
(#19899) ( V )
Táp, több mint elég. Tolj egy alaplapi bios resetet, nézd meg default beállításokkal, és offolj minden féle OC progit. Driver 14.4 legyen, azzal nem szokott gond lenni. Ha van rá lehetőség, próbáld k másik gépben.
Ha a hiba továbbra is fenn áll, akkor gari. -
Pacy
aktív tag
Kipróbáltam a kártyát másik két gépben, értelem szerűen másik monitorral. Az éredmény ugyan az. Driver telepítés után azonnal fekete/szürke kép. (Talán bs-nek mondanám.) Ment vissza gariba szépen. Ilyenkor ha új kártyát adnak vagy javítják, akkor a garancia idő újra indul?
-
Joshi
titán
Még az alábbi dolgokat zongorázd végig ha ez sem segít akkor nem tudom.
AfterBurner uninstall és minden más tuning progi (ha van)
Samsung Magician uninstall ha telepítésnél nem figyeltél akkor külön energiasémát hoz létre (ha van)
AMD Driver uninstall a DDU-val (Dislpay Driver Uninstaller)
Ha a Winbe be van töltve valamilyen egyéni (kalibrált) színprofil egyenlőre az se legyen aktívEzek után újraindítást követően telepítsd fel a 14.9-es whql drivert és minden legyen alapon még a proci és vga is. Ha így se jó akkor passzolok.
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
Hát azért így elég furcsa a dolog és egyáltalán nem merném ráfogni a vga-ra v a driverre. Nem lehet hogy a monitorod tápja haldoklik? A régi monitorom tápja is megadta magát és az is csinált érdekes dolgokat. Szerintem az lenne a legjobb ha néhány napra cserélnél monitort valamelyik ismerősöddel v barátoddal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest