- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mackosajt
addikt
válasz
mackosajt #40808 üzenetére
bazzz...
Közben megtaláltam a megoldást, és vissza is dugtam a DVI-os csatiba a kábelt.
És működik.Ha esetleg másnak is lenne gondja, fene se gondolná, hogy ilyen régi a megoldás.
-
-
-
CptAdamica
veterán
válasz
mackosajt #36607 üzenetére
Legalább ne adnál neki rossz tanácsokat, mi az, hogy ház miatt rossz a hűtése? 90 fok az rettentően sok. Mindenki agyon dicsérte itt az MSI R9 390-et, akkor legyen már rendben mindenféle házban, ha akkora nagy király a hűtése. Az én Asus R9 390 DC2-m zárt házban (NZXT Noctis 450) teljesen normális hőfokokat produkál, 3 ventilátorral, 2 elől, 1 hátul. Nem értem én a topikot, úgy látszik, akik az MSI-t ajánlják, azoknak minimum van egy jól szellőző házuk 5-6 ventilátorral...
-
válasz
mackosajt #36607 üzenetére
Te se haragudj meg, de nem óhajtok egy porszívót csinálni a házamból, hogy talán akkor jó lesz.
Az ismerősömnek zárt házban sem ment még 80 fokig se, az is elképzelhető, hogy a kártya sem úgy hűt ahogy kéne.Köszi a választ mindenkinek! Még átgondolom, meg ez a pcx is kérdéses, hogy mit szól ehhez az egészhez. Mert bár forrón, de valóban működik és így nehéz lesz a gariztatás.
-
-
Maotun
őstag
válasz
mackosajt #33999 üzenetére
megoldódott vissza hoztam deadwing kolléga segítségével
balfék módon használtam az AB.-t és nem csak az AB de a vga driver is megjegyezte a szar beállítást.
De hála a duál bioszos vgamnak jó biosszal vga driver uninstal AB szintén restart átkapcsol és lőn kép ujra
15.7 driver ujra fel és kész most megpróbálom ésszel a tuningot.
Nem kellett se igp-s cpu, se kölcsönkártya ...... -
deadwing
addikt
válasz
mackosajt #33819 üzenetére
Bírja bizony!
Ez kék oldal.
Ezt a tuningot használom végül 24/7-re, battlefront és battlefield alatt is stabil.
+81mV.(#33821) Maotun: 390 memória moddal igen. Elég sokat dobott a pontszámon. Igaz nekem X-em van, nem tudom mennyit jelent. Jah most látom, hogy neked is.
-
odorgg
addikt
-
-
stoon
addikt
-
válasz
mackosajt #33210 üzenetére
Kellene alá egy rendes proci,attól megindulna.
Én visszaküldtem a 390-et,mert nem akarta abba hagyni ezt a képernyő vibrálást.
Vissza raktam a 970-et és megszünt a vibrálás.Pedig sajnáltam azt a kártyát,nekem abszolút szimpatikus volt a teljesítménye,sokat dob a 8Gb vram,valamint nem kicsit volt tuningos. Ami meglepő és nagyon pozitív volt,hiába melegedett a kártya 75°C környékére,nem dobta le az órajeleket.
Ami nem tetszett rajta,az a backplate,szvsz csak jobban fűtötte a kártyát,és kevesebb a hely is ezáltal a slotok között.
Jók ezek a 390 kártyák sztem,de csak vízzel szabad őket használni,akkor fog kiderülni mit is tudnak valójában.
Nálam csak vízzel tudnának igazán jól működni,mert én a több kártyás rendszereket szeretem. És csak még jobban felfűtenék egymást a custom hűtéssel.
Pedig egy olyan CF ami nálam volt,az már elég ütős cucc lehet.Meglátom mit dob majd a ddr5x,és simán visszatérhetek ide egy 390 CF-el.
Addigra talán olcsóbb lesz,és a víz is hozzá.
HBM2-ig szvsz simán ki lehet húzni 390 CF-el. -
Omli85
őstag
válasz
mackosajt #30025 üzenetére
Én haza érkezve úgy éreztem túl hűvös van, húztam is gyorsan 1100-ra a GPU-t és pikk pakk felfűtöttem a szobát
. Télen szerintem nyugodt szívvel alszom nyitott ablaknál, nem kell félnem a fagyhaláltól
Kedves "környezetvédő" kollégák pedig igazán átfáradhatnának a másik topikba
-
Televan74
nagyúr
válasz
mackosajt #29812 üzenetére
Láttam Win10 teszteket és sok javulást nem hozott AMD oldalon.Sőt egyenlőre Win7 -n jobban mennek a DX11 -s játékok.
Ami nemek szembetűnő volt a tesztben hogy a másik oldalon is csak a 980Ti gyorsult Win10 alatt.A többii maxwell nem.De ez itt nagyon off,nem akarok flamet indítani.
-
Televan74
nagyúr
válasz
mackosajt #29645 üzenetére
Hülye vagyok!
Fent maradt,mert valaki kért tőlem a 280X -hez eladás előtt.Már el lett távolítva.
#29646) scomcomputer Witcher3 van fent azzal szépen megy minden maxom.Az elmúlt pár napban ugyanazon beállításokkal futtattam 290X,280X,és most a 390 -s kártyával.Meglepő hogy a 280X 1100Mhz nem volt annyira lassabb ennél a játéknál,jó egy picivel többször járt 30fps alatt Novigradban.
(#29647) tailor74 Nem foglalkozom vele, nem furmarkal játszom. Játék(ok) alatt meg nem vészes.
-
k.soma
senior tag
válasz
mackosajt #29407 üzenetére
GTX 580 és GTX 560 Ti-al nem volt probléma. Nem vettem észre ilyen jellegű problémát.
@Speed(R): Very High és High beállítások, FXAA, 2-4x MSAA is, stb.. úgyhogy akkor kicsit vissza kéne vennem a beállításokból? Pont tegnap néztem meg mikori a rendszerem, mert frissítve frissítve van, de ezt biza még akkor raktam fel amikor a BF4 megjelent
2013 októbere a programlistában az első telepítés (Origin, Steam
)
Lehet nem ártana neki egy vérfrissítés.. mondjuk Windows 10-et meg akartam várni, de 8.1 is bőven jó lesz akkor.. -
odorgg
addikt
válasz
mackosajt #28747 üzenetére
Én is gondoltam rá, de sajnos mint a "fehér holló", vagy az olcsó nem stimmel. Illetve pl a "nem ad képet" hiba leírás is gázos, szóval még zsákba macska is. Legszerencsésebb esetben is 30k egy ilyen buli, javítással, postázgatással együtt. És akkor még nem is biztos hogy jó lesz, illetve kitudja meddig. Túl nagy a rizikó, mert ha netalántán minden balul sül el, (mostanság a szerencse nem a barátom) akkor azért nem mindegy, hogy 75k-t buktam, vagy 100-at.
-
oliba
őstag
válasz
mackosajt #28492 üzenetére
DDU-val leszedtem AMD sikertelenül települt maradékát és utána már felment. Ezek szerint nem a gépemmel volt a gond.
Gyári hűtéssel egy kis tuningot adtam neki. Úgy néz ki, hogy 1,192V-on 1050MHz körül lesz a vége. Venti Auto-n volt. VRM hőfok valahol 80°C körül tanyázott max.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
mackosajt #26771 üzenetére
Itt nem mazochizmusról van szó, de almát a körtével hasonlítod, ha nem azonos beállításokkal megy nálad a játék, mint az ottani tesztben. Ilyenkor ne csodálkozz, ha jobb (vagy legalábbis eltérő) eredményeid lesznek, mint az ottaniak...
Ha van 10 perced, akkor állítgasd át a játékot a tesztben is alkalmazott beállításokra, és úgy futtass egy tesztet, aztán nézz fps értékeket.
@odorgg: Igen.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
mackosajt #26753 üzenetére
Könnyen előfordulhat, hogy abból fakad az eltérés kettőtök között, hogy a tesztben magasabb beállításokat használtak. Vagy ugyanazzal nézted te is?
Vissza a saját témámhoz
Előfordulhat esetleg az, hogy processzor / vga alulfeszelés miatt a gép úgy reagál, hogy "pulzál" az fps? GTA V -ben aránylag stabil fps-t kapok, de nagyobb tereknél, vagy száguldozás közben 40 környékére be-be esik az fps, viszont szinte élvezhetetlen "pulzálás" (belassul-begyorsul váltogatás) az eredménye, és érzetre sokkal kevesebb, mint 40 körüli fps-em van.
HW monitorral nézve throttling nem igazán tapasztaltam, de ami feltűnő volt, hogy se a proci, se a vga nem nagyon terhelődik, átlagban 70% körül mozog, de pl procinál a 6. mag kb egyáltalán nem kapott terhelést...
-
daveoff
veterán
válasz
mackosajt #26011 üzenetére
Az a véleményem, hogy refhez képest jók a hőfokaid, az a lényeg, hogy 90 alatt maradjon, felette kezdi el dobálni az órajelet. Gondolom a power limit +10%, nem a fesz, azt tolhatod feljebb is, nyugodtan mehet maxra. A proci kihasználtság nem tudom miért ilyen magas, de ha 100%-on teker a GPU, akkor nincs jelentősége.
(#26019) steinmacher: Nem a két kártya összehasonlításáról szólt a dolog, ennyit segítek....ezt a hsz.-t is felesleges volt megírnod.
-
imi123
őstag
válasz
mackosajt #25783 üzenetére
Az OC-t azért állítottam be mert gond volt a sebességgel.
Az MSi App egy kattintással aktiválható.Azért ezt kérlek ne hasonlítsd már össze egy fesz buherálással.
Ha szerinted ez természetes hogy egy 120 ezres kártyán a fesszel kell tökölni akkor elfogadom de nem értek veled egyet. -
kovab0de
tag
válasz
mackosajt #25618 üzenetére
Szia!
Watercool HEATKILLER® GPU-X³ R9 290X [link] ezt használok nagyon meg vagyok elégedve vele. Mint hűtés teljesítmény és anyaghasználtra nincs benne műanyag játékHátlap ha van pénzed rá akkor , amúgy merevítést ad a kártyának mivel az fc blokk is 1000gramm+ esztétika .
-
m0h0senator
őstag
válasz
mackosajt #25618 üzenetére
Na pont a legjobbkor, mert ma raktam rá az EK FC blokkot. Minden rendben van kivéve a vrm1 80fokig elmegy. Holnap megnézem mi a baj, vagy user error vagy szar gappedet adott az ek. Nekem az ASUS DC2 backplate nem ment vissza rá, uh én veszek de szerintem csak esztétikai okok miatt. Holnap ha sikerült megoldanom a vrm1 problémát akkor jövök tesztekkel képekkel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged