-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sixpak
nagyúr
válasz
KillerKollar #26774 üzenetére
Nálam minden rendben van, szépen fut, zero fagyásom volt, igaz még csak 12 órát tudtam beletenni meló miatt.
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
KillerKollar #20860 üzenetére
Így is úgyis szívatnak sajnos, elképesztő pénzeket bukunk el amiatt, hogy cserélgetjük pár havonta a vga-kat, hogy normálisan fussanak az új gamék... ez egy ilyen hobbi ma már, vagy megszokunk vagy megszökünk... :-s
-
MPowerPH
félisten
válasz
KillerKollar #20857 üzenetére
Most annyi. Kesobb lesz tobb is, ahogy jonnek ki a driverek. Es a 10-20% nem nevezheto hajszalnyinak, tudva, hogy az NV-ben leggel van meg 300MHz, vizzel meg meg tobb is. Mantlet probaltam, szerintem mar leirtam rola a velemenyemet.
Kenyes vagyok a latvanyra, es hat igy soha nem hasznaltam.
A 390X meg nagyon messze van(meg csak tippelni sem lehet), elobb jonnek a 8Gb-s 290X-ek. Szerintem egyebkent a 980Ti elobb kint is lesz.
A fejlodes pedig lathato, jelentosen kisebb fogyasztassal tortent egy hatalmas elorelepes. En ezt varnam az AMD-nel is, el kellene felejteni az ilyen 300W -os szornyeket. -
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
KillerKollar #20812 üzenetére
Ez most komoly hogy az ACU CF-el semmit sem gyorsul???
-
hdekakas
senior tag
válasz
KillerKollar #20818 üzenetére
Minek a vízhűtés?
Mert már megint akkora kályhák lesznek.
Nem fogom felhozni a zöld oldal teljesítmény/fogyasztás/hőtermelés mutatóit, bizonyára tisztában vagy vele.
Fog egy kártya 350W-ot fogyasztani, és vízhűtéssel lesznek 80 fokok a gpu-k, gratulálok, AMD. -
hdekakas
senior tag
válasz
KillerKollar #20816 üzenetére
Én a 390X-et sem gondolom valami nagy karriernek.
Meg mire megjelenik... Meg eleinte csak rusnya ref hűtősök lesznek. 3-4 hónap még minimum, mire egyedi hűtéses kártyák lesznek belőle. Addigra meg jön a jó idő, és ismét nem játszom.
Hiába az 512 bites sávszél, látjuk, hogy egy laza gtx 970-es is a maga 256 bitével semmivel nem rosszabb, mint az 512 bites amd 290. Számlálóegységből megint raknak bele még többet. És?!
Meg ha a játékgyártók úgyis nvidiára írják a játékokat, akkor ha amúgy egyforma teljesítményűek is lennének, akkor is ott lesz a komoly lemaradás.
Világ életemben csak AMD kártyám volt, de most áttérek hamarosan a másik oldalra. Hogy ott maradok-e, az majd kiderül. Ha továbbra is nvidia kártyákkal jobban mennek a kedvenc kategóriás játékaim, akkor minden bizonnyal... -
hdekakas
senior tag
válasz
KillerKollar #20812 üzenetére
Ezért tettem hozzá, hogy azokat a játékokat néztem, amelyekkel játszom.
Nem vígasztal engem, hogy XY játéknál "csak" 15%-kal jobb a zöld, ha azokkal a játékokkal amikkel játszom 50-60%-kal. -
hdekakas
senior tag
válasz
KillerKollar #20326 üzenetére
Nálam csak úgy nem laggol, és úgy érek el némi javulást az fps-ben, ha a ccc-ben hozzáadom a játékot, és AFS-barát cf-et állítok be.
Igen, a legújabb béta driver van fent.
Szerinted lesz érdemi javítás a következő bétában, hogy Unity-ben jobb legyen a cf? -
CsonkaImo
addikt
válasz
KillerKollar #18644 üzenetére
Nem tudok róla hogy Gaming Evolved cím lenne. Jobban fekszik a Radeonoknak az engine, láttunk már ilyet fordítva is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
KillerKollar #18644 üzenetére
Nem Gaming Evolved cím. Az AMD-vel kötött szerződésük már az előző évben lejárt. Az NVIDIA-val van aktív szerződésük, de csakis az online játékokra.
AFR lesz később. Az biztos, hogy kell hozzá egy patch, de idővel meg lesz oldva.(#18646) bombibmw: Nem ugyanaz. A 280X-en egy újabb fejlesztésű Tahiti van, aminek van a PowerTune Boostja is, tehát maga a PowerTune is agresszívebb, vagyis kevesebb időt tölt a magórajel alatt a hardver.
-
BullKoxa
őstag
válasz
KillerKollar #17006 üzenetére
A 4 GB memória és az 512 bit miatt maradok a 290 mellett, mert az időt állóbb lesz remélem ! És gondolom az új széria elég borsos áron lesz kapható 6 hónapig biztos.
És már most unom ezt a 8800GT-t. Ezért bele is húztam a szombati melókba.
-
drunkyboy
aktív tag
válasz
KillerKollar #16807 üzenetére
Szia! Én is ezzel a problémával küzdök egy ideje, nagyon idegesítő gondba futottál bele. A neten körülnézve találsz külföldi fórumokon sorstársakat, közben ilyen.olyan "megoldásokat" is. Én is próbáltam sok mindent a leírtak közül, most talán jobban működik a rendszer. Annyit tudni kell még, nálam csak játék alatt fagy ki, de ugyanez az Atikmdag.sys a hiba okozója.
Nekem egy pár hónapos Gigabyte 290OC WF3 van, a rendszer Asus Sabertooth X58, i7-950, Patriot memória, ami lényeges lehet. Valaki szerint lehet kompatibilitási gond, főleg a memóriával. Memóriacserét még nem próbáltam, arra nincs lehetőségem.
Amiket eddig kísérleteztem:
- amd driver cserélgetése komplett eltávolítás után: (14.14, 14.6, 14.7) ez nem hozott semmi változást, gondolom a régebbi driverek sem;
- bios frissítés a videókarin: ezután már ritkábban fagyott (értsd nem egy nap többször, "csak" 2-3 naponta egyszer)
- bios frissítés az alaplapon: mintha még egy fokkal jobb lett volna ezután
- most van tesztelés alatt a Nod32 játékos üzemmódba állítása (ezt én is olvastam, hogy általában akkor van fagyás, mikor a vírusírtó éppen frissíti a definíciókat. Most ezzel a beállítással tegnap óta jó)
-még egy lehetőség, hogy másik slotba teszed át a kártyákat, bár ezt még én sem próbáltam, többek szerint ez is jó megoldás. -
Tirexi
addikt
válasz
KillerKollar #13533 üzenetére
Én is kipróbálnám csak az a baj, hogy a használt eladási ára itt PH-n kb a fele lenne.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
KillerKollar #13528 üzenetére
Pl 2 290X-hez képest.
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
KillerKollar #9876 üzenetére
Lehet hogy nálam a 1440P kavar be?
-
MastR
tag
válasz
KillerKollar #9876 üzenetére
Csak megerősíteni tudom 14.2 driver óta nagyon jó a BF4+Mantle
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
KillerKollar #9385 üzenetére
Gondolom az AMD még nem tiltotta le erre a játékra a CF-et. Ugyanezt csinálja kényszerített SLI-vel is. A játék jelenlegi formájában nem támogatja az AFR-t. Senki sem tud ezzel mit tenni azon kívül, hogy kényszerítve letiltják a CF/SLI-t egy driverben. Az NV már letiltotta, az AMD-t még nem tudom letiltják-e, vagy esetleg találnak valami megoldást, de valszeg ők sem tudnak ezen a gondon felülkerekedni. Azért annyira a CF és az SLI működése nem különbözik, hogy ilyen gondokat az egyik megoldjon, míg a másik ne működjön.
(#9386) players111: TDP limit mindenképp van, mert az új PowerTune olyat nem támogat, hogy ne legyen. Maximum nagyon ki van tolva.
-
Th1sN04ll
senior tag
válasz
KillerKollar #9385 üzenetére
"A játék kódja a jelenlegi formájában nem igazán támogatja az AFR-t."
Lehet meg van a válasz?
Amúgy jelenleg 60 fps a maximum, nem hiszem hogy ahhoz 1 kártya kevés lenne, mikor CF kiépítésre adtad a fejed tudhattad volna hogy ez benne van a pakliban
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
KillerKollar #9380 üzenetére
Valamikor a hónap közepén.
A Titanfallhoz valszeg ugyanúgy nem lesz CF, mint ahogy SLI profil sincs. A játék kódja a jelenlegi formájában nem igazán támogatja az AFR-t. Ezzel nem hiszem, hogy az AMD tudna mit kezdeni, ha az NV sem tud. A sima profil meg hónapok óta benne van a driverben.
-
Th1sN04ll
senior tag
válasz
KillerKollar #9380 üzenetére
Mert egy kártyán akad?
Persze nem hiszem mert nagyon jól optimalizált game, de valóban idegesítő AMD fronton az állandó driver lemaradás, miért nem lehet felkészülni valamennyire 1-1 húzócímre
-
Th1sN04ll
senior tag
válasz
KillerKollar #9064 üzenetére
Bőven ráért volna a 7 után kijönni a 9-el felesleges volt erőltetni a 8/8.1-es szó szerinti fost... Nem szeretem mikor nagyon előre gondolkozik valaki, de a jelenlegi terméke is inkább hajlik a szar felé, mint a jó felé, illene előbb helyrekalapállni a jelnlegit, aztán koncentrállni a jövőre, még akkor is ha a mantle miatt nagyon sürgős most előrukkolni nekik is valami faszával, így hátulról
Bezzeg mikor az AMD kopogtatott az ajtókon hogy hallo nem akartok beszállni a bizniszbe, vagy valami, hogy haladjunk akkor mindenki ráverte azajtót, most meg megy a vekengés hogy mi is tudunk ilyet szánalom a köbnégyzeten
-
Jani18
aktív tag
válasz
KillerKollar #9061 üzenetére
Ha minden igaz akkor 2015 elején jön a Win9.
-
daveoff
veterán
válasz
KillerKollar #9059 üzenetére
Van rá esély, hogy a GCN támogatni fogja, hiszen hasonló lesz, mint a Mantle.
Win9 jövő márciusban jelenhet meg legkorábban, tehát 1év. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
KillerKollar #9059 üzenetére
+csak Win9-ben lesz.
-
daveoff
veterán
válasz
KillerKollar #8722 üzenetére
Most nincs kártyám mert gari alatt van, és hd4000-el tolom a bf4-et 1366x768 low 25% res scale 40-60fps, gondolhatod milyen a játék, a lényeg hogy hozom így is ugyanazokat a statokat amit szoktam. Csak akkor szívok, ha nem látok meg valamit a távolban. Egyébként fhd maxon játszok 100fps-el.
-
Prosector
addikt
válasz
KillerKollar #8704 üzenetére
Ki tudod kapcsolni az fps-limitet a Skyrimban. (az ENB-bol)
-
andro93
aktív tag
válasz
KillerKollar #8714 üzenetére
És az 500 fps-edhez van 500 mhz-es monitorod is? 24-30 meg 60 fps között ég és föld a különbség, de hagyjuk már, hogy multiplayer fpsekhez 200 kellene.
-
Laja333
őstag
válasz
KillerKollar #8704 üzenetére
Mire kell neked 60 fölötti fps? Azon kívül hogy fölöslegesen melegíted a kártyákat, semmi hasznod nincs belőle
-
SzlobiG
félisten
válasz
KillerKollar #8465 üzenetére
Akkor csak megérte várni.
A ködös dologra én is kíváncsi lennék, hogy megoldották-e.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Na akkor lassan kialakul ez a dolog. Mi a helyzet a köddel?
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Na mégis marad a radeyon?
Add ide a másik karit neked úgysem kell 1 monitorhoz
-
Macka
veterán
válasz
KillerKollar #8448 üzenetére
Ez szerintem inkább a Thief miatt jön.
-
Sonja
nagyúr
válasz
KillerKollar #8055 üzenetére
Év elején úgy volt, hogy Január végén jön a 14.1 beta, majd Február végén a 14.2 WHQL. Ugye a 14.1 beta késett egy kicsit, ami reméljük nem jelenti azt, hogy a WHQL is fog?!
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
KillerKollar #6862 üzenetére
Hát ezt ne tőlem kérdezd, de több helyen is tesztelték a CF-el, meg fórumokon is vannak eredmények. Gondolom van akinek megy van akinek valami miatt nem.
-
ChME
tag
válasz
KillerKollar #6862 üzenetére
Gyári órajel? Nem fut semmi program, ami belenyúl a powertune profilba a kártyákon?
-
válasz
KillerKollar #6676 üzenetére
Intermittent stuttering or stability issues may occur when utilizing Mantle with AMD CrossFire™ technology in BattleField 4™ - AMD recommends using the DirectX code path when playing Battlefield 4 with multiple GPUs. A future AMD Catalyst release will resolve these issues
De, volt.
(#6678) Asbee
Ááá, mióta víz van a gépben csend van. Én vissza nem térek levegőre.
Mondjuk a blokk ára igen borsos és csak nagyon nagy bukással lehet megválni tőle. -
TTomax
félisten
válasz
KillerKollar #6664 üzenetére
Tudom ez téged nem vigasztal... nem is kötözködésből írom,sajnos nem user error amivel küzdesz...
Known Issues
-Intermittent stuttering or stability issues may occur when utilizing Mantle with AMD CrossFire™ technology in BattleField 4™ - AMD recommends using the DirectX code path when playing Battlefield 4 with multiple GPUs. A future AMD Catalyst release will resolve these issues
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Overclockersen is azt irja egy srác, hogy ha CF be van kapcsolva akkor fagy neki.
Known Issues
Mantle performance for the AMD Radeon™ HD 7000/HD 8000 Series GPUs and AMD Radeon™ R9 280X and R9 270X GPUs will be optimized for BattleField 4™ in future AMD Catalyst™ releases. These products will see limited gains in BattleField 4™ and AMD is currently investigating optimizations for them.
Multi-GPU support under DirectX® and Mantle will be added to StarSwarm in a future application patch
Intermittent stuttering or stability issues may occur when utilizing Mantle with AMD CrossFire™ technology in BattleField 4™ - AMD recommends using the DirectX code path when playing Battlefield 4 with multiple GPUs. A future AMD Catalyst release will resolve these issues
Notebooks based on AMD Enduro or PowerXpress™ technologies are currently not supported by the Mantle codepath in Battlefield 4™
AMD Eyefinity configurations utilizing portrait display orientations are currently not supported by the Mantle codepath in Battlefield 4™
AMD Eyefinity technology is not currently supported in the Star Swarm application
AMD testing for the AMD Catalyst™ 14.1 Beta Mantle driver has been concentrated on the following products: AMD Radeon™ R9 290X, R9 290, R9 280, R9 270, R7 260X, R7 260, HD 7000 Series, HD 8000 Series, A10-7850K and A10-7700K. Future AMD Catalyst™ releases will include full test coverage for all AMD products supported by Mantle.
Graphics hardware in the AMD A10-7850K and A10-7700K may override the presence of a discrete GPU under the Mantle code path in Battlefield 4™
Frame Pacing for Dual Graphics and non-XDMA configurations above 2560x1600 do not currently work with Battlefield 3 and Battlefield 4. An upcoming release will enable support
DX9 Dual graphics is not supported in AMD Catalyst 14.1 Beta. An upcoming release will enable supportCsöcs
-
SzlobiG
félisten
válasz
Driver uninstall progival törlöd a drivert úgyse jó?
-
KillerKollar
őstag
válasz
KillerKollar #6657 üzenetére
EZAZ KÉKHALÁL!!!!
Ezt most tényleg komolyan gondolták?...1 smiley is elég.
[ Módosította: radi8tor ]
-
MastR
tag
válasz
KillerKollar #6651 üzenetére
A windows beépített programok eltávolitásával le kellett volna szedni utána újraindítani a gépet és utána feltenni a 14.1 drivert!
Current driver MUST be uninstalled before updating to AMD Catalyst™ 14.1 Beta driver.
(#6652) Asbee: Ja és ha ez meglesz ,akkor azt se felejtsd el, hogy ha áttérsz Mantle Api-ra akkor a BF4-et is "újra kell indítani" Ne fussunk még egy kört feleslegesen hogy nem megy
-
MastR
tag
válasz
KillerKollar #6648 üzenetére
Le volt írva hogy az előző drivert Uninstalálni kell!! megtetted? szerintem nem.
-
Jani18
aktív tag
válasz
KillerKollar #6639 üzenetére
Az exe leállást nekem is megoldotta ha letiltod windows-ba az igpu-t.Azóta működik.
-
válasz
KillerKollar #6333 üzenetére
290X CF esetén jó hogy CPU bottlenecked lesz FHD-ban, miért szerinted GPU bottlenecknek kéne lennie?
bottleneck: az adott hardware elem éppen a szűk keresztmetszet, FHD mellett jó hogy nem a 290X CF lesz a szűk keresztmetszet, hanem a CPU, ami nem tudja maximálisan etetni a két GPU-t.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
KillerKollar #6333 üzenetére
Én nem tudom, azért írtam, hogy nem független teszt, hanem Repi írása...
Másrészről ki tudhatná nála jobban, hogy mennyire használja a CPU-t a BF4 -
Malibutomi
nagyúr
válasz
KillerKollar #6117 üzenetére
Hát kiderül, vannak másik tweetek is: [link]
Engem mondjuk pont nem érdekel, nem játszottam sem BF3-al sem a BF-4-el.
Thief jobban érdekel.Lényeg hogy a driver jön, és a Starswarm is lesz, azzal ki lehet próbálni.
-
N.Ferry
senior tag
válasz
KillerKollar #6117 üzenetére
azért jó lenne ha nem halogatnák annyira,mert oké hogy upgradelek 290-re,de nem mindegy hogy most kukázzam az i5-öt is vagy,jó lesz az,mert nem lesz akkora durranás összességében.
-
válasz
KillerKollar #6111 üzenetére
Aranyos, még úgy, hogy nem különösebben várom (nem érdekel jelenleg, hogy van-e vagy nincs, ha lesz akkor jó lesz a sebességnek), de már kezd nekem is komikusnak tűnni.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Én meg azt láttam máshol hogy az amd fickok twitteren erre mondták hogy kamu.
A héten kiderül.SimonYana
Amd továbbra sem egyenlö az EA/Dice-al.Nem lepödnék meg ha a Thief lenne az elsö mantle játék nem a bf.
-
SimonYana
addikt
válasz
Én már nem is várok semmit! Csak a duma állandóan az AMD-től. Lehet jobban is járunk , ha nem jön még ki , mert csak a baj lesz azzal is! BF5-re itt lesz Srácok!
Menjünk inkább játszani! -
SimonYana
addikt
válasz
KillerKollar #5908 üzenetére
Mind a két kártya jó , mert volt olyan szerencsés pillanatom , hogy fel állt a renszer a 2 VGA-val!
Tesztet is futtattam , igaz egy kalap sz@r lett , mert a Valley Benchmark 1.0-ben a 780Ti szarrá verte!SzlobiG!
Kártyák jók! nakostól jött és a Z77-ben hibátlanul mennek! Ha felmérgel azt a lapot teszem be4 -
SzlobiG
félisten
válasz
KillerKollar #5908 üzenetére
Be vannak vizezve szal nem egyszerű cserélgetni én mondjuk tuti kipróbáltam volna előtte a ref hűtőkkel, hogy megy-e egyáltalán ez miatt.
-
KillerKollar
őstag
válasz
KillerKollar #5861 üzenetére
Elnézést még idén kijön,nem jövőre...még 2013-ban élek
A lényeg hogy a Frostbite 3-as játékok jelentős része támogatni fogja a Mantle-t,márpedig aki nézte az E3-at az tudja hogy az elkövetkező 1-2 évben majdnem az összes Next-Gen cím Frostbite 3-as lesz azok közül amiket az EA ad ki,márpedig az EA a legnagyobb kiadó úgyhogy ez nem kevés címet érint.NV oldalról csak a 780 Ti gyorsabb a 290X-nél Dx alatt,de ha jövő év végén csinálunk egy 290X vs 780 Ti tesztet és belekerül az összes játék ami jövőre jön ki és amikben Mantle támogatás van az Mantle-ön fog futni 290X-en,akkor nagyon szarul kell majd futnia a többi játéknak a 290X-en hogy összesítésben lemaradjon a 780 Ti-től,főleg úgy hogy jelen állás szerint is legdurvább esetben is 10%-al gyorsabb a Ti mint a 290X,PH teszten csak 2% volt a különbség de ahogy növeljük a felbontást úgy jön föl az AMD...Lényeg a lényeg,olcsóbb és a jövőben nem kizárt hogy gyorsabb is lesz mint a Ti.És a custom hűtős kártyák még mindig olcsóbbak mint a Ti,így akiket zavar a hang és a hőmérséklet az már vehet olyat is.Elnézést megint a hosszú irományért,csak ki akartam fejteni hogy én aki nem vagyok fanboy hiszen megszámoltam egész pontosan ugyanannyi AMD kártyám volt mint Nvidia,(vagyis 1-el több AMD mert most van először két kártya a gépemben,eddig csak dual-gpu volt de az is egy kártya
miért döntött idén az AMD mellett és ezzel fenntartom hogy jövőre lehet megint Nvida lesz ha változnak a dolgok de jelen állás szerint az AMD áll jobban a jövő tekintetében,nem csak a Mantle miatt de főleg a next-gen konzolok miatt.Ha a következő generációs next-gen konzolokban Nvidia hardver lesz akkor lehet hogy egy darabig megint NV-t fogok vásárolni,mert akkor annak fekszenek majd jobban a konzolportok.
-
válasz
KillerKollar #5587 üzenetére
Regedit atiras szimplan nalam sem mukodott, nem rosszindulatu az, szedd le
-
MPowerPH
félisten
válasz
KillerKollar #5583 üzenetére
Menj be a registry -be, es keress ra erre: "EnableUlps" ,es a hozza tartozo erteket rakd 0-ra.
Malibutomi: Es amint latom ez egy sima 290-es... Az X version ugye meg ratesz erre is egy lapattal. En ezzel a CF-et csakis vizhutessel vallalnam be....
-
válasz
KillerKollar #5583 üzenetére
Ez tuti működik, én nem tudok ULPS-sel kapcsolatban semmilyen limit kilövésről.
-
válasz
KillerKollar #5577 üzenetére
Nem, Idle mondom, mert mikor aktív az ULPS akkor a második kártya mennyit fogyaszthat? 3-5W?
Ha kikapcsolod ezt, akkor a másik kártya is 2D órajelen fog menni, ami szimpla + Idle fogyasztás arra a kártyára nézve, a másik meg úgyis Idle pörög, így abba nem számít bele az ULPS ilyen felállásban. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
KillerKollar #5568 üzenetére
A HyperThreadinget nem muszáj univerzálisan tiltani. A BF4 futtatásánál a be tudod állítani a CPU affinitást. [link] - Itt keresd meg a játékot és minden páratlan szál (1, 3, 5, 7 ....) elől vedd ki a pipát. Olyan lesz, mintha nem működne a HyperThreading. Ennyi. Ezt tetszőlegesen el lehet játszani a kívánt alkalmazásokra.
A Frostbite 2/3 motoros játékok esetében fontos lesz a jövőben is, mert Bulldozerre van optimalizálva a rendszer, és a HyperThreading ilyen környezetben több kárt okoz, mint hasznot.(#5577) KillerKollar: Persze. Ez mindenhol lehetséges, csak el kell érned az affinitást beállító menüt. Nem biztos, hogy rendszergazda jog nélkül engedi.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Masok is szivnak ezzel, sok 7990 tulaj is kb. ugyan ezt irja... Biztos van vele nyug, de ha az ember leul, es utana keres, akkor azert nagyjabol ki lehet loni a hibakat. Na persze miert legyen ez elvaras az AMD reszerol minden felhasznalo fele?
Egyebkent: ULPS off, mert tud meglepit okozni. Nekem ez is elofordult, amit leirtal, de siman csak miatta jott a stuttering. Vsync eseten pedig frame pacing off, es minden ok lesz.
De kosz a leirast, hasznos volt. Magyaran ugyan azok a problemak, mint az elozo generacional. Ennek tudataban azert en lazan be mernem vallalni. Egy dolog miatt nem, az pedig a homerseklet.... Mert OK, hogy az also kartya elvan, csak a felsovel szerintem nem tudnek mit kezdeni. Foleg az after hutesek megjelenesevel az osszes felulrol erkezo meleg oda vandorolna, ami nem tul jo a hutesi hatasfokot nezve.(20 celsiust is jelenthet egy ilyen, ami ebben az esetben durva orajel visszvetellel buntetne a kartyat.)
-
daveoff
veterán
válasz
Ha vsync-et akarsz használni, akkor a frame pacinget kapcsold ki.
-
Csabro
tag
válasz
Akkor a lenyeg..... van hibaja nem keves, de hatha jobb lesz. Legalabb is az amd ezt allitja.
Az meg hogy mi lesz, vagy szivunk, vagy nem.
-
DieHard
senior tag
válasz
UUUVaz, legközelebb tördeld meg a hsz-t pls. Mert baromi rossz igy olvasni.
Amugymeg:
"Ha nem így van akkor belépsz egy játékba és borzasztóan SZAGGAT,de nem csak sima low fps,olyan mintha laggolnál is egy single player játékban így "rángat" a képernyő nem tudom minek nevezzem ezt az effektust.Újraindítás megoldja,illetve a CF ki és visszakapcsolása." - 7990-em produkálta, tudom miről beszélsz. Borzalmasan zavaró. -
válasz
Az ULPS hiba mindig is előjött, legalábbis nálam, főleg ha megy valami tuning program.
Ugyanazok jöttek elő ha aktív volt: Akadozó kép, kifagyó driver, Reset után 640-s felbontás.
Ha kikapcsolod igaz + 50W talán a fogyasztás, de nem döglődik a gép. -
válasz
KillerKollar #5530 üzenetére
Azt elfelejted, hogy drasztikusan nő a látótér, ezáltal a CPU-ra nagyobb terhet akaszt a program, ezért is kell több monitorhoz az erős processzor.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
KillerKollar #5530 üzenetére
Tudom, de ez akkor is így van. 1nél volt 70-80% cpu kihasználtság, 3-al stabil 100%.
-
kovsol
titán
válasz
KillerKollar #4959 üzenetére
up to 45%
az azt jelenti, hogy egyszer véletlen ha a csillagok állása is jó akkor lesz +45%
Én amúgy a mantleval úgy vagyok, hogy hiszem ha látom. Meg amíg nem lesz rá vagy 5-6 játék addig engem nem hoz túlzottan lázba. -
ÁdiBá
veterán
válasz
Persze alapon 5-10% gyorsabb. Csak véleményem szerint több benne a potencia mint egy Hawaii-ban.
Hátránya természetesen a magas ár. -
Macka
veterán
válasz
És te ebben hiszel? Lázad mérted ma???
-
ÁdiBá
veterán
válasz
KillerKollar #4908 üzenetére
45% gyorsulás az R290-en, 780Ti alázás lesz BF4 alatt?!
Te hiszel még a mesékben?!
Alá írom Mantle így meg úgy, de nem érzed a füst szagot, hogy valami bűzlik?!
Mantle még mindig sehol...(#4959) KillerKollar Az már nem csak a 780Ti-től lesz gyorsabb. Hanem a piacon található összes 2GPus megoldástól.
Mindenesetre én nem hiszem hogy ilyen befog következni. -
daveoff
veterán
válasz
KillerKollar #4918 üzenetére
Most is ugyanannyi a 290x ára, mint megjelenés után, nem értem miért mondják, hogy a bányászok felverték az árakat. Megszokhattuk volna már hogy itthon minden drágább. Ami kint ~500$ az itthon ~500€ átszámítva forintra.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
KillerKollar #4911 üzenetére
Sajnos kétlem, hogy az NV beállna támogatni. Magával az elvvel bizonyos, hogy egyetértenek, de nincs garancia arra, hogy a fejlesztés során nem éri őket hátrány.
Nem véletlen egyébként, hogy a CES-en az Intel a SteamOS, míg az NV az Android nagy barátja lett. Nagy gyomros lehetett nekik, hogy az AMD bevállalta a low-level API-t, miközben ők visszautasították Johan kérését.
Az egy dolog, hogy évek óta mindenki ennek szükségességéről beszél, de a gyakorlati megvalósítás több ponton is problémás. Többek között ott, hogy a low-level eléréshez meg kell tanulni a megcélzott architektúra működését. Ha csak úgy naiv módon írsz egy Mantle portot az architektúra ismerete nélkül, akkor semmivel sem lesz gyorsabb, mint a DX verzió. Na jó +5-15% talán így is lesz benne, de a lényeg érződik. -
demyen
tag
válasz
KillerKollar #4706 üzenetére
rendben, megcsinálom. remélem orvosolja a hibát.
köszi -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
KillerKollar #4701 üzenetére
Mi ebben a meglepő? Heaven nem CPU igényes teszt. Kb ezt lehetett várni tőle.
-
Sonja
nagyúr
válasz
KillerKollar #4695 üzenetére
Van, pl. ASUS SABERTOOTH 990FX/GEN3 R2.0.
(#4694) ricshard444: Szintén custom hűtősre vársz? 290 vagy 290X?
Én 140eHUF-ot tettem el a 290-re, de remélem nem lesz azért annyi.
-
válasz
KillerKollar #4686 üzenetére
nem a kártyának van (PCIE-)sávszélesség-igénye, hanem a CPU-n és a kártyán futó programok kommunikációs feladatainak. mivel a kommunikáció DX alatt eléggé szabályozott, ezek a feladatok programról programra csak néhány faktortól függenek komolyan (pl. előre feltölti a textúrákat, vagy streameli). a Mantle-ben nagyobb lesz a szabad(os)ság, ezért ott mindkét irányba lehetnek jelentős eltérések. egy dispatch alapú multi-GPU-s megoldás esetében pl. várhatóan nőni fog a terhelés a PCIE-buszon, de remélhetőleg a fejlesztők megmaradnak a realitás talaján, és PCIE 3.0 x8 a jövőben is megfelelő lesz.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Pcie 3.0 x8 = Pcie 2.0 x16
És már a pcie 2.0 x8 is elég volt, akkor most kvázi 4x annyi sávszéled van.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Semmivel nem fog változni, mantle csak egy szoftveres dolog.
-
Panky
tag
válasz
KillerKollar #4682 üzenetére
Rendben, köszi, kicsit elbizonytalanodtam, mert valamikor érdekességből rákerestem és találtam (már nem tudom, hol) egy tesztet, ami közel 30-40%-os különbséget írt, bár elég bullshit szagú volt, mert se konfig, se semmi konkrétum..
-
SzlobiG
félisten
válasz
KillerKollar #4084 üzenetére
Szoktak ilyet a ccc nem frissult csak a driver.
Vagy szimplan nem írták át a verzió számot náluk ez előfordult már kapkodós a driver író banda ott.
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
KillerKollar #4064 üzenetére
Nekem visszadobta az órajeleket
Bár valszeg nem Sapphire 6950 2Gb ra tervezték
Úgyhogy visszaraktam a 13.11 bétát
-
ÁdiBá
veterán
válasz
KillerKollar #3992 üzenetére
Nekem ez a Mantle varázslat kicsit sántít, mindenben jó lesz, mindenben tökéletes, mindenben előrébb mutató, és még gyorsabb is lesz tőle a géped...
Nekem kicsit bűzlik az egész. -
KillerKollar
őstag
válasz
KillerKollar #3701 üzenetére
Ez már kicsit off,de azért ha valakit érdekel,most olvastam ezt a cikket:Titan SLI mellett ami hasonló kaliber mint a 290X CF alig vannak különbségek 1080p-ben maximum beállítások mellett a processzorok között:Egyedül a Tomb Raider alatt lowon fekszik meg a 4670K,a 4770K tartja a lépést a 4960X-el mindenhol,lowon is,sőt van ahol el is veri,nemcsak a 4770K de még a 4670K is a 4960X-et mindezt teszi lowon és mint mondtam Titan SLI mellett.
-
Tomdriver
őstag
válasz
KillerKollar #3684 üzenetére
Azért azt tényleg jó lenne tudni, CF-ben mekkora tápot kér, mert ha nem muszály nem cserélném le a nemrég vett 750 Wattos tápomat.
i73770K 4,2 GHZ mellett ez elég lehet?
A másik, hogy nemtom a proci kihajtja e mindkét kártyát, vagy CPU limites lesz a konfig. 3770-nek elvileg nem lehet gond, de szerintetek....?
-
kovsol
titán
válasz
KillerKollar #3671 üzenetére
Ablakban, vagy teljes képernyőre kirakva próbálod? Nekem úgy rémlik ha full screenben toltam akkor használta a második kártyát is, bár rég volt így pénzt nem mernék rá rakni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
KillerKollar #3687 üzenetére
Természetesen a 250 wattos TDP limit mindenhol él. Ezért fogja majd csökkenteni az órajelet Mantle alatt.
Azért ezek a számolt fogyasztások sokszor igen csalókák. Ha nem multiméterrel van kimérve, akkor lényegtelen, mert csak a teljes gép fogyasztása a megbízható adat.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
KillerKollar #3681 üzenetére
A TDP limit alapon 250 watt/kártya.
-
válasz
KillerKollar #3678 üzenetére
A TDP-nél nem fog tudni többet enni a kártya, kivéve, ha kitolod a keret. Szóval alapon így sem igen lehet gondod.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
KillerKollar #3671 üzenetére
A Furmark nem támogat AFR-t. Mivel a Radeonok a HD 5000 sorozat óta védik magukat a túlterhelés ellen, így ez a program már csak az NVIDIA kártyáit és technológiáit támogatja. Azokat még szét lehet hajtani és talán el is füstölnek, bár erre is baromira kicsi már az esély.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
KillerKollar #3658 üzenetére
A Furmarkban mérhető fogyasztásnál nem fog többet kérni. Az átlag játékokhoz képest fogyaszthat úgy 20-30 wattal többet.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
KillerKollar #3663 üzenetére
Nem.
-
ST05
őstag
válasz
nem, hanem azonos fogyasztás mellett fog kissebb órajelen üzemelni
( maga a hardvernek van egy tdp limitje, ha eddig ment ezután is fog) -
janos666
nagyúr
válasz
De ez nem jelenti azt, hogy az fps/watt alacsonyabb lesz (legalább egyenlő, inkább nagyobb).
-
Goldmen75
őstag
válasz
KillerKollar #2997 üzenetére
Én se tuningolok, de qrva hangos a ref! Főleg ha este akarok gamelni, asszony kinyírna ilyen hangzavar miatt!
Gyerek se tudna aludni...
-
Goldmen75
őstag
válasz
KillerKollar #2994 üzenetére
majd ha megöregszel, akkor meg jöhet a hallókészülék mi?
-apuka! mi történt magával?
-Hogy?- Mit mondtál? -Ja hogy ha.... hát ídös kisfiam, há qrva sokat gaméltam ifjonc koromba, lőttek a fülem mellett 1000-el, bömbölt a zene, há oszt ez lett a vége....de sok mocskot lelűttem a játékokba, nyehehe -
Asbee
veterán
válasz
KillerKollar #2994 üzenetére
Így már ok, én azt hittem fixre lőtted be. Ezért is csodálkoztam.
-
SzlobiG
félisten
válasz
KillerKollar #2987 üzenetére
Komoly 100%-on megy mindég a venti?
(#2991) Motion_Blur Már azt hittem a venti megy annyin nincs aki el viselné azt.
-
Asbee
veterán
válasz
KillerKollar #2987 üzenetére
Ha te a ref hűtést folyamatos 100%-os ventifordulaton el tudod viselni, akkor nem tartozol az átlaghoz. Lehet neked ez így ok, de nagyon sokan még rövid időre sem tudják elviselni, ezért írtam az állítgatást.
-
Enclave
aktív tag
válasz
KillerKollar #2984 üzenetére
Úgy láttam itt a fórumon - ha esetleg nem pont ebben a topikban, hogy egyes tagok foglalkoznak BIOS moddolással házilag (akár hobbiból, akár kihívásként) és lehet, hogy nekik tartogat érdekességeket ha megvizsgálják alaposabban - mondjuk a gyárival összevetve, amiből akár tanulhatnak, akár egyéb dolgokat vehetnek észre, hiszen egy újságíró, fórumozó még nem feltétlen tud 100%-os összehasonlítást végezni...
És mivel ez a Sapphire-tól származik, így egy "hivatalos mod"-nak tekinthető... (ami egyes modderek számára lehet, hogy "aranyat ér")
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- iPhone topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Viccrovat
- Bestbuy játékok
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Gaming notebook topik
- Proxmox VE
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest