- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Nagylajos_1 #15253 üzenetére
Hali!
Javaslom az összefoglaló elolvasását:
AMD Radeon R9 290X:
GPU kódnév Hawaii XT
GPU gyártástechnológia 28nm
Shader részelemek száma 2816
Textúrázó csatornák száma 176AMD Radeon R9 290:
GPU kódnév Hawaii PRO
GPU gyártástechnológia 28nm
Shader részelemek száma 2560
Textúrázó csatornák száma 160 -
Motion_Blur
félisten
válasz
Gilthanas #9538 üzenetére
Nekem hasonló rezonancia problémám volt anno a Sapphire HD 4870 Silent Efficiency nevű csoda hűtésnél...
-
Motion_Blur
félisten
-
Motion_Blur
félisten
-
Motion_Blur
félisten
válasz
ricshard444 #8163 üzenetére
Mindegy mit raksz oda, mivel a target temp álladó
-
Motion_Blur
félisten
válasz
ricshard444 #7294 üzenetére
Nem, hanem hogy mennyi az árkülönbség.
Belekeverve egy kis víz és egy kis ref. vs. custom, illetve piacos árak
-
Motion_Blur
félisten
Sajnos csak úgy mehet biztosra ha szűz Win + driver kombóval teszteled. Esetleg megnézed másik gépben is. AMD-nél elég nehéz meghatározni hogy a driver a sz*r vagy a hardver. Mégpedig azért mert a driver szinte mindig kuka..
Nekem többek között emiatt is lett elegem...
Pedig önmagában jó megoldás a Tri-X, simán elfogadnám.. HA nem lennének ezek amit írsz.
Malibutomi: csak ne kiabáld el!
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Walter_White #6365 üzenetére
Nagyon jó árban van!
Csak erőseb benne van a pakliban egy black screen...
sok ilyen problémát olvasni a custom kártyáknál is.
Egyébként marha jó vétel (lenne).
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Malibutomi #6146 üzenetére
Nagyon korrektek a hőmérsékleti értékek! Hőkamerás kép is sok mindent elmond
Ref:
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Sontir Fel #5694 üzenetére
Hűtőházba vinni
-
-
Motion_Blur
félisten
válasz
kinghaxor #4799 üzenetére
Biztos hogy kevésbé lenne hatékony mint a gyári megoldás.
Én X1950Pro-nál kipróbáltam pár hónapja ugyanezt, kb. 10 fokkal volt több idle, terhelni nem is mertem. (be kellett valahogy izzítanom a kártyát hogy a másik AMD kártyára vissza tudja flashelni a BIOS-t)
(#4796) djxp01: ha épségben leszeded a matricát és a csavarfejeket nem nyírod el, akkor nem ugrik a gari. én a kártyámat kb. 4x szétszedtem, összeraktam, mégis úgy néz ki mintha új lenne. csak vigyázni kell és ennyi.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Mr Bond 007 #4553 üzenetére
Ha nem állítottál semmit akkor a hangja még elfogadható, viszont kb. 650-700MHz-en megy a GPU. Mondjuk 47%-on már lehet hogy stabilan tudja tartani 800MHz fölött.
GTX 480-am nekem is volt, pár napig
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Goldmen75 #4545 üzenetére
Priviben leírtam, de ide is beírom:
HD 7970 és R9 290 alatt is random fagyott a gép, általában 2D-ben és órajelváltásnál (flash, vagy videó alatt), de volt hogy full idle-ben rottyant be. Eddig a gépet okoltam, de mióta nV kártyám van azóta egyszer se fagyott meg a gép. Következtetést nem akarok ebből levonni, ezek a tények. Játékok alatt nekem se volt probléma a kártyával, mármint a teljesítményével! Aki csak a teljesítményt (FPS) nézi, az vegyen R9 290-et, mivel még 130K-ért is best buy. Nekem hibátlan volt szinte minden játékban.
DE: nem tudtam a gépházat olyan messzire rakni a faltól, hogy az orkán erejével távozó tűzforró levegő ne égesse a falat + a kábeleket a gép hátuljánál. Ahhoz hogy ne vegye vissza a GPU órajelét, 52-55%-ra kell engedni a ventit, ami számomra már szinte elviselhetetlen volt. Este ha játszani akartam (halkan), akkor a venti hangjától nem hallottam a játék hangjait. Az utolsó csepp pedig a 83 fokos GPU youtube videó alatt volt...
Nagyon sokat buktam ezen a kártyán (az extra hűtéssel együtt majd. 50K-t), de legalább nem a levegőbe beszélek és össze tudom vetni a két kártyát. Nem véletlen a nagy árkülönbség...
Azok akik egyből vizezték a kártyát, mindebből kimaradtak és ők csinálták jól. De ez a gyári ref. hűtés és a power management nem állja meg a helyét a felső kategóriában.
-
-
Motion_Blur
félisten
Nagyon kíváncsi vagyok hogy a custom hűtési megoldásokkal hogy alakul a hőmérséklet mondjuk filmnézés közben. Mert a ref. ugye ezt produkálta: [link]
Gondolom az órajel és a fogyasztás maradt ilyen magas, de a hőmérsékletet csak nem engedi fel ennyire..
-
-
Motion_Blur
félisten
válasz
->Raizen<- #3870 üzenetére
4 memória borda hiányzik + egy kis anyagminőség: [link]
+ nálam elégett a venti vezetéke is... végül a kukában landolt, csak idegeskedést, kínlódást és -17e Ft-ot hozott... és már nincs is mire feltenni
-
Motion_Blur
félisten
"(#3745) Motion_Blur: Megtudhatjuk mi az oka a ti-re váltásnak?
"
Elsősorban azért váltottam mert a vízhűtés projektbe most nem vágok bele, és a ref. hűtés hangos volt nekem. Pontosabban úgy volt hangos hogy én nem engedtem 85 fok fölé.
A másik ok pedig az volt hogy elég jó áron (290X ára alatt) jutottam a Ti-hez és nem hagyhattam ki.
Ja és így mindkét oldalról lesz személyes tapasztalatom!
Xirtam: én egyszer raktam fel véletlenül 82-ra, megijedtem
-
Motion_Blur
félisten
válasz
#35434496 #3313 üzenetére
A pár hete jóárasított 7970 Lightningok kb. fele az alapórajelet se bírta, én is küldtem vissza egy ilyen példányt... érdekes módon mindegyik 60% körüli ASIC eredménnyel büszkélkedett. Nekem ott teljesen elment a kedvem az ilyesmitől, ref + víz párti vagyok, illetve lettem
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Malibutomi #3311 üzenetére
Elég ha kap 1.25V-ot mint a 7970 Lightning...
-
-
Motion_Blur
félisten
válasz
N.Ferry #3271 üzenetére
Szinte teljesen ugyanaz a két kártya hűtési megoldása. Annyit fűt a házba, amennyi hő a hátlapról "leválik". Ez nyilván valamivel több mint a ref. 7970 esetében ami azért nem melegedett ennyire.
mcwolf79: az a 60% elég soknak tűnik, nálam 85 fokos targettel nem nagyon megy 52-53% fölé a ventifordulat
-
Motion_Blur
félisten
Custom hűtésekkel az lesz majd a gond hogy túlfűti a házakat. Ref esetén a hő 90%-a egyből távozik hátul, FC blokk esetében meg a vízzel.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
mcwolf79 #3012 üzenetére
Ha kell, linkelem a tökéletesen működő ASUS 290X BIOS-t, amit én is rágyógyítottam a kártyámra.
fontos kérdésem lenne: a memóriára a VRM-ekre száradt ragasztóanyagot mivel távolítsam el? 70%-ol gyógyszertári alkohollal próbáltam, de nem ment, semmit nem "áztatott fel"
Mi kell ide, nitro-hígító? Arról azt olvastam hogy nem ajánlott mert mar. Izopropil-alkohol meg helyben kb. beszerezhetetlen.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Goldmen75 #3000 üzenetére
Persze, visszaraktam a gyári hűtést amíg nem készül el a víz.
Nem húztam semmivel, az X-nek ennyi az alapórajelemod: szerintem nem kell OFF-ba írnod ezeket
mod2: egyébként hangügyileg óriási különbség van a 47 és az 52-54%-os ventifordulat között, előbbi még belefér nálam, mondjuk elég hangosan játszom
-
Motion_Blur
félisten
Legyen egy kis ON is:
Call of Duty - Ghosts alatt:
2013-11-27 18:21:52 - iw6sp64_ship
Frames: 19331 - Time: 284171ms - Avg: 68.026 - Min: 45 - Max: 1062013-11-27 18:35:06 - iw6sp64_ship
Frames: 38050 - Time: 468315ms - Avg: 81.249 - Min: 39 - Max: 1451920x1200, 4xMSAA, minden full
290@290X BIOS - Catalystban semmihez nem nyúltam!
-
Motion_Blur
félisten
Tehát akkor a non-refeket is úgy kell majd kihozniuk hogy %-ban hasonló arányban egy vissza az órajelet? Ez megoldhatatlan szvsz és hülyeség is lenne. Jó nagy hülyeség ez a target temp + órajel visszavétel. Én nem bírnám elviselni hogy 600MHz-en menjen a GPU, inkább üvöltsön. Üvölt is, de már nem sokáig
-
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Malibutomi #2846 üzenetére
Igazi kihívás a gyártóknak
-
Motion_Blur
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Honda topik
- Hardcore café
- További aktív témák...
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- ASUS GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB ELADÓ
- Újszerű - ASUS ROG Strix Geforce GTX 1660 Super Advanced Edition 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- Asus ROG STRIX RTX 4090 EVA-02 Edition Videokártya!
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- Fókusz, tér, élmény Dell U2913WM Ultrawide monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest