-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullKoxa
őstag
válasz
Don't Panic #38661 üzenetére
Time Spy-t néztünk !!!! Nem Fire Strike-t .
-
Hunork
veterán
válasz
Don't Panic #38520 üzenetére
Köszönöm!
Azért kár, hogy elég kihalt a topic, ezek szerint ennyire sok az NV kártya tulaj? -
CsonkaImo
addikt
válasz
Don't Panic #37959 üzenetére
Hőfokok és GPU kihasználtság hogy alakul amikor 40%-on megy a ventilátor? Nem lehet, hogy valami használja a kártyát?
-
Don't Panic
senior tag
válasz
Don't Panic #35392 üzenetére
állitgattam és most jó lett.... nem pipáltam be az AMD gaming evolvedet és mégis feltette
-
Speed®
titán
válasz
Don't Panic #35192 üzenetére
Sor végére: garancia / új VGA :S
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Don't Panic #35192 üzenetére
Ebben a sorrendben.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Don't Panic #29365 üzenetére
Én éjjel megnéztem.Majdnem minden maxon,lehet neki eső vagy köd, egy lehelet pici lag volt csak.
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
Don't Panic #29365 üzenetére
Ma este megnézem neked.
Az aláírásodban láttam, hogy vodooo 5 öt keresel. Pont szembejött velem a hardveraprón egy ilyen hirdetés, pont annyiért árulja, mint én a lightningom
[link]
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Don't Panic #29319 üzenetére
Ez a sima Fury megint jobb vételnek tűnik mint a nagyobb tesója. Pont mint anno a 290X/290 esetében.
-
Speed®
titán
válasz
Don't Panic #29319 üzenetére
Kevésbé nyami, itt ~75°Ct mértek, közben itt ez a videó (~115°C..), ki hazudik..?
Amúgy rossz topik..
-
janos666
nagyúr
válasz
Don't Panic #29291 üzenetére
-
odorgg
addikt
válasz
Don't Panic #29291 üzenetére
Meg egy új konfigot is a házhoz. De gondolhatod hogy nem azért építkezem használt cuccokból, mert ez a perverzióm.
-
nubreed
veterán
válasz
Don't Panic #29019 üzenetére
Te mivel hajtod túl?
Mert ugy látom neked megy a mem is.
-
nubreed
veterán
válasz
Don't Panic #29019 üzenetére
Szóval beszereztem egy 290 Vapor-x -et. Erős kártyának tűnik, Witcher 3 -al próbáltam eddig, ultrán nagyon szépen megy FHD-ban. Egyelőre 1100/1500 -ig vittem. Az előző Asus 7870 DC2 -höz képest érezhetően több hőt termel annak ellenére hogy ugye a Vapor-x nagyon jól hűt és elvileg a házam is jól szellőzik, Xigmatek Midgard 2, elől egy 12 centis venti szivja be a levegőt, hátul egy 12 centis szivja ki és felül van egy 14 centis ami szintén kifelé szív. Ennek ellenére úgy forróbnak tűnik az egész és a rendszer ventijeim is 100%-on pörögnek, be van állitva mindegyikre a profil, a 7870 -nel soha nem volt ilyen hőtermelés. Monitoriztam közben a dolgoka, az alaplap és cpu hőmérséklet viszont nem magasabb mint a 290 vapor-x előtt. Lehet hogy fentre kéne még egy 14 centis venti.
Na de, ebben a pillanatban történt, vagyis nem sokkal ezelőtt, miközben írtam ezeket a sorokat, át akartam váltani egy másik tabra a böngészőben, abban a pillanatban teljesen elfeketedett a képernyő, de úgy, hogy közben a monitor azt érzékelte, hogy kap jelet, magyarul nem ment el standby-ba. Semmire nem jött vissza a kép, kellett nyomnon egy resetet. A böngésző megőrizte az eddig beírt dolgokat, azért nem kellett a fenti részt újra elkezdenem.
Hibás a kártyám és vihetem vissza? Vagy a 15.6 os cata beta driver lehet a ludas? Vagy mit gondoljak?
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Don't Panic #26579 üzenetére
ahhoz képest,hogy azt irták valöszinü kompakt vizzel jön az uj radeon .......
ezek szerint csak nemlesz egy kazán ha egy ilyen vékonyka léhütés is elviszi
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Nem arról volt szó, hogy gyárilag vizesen érkezik?
-
sixpak
nagyúr
válasz
Kicsit győzikés a két arany karikával, de várjuk a további képeket....
Mellesleg az XFX csinálta azt a VGA-t (290), ami a legjobban bejön nekem designra...ez az. -
fatal1ty1984
őstag
válasz
Don't Panic #25451 üzenetére
egy halom játék nem támogatja azt a felbontást.mind2 oldalt vagy marad egy fekete sáv levágva vagypedig átálitja a felbontást valami szerencsétlenre és tiszta torz lesz a kép.a méretét nemirtad,de gondoloöm 27-est akarsz,ami hiába szélesebb annyival alacsonyabb is mint egy normál 16:8-es 27-es monitor.a szélessége miatt van az hogy nem 1920 hanem 2560 felbontás.ha kiszámolod szinte ugynazt a méretet kapod csak szarrá nyujtva.én föként játéra használom a monitort igy ezzel a fekete csikos levágásos hülyeségével elis vetettem a cserét.akiket én kérdeztem és volt nekik ilyen minndenki tuladott rajta.34" alatt nemszabad ilyen monitort venni mind aztmondta.
-
válasz
Don't Panic #25449 üzenetére
Nekem olyan monitorom van, 2-3 fps a különbség a FHD-hoz képest...
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Don't Panic #25449 üzenetére
nemsokat mivel marad 1080 a felbontásod.21:9 lesz?ha még nemcserélted le akkor jol gondold át mert énis most akartam de gyorsan lebeszéltek rola,igy maradtam az adatlaponom lévö 27-esnél.
-
Montesantos
senior tag
válasz
Don't Panic #25076 üzenetére
4k-s teszt nem sokan vannak akik ebben a felbontásban tolják
amúgy tény hogy ekkora felbontásnál kell az ekkora tárhely. amúgy jó teszt ......
-
Tails111
aktív tag
válasz
Don't Panic #25076 üzenetére
Be ne linkeld ezt egy NV-s topikba mert élve fognak felkoncolni!
-
m0h0senator
őstag
válasz
Don't Panic #24914 üzenetére
Vagy ram vagy procinál kevés a feszültség. Régebben én is belefutottam ilyenbe, sőt volt olyan is,hogy 1,5 óra hibátlan prime után azt mondtam h bf4 és kifagyott 5 perc után.
-
Xmister
senior tag
válasz
Don't Panic #24914 üzenetére
Ha szemetel akkor a GPU nem bírja. Adj neki egy kis fesz-t, vagy vegyél vissza az órajelből.
-
válasz
Don't Panic #24910 üzenetére
Proci Prime stabil?
-
HSM
félisten
válasz
Don't Panic #24910 üzenetére
Szerintem ez proci.
-
snowball
tag
válasz
Don't Panic #24715 üzenetére
Sajna az tuti 100 fölött lesz mind, másrészt meg nem tudok hónapokat várni, mert közben eladtam a 6970esem és most egy szerencsétlen 4350el kell beérnem, de ahhoz meg nincs rendes támogatás win 8.1 alatt. És nemhogy játszani nem tudok rajta, de még filmet nézni se, mert nem küldi ki a hangot hdmi-n
-
zimi1991
aktív tag
válasz
Don't Panic #24049 üzenetére
Csak az baj, hogy nálam a proci kihasználtság sem éri el sokszor a 30-40% ot sem...
Nevettséges, de miért is lepődök meg?Elvégre nvidia gameworks -
sixpak
nagyúr
válasz
Don't Panic #24020 üzenetére
Remélem csak viccelsz, épp most akarom megvenni a játékot valamelyik digitális disztribútornál.
Már egy éve ezt a játékot várom, ezért veszem csak kódot, mivel a dobozos csúszik egy hónapot.
Tehát játssz még fél órát és mondd, hogy szépen megy, én pedig izzítom a hitelkártyámat. -
korion
senior tag
válasz
Don't Panic #24026 üzenetére
elképzelni nem tudom h mire nem elég a vga-d!??
esetleg van 1-2 repülős szimulátor,azok eszik a vga-t,de ez egy zombis(ami nekem tetszik)szóval nem értem miért szaggatott.. -
korion
senior tag
válasz
a vga-ddal szaggatott?
mert akkor vmi hiba van!
üdv! -
daveoff
veterán
válasz
A zöld oldalon hibátlanul fut, de egyáltalán nem estem hasra a grafikától, sokkal jobbra számítottam. Mondjuk még nem sokat játszottam vele...
(#24021) VGYke: Furmark alatt ez egyáltalán nem vészes, simán elmegy egy 290-nél
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Don't Panic #23713 üzenetére
Nekem nem tetszik. Meg pont ez a kártya nem igényel "extra" hűtést. Ettől függetlenül jó látni a márkát, sokáig szolgált hűségesen engem is egy Inno3D 7600GS, sőt ha előtúrnám lehet még most is menne.
-
hermanyi
addikt
válasz
Don't Panic #23713 üzenetére
5cm es és pörög 5000 ret szóval síri csendben dolgozhat
Vagy ha nem pörög ennyit akkor densing elem csak
-
odorgg
addikt
válasz
Don't Panic #23328 üzenetére
Én már megvárnám a freesynces monitorokat a helyedben.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Don't Panic #23328 üzenetére
dehogy lehe látni,de én tuti nemadnám mostmár lentebb a 120hz-nél.szerencsére 1.5 éve vettem a 27-es samsungot ami tudja és hibátlan igy.
-
kokobe
őstag
válasz
Don't Panic #20503 üzenetére
Be persze
-
Cseneles
őstag
válasz
Don't Panic #20505 üzenetére
Csinálok egy másikat! Kaptam normális progit ami az FPS-ből sem harap le!
-
Pacy
aktív tag
válasz
Don't Panic #20414 üzenetére
Arra gondoltam hogy nem megy jól? Kevés az fps?Droppol? Laggol? Gondoltam elmondod rendesen.
-
Pacy
aktív tag
válasz
Don't Panic #20412 üzenetére
Ez mit jelent?
-
TTomax
félisten
válasz
Don't Panic #19930 üzenetére
Persze... [link]
-
deadwing
addikt
válasz
Don't Panic #19851 üzenetére
Hát, gondolom csak egy mérésért nem fogod visszacserélni
-
deadwing
addikt
válasz
Don't Panic #19849 üzenetére
És nincs jóval kevesebb fps mint az előzővel? Nálam az volt a probléma.
-
lowzor
veterán
válasz
Don't Panic #19395 üzenetére
Igen, ha 10-ből 2-szer hard reset-elned kéne, 6-szor pedig win+p-vel szórakozni, amikor visszaülsz a géphez, akkor annyira nem lenne érted az a kártya. Ez a DDC/CI remélem megoldotta, de nem kiabálom el, mert pont akkor szokott visszatérni a hiba.
-
szasanyi
félisten
válasz
Na, de ha nem így lenne ez a parttalan vita még véletlenül véget érne! Már kezdem azt hinni, hogy egyesek AMD mások pedig NV részvényekkel rendelkeznek, ezért kardoskodnak annyira egyik vagy másik mellett.
-
Joshi
titán
válasz
Mi akar lenni ez a standby hiba? Én miért nem tudok róla?
-
ffodi
veterán
válasz
Don't Panic #19389 üzenetére
10ből 9szer nálam is.....
Abu:
Ne érts félre, tisztelem és becsülöm a szakmai tudásod, de ilyen bugokra mindig ezt a választ kapom/kapjuk tőled, csak arra nincs soha magyarázat, hogy ez másik (esetemben régebbi, pl. 13.xx) driverek esetén miért nem jött elő?
Szerk.:
#19395: Tudod az a baj, hogy amikor a kártya van érted és felbosszant ilyen szarokkal, akkor .....
-
lowzor
veterán
válasz
Én most a DDC/CI-t kapcsoltam ki a monitor menüjében, azóta mindig felkelt, de majd akkor hiszem el, hogy megoldotta, ha 100.-szorra is felkel.
(#19390) Abu85:
Annak semmi köze hozzá. Eddig mindig konfigommal csinálta, minden GCN kártya, akármilyen órajelen volt bármi. A driverben van valami bug évek óta, ami HDMI/ DP porttal, vagy esetleg a monitor átállításával kiküszöbölhető.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Nálam is, ettől függetlenűl létező probléma. Nem régóta vagyok jelen PC fronton (7850-7970-R9 290X), 7600GS-em után csak ezek a radeonok fordultak meg nálam, és mindegyiknél tapasztalható volt a hiba. Volt, hogy minden "ébredés" után fagyott, de legtöbb esetben csak néha. Szerencsére 290X-el csak kezdetekben tapasztaltam, azóta hibátlan. (És mielött a konfigra fognátok, mindegyiket ezzel hajtottam, csak a kártyákat cseréltem.)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Felesleges, mert akinél nem megy, annak a hardvere nem stabil. Tehát mindegy, hogy nálunk megy-e.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Don't Panic #18405 üzenetére
Nyilván. Mindenkinek az éri meg amiért pénzt ad. Most nekem is vannak tapasztalataim az R9 290X után hogy megint zöldet hajtok. Nincs különösebb baj egyikkel se...
-
szasanyi
félisten
válasz
Don't Panic #18400 üzenetére
Hol / mennyi most az ára? Már ha publikus...
to all: Esetleg erre kvi?
-
válasz
Don't Panic #18400 üzenetére
Gratula hozzá, előre is..
Eredmények, beszámoló jöhet róla..
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Don't Panic #18088 üzenetére
Az szép. Ez most jelent meg? Elég sokáig elhúzta az ASUS.
Brutális a kártya, és még a memórián sincs spórolva. Bár az ára lehetnek úgy 200K val olcsóbb is. -
törölt tag
válasz
Don't Panic #18091 üzenetére
Csak kell hozzá kb 6000w-s platinum minôsítésû tàp!
-
törölt tag
válasz
Don't Panic #18088 üzenetére
500k
De biztos jó és nagyon gyors.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Don't Panic #18012 üzenetére
Nem, sajnos. Vapor X-hez jár meg a Toxic-hoz, de utóbbi már nincs is mert csak limitált darabszám volt.
-
Asbee
veterán
válasz
Don't Panic #17859 üzenetére
Addig bőven kitisztul a kép. Pár hétre gondoltam.
-
zack
nagyúr
válasz
Don't Panic #17857 üzenetére
Ha használod, akkor AMD az ingyenes A Sync liszensz miatt. Ha nem számít hogy nV-nél ehhez külön monitort kell majd venned, amiben +40k lesz a G-Sync liszensz díja, akkor nV.
-
Asbee
veterán
válasz
Don't Panic #17855 üzenetére
Én egy picit várnék még a helyedben. 970-el kapcsolatban kicsit több user tapasztalat miatt. Elég vegyesek a tesztek. Nagy felbontás, magas élsimítással úgy néz ki annyira azért nem húz el. Persze ha tényleg olyan tuning potenciál lesz bennük mint a tesztekben akkor nagyon jó vétel. Az sem mindegy milyen 290-et néztél ki, mennyiért.
-
zack
nagyúr
válasz
Don't Panic #17855 üzenetére
Játékok alatt szoktad használni a V-sync-et?
[ Módosította: BomiBoogie ]
-
Joshi
titán
válasz
Don't Panic #17853 üzenetére
Rossz helyen jársz. Inkább az alábbi topikban érdeklődj.
Milyen videókártyát?(#17855) Don't Panic: és milyen válaszra vársz egy Radeon 290-es topikban? Csak elfogult lehet, de mindenképpen olyan ajánlás ami mögött nincs valós összehasonlítási alap.
-
HSM
félisten
válasz
Don't Panic #12497 üzenetére
Vagy még magasabb fordulaton is. Itt kb. beletolták a mikrofont...
(#12495) GeneraL_XTX: Az ár/érték bajnok Gigádat ezzel együtt jó alaposan lesavaztad.
Ennek van egy kis felára, de legalább beletettek apait, anyait.
Szerintem simán jobb az ár/érték aránya, mint bármelyik 290X-nek.
Hogy mondjuk egy X-nélküli Tri-X-hez képest megért-e majdnem +20K-t, majd az eredményekből kiderül, de én arra tippelek, hogy igen.
Ennél ugye a BS valószínűsége is jóval kisebb, ezt is bele kell számolni. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Don't Panic #12122 üzenetére
Hát ez valami ki...szott ronda, és otromba.
-
andro93
aktív tag
válasz
Don't Panic #10593 üzenetére
Semmi különbség nincs, a link is ugyanaz mindkettőnél az Msi oldalára.
Bf4 kiadás pedig 290(X) Gamingből nincs. -
daveoff
veterán
válasz
Lehet, hogy az egyik mellé jár BF4, de nézz fel MSI honlapjára, mert már ezekből a Gaming 290/290X-ből is van több verzió asszem.
-
Sotyks94
aktív tag
válasz
Ha jól emlékszem tegnap került fel, és szerintem csak egy hiba, mert erősnen ugyanannak tűnik a 2.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Don't Panic #8662 üzenetére
Ha netán lejjebb is megy, akkor sem lesz 110-ért szerintem.
#8660) daveoff
Még legalább egy hónapig ki sem adják, szóval max utána -
CsonkaImo
addikt
válasz
Don't Panic #5517 üzenetére
5Ghz-en el is hiszem de nekem 4,5 a max. Végülis bf4 alatt így is 60% a maximális cpu kihasználtság, de gondolom nagyobb vga-val nő a cpu igény is.
-
törölt tag
válasz
Don't Panic #4361 üzenetére
a sima 290 is bőven elég!! ha megáll az ára ilyen 120-130K ba az jó lenne.. asus tuti drága lesz, én az MSI pályázok !
-
törölt tag
válasz
Don't Panic #4359 üzenetére
elég az r9 290 nem? a "290X" mivel tud többet ?
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Don't Panic #3834 üzenetére
Nálam ki!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest