- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Macka
veterán
Ebédidőben gyorsan megvettem, este próba.
Azért a 290/390 elég régi technikának számít, csodákat nem kell várni tőlük. Mondjuk az vígasztal, hogy 480-nal sem jobb.
-
Macka
veterán
Én anno a betát próbáltam, minden ultran volt. Ha jól emlékszem multiban 50-80 között ugrált 3.7 Ghz-s i5 mellett.
-
Macka
veterán
válasz
Beast007 #39878 üzenetére
Ez a szegmens ugye jelenleg a 1070, AMD-nek jelenleg nincs alternatívája ezen a téren. 4K-ban viszont 1070-nel (980Ti)-vel kompromisszumokat kell kötni. Szerintem még min 2 generáció, amire 4K-t egy 120-150K árszegmensbe sorolható vga kompromisszummentesen biztosítani tud.
-
Macka
veterán
Azért az AMD még mindig nem áll a helyzet magaslatán driver kérdésben: gép bekapcs, wattman rögtön hiba miatt újraindul, annak ellenére, hogy minden a gyári beállításon volt.
Volt egy hétig XFX 480-am is, de nem voltam vele megelégedve. 390-hez képest semmi előrelépés, sőt...
-
Macka
veterán
Visszakerült a 390...
-
Macka
veterán
válasz
Tomdriver #39831 üzenetére
Barátomnak számoltam be a 1070-embe, ha bevált volna, akkor eladtam volna a 390-em is. Mivel a 290X csak elvileg garanciális (valahol nála van a számla és a garanciapapír, de még nem találta meg), nekem nem volt kedvem az Iponos 30 napos tortúrához.
Nem is tud annyit. Tegnap próbáltam vele egy 3DM Graphics Score-t, olyan 12500 körül dobott, húzni a penetráns hűtés miatt nem lehet, még a gyári órajelből is visszavett. Röhej, hogy magától ment 90% felett a ventillátor, de legalább a GPU is a 90 fokot nyaldosta. Mindezt egy WOT alatt.
-
Macka
veterán
Probléma megoldódott, visszaadtam barátomnak.
Majd ő legariztatja.
1070 overkill teljesen, legalábbis arra, amire kell, úgyhogy betettem addig a jó öreg Sapphire 390 Nitrot.
-
Macka
veterán
Aftermarket hűtők közül mi ajánlott 290x-re?
-
Macka
veterán
Köszönöm a válaszokat, holnap kapok egy XFX 290X 8 Gb-t, meglessük mit tud. (1070 downgrade).
-
Macka
veterán
Sziasztok!
Egy 8GB-s 290x és egy 390X között mi a pontos különbség?
-
Macka
veterán
Ebből igaz valami? Vonatkozik vajon a 390(X)-ekre is?
-
Macka
veterán
válasz
bozont #33461 üzenetére
Az a baj, hogy hozta az AMD a mantle-t, kvázi csodafegyverként, aztan az igy elért teljesitménynövekedést az nv dx alatt behozta, sőt. Most itt a dx 12. Én már nem várok itt semmiféle csodát, mire kijonnek az AAA cimek dx12-re, addig az nv ledolgoz minden esetleges hátrányt.
-
Macka
veterán
El kell fogadni, hogy az AMD akármit is tesz le, vagy próbál letenni az asztalra, az NV üzletpolitikája jobb, az AAA címek jobban mennek NV kártyákon. Ez nem jelenti azt, hogy sz@r az AMD, de ami tény, az tény. Sajnos.
Mielőtt meg azt mondanátok, hogy trollkodok, halkan megjegyzem, hogy 980Ti-ről váltottam le 390-re.
-
Macka
veterán
Egyébként ez a DX12 tűmogatás hogy van? A 390-ek benne vannak, nem?
-
Macka
veterán
MSI 390-nek AB-ben tartósan mennyi +feszt lehet/szabad adni?
-
Macka
veterán
Sziasztok. Úgy alakult, hogy ismét csatlakozom, viszont előtte kérnék tanácsot.
Érdemes-e 390X-et venni, vagy elég lesz egy 390? (vagy esetleg GTX 970...)
Melyik típus a különösen ajánlott? Olvasgattam, írtátok, hogy a Giga kerülendő. -
Macka
veterán
válasz
Malibutomi #11053 üzenetére
Belinkelnéd még egyszer? Nem találom sehol.
-
Macka
veterán
WHQL driverrel adhat többet a 3DM?
Érdekes, hogy lefuttatom a tesztet 1235/1650-en, és kevesebb pontot ad, mint kisebb órajelen, pedig nem volt bug sehol.
-
Macka
veterán
MSI AB-ben az AUX voltage mi pontosan?
-
Macka
veterán
válasz
Malibutomi #10734 üzenetére
Az 1250-hez neked mekkora fesz kellett? Ramokat néztem, azok röhögve viszik az 1.500-öt. Feljebb nem néztem,csak a névleges maxot.
-
Macka
veterán
A nem ref kártyáknál is ugyanúgy 95 foknál throttingol?
-
Macka
veterán
válasz
daveoff #10646 üzenetére
Nem, Dayz alatt közel sincs, általában 45-80 körül mozog, nagyon ritkán 100%. Prealpha, optimalizálatlan. Néztem 1180-at is, Valley lefut, Fire strike már nem.
Fix alapfesz már nincs, ha Abu írása alapján jól emlékszem, akkor a terhelésnek megfelelően változtatja a feszültséget.Helyesebb úgy fogalmazni, hogy feszemelés nélkül megy 1150-1160 környékét.
-
Macka
veterán
Létezik, hogy 1.25 az alapfeszem?
-
Macka
veterán
Merlinnél van raktáron (!) egy darab 290x Lightning. És nem... Pont annyiba kerül, mint az Iponnál.
-
Macka
veterán
Köszönöm!
-
Macka
veterán
Trixx-hez (ami jó is) tudna valaki dobni egy jó linket?
-
Macka
veterán
BF4 konzolba mit is kell bírni, hogy mantle alatt kiírja az FPS-t?
-
Macka
veterán
válasz
KillerKollar #8448 üzenetére
Ez szerintem inkább a Thief miatt jön.
-
Macka
veterán
válasz
adamssss #7948 üzenetére
Egy játéknak nevezett bughalmaz miatt? Jelen állás szerint versenyezhet a BF4 a Mantle beta driverrel, hogy melyik bugosabb....
Érdekes, mert ezek szerint mindenki, akinek 290-e van kizárólag a BF4-gyel játszik, napersze... a többi játékban meg élvezi a képregényt, amikor beesik az fps, mert 30%-ban hajtja ki a VGA-t. -
Macka
veterán
MSI AB-t hogyan tudom rávenni, hogy +100 mV-nél többet adjon. Hiába pipálom be az az extend official limit opciót, akkor is csak max 100 az adható fesz.
-
Macka
veterán
-
Macka
veterán
Na, csatlakoztam egy XFX X-szel...
-
Macka
veterán
válasz
Sontir Fel #6871 üzenetére
Bf4 ötletes??? Lehet, hogy én vagyok a hülye, de a 3-hoz képest nem sok új ötlet van benne.
-
Macka
veterán
válasz
Mr Bond 007 #6465 üzenetére
Ez szép és jó, de akkor ősszel minek kellett beharangozni novemberi dátummal? Inkább tették volna ígérgetés nélkül, és szóltak volna januárban, hogy 1-2 hónapon belül várható.
Nekem sem volt gondom AMD driverrel soha, de arra nincs szükségem, hogy a pénzem mellé üres ígéreteket kapjak... -
Macka
veterán
válasz
ritterkrisz #6267 üzenetére
Szerintem BF4-et ne vedd figyelembe, egy rakás bug. 3DMark-ot nézted, hogy lefut-e? Nekem a 680 Lightning nem bírta az alapórajelet, és a 3DMark sem futott le.
-
Macka
veterán
válasz
ricshard444 #6257 üzenetére
Az utóbbi időben kicsit sok itt a fórumon a "gyárilag döglött" 290...
-
Macka
veterán
Szerintetek egy Corsair HX750 elbír alapon 2 darab 290X-et?
-
Macka
veterán
válasz
KillerKollar #4959 üzenetére
És te ebben hiszel? Lázad mérted ma???
-
Macka
veterán
Nekem a vírusirtó nem találta meg, az összes HDD-t le kellett gyalulnom. Úgy emlékszem, hogy talán a 7970 topikban írta valaki, hogy melyik könyvtárban találta meg a file-t, ami a galibát okozta.
Nekem is azt csinálta, hogy amint IDLE lett a gép, elkezdte a VGA-t 99%-on hajtani, de amint megmozdítottam az egeret, megszűnt a terhelés. -
Macka
veterán
válasz
Malibutomi #4655 üzenetére
Azért azt vegyük figyelembe, hogy Peter+ventik 5 slotot foglalnak, a non-ref pedig max 3-at.
-
Macka
veterán
válasz
Motion_Blur #4472 üzenetére
A külföldi oldalak alapján is ez az ár volt várható, nem értem egyesek miért csodálkoznak. Sajnos viszont ezzel az árazással az X 780 Ti-hez mért árelőnye nagyrészt elillan, így közel sem biztos, hogy az AMD a jobb választás (amíg nem láttuk a mantle-t).
adatfalo: november végén volt, hogy az Ipon és a többi üzlet annyira elszállt az árakkal, hogy Merlinnél volt a legolcsóbb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Vicces képek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest