- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaboman
nagyúr
válasz
deadwing #40360 üzenetére
Lehet így is teszek, majd ha továbbfejlesztem a gépet akkor fogok komolyabb VGA-t venni.
Ez azért tűnt jó dolognak mert nagyon jó áron lehet már őket venni és NV oldalon tényleg az 1050Ti ami ilyen áron kapható, a 290 pedig annál jóval erősebb.
De ha nem lenne komolyabb előrelépés akkor felesleges. -
Habugi
addikt
válasz
deadwing #40329 üzenetére
"A driver a legújabb."
PSA - Crossfire Users - Do not upgrade to 16.12.1 ReLive Edition
(#40312) Ghoula:
Köszönöm!
Ránézek majd 2400-on, ok.
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
deadwing #40329 üzenetére
Valószínűleg tartom hogy AMD oldalon van gond...sőt tovább megyek...az elmúlt időszakban ahogy olvasgattam fórumokat nem csak AMD driverekkel van gond hanem bizony ZÖLD vonalon is.....én nem tudom miért lehet ez...lehet tul gyorsan, összekapkodva dobálják ki az ujabb drivereket
nekem is CF-em van igaz most várok egy HDD-t így most sima a windows-om...de ezek után ha meglesz felrakok egy-két játékot és megnézem majd én is ezzel amivel te hogy nálam mit produkál.....ez nagy valószínűséggel majd csak a jövőhét vége fele lesz aktuális
-
odorgg
addikt
válasz
deadwing #40205 üzenetére
Szerintem már régóta nem állítható, legalábbis BF-eknél biztosan. Kérdezz be AMD vs NV topikban. Majd Abu megmagyarázza miért jó az neked, hogy AMD fix prerender értékkel dolgozik BF esetén
Annyi biztos hogy 4-nél Mantle 1 képkockát számolt előre, míg DX11 alatt 3 volt a default érték AMD-nél. NV annó 5-el dolgozott dx11 alatt defaultként, de ugye NV-nél állítható amúgy is.
DX12-ben am megy a CF, vagy ott még nem tart a technika?
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
deadwing #40201 üzenetére
De az is lehet hogy ez összetett dolog, legalább is ahogy ebből a cikkből kiveszem. Valószínűleg több dolog beállítása szükséges ahhoz amit te nvidia-nál kerestél. Mondjuk itt csak gyorsan átfutottam a cikket de érdemes megnézni lehet megleled benne a válaszod...és ahogy olvastam ezek a hibák nem csak CF-nél jelentkeznek hanem akár egy GPU-s gépnél is
Mondjuk azt is néztem hogy korábban is volt ilyen problémád....akkor is ez a monitorod volt?
Lehet láma gondolat de a vga képfrissítése sokkal alacsonyabb mint ami a monitorodé, nem lehetséges hogy az miatt van? Csak egy kósza gondolat... -
colossal89
tag
válasz
deadwing #40193 üzenetére
"Vsync pedig egér lagot okoz, sosem használom." Csak akkor laggol ha beesik a monitor képfrissítési sebessége alá az előállított képkockák száma. Viszont latency növekedést okoz engem csak az zavar benne, később reagál a kép az egér mozgásra, picike időről beszélünk de számomra mindig is olyan volt mintha vontatott lenne a kép Pl reflex shooter-nél. Van aki észre sem veszi én igen és zavaró is, ezért csak azoknál a játékoknál kapcsolom be ahol nagyon látványosan rontja a játékélményt a tearing, és a késleltetés sem számít számottevően pl RTS nél.
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
deadwing #40191 üzenetére
Megnyitod a radeon beállításokat, bal első JÁTÉK azután van olyan hogy globális beállítás illetve amik fel vannak telepítve játékok ott külön is be tudod állítani, legalsó sor ott állítod amire neked szükséged van...illetve még például nekem FC!-nél bekapcsoltam a beállításoknál a V-Sync-et az is sokat javított
-
h-yle
addikt
válasz
deadwing #38597 üzenetére
Holnap jön érte a futár, megy gariba a PCX-hez. Most hogy előszedtem a dobozát, jót röhögtem azon, hogy a felirat szerint OC módban 78 fokosnak kéne lennie a kártyának. Az 1007 MHz (gyári OC) 78 fokon, terhelve. Most jó ha nem esik le 650-re a 94 fok miatt
Majd a bolt/gyártó eldönti mit kezd vele, ha megírják mi volt a hiba akkor leírom. De ha visszaadják, hogy nem garanciális akkor hozzájuk vágom, ami a (nem hűtő) hűtő súlyát figyelembe véve nem lesz kellemes élmény
-
N3urotic
csendes tag
válasz
deadwing #38512 üzenetére
Igen, van akinek a tápcsere oldotta meg a problémát. De már pár napja bújom az internetet és szinte bármi okozhatja. Táp, túlhajtás, driver, hardverek amik annyira nem szeretik egymást. Egyébként két HD6970-es kártyával is volt egy enyhe képernyő villogás, de fagyásig sosem ment el a dolog. Szóval már fogalmam sincs. Azért köszönöm mindenkinek a segítséget.
-
Ghoula
senior tag
válasz
deadwing #37181 üzenetére
Mit jelent a nem ment az 1300? Instabil volt felette,emelt vddci. BS-ezett idle-ben,emelt idle fesz az ofszet miatt.
Gyari bios lehet bena idozitesekkel volt parameterezve 1375 es felette, itt nem.
Viszont azt ne feledjuk hogy papiron ugye lazitottak az MC idoziteseken megis azonos orajelen gyorsabb.@korcsi
Ofszet van a bios-ban? 290 es 390 bios valtas kozott volt aramtalanitas?(ofszet marad ha nem)
Idle-be alacsony orajellel nezd meg ott nincs annyi drop
Ez egy dpm a 8 kozula kozteseket is nezd meg.
-
Raggie
őstag
válasz
deadwing #37156 üzenetére
Köszi a választ és a linket. Kincset érőnek bizonyul!
Az egyedüli morfondírozásom még az, hogy ott a fórumin is kiemelik hogy ezek a moddolt BIOS-ok a referencia felépítésű karikon működnek inkább, és a vapor 290-es persze nem ref felépítésű.
Nembaj, sztem majd megpróbálom, azt max nem működik és visszarakom a gyárit.
-
válasz
deadwing #36723 üzenetére
Köszi, ez jónak tűnik. kap egy ilyet a vga mellé.
Nagyon szépen viszi a játékokat, Alien isolation maxon, beszarás hogy néz ki.
Egyedül a wolfenstein new orderrel van gondba. Pedig baromira tetszik az a játék, de akármit csinálok 25-30 fps és olyan darabos az egész játék. Pedig eldöcögött az integrált grafikával is, annak a játéknak repülnie kéne 120fps-el legalább.
-
Pacy
aktív tag
válasz
deadwing #35992 üzenetére
Ez olyan hosszú ügy lenne ha ebbe most itt belemennénk hogy szerintem még új topik is kellene neki.
A fogyasztóvédelem...meg hát...szintén szóra sem érdemesek. Vicc. Lehet hogy már nem ér annyit a kártya mint új korában, de! Én akkor 135E forintot fizettem érte. Probléma mentesen kb fél évet ment ez a kártya....nem nagyon érte meg.
-
Pacy
aktív tag
válasz
deadwing #35990 üzenetére
A honlapjuk maradt viszont már nem Bestmarkt hanem Hardverker Online Kft. Ki is van írva az oldalon hogy aki 2015.06. előtt vásárolt valamit az ne őket zaklassa hanem forduljon rögtön a gyártóhoz.
Amúgy nem kéne ennek fagynia sehogy sem..csak működnie rendesen. Ez a 2. ami nem hajlandó ezt megtenni. Még ezt a szánalmas 2 éves garancia időt sem bírta ki. Az előző szintén ilyen hibával küzdött és cserélték is.
-
Raggie
őstag
válasz
deadwing #35890 üzenetére
Nem offolok többet, de nekem nagyon úgy tűnik, akkor ,hogy a HD7950-est az R9 390-es szériánát összehasonlítva megcserélődött a VRM számozás.
Ha egyszerre raktad fel mind a két "gányolt" ventit a linkelt fotódon, akkor azok pont a két VRM-re ráfújnak, tehát akkor egyszerre hűtötted le az 1-es és a 2-es VRM-et is. Ez csak azért lényeges, mert pont arra nem mérvadó, hogy melyik melyik.
Amennyiben csináltál tesztet úgyis, hogy csak az egyik ventit kapcsolod be, akkor lehet biztosra megállapítani.
Egyébként ez engem eléggé érdekelne, mert remélhetőleg hamarosan nekem is R9 390-es fog dobogni a gépemben és érdekel a túlhajtás is, ezért én is ezeken a VRM hőmérsékleteken fogok lovagolni pár hónap múlva.
A HD7950-esnél tudtommal biztosan fordítva van.
Első forrás:
saját tesztem, amikor a kis első VRM-re tettem jóminőségű gap-pad-et és plusz hűtősünit a fedőlemezre lejjebb ment 5-10 fokkal a VRM1 hőmérsékletem.
Második forrás:
http://hardforum.com/showthread.php?t=1695577&page=8 (az oldal alsó egyharmadánál vannak a képek a gappad-ezett VRM-ekről számozva) -
Ghoula
senior tag
-
Milka 78
nagyúr
válasz
deadwing #35419 üzenetére
Na jó,mert kifogtál egy low asic karit ami perpill megáll 1400-en és még a memóriához
Z hozzá sem nyúltál.Én most 1500-ön szúrom és még lehet neki tolni feszt,nincs meg a vége.Tessék koppra rakni a csúszkákat,nem himes tojás azPröbáld 65 fok alatt tartani,mert ott dob vissza egy lépcsőt órajelben/feszben.
Ui ;AB-t át tudtad állítani?Habugi : Írd át az AB indítóját,le is van vezetve itt a fórumon.134mv-t adtam a kártyának,csak fejből nem emlékzem...
-
Habugi
addikt
válasz
deadwing #35397 üzenetére
Na, legalább kiélheted a Heaven mániádat, a zöldek jobbak Tesselációban.., jó ideig elleszel a 980Ti-vel, a magam részéről bízom benne elég lesz ahhoz ez az idő hogy a következő Radeon topicban ahol találkozunk ne bontsd majd a népet azzal, hogy ne Valleyt futtassanak hanem azt a Tesselációs
benchmarkotsz@rt....
Jó mulatást!
-
HSM
félisten
-
Habugi
addikt
válasz
deadwing #34176 üzenetére
10529 - 10571, 42score, random szórás amikor több alkalmazás/windows szolgáltatás is fut a háttérben, most épp csökkenést mutat a mintázat, lehetett volna növekvő is, ugyan ennyi jelentősége lenne.
Kilősz mindent ami a benchez felesleges, adsz neki magasabb prioritást és olyan lesz mint Katiban az a bizonyos gyermek. Csak ugye ilyen jellegű teszteknél mint ahogyan/amiért ez is készült hót felesleges még.
-
Habugi
addikt
válasz
deadwing #34174 üzenetére
Ezt tán 3 napja csináltam, direkt azért mert írtátok többen hogy lassul: [link]
GPU 1200
vRam 1500/1600/1700Ugyan nem skálázódik olyan jól memória OC hatására mint pl a Tahiti tette, azért elég egyértelműen nem lassul, gyorsul mindenben a magasabb időzítések ellenére is.
(#34167) hackeeeee:
Globalban nem tudod On-ra állítani csak az egyes játékokhoz/alkalmazásokhoz tudod On-al társítani, AMD Opt-al szemben.
(#34171) Televan:
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
deadwing #34049 üzenetére
1110-et próbáltam 56mV-vel, megfagyott. 60 körül már nyaldossa a 90 fokot a VRM1 BF1 alatt.
Viszont, meglett a 9800 pötty!!!!
1100/1525: (56mV - majd még bf4 teszt..)
Nagyon érdekes a lelkivilága a kártyának.. Két eredmény összehasonlítása.. Érdekes, hogy mennyivel kevesebb pontot hozott 1100/1600-on-
-
Ghoula
senior tag
válasz
deadwing #34026 üzenetére
Azt azért nézd meg bios editorral, hogy az alsóbb DPM-eken adott órajelhez milyen feszültségeket állít be a modbios.
Nálam az saját bioshoz képest alulfeszeli, így nem feltétlen stabil,csak ha offszetelem.
Hiába az EVV pointer, nem fused értékeket ad neki.Ami érdekesség, hogy a moddolt gyári bios-om, DPM7 órajel és fesz emelt, többi alap, driver nélkül Szaby féle szétcsúszott képpel fogadott. Remote-ból belogoltam, és gpuz szerint a VDDCI 0.8V volt az alap 1V helyett, tehát a bios editor sem feltétlen működik triviálisan. Driver install után 1V és megy rendesen.
Most melóból, nincs nálam a register dump és screenshot, de ha kell, szívesen feldobom.Ami pedig a stabilitást illeti, nálam pl 1170-en megy minden, kivéve új Carma, az 1150 felett rendszerint megdöglik.
Illetve a full 3dmark futtatás is jó támpont lehet a gép stabilitását illetően, mind gpu és cpu/ram, mert hiába megy le FS akár demóval adott órajelen, első két teszt demója simán ki tud lépni. Van hogy csak a demó kilép de a teszek lemennek, vagy el is dobja a 3dmark, hogy az adott thread megszakadt. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
deadwing #34019 üzenetére
Nekem AB-val működik az OC. Futtattam FS-t is. Saját vezérlőszoftverben hozzá sem nyúlok az órajelekhez.
Az OC úgy van beálíltva, hogy 3D profillal töltse be az órajeleket. Így ugye reboot-kor stock órajelek vannak, jad 1 3D alkalmazás indítása után tartja meg a win, bár idle akkor is 150/300-on megy.
-
deadwing
addikt
válasz
deadwing #34018 üzenetére
Nos kipróbáltam a Crimsont.
Minimális graphics score növekedést tapasztaltam, de tuningolóknak HATÁROZOTTAN NEM AJÁNLOM!
Instabil tuningra azonnal bsod-val reagál, és ami a lényeg, RESTART UTÁN IS!! Szóval úgy jártam mint Maotun kolléga...
Gondoltam játszom a tuninggal kicsit, emeltem 10MHz-et, azonnal BSOD, néha felvillanó képpel. Épp egy ilyen állapotban el tudtam indítani az AB-t, és nyomni egy resetet rajta, így visszaállt a kép, de ez már a harmadszori restartra sikerült csak. Hiába nem indul winnel az AB, a driver megjegyzi a tuningos órajeleket sajnos, de ami durva, hogy 2D-ben is elcsesz mindent. Azt nem tudom, hogy átpöccintve másik biosra menthető-e a helyzet, de én már ki nem próbálom az biztos.
Szóval nálam marad a 15.10 béta... Krimzont meg száműzöm a picsába.Az igaz viszont, hogy nem próbáltam újabb AB-vel, a 4.1.1 van fent, de kétlem, hogy köze lenne ehhez az anomáliához...
-
Habugi
addikt
válasz
deadwing #34008 üzenetére
Meg is válaszoltad magadnak.
Összpontszámodat megtolja a 8szál/Physics score, szerintem a Graphics teljesen rendben van. Nézelődtem a topicban az elmúlt hetekben, a legjobb amit láttam/találtam tán 1280 volt, mellé 15.3k Graphics vagy hasonló.
Combined pedig szépen skálázódik a memória OC-re.8szál ellenére csak 2k-val több a Physicsed?
Apropó, ez kimaradt: [link]
(#34009) tailor74:
Kolléga..
Jééé, valakinek új avatarja van!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
deadwing #33974 üzenetére
Érdekes, mert Crysis 3-aztam Crew-oztam, Diablo 3-aztam (igaz, itt ~100%-os a terhelés, de max 6-700 MHz körül megy a gpu) is, Firestrike is lefutott minden gond nélkül..
Máshol említették, hogy szórakozik a BF 4 a crimson driverrel.. Elindítottam, 1100-on, kifagyott.. betudtam az 1100-nak, mert ott amúgy is volt FS hiba is korábban.. Most nem, lefutott. Oké. BF4 fagyott, mondom no problem, visszaraktam 1090-re, mert az stabilnak hitt órajel volt eddig, szintén max 10 perc után fagyás.. Na mondom wút? 1010, működik.. Vagyis, ahhoz képest, hogy max 10 perc után fagyi volt, most ment már vagy 30 percet fagyás nélkül...
-
Ghoula
senior tag
válasz
deadwing #33843 üzenetére
Már leírtam párszor, ez egy bench fesz,nem kell rajta elcsodálkozni, mint ahogy korábban a +200akra sem tettétek ami pont ennyi.
Értelme nyilván pont annyi, mint bármelyik tuningnak.
Sőt,igazából ha a VRM tartaná a gyári feszt, load alatt is, akkor ez valójában a +100mV.
A skálázódás nálam pl már +75mV-nál (ami drop után 40! mV ) letörik, de ez is olyan mint a csend,kinek mi a sweet spot, nem tudod egyértelműen megmondani, hogy na innentől ne menj feljebb.
Ki lehet belőle hozni többet is,de az már nem az én asztalom -
Ghoula
senior tag
válasz
deadwing #33831 üzenetére
Ne aggódj, nem járatom ennyin folyamatosan, ezt a feszt 2. alkalommal kapta, egyszer kipróbáltam az 1280at egy fs erejéig, és a modbiossal szintén.
24/7-ben módosított alap biossal megy, +75 offszet beégetve dpm7-be, 1150/1375 szintén biosban. 1160/1170 is megy, de pl új Carma nem szereti, Crysis3 meg vígan elmegy annyin.
Kártya köszöni jól van,
Ez 2+ órás izzasztás Alien Isolation-nel. (Most nézem memnél a min van)
Memória ment 1500-on is, de a modbios próba és visszaállás után elsőre nem, így maradtam az 1375-nél. Lehet csak egy szoftveres rendbe kéne tenni a gépet, de lusta vagyok hozzá...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti 6GB / 16GB / 500GB SSD
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged