- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laja333
őstag
válasz
Werkly #23572 üzenetére
A videóban sima 290 vapor van szembeállítva 290x lightninggal. Azonos oldalról származó review-k alapján a 290 magasabb hőmérsékleten üzemel mint a 290x. Amit nem is értek.
. A videóbol csak az jön le, h a 290 vapor alacsonyabb órajelen hozza a lightning teljesítmnyét.
-
Joshi
titán
válasz
Werkly #22810 üzenetére
Köszi. Még nem próbáltam feszt emelni mert nem volt rá szükségem de lehet hogy bepróbálkozok egy teszt erejéig hogy megdöntsem a sima 290 rekordot. Mennyi is a rekord?
A memória nálam nem valami tuning barát pedig Benchmarkokban elég sokat hoz, na majd valamelyik nap beröffentem. te is az AB-vel emeltél feszt?
-
Joshi
titán
válasz
Werkly #22788 üzenetére
Mennyi feszt emeltél? A Heaven Benchmark 4.0-al tesztelj mert ott csak a VGA-n van a hangsúly.
Egyébként ha 1175Mhz-en stabil és a hőfokaid is jók akkor egész jónak számít. Tényleg mennyi a hőfokod? GPU+VRM1?ui.: Akkor nézd meg a Graphics Score értéket, ott már láthatod hogy nem kicsi a különbség. (12194 vs 13385)
-
válasz
Werkly #22690 üzenetére
A jelenlegi játékok az én kártyámmal is mennek az FC4 -et még kipróbálom. Azt nem tudom, hogy UHD-t mennyire bírják az r9 290 kártyák, mert szeretnék arra váltani, de a monitor sem olcsó... és jelenleg upgrade-ra nincs lehetőség AMD vonalon. Meglátjuk mi lesz. Mindenesetre hosszú távon az NV kártyáitól sem kell sokat várni a magasabb felár ellenére sem, ezt kimerem jelenteni. Akik GTX970/980-at vásároltak, sem azért vették, mert "jaj de jó lesz pár év múlva is", hanem azért mert most jobbak néhány játékban.
(#22703) Sur1G: Ennek azaz oka, hogy az AMD árat csökkentett R9 290 vonalon és ebből kifolyólag az r9 280 vonalon is, de ezt nem minden bolt tudta minden terméknél még (mostanra sem) lekövetni. Mindössze ennyi a trükk.
Buktató, átverés nincs.
-
-
HSM
félisten
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
Werkly #14412 üzenetére
Nem biztos, hogy a memóriát olyan nagyon fel kell húzni. Ott lesz igazán csibész minden kártya. A teszteken dob, de játékban nem nagyon ellenben növeli az instabilitást.
Nyugtával tapasztalom, hogy a 3 hónapja vett 290x lightning kártyám nem, hogy nem vesztett az értékéből, de 5 rugóval drágább
-
Tomdriver
őstag
válasz
Werkly #13376 üzenetére
Nálam húzva (1175/1450) eddig GPU 76, VRM-ek 68-65 fok voltak max. a benchnél is, játékban néhány fokkal kevesebb.
De persze ez ház szellőzés függő is erősen.Épp tegnap néztem, alapon hagytam a GPUt és 1 óra játék után 65 fok volt a max! A VRM-ek meg 56-58 fokosak, gyári autó venti beállítással is.
-
Laja333
őstag
válasz
Werkly #13179 üzenetére
Nekem az Asus suit-ja csinálja ezt, általában akkor ha megy a hwinfo is. Kiírja random feszültségekre hogy irreálisan alacsony (pl a 3.3v csak 0.5 vagy a 12v lett csak 5v). Megjegyzem Hwinfoban erre utaló jel (min. érték) nincs. Szvsz nem megbízható all-in-suit értesítője.
Szerintem nálad is hasonló lehet. -
-
daveoff
veterán
válasz
Werkly #12537 üzenetére
Ki kéne szednem a kártyát, hogy lássam a nyák verzióját, de most ahhoz nincs kedvem. Igen, elvileg mindegyik samsung memóriás, és ebből a kártyából nem valószínű, hogy több verziót csináltak, vagy csinálnak a későbbiekben. Ez egy jól átgondolt, egyedi tervezésű kártya, és nem az olcsóságot képviseli. A procit én azért megrántanám a helyedben, ha bírja a tuningot, de alapon se lenne különösebb probléma.
(#12539) Werkly: Bios frissítéshez nem muszáj új biost kérned, én is oda tudom adni, vagy a többiek innen a topikból, de letöltési linket is tudok adni.
-
daveoff
veterán
-
HSM
félisten
válasz
Werkly #12073 üzenetére
Amúgy nem egészen értem, miért ez a BS para... Ha BS-es, 8 vagy 3 napon belül cserélteted, hogy szar, kapsz másikat.
Szerintem ár/értékben sokkal jobb onnan a Tri-X 290X, 158K, vagy a Giga 290X WF3, ha nagyon necces a keret 152K-ért. Hiába szuper ez a kari, ha csak sima, X-nélküli, jelenleg túlárazott szvsz.
Vagy ha sima 290, akkor ott a sima Tri-X, 120K-ért, az se rossz. -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Werkly #12067 üzenetére
De BS sajna van itt is, az én Asus karim is emiatt van jelenleg gariban. 290 és 290x között van bő 8%-os különbség, mindenki eldöntheti ,h megéri-e neki a felárat ( szerintem nem )
Gyártók között sajna a méregdrága Msi Lightningen kívül nincs teljes mértékben ajánlható darab, mindnél vannak kissebb-nagyobb problémák, azt már neked kell eldöntened, melyikkel tudsz jobban együtt élni
-
MastR
tag
válasz
Werkly #10328 üzenetére
Szerintem az jó neki
Pont velem történt az hogy a 290X-emet tuningolgattam ( 4 X 12V ágú táppal, aminek volt 2 db 18A-es ága és 2db 25A- ága ) És 1220 MHz környékén mindig lecsapta a táp magát
aztán jobban megnéztem a tápot ás átraktam a kártyát a 2 x 25A- ágba és ott már nem korlátozott semmi... Szóval mai napig is mehetne azzal a táppal... De időközben össze kellett raknom egy irodai gépet és a 800W-os régi tápom most abban teljesít szolgálatot
én meg vettem magamnak egy Corsair AX760i-t de semmi javulást nem vettem észre. Nem megy többet se a proci, se a VGA a minőségibb táp stabilabb feszültségellátásától
-
daveoff
veterán
Én is csak megerősíteni tudom, hogy a 780ti-nek minimális az előnye, ha alapon van a 780ti akkor szinte ugyanazt a teljesítményt hozza mindkét kártya. Nagyon nem éri meg a 780ti azt a brutális felárat, amiért nem kapsz semmi extrát. AMD a kedvezőbb ára mellet még extrákat is képes felsorakoztatni.
-
Ha nagyon baráti áron veszed az X-est, csak akkor éri meg, amúgy túl nagy az árkülönbség azért a kb 10% teljesítménybeli difiért.
Még talán annyi, hogy TDP limit mentes moddolt bios tudomásom szerint csak X-es kártyához van pillanatnyilag. Ha még az ipari tuning szempont, akkor lehet elgondolkodni az X-es verzión, de persze a tuning mindig lutri. Most egy sima 290-es egy igazán jó váasztás a felsőkategóriában.
-
daveoff
veterán
Valahol 5-10% között van a reális különbség a 780Ti javára, amit sehol nem fogsz észrevenni, mert 100fps körül, vagy felette repkednek a játékok 1080p-ben, ahol meg esetleg az egyik kevés, ott a másik is az. Én ref 290x-ről váltottam 780Ti GHz-re, amin ráadásul elég komoly gyári tuning van, és nincs érezhető különbség játékokban, semmiben!
(#9311) Th1sN04ll: Egyszerűen csak kíváncsi voltam a 780Ti-re, nem volt még NV-m és ki akartam próbálni mit tud, de jól befürödtem vele, mert gariba van már 2 hete.
(#9312) Malibutomi: Köszi az együttérzést!
A héten remélem már lesz fejlemény, ha minden jól megy jövök vissza, lehet egy Lightning-al!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Macbook White 13" unibody
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest