- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Apple Watch
- Netfone
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baryka007
addikt
válasz
GeneraL_XTX #42342 üzenetére
Én BIOS Editorral eddig az összes AMD kártyámat úgy állítottam hogy 72 foknál 100% on pörögjön már. Nekem valahogy tabu a 75+ fok... A 80 nál már a hajam tépkedném
Mindenféle gappedeket meg pasztákat meg tüsiket ha gyárilag nem volt hűtve X hardverelem... Hűtöm a VGA-imat ... Lehet, hogy túlzásba viszem. De nekem procinál inkább elmegy a 85 fok mint GPU nál.
-
NandoXXL
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #41538 üzenetére
Volt ott egy monitor váltás is, nagyobb felbontáson kezdett el melegedni igazán nálad ha jól emlékszem
Néha vissza nézek ide, de a helyzet csak romlik a gyártó drivereivel kapcsolatban. Szerencsére már nincs 290-em.
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
GeneraL_XTX #41538 üzenetére
Nekem pl a ház oldala nincs is fenn, De majd még nézem milyen lesz így a gpu temp
-
Bélaaaa
őstag
válasz
GeneraL_XTX #40708 üzenetére
Úgy látom, nincs infó a Vegáról vagy tévedek?
Mégis 1070-et kell vennem? -
Bélaaaa
őstag
válasz
GeneraL_XTX #40708 üzenetére
Köszönöm, azt mindenképp!
-
HSM
félisten
válasz
GeneraL_XTX #40163 üzenetére
Amikor ki voltam centizve anyagilag, egy Sapphire 7870 XT-t vettem, gari nélkül, 30K-ért, mert tudtam, hogy ha be is szarik, ennyit le tudok nyelni. 290X-ből viszont nekem feltétel volt a gari, pedig ennyiért lehetett volna egy fullos nyálcsorgatós Vapor-X-em is gari nélkül, de inkább vettem ezt a kotvány DC2 Asus-t még másfél év garival... Ez már fájna, ha kimúlna, így pedig még sokáig nyugodt lehetek.
(#40164) ricshard444: Hát sajnálom a dolgokat!
Mielőbbi talpraállást kívánok!
-
válasz
GeneraL_XTX #40163 üzenetére
Így van, sajnos nem volt keretem garisra (+20% lett volna a felár...)
Nem gond, ismerem HSM kollégát, megértem az álláspontját. Csak nem jókor jött ez mikor minden a nyakamba szakadt (magánélet, pénzügyek, tartozások...) és így eléggé rosszul érint ez a VGA halál.
Vajon mennyiért lehetne így eladni?
-
HSM
félisten
válasz
GeneraL_XTX #40161 üzenetére
Talán mégis egyszer hasznára válik a tanácsom... Nem kioktatásnak szántam. Már másodszor szívja meg VGA-val...
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #39913 üzenetére
Pontosan, átlátod a dolgot amire rákérdeztem!
-
Beast007
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #39864 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Ennyire rossz lenne a helyzet? Jó pár benchmarkot néztem 2560x1440 és 1-2 esetet leszámítva elég szépen teljesített a R9 390(X) a mostani illetve tavalyi címekkel. Nem feltétlenül erőltetném én a ultra részletességet egy általános magas beállítások mellett élsimítás nélkül átlag 50 környéki fpsel már kiegyeznék, ha idén nem is de jövőre úgyis cserélném a vga-t nálam egyik sem marad max. 2 évnél tovább. Ennyire megfognák a vga-t a 21:9-ből adódó plusz pixelek? -
KYZRR
őstag
válasz
GeneraL_XTX #39349 üzenetére
Számítana a RAM órajelnek a GPU feszültsége?
-
válasz
GeneraL_XTX #38681 üzenetére
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
GeneraL_XTX #38647 üzenetére
Meg kellene nézni, hogy mennyire eszi a CPU-t a teszt, és kiderül minden..
Kár, hogy nincs már meg az FX, elég gyorsan kiderülne, mennyit számít, nem számít.
@Cifu: Pár hsz-szel korábban volt javaslat ezzel kapcsolódóan. Úgy tudod orvosolni, ha zavar.
-
Hunork
veterán
válasz
GeneraL_XTX #38647 üzenetére
Nyugi, nincs para! Csak néha érdekesek ezek a szintetikus tesztek. Ezért szeretem, ha csak és kizárólag a GPU mérése a lényeg. Sőt, én nem is a combined score-t tenném listába sehol, hanem csak a GPU score-t. Ebben a tekintetben az Unigine szerintem jobb.
És köszi azért, most alaposabban utána olvastam, így világosabb. -
Hunork
veterán
válasz
GeneraL_XTX #38639 üzenetére
Naha.
Az i5 procikkal 3700-4500 között vannak a pontszámok, i7-el meg 4400 felett kezdődnek. Úgy, hogy közben a Graphics score nem is nagyon változik.
(bár őszintén nem tudom, hogy a végső pontokban milyen szerepe van az adott gép összeállításának, egy csomó netes képen az én graphics score-om magasabb, oszt összességében meg izé...)
-
falijja
őstag
válasz
GeneraL_XTX #38544 üzenetére
Nincs most semmim..a baj az, hogy a ref 480 ak 100 ezrek, gondolom ha le is megy max 85 ezer lesz, a curstom meg még drágább.
Aprón vannak viszont 80 ba 480 ak...de azoknál nem jobb egy r9 390 nitro vagy volna még r9 290x vapor x
egyébként a 2 utóbbiból melyik a jobb választás...?
Gondolom a 390 a 8gb ram miatt....
Igazából hogy melyik mennyit fogyaszt az nem lényeg, a hűtés is megoldott, ezért gondoltam hogy jobb lehet egy ilyen, de ha még a ref 480 is jobb erősebb náluk, akkor veszek azt...
Köszi a választ.. -
Hunork
veterán
válasz
GeneraL_XTX #38364 üzenetére
Pontosan. Tuning nincs. És azt is elismerem, hogy csak DDU volt, meg "kézi" tisztítás.Tehát nem volt Win reinstall. De most lenyomom újra, mert a fiam azért belepiszkált a beállításokba.
plusz: Morfológiai szűrés kell vagy sem? Mire való?
Valley Extreme HD a jó? Mert én azon toltam. -
Laja333
őstag
válasz
GeneraL_XTX #38275 üzenetére
Áhá! Ezt kerestem, csak azt hittem Videókártyán belül is van külön, és nem találtam. Nem tudtom, hogy egy gyűjtő van csak.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
GeneraL_XTX #38220 üzenetére
Túl sokat nem bír úgy, viszont az 1010-1090mhz között 10-15%-ot ad, néhol.. bár lehet az lesz, hogy alapon megnézem mi a vége..
Alapból úgyis rátol 13mV-t az AB, ezt megemelem 20-ig, aztán kész.. Szerintem ilyen 1050 körülit megy, többet nem.
A ram bírja a strapát, azzal nincs gond.
-
teko99
tag
válasz
GeneraL_XTX #38018 üzenetére
mostmár az lesz,nem vesződöm vele tovább.
-
Cseneles
őstag
válasz
GeneraL_XTX #37887 üzenetére
Valósnak tűnik az amit linkeltek, nézd meg csak ezt a Doom tesztet
Pedig ez az oldal hiteles dolgokat szokott írni
-
YAKEN
aktív tag
válasz
Nézni kell a jó oldalát, nem esik elvileg 40 alá.
Bár biztos jön ki driver és nem lesz ezzel para. -
Ghoula
senior tag
válasz
Azzal a tesztel valami nem ok. Igaz prologue-ban vissza kellett venni a shadowt highra de a masodik mapon ultra minden es fix 60.
-
Erdei88
veterán
válasz
GeneraL_XTX #37617 üzenetére
Szerintem csak egyet hirdetnek
Lehet a Tied volt. Kérdés, miért adtal el? -
Erdei88
veterán
válasz
GeneraL_XTX #37615 üzenetére
A táp éppenséggel elbírná, de a ház nem hiszem hogy alkalmas erre. Az Asus-t ha minden igaz holnap viszik
Sli/CF eddig még sosem nyűgözött le, csak kínlódtam vele -
ricinus13
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #37571 üzenetére
Szerintem ha nem baj akkor ide is jöhet, nálam is beindul a vezérhangya ilyenkor.
-
Madai95
tag
válasz
GeneraL_XTX #37530 üzenetére
A Gigabyte r9 390 gaming g1 kártyáján nem lehet szabályozni a feszt ez nem tudom problémának számit-e nekem annak számit , szerintem megéri feltüntetni , hogy aki ilyet vesz az tudja hogy milyen is az amit vesz
-
dobobazsy
őstag
válasz
GeneraL_XTX #37514 üzenetére
érdekes. letöröltem de akkoris folyamatosan 1050/1500-on vannak az órajelek. mi lehet a baj?
-
Omli85
őstag
válasz
GeneraL_XTX #37480 üzenetére
Nem mondtam, hogy nincs igazad
csak arra próbáltam rámutatni, hogy azért annyira azért nem kell parázni egy FX teljesítményétől. Jövőre tekintettel dx12 alatt meg főleg nem.
De ez már tényleg nagyon off be is fejezem.
-
Omli85
őstag
válasz
GeneraL_XTX #37477 üzenetére
Stock órajelen
de ki használ FX-et stock órajelen ?
Amúgy azt se felejtsük el, hogy melyik mennyibe kerül4690K 60 körül van míg FX-ből bőven jó neki adott esetben egy 8320E amit meghúz egy kicsit és ezt megússza adott esetben új hűtővel 45-ből ha nem kell hűtőt vennie akkor 36K környéke.
Ha meg már meg van neki a az FX akkor nyugodtan megveheti mellé a 390-et. Adatlap persze nincs kitöltve így ebből adódóan csak tippelni lehet.
Persze felhasználástól függően döntse el mindenki maga mire épít gépet de ez itt már nagyon off ^^.
És félreértés ne legyen nem szándékozom intel vs amd vitát vagy flamet indítanikéretik vérpistikéknek ezen hozzászólást figyelmen kívül hagyni
.
-
Omli85
őstag
válasz
GeneraL_XTX #37470 üzenetére
BF4 alatt pont, hogy elég jól muzsikál az FX így nem igen van gond a 390 teljesítményével sem
az egy szálon erős CPU-t igénylő cuccoknál szokott gond lenni ami jelenleg még jó pár motor esetében igaz :/..
(#37471) Stylerr: függőlegesen csíkozott ? Esélyes lehet, hogy nem a vga a ludas hanem a tápegységed döglődik. Megérne egy próbát másik gépben vagy másik tápegységgel.
-
Omli85
őstag
válasz
GeneraL_XTX #37391 üzenetére
Én úgy értettem, hogy STRIX szériából 390/X esetében csak 3 ventis van
csak kicsit félreérthetően fogalmaztam ^^.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
GeneraL_XTX #37391 üzenetére
Strix-ből csak 3 ventis van 390/X-re.
-
Omli85
őstag
válasz
GeneraL_XTX #37386 üzenetére
Ha jól rémlik 390 és 390X-ből csak 3 ventis STRIX van.
-
Erdei88
veterán
válasz
GeneraL_XTX #37386 üzenetére
Igen!
Tudom a szépség relativ, de tényleg gyönyörű
Catalyst feltéve, az is teszik. Átlátható, könnyen kezelhető. Remelem nem lesz semmi probléma vele
-
GRaul
őstag
válasz
GeneraL_XTX #37355 üzenetére
Akkor nem tudom, hogy hol a hiba
De ultrara allitva 3 monitoron erdekes belassulasokat produkal. Egyebkent vsync bekapcsolasa ajanlott amd kartyaknal? -
GRaul
őstag
válasz
GeneraL_XTX #37349 üzenetére
a problémám az egyébként, hogy 3db 27 colos monitorom van és ehhez kevés a 390ben magában.
Marmint amit en tapasztaltam. Igy igazabol "csak" full HD-n jatszom, amihez meg sztem sok. igy tiszta pazarlás.
ha azt mondjatok, hogy fullhdra eleg a 380 akkor az lesz -
Televan74
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #37247 üzenetére
Én pont a fogyasztás és a melegedés miatt,várom a polaris 10 -s kártyát.Most visszavett power limittel és órajellel jól elvan a 290X DC2 OC kártya, de már nagyon várom a nyári megjelenéseket.Nem is akarok már 390/390X -be fektetni pénzt.
A 7970/280X kártyákra még elég volt a Asus hűtése.
-
dobobazsy
őstag
válasz
GeneraL_XTX #37238 üzenetére
kérdés, hogy azok mikor jönnek és mennyiért..
engem meggyőzött a radeonok DX12-es teljesítménye, bár lehet, hogy eléggé elhamarkodottan állapítottam meg ezt. -
ricinus13
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #37211 üzenetére
Létezik már fekete Linus Tech Tips edition is belőle narancs gumikkal.
-
Fortum
tag
válasz
GeneraL_XTX #37216 üzenetére
Konkrétan annyi választ kaptam az imént belinkelt topikba,hogy "290 Tri-X"
Így úgy éreztem nem nyúlok nagyon mellé,ha ide is írok és kaptam is rendes válaszokat
-
Ijk
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #37211 üzenetére
Nekem mondjuk kifejezetten tetszik a színe. Ízlés kérdése.
A csomagolása pedig csillagos ötös. Nyitható fedeles kis dobozban van, PWM Y kábelt és hosszabbítót mellékelnek hozzá, és természetesen a gumi rögzítőket is: [link]
Lehet hogy van jobb ár-érték arányú ventilátor, de már párat kipróbáltam és a 2db 5 éves Noctuám vált be a leginkább, amelyek még mindig némák. Úgy döntöttem nem zsákbamacskázom. -
Ijk
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #37206 üzenetére
Rondák? Szerintem meg igényesek, bár nem tudom pontosan milyen a ronda és a szép ventilátor.
Raggie: Ilyen házam van, a tetejét épp hogy még rá lehetett csukni, az oldallapokkal nincs gond.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
GeneraL_XTX #37206 üzenetére
Nem design ventilátorok az biztos, viszont minden más téren kiemelkedőek. A terméktámogatás (CPU hűtéseknél, új socket esetén ingyen biztosítanak felfogatást) és a 6 év garancia sem mellékes. Vannak fekete industrial ventilátorok is, csak darabja 10k.
Ha új gépet fogok építeni, más ventilátort biztos nem használok majd.
-
válasz
GeneraL_XTX #37060 üzenetére
Meg nem vettem, de elkepzelheto, hogy egy 970 lesz az utod.
-
ricinus13
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #36857 üzenetére
Sorry azt hittem ha nem az enyém akkor mehet.
-
Apone33
őstag
válasz
GeneraL_XTX #36708 üzenetére
Sapphire nitro-m van. Eddig egyszer 97 fokig felment utána egy kicsit rákapcsolt a venti.
-
válasz
GeneraL_XTX #36650 üzenetére
Okulva a történtekből, azért veszek pár ventit. Ha cserélek is vga-t, akkor is jól fognak jönni.
Aztán majd kiderül. A végösszegen ez már nem oszt vagy szoroz.Habugi: Persze igazad van, felesleges idegeskedni, higgadtan kell vele foglalkozni, ha nem megy, vissza lehet vinni, el lehet állni a vásárlástól is. Persze nem ez a cél, de majd kiderül mit tudok kihozni belőle.
Annyira dicsérték az msi 390-est hogy így meg úgy ez a legjobb, fel sem merült bennem, hogy akár a 80 fokot is el fogom érni. Egy szaros gyári hűtővel van a gépembe egy 6500-as proci, akármilyen tesztprogramot ráeresztek alig éri el a 60 fokot. De inkább 60 alatt. Ebből is gondoltam, hogy nem egy rossz ház ez.
Aztán amikor a vga elindult nyíl egyenesen a 90 fok irányába, majd azt is túlléptem, csak az jutott eszembe, hogy ez most valami vicc?
Én hiszek a tapasztaltabbaknak, ezért is írok ide, de az számomra fura, hogy az állítólagos legjobb 390 ennyire melegszik. Ha ez igaz és a 390-ek közte ez még jó hűtésnek számít akkor milyen a rossz (asus, gigabyte)? Az kb ki is kapcsolt volna. Használni sem tudnám.
Nyilván a házam szellőzése sem tökéletes, de a fentiekből azt szűrtem le, hogy ez inkább hitvita, hogy melyik gyártótól veszek 390-est mint hogy tényleges különbség. Vagy egyszerűen kifogtam egy jobban melegedő példányt.
Én nem akartam a házon fukarkodni, de túl sokat sem szándékoztam rá költeni. Most raktam össze 1 hónapja egy új konfigot, a házat is akkor vettem. Monitort is kellett vennem, mindent, 400k körül járok. A gép ajánlós topik ajánlására vettem az n300-at. 16k-volt. Nyilván nem akarom most már is kicserélni. Így is volt gondom memóriával, alaplappal, voltak plusz költségeim, elég volt. Ha ebben a házban nem tudom normális hőmérsékletre visszaszorítani a 390x-et akkor sajnos mennie kell és jön egy kisebb fogyasztású helyette. Minden esetre köszönöm neked is a tanácsokat, hasznos volt, és ma veszek is pár ventit, aztán este írok tapasztalatokat.Bratilla95: Köszi. Akkor egyelőre hagyom azt én is.
-
sas55
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #36656 üzenetére
Az a ház is megfőzi a kártyát ha nincs átfújva. Hasonló házban 10 fokot nyertem 4 szabályozott Lepa beépítésével 3be 1kifelé fúj.
-
mackosajt
addikt
válasz
GeneraL_XTX #36406 üzenetére
Cpu mellett van bent, cpu után, hogy egész pontos legyek.
-
mackosajt
addikt
válasz
GeneraL_XTX #36395 üzenetére
Kis bf4 jön, tesztelni kell, meddig melegszünk leszabályozott ventikkel a radikon.
-
Habugi
addikt
válasz
GeneraL_XTX #36354 üzenetére
Elnézést, még időben voltam szóval inkább szerkesztettem a sajátomat is.
-
szami76
tag
válasz
GeneraL_XTX #36272 üzenetére
De fasz vagyok,hisz tényleg,csak én látom a szaros homályos fost!!Hol lehet állítani programom belül,mert már mindent végig néztem??????
-
CsonkaImo
addikt
válasz
GeneraL_XTX #36257 üzenetére
Ha nem zúgnak a ventilátorok, akkor bőven jó a 80°C körüli hőmérséklet egy 390/X-nél. Nincs ebben semmi durva. Egyéni profillal biztos lehetne pár fokot nyerni, minimális zajnövekedéssel.
-
válasz
GeneraL_XTX #36240 üzenetére
proci 50 fok korul stagnal terhelve ,VGA 80 alatt picivel. Szivacs nelkul , par fokkal tobb . Elol 2db 20as venti tolja be a hideg levegot 5V on. Ha nincs szivacs , kiszokik a levego a teton +az oldalso lyukakon. Igy halkabb+huvosebb
-
GRaul
őstag
válasz
GeneraL_XTX #36189 üzenetére
Én elég gyernek tartom azt a lapot. az elmult 3 evben kb 15 fajta lap megfordult nalam es sajnos abbol eleg sok problemam volt az Msi gyartotta lapokkal.Senki nem mondta h Z-s lapot vegyen... csak vmi normalisat, mert a tobbi alkatresz minosegehez kepest egy nulla az a lap.
-
Raggie
őstag
válasz
GeneraL_XTX #36189 üzenetére
Pont ezt akartam én is írni...
-
szasanyi
félisten
válasz
GeneraL_XTX #36155 üzenetére
Igen, csodálkoztam is miért nem a "régi" 3 ventis nagyobb hűtés került rá hanem ez a kicsi ami a 380/X kártyákon is van. Ami még érdekes, hogy egyetlen oldal sem tesztelte ami szintén elég ritka. De köszi, mert ezen infók alapján aligha ez lesz a választott.
A.C.E. - az elvárás 1440p@High grafika játszó (folyamatos) sebességgel. Nem cél semmilyen teszteredmény, de még az FPS értékek figyelése sem hanem érzetre jó legyen.
Milka 78 - nem is igazán fontos, mert a GTX970 nem lesz elég 1440p-ben, bár már az is kétséges a 390 elég.-e...
-
Apone33
őstag
válasz
GeneraL_XTX #36143 üzenetére
Akkor sztem belevágok, ha más nem akkor lehet hogy váltok az új generációra.
A.C.E.: Nem szeretnék még egy kártyát, volt már nem egy kétkártyás rendszerem. Szvsz biztosabb az egy gpu.
kp59: Meglesem.
-
Apone33
őstag
válasz
GeneraL_XTX #36135 üzenetére
1440-et. Én így is ventivezérléssel használom, játékok alatt kb 65fok, a venti meg 75-80% között forog, van hangja de nem zavar. Engem igazából az érdekelne hogy mennyire boldogulna a játékokkal. (pl. witcher 3, fallout 4, dying light, tomb raider.)
-
Habugi
addikt
válasz
GeneraL_XTX #36075 üzenetére
Mert egyesek többet láttatnak mint kéne és/vagy célszerű lenne, itt legalábbis.
Teljesen őszinte leszek, egy bizonyos szintig, besorolva oda ahová való nyugisan elolvasgatom bárki véleményét ebben a topicban arról, szerinte X-Y gyártó kártyája adott házban, adott felhasználási szokások mellett, adott leharcoltsági állapotú OP rendszeren szerinte hogy viszonyul bármelyik NV-s kártyához vagy NV-s driverekhez, mert köbgyök kategória, finoman fogalmazva is fehér zajként kezelem/tudatosul.
Onnantól kezd el irritáló lenni amikor adott, ilyen jellegű, itt salátának minősülő postokból valaki rendszert csinál és vagy érzésre elkezd általánosítani.
Példánál maradva magam is ültem 970 előtt a két ünnep között, ráadásul nem először.
Hm, hogyan is fogalmazzak.., reagálva ugye a nem sokkal korábbi postodra amiben szemlátomást egy kicsit befalcoltál/nehezteltél amiért páran szóvá tettük azt amit..
Szóval mint sokan mások, én is bátran állíthatom/állíthatnám hogy van viszonyítási alapom a hereberére(970) vonatkozólag viszont semmiféle-fajta indíttatást nem érzek arra, hogy a bennem jelenlévő/kialakult, állítom igen erős kritikának hangot adjak olyan fórumtársak körében/jelenlétében, akik egyébként ezt a kártyát/kártyákat (számomra valamilyen rejtélyes okból kifolyólag) szeretik és elégedettek velük.Eddig kizárólag egyetlen Off-topicban adtam hangot annak, hogyha egy ilyen zöld "csoda" az ölembe hullana az égből, bátran állíthatom hogy csukott ablakon és leeresztett redőnyön keresztül is ki tudnám vágni a másodikról. Mea culpa ez van, hangoztatva van itt hogy kinek van és kinek nincs összehasonlítási alapja és véleménye, tessék itt az enyém. Technikai/driveres részletekbe nem belemenve de azokkal párhuzamra hozva.., nagyon bájos az a manapság egyre divatosabb mondóka, hogy a "ma ereje" és/vagy "X-Y azért jó/jobb mert ma ez meg az van és nem érdekel a jövő", erre én csak annyit tudok mondani hogy a 30as éveim elején járok de ez a fajta "élj/cselekedj a mának" mentalitás anno úgy 17-18éves kortól számított már marha cikinek.., ezen a felületen pedig lassan himnusz stádiumba ér, aláírásokban szerepel.., no comment.
Számomra ha a Maxwellekről van szó bármilyen síkról érkezve akkor létezik a 950/Ti - 980/Ti és vége. Megint csak számomra a 960/970 nem létezik(legalábbis nem mint videókártya), két vicckártya, egyetlen egy pozitív tulajdonsággal nem rendelkeznek a szememben, egyel sem.
Na.., írhatnám ezt millió helyre/topicba, ennyire nyersen vagy kicsit formálva/finomítva (arra való hivatkozással hogy nekem ez a véleményem/tapasztalatom), az a helyzet hogy azok között és/vagy azok körében akik elégedettek ezekkel bármilyen téren nettó semmit nem érnék el vele, nem is akarok. Attól hogy ezt bármilyen formában, nyíltan vagy burkoltan elkezdem adagolni erre alkalmas vagy kevésbé alkalmas topicban, érintett felhasználóknál ezek a kártyák még nem lesznek lassabbak, nem fognak rosszabbul teljesíteni és kevésbé sem fogják szeretni őket pusztán csak azért mert ahány ember annyiféle értékrend, igényszint vagy akár érzékelés, ragozhatnám..
(Nem is lenne egyébként pártatlan részemről, mert annyira rühellem az NV-t hogy az elmondani nem tudom de ez itt már ezen felül is nagyon-nagyon Off lenne, 1Ft-al nem kívánok hozzájárulni a költségvetésükhöz még jó pár évig. Kvázi mint sejthető, rendelkezem némi agyf@sszal/becsípődéssel és ennek tudatában is vagyok..)
Belemehetnénk a driveres témába, számomra nettó agyrém, HSM összefoglalta szépen korábban, kvázi semmi problémám nincs évek óta. Belemehetnénk abba/említést érdemelhetne hogy igen, féltem tőle mennyire fog fűteni a 390X, elég rendesen kazánozva vannak ezek a kártyák, ehhez képest alig látom 70fok fölött, jöhet ide kapcsolódóan párhuzamnak az oly fontos fogyasztás is (löl), a magam, saját szemszögéből nézve, (amit Te perspektívaként ugye magad esetében gyakran emlegetsz) nettó bullshit lehetne az egész mert ezekből a dolgokból semmit nem tapasztalok.
A hablaty után pedig a lényeg.., én tudatában vagyok annak, hogy az hogy nálam nem jelentkeznek olyan dolgok amik adott esetben másnál igen, az lehet véletlen/szerencse/random változó, kvázi nem általánosítok mert a post elején pedzegettem mennyi personále változó van sok esetben ebben az egyenletben, mást ne mondjak proper driver csere..
Csalódtál a 390edben, rendben van, hangot adsz neki.., ezzel sincs gond, félreértelmezted a tegnapi meglátásokat. A saláta onnantól kezdődik ahol nem szerencsés utalgatással és általánosítással úgy taglalod a csalódottságod, hogy konzekvensen a másik oldal drivereihez/kártyáihoz hasonlítod.
Láss csodát a nálad gyakran 80fokot átlépő/elérő MSI 390 másoknál a közelébe nincs ennek, csak egy példa. Lehet házhűtés, teljesen függetlenül attól hogy szerinted jól szellőzik-e a házad vagy sem, egy gyengébben összerakott/pasztázott darab, sok más. Driver szinten ugyan ez, a user oldali (in)kompetencia mértékétől függően, tehát teljesen szubjektív.Mindezek fényében így kifejtősebbre fogva/után, nem személyed ellen szólt azt amit írtam/írtunk, hanem egy jelenség ellen. Ez egy szakmai fórum, rengeteg topiccal, a fentiekből szerintem már elég jól sejthető az, hogy amikor ezt a topicot megnyitom akkor mennyire érdekel az hogy KisPistánál/nak vagy szerinte miért jobb egy NV kártya bármi miatt vagy annak drivere.., számomra ez mennyire fontos és/vagy mennyi hasznosítható információval rendelkezik, most érted.., nem melegszik a 390X tuning hatására sem, vagy legalábbis amennyire melegszik annyira egy herebere Maxwell is melegszik, driveres problémám pedig ahol nem én voltam a hunyó azt sem tudom mikor volt utoljára. Ezek mellett pedig megy mint a veszedelem. Csalódik valaki, oké, nem egy szerelmi csalódás de ha kiírná magából úgy hogy a másik oldal termékeihez/drivereihez szeretné hasonlítani még úgy is hogy taglaltam szerintem ez miért nem szerencsés.., akkor tegye, csak annyit akartam kérni ez előző postommal is hogy ne itt.
Amennyiben bármilyen NV-vel kapcsolatos dolog érdekel akkor benézek az NV-s topicokba vagy a VS-be esetleg egy-egy Off-ba ahová az összehasonlítós sirámok sokkal inkább beillenek.
Itt a Hawaii/Grenada kártyákról szeretnék olvasni, informálódni, tanulni.Szóval kérlek szépen ne vedd magadra az előző postot, sem semmi egyebet ebből a postból sem, mint írtam nem ellened szól hanem egy jelenség ellen csak ez a jelenség most éppen a Te apropódból került elő megint. Nem pont rád kívánok vizes lepedőt húzni, aki be/elvállalta azt hogy szabadidejében egyengeti a topicot. Témát lezártam részemről mert egy ekkora Off már így is meg fogja lengetni proci detektorát, akinek ennyiből nem megy át amit mondani szerettem volna azon nem tudok segíteni, ezt is csak azért eresztettem meg mert nekem úgy tűnt kicsit a szívedre vetted/félreértetted a dolgot, a tévedés jogát persze fenntartom!
-
szami76
tag
válasz
GeneraL_XTX #36082 üzenetére
Köszönöm
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
GeneraL_XTX #36075 üzenetére
Arra irtam, ha igy lenne, az necces - nem tudom x honap alatt mi gyult ossze a forumban - de szerintem egy egyszeru velemeny volt.
En ertem, hogy vedik a kartyajukat, ha naluk jol megy, de sok gond szokott lenni a driverekkel, ami teny, ez esetben el kell fogadni, hogy vannak bugok. nVidianal is volt TDR egy idoben, nekem sosem, de AMD-nel is 1-2 szer volt RAM toltesi gond (1 honapot volt piros kartyam - most ujra van), 15.9 utan, egyebkent nem, szoval erdekes a user error szindroma is, csak az arányok.
-
Ghoula
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #36062 üzenetére
Itt valóban ne folytassuk, és természetesen részemről is béke van.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
GeneraL_XTX #36055 üzenetére
Ja, Crimsonnál volt elég sok bug, de jellemzően én a drivereket sose rakom fel első nap, szóval erről én csak olvastam
. Meg eleve patchekkel nagyon óvatos duhaj vagyok, pont amiatt, mert jellemzően nincs energiám hibakeresni.
Bugok egyébként voltak, pl eyefinity / extended állítás presetből minden második patchnél nem működik már az ötödik éve és harmadik generáció óta (multimonitor topikban szoktunk anyázni).
---
Általában: Térjünk vissza ONba
Runner_fxr: volt a gépben 970 G1 (gyári 20% OCs kártya) és 290X Matrix Platinum egymás után, meg nem mondtam volna melyik volt bent. a Witcher valszeg mérési hiba, egyébként fej-fej mellett kéne lenniük 1080pben.
-
Ghoula
senior tag
válasz
Az,hogy adott szoftver és hardverkörnyezet függő hibát általánosítasz már kimeríti a szakmaiatlanság fogalmát.
Én is belefutottam már a laposon abba, hogy nem vette vissza az órajelet, de ez köszönhető volt az nvInspectorral történt turkálásomnak. Mégsem általánosítok, hogy sz@r az nV, nem is lenne korrekt.
Ami a frissítés állítását illeti, az valóban nem kiforrott AMD-nél, de ha visszaolvasod a kommentjeid, sokunknak nem az jött le, hogy objektíven állnál a dolgokhoz.
Éppen előtted írta kolléga, idézem:
"
Ha nem fut aMSI gaming app, akkor visszaveszi 300 ra 2dben ,.viszont 3d ben meg ugral az orajel es igy az fps is , ami borzasztoan idegesit . MSI gaming app meg fixalja 1040 re.
"Le lehet,sőt le is kell írni a negatív tapasztaltokat is,mint ahogy ezt tesszük is, de az,hogy törődj bele, mindig is rossz volt( ez nem is igaz) , de odaát ez megy, az minden,de nem objektív,se nem szakmai.
Az meg, hogy odaát neked esnek,mert negatívumot írsz a termékről,azt ne keverd azzal,ami miatt most itt írunk.
Az őket minősíti,ha azért téged ekéznek. Itt nem azzal van a baj, hogy leírjuk/leírtad mi nem megy, hanem azzal,ahogy. -
Habugi
addikt
válasz
Pont ezzel kapcsolatban írtam neked privátot tegnap, aztán visszaolvasva rájöttem hogy eléggé nyersre sikerült így végül szerkesztettem/töröltem, no offense szándékkal szerettem volna jelezni valamit de úgy sikerült hogy félreérthető lett volna..
Pepitában annyi lett volna hogy szűrj rá a saját postjaidra, mondjuk az elmúlt 20-30ra és egyben olvasd végig őket. Túl sok az NV-s saláta, magad is moderálsz itt néha hasonló okokból, elég sűrűn kisarkítasz dolgokat vagy legalábbis félreérthetően fogalmazol/utalgatsz, többségében egyébként nagyon ügyesen/árnyaltan ágyazod bele a mondókába az NV vagy a 970et, már-már alig lehet(ne) miatta megkérni hogy lassan befejezhetnéd.
Btw, most is csak azért írtam le mert tegnap még nem voltam benne biztos hogy ez esetleg nem csak engem kezd-e már irritálni, mostanra bebizonyosodott.
Béke.
-
Ghoula
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #36052 üzenetére
Természetesen lehet negatív véleményed, de Tőled, mint a Topikgazda titulus viselője pártatlan, de legalább objektív hozzállás lenne az elvárható..
Én is használok mindkét gyártótól megoldásokat, laposban SLI is van, de attól még,hogy téged értek negatív tapasztalatok, nem ennyire fekete-fehér, lásd akár a többiek kommentjeit.
Nem mondom,hogy a többiekhez kell igazítanod a véleményed,sőt...,csak ha van,akkor azt kellő objektivitással és szakmaisággal prezentáld.@36050, CsonkaImo
Lásd fenti.@36051 proci985
Mit hol lehet beállítani? A multi channel PCM-et? Azt simán control panelben, a HDMI hangkártya beállításoknál átállítod 6 v 8 csatornásra.Optikain is ki lehet küldeni több csatornát, de nem PCM-ben. AC3 és DTS megy optikán és többcsatornás.
Játékok nem csak 2.0 PCM-et kezelnek, csak HDMI-n egyszerűbb a több csatornát digitálisan elküldeni az erőlködőbe.
Mint írtam meg tudod tenni SPDIF-en is,de akkor a játék 6 csatornás PCM hangját a hangkártya szoftvere( összes realtek-ben benn van,csak alaplap bios alapján engedélyezi a feature-t) on the fly bekódolja AC3 vagy DTS-be és úgy megy ki. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
GeneraL_XTX #36039 üzenetére
nem lehet az OC es az afterburner volt a hibas?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
GeneraL_XTX #36032 üzenetére
ez nem igaz.
a memória órajelet normális ha nem veszi vissza a kártya, ennek az az indoka hogy hirtelen terhelésváltás alatt több kijelzővel egyébként instabilitás lehetséges (69x0 időszak tapasztalata). a GPU órajelet viszont visszaveszi.
három generációnyi AMD kártyával hajtottam három kijelzőt, mindegyik visszavette a GPU órajelét.
ebből az egyik monitor HDMIn megy két széria óta.
abridabri: afterburnerben nem xelted be a force 3d clocks in 2d opciót?
-
LLKobe
veterán
válasz
GeneraL_XTX #36032 üzenetére
Na ez szivacs. De akkor legfeljebb kihúzom a VGA-ból a TV HDMI kábelét, és csak akkor dugom rá amikor kell.
-
oneal1
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #36002 üzenetére
továbbra sem értem, hogy mit sértettem meg, mivel nem volt kiírva, mindegy egy üzenet után rögtön értheő
-
Ghoula
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #35866 üzenetére
Kép egy része krix-krax, szines foltok villannak fel, ilyesmik. De csak néhány/egy frame erejéig,aztán pár percig semmi.
@odorgg:
Hát nem és ebben reménykedem,hogy ott lesz a turpisság. De ha ez sem jön be attól félek viszketés lesz belőle és az mindig negatívan hat a költségvetésre
Írd majd meg mire jutottál,kíváncsi vagyok. -
LLKobe
veterán
válasz
GeneraL_XTX #35832 üzenetére
Mik a negatívumai?
Az XFX-hez képest sok előnye lenne, leállnak rajta a ventik, 3 év gari (tehát egyel több mint az XFX-é), és olcsóbb is...
-
pcsabat
őstag
válasz
GeneraL_XTX #35639 üzenetére
azért a GTA 5 be szokott kukucskálni 4 giga vram fölé is full HD-ben, legalábbis nálam nem egyszer láttam már játék közben, de MGS 5-nél is akadt már ilyen. Ettől függetlenül igazad van
-
HSM
félisten
válasz
GeneraL_XTX #35641 üzenetére
-
pidzse4
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #35639 üzenetére
és hol találom azt a szerkeztés gombot? és hogyan kell összevonni?
-
pidzse4
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #35634 üzenetére
figyu a black ops 3 már kell a 6 giga vagy a 8 is és a memoria pedig nem árt ha 16 giga. Láttam a teszteket és 15 gigát is foglal a memoriából és 5,5 gigát a vram vagyis a 4 gigás már kuka.
-
válasz
GeneraL_XTX #35610 üzenetére
Én még azt is el tudom képzelni, hogy egy sorozaton belül vannak jól, és kevésbé jól pasztázott gpu-k is. Hibázhat az a robot is.
Simán nelenthet akár 10 fokot is. Lásd a te kártyád is.. Akármit tettél vele, meleg volt. -
D4ni
őstag
válasz
GeneraL_XTX #35607 üzenetére
Bezony rajta
ezért lepődtem meg én is.
abridabri: nincs, de gondolkodom egy szobai ventin
-
válasz
GeneraL_XTX #35607 üzenetére
Esetleg van -e venti az oldallapon ?
-
Apone33
őstag
válasz
GeneraL_XTX #35584 üzenetére
Köszi, x-eset szerettem volna, de az nem volt raktáron és ezért néztem ki a giga-t. De mindegy ahogy néztem nem sok különbség van az x-es és a sima között.
-
N.Ferry
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #35558 üzenetére
Igen én is úgy gondolom hogy inkább csak az újrapasztázás az ami fontos volt és volt értelme.
Viszont azt nem tudom hogy CLU-t lehet gpu-ra rakni, vagy elég neki a sima mx4 pl?
Meg ha újrapasztázom a régi gapok maradhatnak vagy azokat újra kell mind rakni? -
HSM
félisten
válasz
GeneraL_XTX #35407 üzenetére
Lehet akkor félreértettem.
-
korion
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #35282 üzenetére
nálam is volt Nv és egy nyamvadt érzékelő nem volt rajta ami a vram hőmérsékletét mutatta volna,de simán volt ilyen meleg,mint a 390x Msi backplate-je (70-75C a vram,mint a 970 vga-n)
szóval az a 970 is "melegszik" és az hogy 75C,vagy 82,de 85 nem számít,max ha tuningolni szeretnél,de az megint máshová tartozik!
de az EVGA 970-nel 2 óra BF4 után ugyanúgy 75-80C volt a maghője ,mint az MSI 390x-nek!
aki ilyen kártyában gondolkodik ne sajnálja azt a 5-10 ezret,h egy jó hűtésű kártyája legyen!
-
válasz
GeneraL_XTX #35284 üzenetére
Szerintem is fel megy rá, sőt szerintem elég is lenne, inkább az a gáz, hogy a gari matrica levételével ugrik a garancia (hacsak nem sérülés mentesen lejön
), plusz 26k az ára, ami a kártya árát is hozzá téve már húzós összeg egy 390-ért. Szvsz..
Ja, meg amit Milka írt, hogy még kellenek ram sünik is, meg vrm borda is...
-
válasz
GeneraL_XTX #35282 üzenetére
Van ott Radeon kártya is.
Ettől függetlenül lehet én is inkább eladnám.
-
Habugi
addikt
válasz
GeneraL_XTX #35202 üzenetére
"Bár az AB-t màr amùgy sem èrdemes használni amd-vel a tuningot se jegyzi meg."
Ezt fogd kifejtősre plz, 4.2-es AB, Crimson, mit nem veszek észre?
-
N.Ferry
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #35091 üzenetére
Milyen házad van?
Viccet félre téve, okát én sem tudom, de tesztelni nem is fogok csak ha fentlesz a friss, tiszta rendszer.
ABt rakjak továbbra is szerintetek?
-
N.Ferry
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #35078 üzenetére
Sajnos teljesen korrekt hasonlítási alapom nincs mert ezt tudtam elődurni ami full mérés volt, de itt még a 2500kval volt a Tri-X és nem volt bekapcsolva se a tesszelláció a heavenben...
Ez volt anno a Tri-xel :
Itt ahogy látod is 1175/1500 volt, de +1.25v ot kért cserébe a Tri-X , ezzel ellentétben most az
Msi :
De itt már maxra állítottam a tesszellációt is, szóval nem tudom ez mennyire jó összehasonlítás így..
Viszont az 1100/1500 hoz nem kér feszt, hűvösebb és a Tri-x hez képest hangtalan.
-
afelaldozhat
tag
válasz
GeneraL_XTX #35011 üzenetére
hackeeeee GPU-Z szerint x16on megy a 280X vapor....
Ettől függetlenül még meglehet,hogy nem fogja x16 al kezelni a 390et??
Az alaplap leirása szerint 2db x16 van a kártyán.
A házat nitva használom.Épp azért vásároltam csúcsminőségu hutést,hogy ne legyen a meleggel zajjal gondom.A nyomi i5 4440 meg csak nem füt be annyira....
Az alsóra amiben a kártya van a gyártói oldal szerint is az a második x16 (B]B85-D3H)
Mit tegyek???Nagyobb ház vagy ATX lap???
vagy szereljem ki az oldalsó kereteket??Kicsit most bepánikoltam.......
Benéztem....
X4n megy...... -
Omli85
őstag
válasz
GeneraL_XTX #34750 üzenetére
Azért ha a szenzor nem közöl infót nem feltétlen tudható be driver hibának..
-
robyg
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #34728 üzenetére
Nagy dög de kú.va jól hűti a vgát.
1700on pörgetem a ventijét alig van hangja.
A gyári hűtője ratyi volt.
Irtam a gigának egy emailt ez ügyben de nem nagyon vettek komolyan.Ilyen nagy tdpjű vgára ilyen kicsi hűtőt rakni kicsit elba..ták.
-
Bacusuz
őstag
válasz
GeneraL_XTX #34639 üzenetére
Csak windows
Az az érdekes hogy ha felemelem a vga venti fordulatot akkor leviszi 43 c fokig vagy ala de aztan visszamelegszik ha ujra lcsokkentem
-
atee
őstag
válasz
GeneraL_XTX #34613 üzenetére
1440, BF4 ès Dirt
Igaz nem òrákig, de gondolom 20-30 perc alatt elèrte a maximimot.
CSGO 72-74 fokos max. De megnèzem azt is több felbontásban majd kiváncsiságbòl. -
atee
őstag
válasz
GeneraL_XTX #34607 üzenetére
MSI R9 390, NZXT H440 házban nekem nem megy terhelve se 78 fölè sosem. A GTX 760 is 75 körül volt, szintèn MSI.
-
Outblast
tag
válasz
GeneraL_XTX #34607 üzenetére
Pedig már kinéztem az MSI-t kinézetre is jó (plexis ház) + a hűtésről is jókat írtak.
erre gondoltál? annyiból lenne ez egyszerűbb hogy ezt nem kéne iponról rendelnem, így ha problem van vele egyszerűbb lenne gariztatni (persze ezeknek nincs olyan táp amiket ajánlottak...)
bár erre csak 2év gari van míg msi-re 3év + rondább is, meg backplate sincs ha jól láttam.
nah most jól elbizonytalanodtam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Milyen egeret válasszak?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tudományos Pandémia Klub
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Hobby elektronika
- EA Sports WRC '23
- E-roller topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- OLCSÓ MONITOROK
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged