- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
válasz
radi8tor #21168 üzenetére
Tényleg kéne valami erősebb szankció mint ahogy a zöldeknél is van.Nem az a gond,hogy van egy-két off,mert ugy trécselni jó...de amikor 20-30 hsz-en keresztül reszeljük a fingot és dől a b@romság...na az már kiborító.Először a sok NVNV-kolléga(tisztelet a kivételnek) téríti a népet,majd jönnek ezek az atomfizikusok.
Félre ne ért nekem sem kell átmennem a szomszédba egy kis offért (hisz ismersz)voltam nagy szájkaratés (AMD vs. Intel harcos).Aztán kaptam is a pofimra ami elég visszatartó erőnek bizonyult.
Na ez a visszatartó erő kéne ide is. -
-
zack
nagyúr
válasz
radi8tor #18572 üzenetére
Miért ne írnék?
Van valami gond ezzel? 970 tulaj (is) voltam.
Azon túl meg nem flame-et kelteni járok oda, csak elegem lett a ferdítésekből. És azt nevezik szakmai topiknak. Benéz egy laikus, aki kártyát akar és meg van tévesztve. Ez nem kampányolás, nekem aztán tök mindegy ki melyiket veszi, nincs arról szó, hogy nem jó a 970/980 széria, csak tennék úgy az összehasonlításokat, hogy azok számára is érthetőek és elemezhetők legyenek akik csak benéznek, hogy megnézzék milyen az új széria. Ha már itt tartunk ez a "szakmai" topiknak nevezett valami a PH szakmaiságának a megcsúfolása is. Ezt nem szankcionáljátok? Mert az off az szakmaiatlan, de a félrevezető eredmények azok nem. -
válasz
radi8tor #16543 üzenetére
Mert olcsóbban tudtam megvenni mint egy ragyi hasolnó 1600.as ramot! A tuning potenciája meg messze jobb bármelyik tuning ramtól! Alapfeszen 2400.MHz et mennek!
Ezek szerint nem ismered ezeket a Crucial ramokat, mert akkor tudnád hogy Micron chipek vannak rajtuk! És ezek a leg tuningosabbak!
-
HSM
félisten
válasz
radi8tor #16520 üzenetére
Ez ilyen tipikus Asus megoldás... Ha annyira hülye voltál, hogy még a tápot se dugtad be,világít, hogy baj van.
Bezzeg, a memória, VRM hőfokait nem jelzi piros meg zöld fény, mikor kell szaladni a porral oltóért.(#16521) hdekakas: Szerintem adj neki esélyt valami jobbféle szigetelőszalaggal. Kis icipici darabot kivágsz, ráteszed, máris nem fog vakítani, ha meg nem jött be. leszeded és nem történt semmi.
-
hdekakas
senior tag
válasz
radi8tor #16520 üzenetére
Nekem az is elég visszaigazolás, hogy ha elindul, akkor be van dugva, ha nem indul el, akkor nincs.
Attól ha Für Elise-t játszik, és tűzijátékot bont annak örömére, hogy sikerült a tápcsatit bedugnom a kártyába, még nem alszok nyugodtabban.(Sőt, sehogy se alszok, mivel a szemembe világít.
)
-
-
embe
nagyúr
válasz
radi8tor #13792 üzenetére
A "kell/nem kell a windows védelmén kívül más védelem " vitán már túl vagyok vele. Általa nagyra tartott informatikus szakemberek szerint nem szükséges
, és Ő ezt be is tartja. TW-en keresztül elindítottam a Malwerbyte-t. Azonnal talált 13 akármit. Ha lefutott újra bejelentkezünk, és meglesem mi lett az eredmény.
-
Bossi
őstag
válasz
radi8tor #11639 üzenetére
(#11640) HSM
Ez így működik, ha minden igaz
ARCTIC kifejlesztett és szabadalmaztatott egy hátoldala hűvösebb páratlan VRM és RAM hűtési teljesítményt. Kínál hatékony hűtés RAM és a feszültség szabályozók, és így nem csak hogy magasabb órajelek, de elsősorban növeli a grafikus kártya élettartamát.
Tehát a nyák másik oldala felől vannak hűtve...
(#11641) CsonkaImo csak ennek gyakorlatilag nincs hangja...
-
Ghoula
senior tag
válasz
radi8tor #10494 üzenetére
Miért lenne túlzás a bin-elés? A 2x-3x árat azt tartanám túlzásnak. Ha tudnak cpu-t, memória chipeket bin-elni, gpu-t miért lenne olyan lehetetlen? Mintha nem lett volna régen ilyen, golden sample széria?
Nem azt mondom, hogy nem lenne költsége, de nem is egy átlag kártyáról beszélünk, hanem über ln2 órajelrekord döntésre pozicionált termék(ek)ről. Félreértés ne essék, nem csak a lightning kártyáról beszélek, ide értendő a matrix is... Az hogy ezt senki nem csinálja, azt nem azt jelenti, hogy ördögtől való dolog lenne (ebben az esetben). Főleg, hogy akár egy normál kártyával is tudod feszegetni az architektúra határait.
@HSM : nem feltétlenül ők tervezték, inkább a budget-et és a határidőt szabták meg a mérnököknek. Ezt hozták ki belőle.
-
-
-
válasz
radi8tor #8222 üzenetére
Most néztem,hogy sima 290-t linkeltetek.
Egyébként még tényleg úgy van hogy érdemesebb simát venni ?
Legutóbbi információim szerint alig lassabb a sima 290 és sokkal olcsóbb.
Illetve olvastam olyat,hogy lehet flesselni 290X-r.Az működőképes dolog ?
Megcsinálta már itt vki ?Számolgatom az árakat,OcUK-n elég jó az az akció.
-
the_mad
aktív tag
válasz
radi8tor #7732 üzenetére
Most, akkor álljunk meg egy kicsit, mert egyikünk nem tudja, hogy mi is az eredeti, vagy az utángyártott. Lehet, hogy én vagyok aki téved, de az eredeti alkatrészt az az, amit a gyárban egy autóra felszerelnek, amik az autót alkotják. Az utángyártottat pedig külön készítik direkt alkatrésznek, ezek sosem voltak autókba beépítve.
Nem kell semmit forrasztani. Az egész csere megoldható 8-10 csavar kiszedésével.
-
the_mad
aktív tag
válasz
radi8tor #7720 üzenetére
Miért ne javítanák?? Nagyjából 3 perces munka egy venti csere, csak alkatrész kérdése.
Más:
Egyébként az a gyanúm támadt, hogy itt üt vissza az a fene nagy olcsóság. Mert lehet, hogy az R9-es széria árban, mélyen a NV alatt van, de sajnos minőségben is. Rengeteg a panasz a 290 és 290x kártyákra. -
Milka 78
nagyúr
válasz
radi8tor #7720 üzenetére
Ja...én is ezt gondoltam amíg hozzám nem került egy hibás vga helyett cserébe vissza nem kapott(igaz Sapphire gyártmányú) kártya.Menet közben lerepült a vapor venti,még szerencse,hogy plexis házam volt és kiszúrtam.Ezt is "megjavították" pillanatragasztóval
Aztán meg alig tudtam visszakapni a pénzem,mert a "kártyán külsérelmi nyomok láthatóak"
-
-
adatfalo
senior tag
válasz
radi8tor #6286 üzenetére
Nos, elég gyors volt az információ áramlás az eladóval. Így úgy tűnik nincs csere amíg nem befolyásolja a működésben (mint, ahogy már olvastam én is ezen a fórumon párszor... csak ugye az ember reménykedik).
Holnap megpróbálkozom egy másik táppal ami van itthon.
Ez a ferrit gyűrűs dolog tényleg elég "placebo"-nak tűnik.
Ha az itthoni másik táp se javít a helyzeten, akkor érdemes elvinni egy szervízbe, hogy ott is kipróbálják más táppal, vagy a kártyát más alaplappal, vagy az már csak veszett fejsze nyele?Azért azt meg kell hagyni, hogy nem kicsit idegesítő, ha kiadok 140k-t +még ugyan ennyit a vízhűtésre, hogy legyen egy halk rendszerem, erre a ciripelés hangosabb mintha normál hangerőn játszanék....
-
SimonYana
addikt
válasz
radi8tor #5914 üzenetére
Hát srácok itt a driver körül nem stimmel valami!
Addig ameddig nem a win akar bejönni , minden OK. Utána viszont a gép olyan mintha minden rendben lenne , csak éppen képet nem ad! Win előtt bios , asus logó OK.
Már volt BIOS reset stb! Kezdek ebbe bele fáradni!
780Ti-t bedugtam és mit adj Isten működött! Ezzel meg itt szopok 2 napja és éppen arra nem tudom használni , amire vettem! -
ST05
őstag
-
válasz
radi8tor #4427 üzenetére
Folyamatosan figyeltem a PH-t,hátha megjelenik vmi hír a Mantle körül !
Mindenki erre vár(t),mert ATI igért nekünk vmit decemberre.
Talonba tettem a 290 szériát,kivárva a fejlesztéseket ill. a custom hűtéseket.
Én sokra tartom a PH-s szakértőket,ezért nem írtam eddig ide.
Vártam volna tőletek infót hol tart a dolog,de nem jött ezért gondoltam kérdezek a legaktuálisabb topicban.
Ehhez nem kell kereső.Megtisztelő,hogy válaszolsz a kérdésre,nagyra értékeltem.
Engem személy szerint érdekelne az aláírásod jobban kifejtve ...
Bátran jöhet privibe is. -
válasz
radi8tor #4421 üzenetére
Rengeteg user használhatná a keresőt...
Ez is off amit beirtál.
Ezért én is írhatok off-t.
A "mi folyik itt" olyan költői volt...
A moderátori munka megítélése nem az én kompetenciám.
Viszont a véleményem leírása már az én kompetenciám és amikor azt komolyabb ok nélkül cenzurázzák az már számomra az érthetetlen kategóriába tartozik.Nem hinném,hogy annyira off volt amit beirtam.
Abszolut reális-aktuális !!
Az nem annyira érdekel kinek a szívének (támogatottságának) hogyan hat.
A tényen nem változtat!A megjegyzés inkább a véleménynyilvánítás korlátozása ellen szólt.
És ha már kérdezni sem szabad akkor ... minek a fórum.
Erről is van mentésem.
#4424 Asbee : Megtisztelő,hogy észre vetted az érdeklődésemet.
-
Asbee
veterán
válasz
radi8tor #4421 üzenetére
No offense, de azért nehogy már a mantleról se lehessen itt beszélni... Az meg csak mellékes, hogy nagyon kevés olyan off hozzászólás van aminek semmi köze a kártyához, de nyilván a ti döntésetek.
(#4419) akoska07: Valószínű idén már nem lesz. Igaz van még párnap, de szerintem is a jövőre az esélyes. Én amondó vagyok inkább ne kapkodják el és renden rendben megjelenéskor.
(#4427) radi8tor1: Jogos.
-
Reggie0
félisten
válasz
radi8tor #3581 üzenetére
Nem szamit. Ezek a jelszavak disznek vannak. Van a melyik pool nem is ellenorzi, csak irj oda valamit. Nem lehet vele leszivni az accountot, max ingyen besegithetsz neki termelni
(#3578) janos666: en vgat irtam.
(#3601) janos666: A sebesseg nyilvan fugg a core-tol is. De itt erosen fugg a memoriatol is. Ha csak a GPU-t akarod tesztelni akkor bitcoint probalj. Arra is figyelj mire van optimalizalva a kernel, mert nem mindegy.A megfelelo cgminer config megtalalasa nem egyszeru. Nekem is ez volt a bajom 7950-nel, es kb 1 napig szenvedtem vele, de most megy 20-as intensityn gond nelkul.
-
janos666
nagyúr
válasz
radi8tor #3581 üzenetére
Miért? Ezzel nem tudja senki ellopni azt a pár LTC centemet, amim ezekből a tesztkörökből gyűlt. Ha mégis, akkor egészségére, amúgy pedig ez a jelszó leginkább csak arra használható, ha valaki nekem akarja dolgoztatni a gépét ajándék gyanánt. Esetleg még arra, hogy lefoglalja előlem a worker-t minimális teljesítménnyel, amit én így nem tudok használni...? (Nem tudom több IP-ről vagy akár csak azonos IP-ről és gépről több párhuzamos kliensprogrammal is be lehet-e lépni egyazon worker-be...? Talán még olyat is lehet, és akkor 0 kártékony hatása van, ha mindenki ismeri a jelszavad.) Ez nem account jelszó vagy számla PIN kód, igazából csak dísznek van (ez inkább csak egy placeholder a gyakorlatban, amit egyszer valaki odatett lehetőségként a jövőre gondolva, hátha jó lesz még valamire).
-
janos666
nagyúr
válasz
radi8tor #3108 üzenetére
Viszont ez valahol talán jól jellemzi a fórumtéma tárgyát képező fogyasztói termék és annak végfelhasználóinak hétköznapi viszonyát, miszerint sokan elégedetlenek a gyári alapértelmezett hűtési megoldással.
Ha az ilyen jellegű dolgokat kimoderáljátok, az majdnem olyan, mint ha bármi más, részben vagy egészben tényszerű érvekkel is alátámasztható negatív kritikát is rendszeresen elkendőznétek. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
radi8tor #2878 üzenetére
Ez szimplán gyantázás kérdése. Egyes tekercsekben kevés a gyanta és túlságosan rezonálnak, ami miatt idővel megrepednek. Ez lehet bekapcsoláskor, vagy akár egy év használat után is. Ez adja ki a ciripelést, de addig működik, amíg a helyén marad.
Sajnos ez teljesen általános jelenség a termékek között, mert a gyártás után nem ellenőrzik, hogy melyik tekercs nem sikerült tökéletesre. Ez csak akkor derül ki, ha eladták a terméket. Alaplapok, VGA-k, gyártóktól függetlenül mind érintettek lehetnek. -
SzlobiG
félisten
válasz
radi8tor #2878 üzenetére
Szerintem meg nem. Volt 3db nv vga-m az utóbbi időbe egyik se csinálta ilyen drasztikus hanggal főleg 2d-be. Régi tápommal is csinálták az AMD-k. Lehet hogy peches voltam és az összes vga ilyen volt amit kifogtam, de akkor is irritált aztán erre itt egy példa a 290-re.
-
westlake
félisten
válasz
radi8tor #2559 üzenetére
A BIOS-t addig vissza lehet írni, amíg a kártya nem égett el. Megmondani nem tudják, hogy előtte módosításra került a BIOS. Egyébként meg ez legyen az eladó cég gondja, mivel a garanciát nekik kell válalni. Ha meg azt mondják, hogy gyártói garancia, akkor el kell rajta gondolkodni.
-
MPowerPH
félisten
válasz
radi8tor #2431 üzenetére
Szerintem ez rossz hozzaallas... Nem kellene nagyon megeroltetniuk magukat, egyszeruen le kellene ulniuk, es lemasolni az nv megoldasat. Ha ok megtudtak tervezni, akkor talan nekik se lett volna nehez... Foleg,ha ugy nezzuk,ezzel sajat maguknak is artottak. A tesztek alatt egy jol megtervezett hutessel a 780ti-t is megenne uzsira,csak nem 600-800mhz-s orajelekkel... tehat az osszes eddigi teszt felrevezeto...nekik is rossz,mert a kartya vissza van folytva. Tesztlaboroknak kellett volna mellekelni egy fecnit,h nezzetek ra 100% venti fordulaton.
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
radi8tor #2445 üzenetére
Azért ahogy ezt a topikot elnézem piaci igény lenne rá, ami eléggé jogos is, hiszen a ref hűtővel mindenki látja, hogy a kártyák vissza vannak fogva...Szerintem ezt AMD-ék csúnyán benézték. Inkább adnák annyival drágábban a gyártók felé hűtés nélkül a kártyát, amennyi hasznuk (2-3 ezer forint) ezen a ref hűtésen van, és akkor mindenki hepi lehetne. A gyártók meg rápakolnák a sajátjukat, de ez így akkor is öngól, szerintem...
-
MPowerPH
félisten
válasz
radi8tor #2358 üzenetére
Szerintem azért van a hsz-nél a kiválasztható off opció, hogy ami részben a topikhoz kötődik, azt ki tudd posztolni. Szerintem igenis a topik témája az is, hogy ki hogyan oldja meg a vízhűtését pl. csak VGA-ra, vagy proci és VGA-ra, főleg úgy, hogy van akinek itt is tervben van, vagy már be is szerezte a vízhűtő blokkot a kártyára.
Ne legyél már ennyire vaskalapos... -
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
radi8tor #2029 üzenetére
Biztos csak paranoid vagyok
de az az érdekes, hogy nálunk modernebb országokban nem változik napi szinten az ár...mégha épp kevesebb is van raktáron nekik vagy ne adj isten nincs is belőle. Itthon meg volt hogy 1 nap alatt a 290es 40 ezerrel lett drágább adott boltban....
Ezek alapján mi kapitalistábbak vagyunk, mint a régebben kapitalista országok!(#2036) SzlobiG Ne legyen igazad!
Amúgy karácsony előtt tuti ki kell jönniük ezekkel....az ő érdekük is...az már más kérdés, hogy hazánkba mi fog jutni...és mennyiért.
Szerintetek nálunk a karácsonyi akciózás az lesz, hogy minden drágább lesz?
-
Goldmen75
őstag
válasz
radi8tor #2029 üzenetére
OK nem rágódok, befejezem....csak még 1 gondolat:
Ugyanebben az időben pl Merlinnél azok a 150-160 e-es kártyák 120-130 e voltak...szóval ilyen durva különbséget kihozni, bár megérdemli aki abban a pár napban annyiért megvetteKészlethiányról nem beszélhetünk, mert vannak, voltak a kártyák...
na, tényleg téma off!
-
Macka
veterán
válasz
radi8tor #1657 üzenetére
Persze, hogy nem. De nem is adtak hozzá.
-
MPowerPH
félisten
válasz
radi8tor #1405 üzenetére
Igen, ez a másik lehetőség. Ez meg ugye szemét dolog a vásárlókkal szembe...
westlake: Nem... De ha ugyan azt a modit követik, akkor még az is megeshet. A BETA drivert én csak gúnyként írtam. Nekem mindegyik BETA, amelyik jelentős tartalékot hagy a hardware-ben. Ezt úgyis csak a Ti megjelenését követő pár hónapban fogjuk megtudni.
-
KillerKollar
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- DOOM - The Dark Ages
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BMW topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest