- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
eastone1
senior tag
válasz
Attix82 #24162 üzenetére
Más játékban is próbálrad már?
Még a végén kiderül, nem hogy húzni nem érdemes, de még az alap órajelen is ugyan akkora fps t produkál mint alulfeszelve majd fele annyi fogyasztás mellett.
Egyébként tuningnál is ugyan ez a helyzet. Pár fps t hoz a konyhára csak. A fogyasztást nem is néztem. De tuti duplája. -
Abu85
HÁZIGAZDA
-
HSM
félisten
válasz
Attix82 #21426 üzenetére
Ha random nyomkodja a klikket, mielőtt megjelenik a tank, akkor nem lehet hátrányban, de ha vár, míg megjelenik, és akkor kezdi nyomkodni, akkor az már késhet.
Ez az input lag, csak itt nem az egeredhez képest késik a megjelenítés, hanem egy játékbeli eseményt látsz később a monitorodon.
-
HSM
félisten
válasz
Attix82 #21274 üzenetére
Ja, a Diablo3 borzalom, 1-2 magot vagyis inkább szálat használ, és úgy be tud akadni, hogy az borzalom... Már az 5850-es radeonomon is csökkentett órajellel játszottam, mert VGA-ból alig kér valamit maxon, de a proci miatt néha nálam is diavetítés lett (értsd akár 5-10 FPS), főleg, ha négyes partiban nagyobb horda ellen hirtelen elkezdődött a csetepaté...
-
dergander
addikt
válasz
Attix82 #21267 üzenetére
Tudom nem egy nagyszám,meg nem is érdemes a weboldalas tesztekbe bízni de itt látszik hogy jó ha van 1 vagy fél FPS a skyrim-be ami szintén zenész ebbe a magkihasználásba, azt akarom mondani szerintem nincs benne nagy különbség,persze attól függ a kollega milyen felbontáson játszik mert látni hogy alacsonyabb felbontásba viszont vérzik a 2600k
-
korcsi
veterán
válasz
Attix82 #21127 üzenetére
A 12 éve alapított, ma már három országban (Bulgária, Románia, Magyarország) jelenlévő online kereskedelmi cég, az eMAG... Véletlenül sem tűnik szlováknak.
-
-
Joshi
titán
válasz
Attix82 #17789 üzenetére
Állítólag autószimnél nagyon nem mind1 hogy 60 v 120fps, persze a kijelzők többsége max 60Hz-es szóval mind1 is lehetne de a hozzáértők azt mondják hogy mégsem az.
Szerintem az input lag a legfontosabb persze egy min 60fps mellett, de ez az én véleményem.
(#17790) zack: már piacon van a 970/980 széria.
(#17791) HSM én mértem a rendszer fogyasztását 4670k@4,2Ghz+290@1100/1250-el Prime95+Furmark-al és 501W volt a legtöbb amit fogyasztott. Ha még1 290 mellette van akkor simán elérheti a 700W-ot is de CF-nél nem biztos hogy kell a tuning.
-
-
HSM
félisten
válasz
Attix82 #16401 üzenetére
Az írtad, a 290-ek közül az Asus hűtése a legjobb, és ez nagyon nem igaz. Lehet maszatolni, hogy a userek 95%-a hogy használja, meg milyen jó a 110 fokon izzó VRM, amíg ad képet, de ez nem így van.
Ha a "csak betesz és használ" usereket vesszük, akkor pedig a PCS+ a lejobb, alig hangosabb az Asus-nál, de mégis normális, épeszű hőfokokon működik. Ott az órajeldobálástól sem kell félni, ellentétben az Asus 94 fokos megoldásával.
(#16402) hadde: Nem.
-
HSM
félisten
válasz
Attix82 #16393 üzenetére
Nincs igazad. Amiről beszélsz, az a gyári ventilátor-profil, az lehet, az Asuson a leghalkabb, csaképpen úgy nem hűt.
Segítek értelmezni a linkelt teszteket!
Az Asus Perf módban 42dBA, és 78 fok.
(A 94 fokos quiet móddal szerintem nem is érdemes amúgy foglalkozni.)
A Tri-X 37dBA és 73 fok.
Na, ez a nemmindegy!
PCS+ 34dBA csendes módban, és még úgyis csak 76 fok. Hiába tud az Asus 94 fokon 2dBA-val jobbat, szerintem az nem egy egészséges működés a kártyának. No,meg a PCS+-nál is, picit még tekersz a ventifordulaton, és lesz mondjuk 80 fok, de csak 30dBA-val.Amúgy ajánlom figyelmedbe, van egy teszt hardware.fr-en, aho pontosan emiatt csináltak egy mérést, hogy azonosan 85 fokra és 150W-ra lőtték be a kártyák órajelét és ventifordulatát, hogy egyenlő körülmények között tesztelhessék a hűtőket, mit tudnak.
A Sapphire Tri-X 1630rpm-en, 28,7dBA mellett hozta a 85 fokot [link], az Asus 1879rpm-en, ahol az már 38,1dBA-t csinált [link].
Szerintem ez az, ami nagyon nem mindegy.
Az Asus 290 elég gyenge kiadás lett, nincs ezen mit szépíteni. -
Asbee
veterán
válasz
Attix82 #16393 üzenetére
Ne viccelj, Asus a legjobb... Nézd meg a hőcsöveket meg a kontaktot közte és a gpu között. Nálam egy hűtés így már felejtős. Nem mondanám lényegtelennek a memória hűtést. Főleg pár óra kemény játék után egy melegebb napon, mikor már a nyák jó meleg.
Amúgy nézd már meg a Temperature fület, főleg a PCS+-nál. Ezeknél a hűtéseknél az Asus nem jobb és nem is lesz. Legalább olvasnád végig, ha valamit linkelsz...
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Attix82 #16385 üzenetére
Az eggyik leggyengébbet akartad írni,ugye?
Gaming,TriX alpból jobb.
Szépek azok a tesztek,csak éppen nálam közük nem volt az igazsághoz.A Gaminget éreztem a leghalkabbnak és egész jó hőfokokat produkált.A TriX volt a következő,de egyedi profilall még tudta, volna játszani.
DC2 halk volt...és közben meg is forralta magát.Ha sonló paraméterekre,hőfokokra belőve javult a kari és hangosabb is lett mint a másik kettő.
A Giga sem volt éppen halk,de egyedi profillal szintén lefele tudtam menni a hangba vele.
Mindez az adtalapomon lévő konfigba 27 fokban panel kecóban. -
lowzor
veterán
-
HSM
félisten
válasz
Attix82 #15598 üzenetére
Túl sok tartalék nem lehet, ha 4 szálat megeszik a BF4, és így sincs kihajtva a VGA. Megmondom mi a gond, hogyha a 62%-os használatra teszel valami terhelést még, az a már futó feladatoktól venné el a CPU-erőforrást.
Régen ilyesmikkel demózták a HT P4-eket... Ha elindítottál egy tömörítést és videókódolást egyszerre, HT-val mindkettő összességében 20-30%-al hamarabb végzett, mint egy nem HT-s procin, de ennek az volt az ára, hogy lassabban működtek, mintha külön csak az egyik futott volna.
Itt is ilyesmi lehet. Ha bekpcsood a HT-t, akkor sanszosan jobban fut a játék, mert több erőforrás marad a háttérfolyamatoknak, így mégha elvesznek is picit a játéktól, összességében plusszos marad a móka a nagyobb átbocsájtóképesség miatt. De ha még valamit ráeresztessz a procira háttérből, akkor már lehetnének meglepetések.
Ilyesmire lett volna szemléltetés a Linx-es mókám is, amit korábban leírtam, és nem próbáltál ki azóta sem. -
bombibmw
veterán
válasz
Attix82 #15588 üzenetére
Igen.
Nemhiába,a DX Nvidia-nak jó,a mantle meg ATI-nak.
Az más kérdés,hogy valakinek a mantli sem jó(nekem nem volt vele gondom,még megjelenésekor sem 280X-szel) és ATI-ja van,de talán a jövőben mindenkinek az lesz.
Ugye a mantle a prociról veszi le a terhet és adja át a VGA-nak,hogy azt teljesen ki lehessen használni.(#15592) asdxv:
Azzal sem panaszkodtam,igen. -
bombibmw
veterán
válasz
Attix82 #15483 üzenetére
Nagyon idegesít Téged ez a shanghai-i pont.
Már van procim,úgyhogy este tolok fel videót,monitorozva,beállításokkal,ha lesz időm.
Van HT is,úgyhogy azzal is játszok majd.
Mantle-t ugye nem tudok prezentálni,de a minimum fps-t jól fogja mutatni.
Beállítás FHD,minden maxon,Res.Scale 100% lesz. -
HSM
félisten
válasz
Attix82 #15444 üzenetére
Én azt egy percig sem vitatom, hogy elméletileg jó optimalizálással magasabb FPS érhető el HT-val a 4-nél több szálat használó, megfelelően optimalizált, skálázódó játékokban, steril körülmények között. Én csak arra próbáltam célozni, hogy HT-val ez a magasabb átlagos sebesség nagyon könnyen rosszabb minimumokkal, akadásokkal színesedhet a legkisebb háttérben futó művelettől. Erre lenne példa a Linx-es teszt.
Ezt sajnos számtalanszor kellett tapasztaljam, míg a 920-asomon a HT-t teszteltem. Ha valami keveseb FPS-el is futott HT OFF-on, az a kevesebb sokkal sabilabban, egyenletesebben megvolt, mint HT-val a több. -
válasz
Attix82 #15437 üzenetére
Most toltam a játékot HT Offal és hát elég sűrűn volt a CPU 100%on, de átlagba 90+.
Ezt tessék már még egyszer értelmezni
Persze, mert ugyanaz a terhelés, csaképpen 8-al osztod, nem 4-el. Öreg HT-trükk... Indíts el egy egyszálú Linx-et HT OFF, 25% CPU használat, és indíts el egyet HT-val. Sebesség ugyanaz, mégis csak 12,5% CPU-Usage.
A BF esetében hibahatáron belüli "gyorsulást" tudsz max elérni HT-val, hiába írod, hogy BF-hez jó a HT, attól még nem hoz gyorsulást, hogy a feladatkezelőben más CPU leterheltséget látsz.
-
-
HSM
félisten
válasz
Attix82 #15428 üzenetére
Ezért az 1FPS-ért érdemes bevállalni a HT bajait? Ha mutatnál mondjuk 40FPS szemben mondjuk 50-55-el, azt mondom, hú, megéri, de ez minimum lelombozó.
(#15430) Attix82: Persze, mert ugyanaz a terhelés, csaképpen 8-al osztod, nem 4-el. Öreg HT-trükk... Indíts el egy egyszálú Linx-et HT OFF, 25% CPU használat, és indíts el egyet HT-val. Sebesség ugyanaz, mégis csak 12,5% CPU-Usage.
Sajnos pedig nem a proci lett kétszer erősebb, sőt.
Pont a HT-val gáz, ha marad tartalék, ugyani arra a háttérből bármi rámehet, és a játéktól fogja elvenni az erőforrást. Próbáld ki ezt, ha gondolod: [link].
GTA4 helyett szerintem egy ilyen BF is megteszi. -
CsonkaImo
addikt
válasz
Attix82 #15419 üzenetére
Annyival kiegészíteném, hogy a cf skálázódást is szépen fokozza a mantle. Tudom, hogy most nem erről van szó, csak mindenki a CPU limit csökkentését hozza fel előnynek. Ott ver még rá a DX-re.
Esetleg akinek van 290/X CF, felrakhatnna egy GPU kihasználtság grafikon Bf4-ben, mantle vs directx.
-
daveoff
veterán
válasz
Attix82 #15409 üzenetére
3770K és 4770K között játékokban max 3-5% a különbség, 2600K és 3770K között lehet akár 12-15% is, tehát összességében max 20% lehet Sandy és Haswell között. De ez nem törvényszerű, az újabb architektúra több szempontból is jobb lehet. De egy 4,6GHz-en ketyegő 3770K odaver a 4770K-nak is bőven, játékokban.
(#15408) A.C.E.: Ez nem feltétlenül igaz, mert a multi nagyon CPU igényes, és ha akár 100%-on teker a GPU, de a CPU-ra hirtelen túl sok feladat kerül, akkor simán beeshet az fps. Multiban egy csomó mindent a CPU számol, nem csak a GPU van leterhelve.
-
-
daveoff
veterán
válasz
Attix82 #15396 üzenetére
Jó hogy itt vagy, javítanám a múltkori DX-es BF4 képet. Akkor került hozzám a VGA, és bios reset kellett neki, hogy adjon képet, így elment a proci tuningom is, és elfelejtettem visszaállítani. Most vettem észre(én barom, ezért volt annyi low fps-em), visszaállítottam a tuningot, és kíváncsiságból egyből megnéztem azt a bizonyos pontot BF4-ben. Idegesített is a dolog, mert nem értettem miért nincs meg a fix 60+ fps, amikor nálam tényleg mindig megvolt.........4,6GHz-en tekerő 3770k-val most már megvan!
-
BlessedElroy
senior tag
válasz
Attix82 #15001 üzenetére
Na itt vagyok.
64/64, ultra settings. A proci most 4.5-ön megy, kártya alapon, 1059-en.A torony már nincs meg, de semmi jelentősége, ugyanannyi az fps.
Itt megvan a torony, de csak 64/51 player:
Számomra meglepő, hogy mennyit számít "pár" plusz játékos.
Még mindig win7-et használok, annak tudható be szerintem a nagyobb FPS drop. A többi pályán átlag 100+ FPS, ezen inkább 80+. De persze nagy csatában beesik akár 70-ig is, Shanghai-on láttam már 40 felett picivel, ami gáz. Win 8 egy kicsivel azért jobb lenne. -
BlessedElroy
senior tag
-
HSM
félisten
válasz
Attix82 #14983 üzenetére
Nekem sincs mérésem sajnos.
De ugyanezt vettem észre, egyenletesebben, simábban futottak a játékok HT OFF-al.
Azt tudom javasolni, játssz egy órát HT-val, aztán egy órát ugyanazzal HT OFF-al.
Abból kiderül, az adott játék mennyire szereti/nem szereti a HT-t.
(#14985) A.C.E.: 80-90 fok még mindig kicsit necces a ramcsipeknek, 85 fok fölé nem lenne szabad menniük az adatlapjuk szerint.
-
daveoff
veterán
válasz
Attix82 #14951 üzenetére
Megcsináltam, igazad van ott azon a helyen tényleg beesik, de ugye ez egy sima ref 290, ami ebben a hőségben az alapórajelet is nehézkesen tartja, az 1100MHz-es 290X-el szerintem itt is megvolt a 60+ fps.
Látszik, hogy a proci kihasználtság mennyire leesik, ez biztos a játék hibája. Az az érdekes, hogy ott a két ház között ilyen csak, ha kimegyek onnét vissza ugrik 100fps köré, biztos valami bug lehet ott. Gondolom több pályán is vannak ilyen helyek, én nem ezeket szoktam keresni, hanem játszok. Itt egy videóm, ezen is látszik, szó sincs arról, hogy beesne 60 alá, de ugye ez nem 64-es CQ....
Egyébként én is általában max 32/48-as szervereken játszok játszok, 64-es nagyon ritka. Most ennek az eredménynek a függvényében marad a mantle bekapcsolva, aztán meglátjuk mi lesz vele. Bekapcsolás után egyből laggolt egy baromi nagyot a játék, na nekem ez nem hiányzik.
Ja és ez a teszt megint csak azt igazolja, hogy a mantle egyedül a proci limitet szünteti meg(ha éppen működik rendesen), azt ennyi, persze ez is nagy szó....
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Attix82 #14951 üzenetére
Nálam ennyi a különbség: DirectX, Mantle.
Hozzáteszem, hogy ez üres szerver volt! Ettől függetlenűl lehet, hogy másnak directx-el is úgy fut mint mantle-el. Sőt van olyan is akinek rosszabb az új api-val. Szerencsére ahogy láthatjátok nekem nem kis teljesítmény növekedést hoz, így messze elkerülöm a dx-et.
Szerk: Max beállításokon, 4x msaa, hbao.
-
daveoff
veterán
válasz
Attix82 #14947 üzenetére
Várhatod a képet, de már nincs meg a 290x kártyám, most egy sima 290 van, majd azzal mérek, ha jó lesz a BF4. Egy fraps fps bench sokkal többet elárul, hiszen rögzíti a min/max fps-t is, az megbízható eredményt mutat, ilyen képekkel nem sokra megyünk.....
Korábbi méréseim, csak rá kellett volna keresni.....
[link]
[link]
[link]Van a gépemen még egy csomó mérés, csak elő kéne bányászni, mert vegyesen van 780Ti mérésekkel, de BF4 multiban minden mérésnél 60 fölött volt a min fps a 290x-el, ez tuti!
-
-
Dtomka
veterán
válasz
Attix82 #14945 üzenetére
Már mért ne lenne? Nekem ULTRA minden, csak simítások nélkül 100+ is megy...pedig "csak" 280x em van (Mantle). Vagy minden simítás maxon kell, hogy legyen? A BF most nem működik...
Visszább olvastam és látom, hogy DX alatt. Nem tudom úgy mennyi lenne, én kezdetek óta Mantle -val használom. -
HSM
félisten
válasz
Attix82 #14211 üzenetére
Nekem is ez tetszik benne a legjobban. Ahogy veszem lejjebb az órajelet, úgy veszi vissza a feszt is szépen magától.
Mondjuk én BF3-ra 825/1250mhz-et találtam a legjobbnak, sebesség/fogyasztás tekintetében, ha gondolod próbáld ki úgy is.A D3-as beállításod kipróbálom majd, szimpatikusnak tűnik, eddig azt is a 825-ös profillal hajtottam, de úgy töbet eszik a gépem 160w-nál jóval...
-
Devid_81
félisten
válasz
Attix82 #14062 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy amit elkezdtek, az egy jo irany (vegre) viszont azt senki nem var/hat/ja el, hogy nehany ev mulva alap CPU-ktol a felsokategoriasig barmin hiper-szuperul menjenek a jatekok.
Mint mar meg is lett irva, egyreszt a penz beszel a hatterbol, masreszt fizikai keptelensegnek is tartom.
Egy dologra jo, es ezt is az AMD oldalnak koszonhetjuk, lesznek proci szintek amikre a jovoben nem lesz mar nagy szukseg, mint a belepo VGA-k ahogy szepen kiestek mostanaban a kosarbol.
Mindenfelekeppen a felhasznalo fog orulni, DE minden a penzrol szol, kezeljuk ezt ahhoz merten ovatosan. -
Obliterátor
tag
válasz
Attix82 #14034 üzenetére
Gondolom akkor nekem is muszáj lesz cserélnem hogy legyen értelme a 290X-nek. Volt régebben egy 3770k-m , 4,7-ig bírta nagyon szerettem csak sajnos meg kellett válnom tőle.
A Devils engem is megmozgatott , léghűtéssel 5.2-5.4ghz. Elég impresszív
De gondolom alaplappal alsó hangon 150k.
-
daveoff
veterán
válasz
Attix82 #12956 üzenetére
Nálad valami nagyon nem kerek, egy fps benchmarkot is csinálhatnál Fraps-el, az sokkal többet mutatna, mint egy screenshot, a min fps-t is látnánk. Én akárhányszor mértem nem volt 60 alatti min fps, sőt inkább 70-80 között vol a minimum 290x-el, nem hinném, hogy a 3770k ennyit számítana a 2600k-val szemben, vagy igen?
-
TTomax
félisten
válasz
Attix82 #12956 üzenetére
Az az érdekes,hogy most néztem meg igaz üres pályán de nekem ott azon a ponton ultrán 90-100fps van,és alapon ment a vga...persze tudom ha 64vagyunk akkor már nem ennyi de,a 49 az nagyon kevés,szerintem abban a driver is vastagon benne van...nVvel is esik ott egy kicsit az fps de nem ekkorát...
Szerk: Majd 100%-ot nem hoz a mantle gondolom azt te is belátod,szerintem ott valami bug van a driverral is.
(#12958) Attix82
Most éppen nincs 64es szeró teli de majd megnézem,ha igaz amit írsz akkor nekem sem szabadna ott 50fpsnél többet látnom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest