- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Magisk
- Egy óra, két rendszer
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Nem nyílnak a Foldok?
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
vg
addikt
válasz
teko99 #37863 üzenetére
Mit írtam, nekem volt Asus 290 kártyám, ott ha feltettem a ACP Application (ha rákeresel találsz itt a topicban sok infót róla, mert sokat beszéltünk róla) programot a régi driver telepítőben szinte azonnal fekete képernyőre fagyott. Nélküle tökéletes volt. Őszintén, én nem vagyok benne biztos, hogy a tápod rossz lenne, mert nekem egy tök új XFX pro850-as táppal is feketére fagyott, és most is az van sapp 390-el alatt és semmi baj bármivel megy jól. Amúgy nem ártana venned egy eredeti windows-t, itt a aprón lehet kapni olcsó oem-et.
-
vg
addikt
válasz
teko99 #37791 üzenetére
Nekem Asus kártyám pont ezt csinálta. Próbáld meg manuálisan, kizárólag a drivert-t feltenni. Töröld le ami most van, majd a telepítő kicsomagolása után lépj ki a driver telepítőből és az eszközkezelőben keresd meg a kicsomagold driver könyvtárát és add hozzá a videókártyához. Nem lesz catalyst-t de szinte biztos, hogy így nem fog sötétre fagyni, vagy legalábbis egy próbát megér.
-
vg
addikt
válasz
colossal89 #37519 üzenetére
Nekem is volt egyszer, simán törölhető mert csak a ütemezett feladatokba írta be magát, hogy a gép bekapcsolása után 20 perccel induljon.
-
vg
addikt
válasz
fbeni91 #37153 üzenetére
Nem írtad, hogy milyen vezetéken használod a monitort. Ha hdmi-n, akkor lehet csak handshake elmarad valamiért. Nekem is csinálja a ps4 gépem hdmi alatt, kb 50 bekapcsolásnál egyszer tv-n nincs kép, csak a tv ki be kapcsolása segít(ps4-et nem kell ilyenkor újra indítani). PC-n nem használom primary-ban hdmi-t, dvi-n még nem volt ilyen hiba velem soha.
-
vg
addikt
válasz
szami76 #36284 üzenetére
Próbáld meg a monitor frissítési frekvenciáját lejjebb, vagy feljebb venni. Nekem kicsit régi 16:10 monitorom van, és az mindig 1440×900 felbontásban használom 75hz-en, de új driver installálásánál valamiért mindig 60hz-re teszi, úgy viszont szintén homályos a kép. De ez csak egy tipp. szerk: amit még meg lehet próbálni a displayport->hdmi kábel, pár ezer forint.
-
vg
addikt
válasz
Slotyo #35472 üzenetére
Ezzel az a baj, ha leveszed 30fps-re és nincs freesync-es monitorod, akkor mivel minden második frame-et gyakorlatilag eldobja a kártya, így teljesen akadozni fog a kép. Nekem is jó elég lenne a 30fps ha szép folyamatos lenne a kép mint mondjuk ps4 vagy xbox one játékok alatt, de sajna tv-n így a 30fps limites dolog nagyon szar. Tudom mi fog most jönni: Hiába mondod, hogy Neked nem akadozik...
-
vg
addikt
válasz
venomka1 #34622 üzenetére
Az egy program ami a gpu-t használja titokban. Ez csak egy tipp volt, nem biztos, hogy az forrás, de ha hirtelen lelassul a gép, akkor meg kéne ezt nézni. A futó programok között keress furcsa nevű programot, ami relatív sok memóriát használ, vagy nézd meg az Feladat ütemezése-t, hátha ott van, hogy a gép bekapcsolta után hány perccel induljon a bitcoin cucc. Java frissítésnek meg mindenféle driver-nak szokták álcázni. A vírusirtók nem védenek ezektől.
-
-
vg
addikt
válasz
xxxxxxxxx #34070 üzenetére
Igen, én a hangkártyát a képen is látható kicsi, pciex1_3-ba szeretném használni(az elsőben blackmagic kártya van), de nem vagyok benne biztos, hogy nem lóg bele a foglalatba a sapphire kártya. A 4-esbe nem szeretném tenni a hangkártyát semmiképpen, mert elvesz a 16-os line-ból egyet.
-
vg
addikt
Vennék egy Sapphire kátyát 390 kártyát, akinek van ilyen, az meg tudná nekem mondani, hogy mivel nekem a sapphire kártyát használó picex16 alatti második, azaz pciex1_3-ban van egy sound blaster Z pajzsos hangkártyám, hogy nem növi túl a sapphire a két slot-t? Úgy értem nem akadályozza a hangkártya használatát? Ilyen alaplapom van.
Néztem videókat,képeket de egyszerűen nem tudom így megítélni. A régi asus 290 dcu2 kártyám éppen jó volt így, de ahogy látom a sapphire kártya oldalát az nagyobb kicsit.
-
vg
addikt
válasz
Habugi #34007 üzenetére
Ezt már máshol is kérdeztem, de nem tudta senki. A gpu-z képen a bus interface-nél ugye az első, hogy a kártya PIE 3.0-tudja, a második sor a@ után, hogy mennyin megy valójában, ez 1.1, ráadásul csak 8x. Ez program hiba lenne, vagy valós, vagy az alaplapod nem tudja a 3.0-át?
-
vg
addikt
Sapphire390 8gb NITRO Tri-X OC kártyát szeretnék venni, de ezen nincs hátlap. A többin gyártóén pedig többé kevésbé van, ennek lehet valami oka?
-
vg
addikt
Tudom már volt róla szó, de hátha azóta valakinek sikerült valami új infó birtokába jutnia. Tegnap feltettem a beta 15.10-es drivert, az ACP Application-al együtt. Mint régebben is, most is pár perc után fekete képernyőre fagyott asus 290oc kártyám amit tuning mentesen használok. Aztán feltettem újra, immár a ACP Application nélkül, remekül megy. Esetleg valaki tudja biztosan, hogy mi ez a ACP Application? Mert szó volt ACP azaz Audio Co-Processor, azaz TrueAudio drivere vagy lehet a "average CPU power"[Info itt. Szóval valaki tudja érdemben mi az a ACP Application? Jó lenne tudni pontosan miért fagy ki tőle a cucc.
-
vg
addikt
Kipróbáltam pár játékot úgy, hogy lekorlátoztam a sebességet 30fps-re. Olyan, mintha szaggatna kicsit a kép, amúgy jó. Esetleg van valakinek tippje, hogy miként lehetne ezt kihidalni? Ha kikapcsolom a vsync-et, akkor töri a képet, ha bekapcsolom, akkor nem, de kicsit akad, olyan folyamatos mikró akadások vannak. A rivaturner opcióját használom erre. Amúgy így tök olyan azt a pár játék amit próbáltam mint xbox one-on.
-
vg
addikt
egyszerűen nem tudom elindítani bf4-et win10 alatt amióta chrome megszüntette azt a támogatást egyszerűen nem indul el sehogy. se firefox, se edge, csak villog a kék csík battlelog alatt és semmi. Esetleg valakinek valami 5lete?
-
vg
addikt
válasz
BookerDeWitt #32484 üzenetére
Nekem így megy már hónapok óta tökéletesen a Asus 290OC kártyám. szerk: Ha nem teszed fel a CCC-t(ami szerintem tök felesleges msi afterburner mellett), akkor két reg kulcsot át kell írni, ha hdmi-n akarod tv-n használni, mert úgy lesz fekete keret a képernyő szélein. Most nem tudom a dolgot pontosan, de majd ha kell megnézem otthon.
-
vg
addikt
válasz
BookerDeWitt #32400 üzenetére
Úgy tedd fel a dirvert-t, hogy az a acp application ne legyen bepipálva installáláskor, a CCC se kell szerintem. Úgy nem lesz fekete képernyő.
-
vg
addikt
válasz
Malibutomi #31800 üzenetére
Van értelme egy 1080 monitornál/tv-nél ennek?
-
vg
addikt
válasz
deadwing #30339 üzenetére
Azért mondom, hogy "valós"-t nem láttam, mert bár ha a vsync nincs belapcsolva nekem is 120-130fps körül van a BF4 ultra-n, de semmi értelmét nem látom így játszani, mert a TV-m úgyis csak 60hz, így csak feleslegesen hajtom dupla járaton a kis kártyám. Igazi 144-monitort meg nem láttam még közelről.
-
vg
addikt
válasz
GeneraL_XTX #30284 üzenetére
tiltsd le a c:\AMD könyvtárat is úgy nem tudja telepíteni a driver-t. Én is megcsináltam ezt a driver elrejtéses hülyeséget ami dirtywindows.hu-n is olvasható, de mindig frissíti.
-
vg
addikt
-
vg
addikt
válasz
-Solt- #29677 üzenetére
Nekem nincs True Audio-ra szükségem, van egy remek sound blaster z kártyám. Ezért én nem fogom cseréltetni. Mellesleg, én úgy láttam a legutolsó driverben ami még nem a win10-re jött, hogy ha kiveszed a pipát installáláskor a CC-ről, akkor automatikusan az ACP is szürkére vált.
-
vg
addikt
Már másodjára szopatott meg AB, hogy az új driver felrakása után hetek múlva vettem észre, hogy valami 300/150 minimumra tette a kártya sebességét.
Rá kellett nyomnom a reset gombra a AB-ben.
-
vg
addikt
Az természetes egy 290 kártyánál, hogy ha displayportos monitor mellé rádugom a TV-t hdmi-n, akkor folyamatosan a maximumon tartja a kártya a memória órajelet(1260), akkor is ha nem csinálok semmit? TV-t kikapcsolva egy villanás után vissza áll 150-re.
-
vg
addikt
Ebben nem vagyok biztos, mert a core és a mem az MSI-ben a bal oldalra volt teljesen lehúzva, majd a reset gomb megnyomásával állt vissza alaphelyzetbe(1000/1250). Nem használok CCC-t és kb két hete tettem fel az új béta drivert, lehet az kavart be. Nagyon szaggatott a among the sleep és utána kezdtem utána nézni a rák van, mert jó ideje már csak a geometry wars 3-al játszom órákat, ott meg 60fps simán volt.
A lényeg, hogy most jó, csak gondoltam beírom mint érdekesség.
-
vg
addikt
Valami voodoo mágia által a MSI Afterburner levette a 290 sebességét minimumra (asszem 150/300), és így toltam legalább két hétig, és tegnap éjjel vettem ezt észre, meg kellett nyomni a reset gombot MSI-ben.
-
vg
addikt
válasz
Winchester95 #28665 üzenetére
Oké, örülök, hogy meg lett oldva a dolog.
-
vg
addikt
válasz
Winchester95 #28644 üzenetére
"Igen de akkor körbe fekete csík van, amivel csak a ccc ben tudok ránagyítani."
Ezen remekül lehet 2 regiszter módosítással segíteni. Sőt, én úgy tapasztaltam, hogy minden felbontást ilyen keretbe tesz és mindig át kell állítani, de a 2 regiszter módosítással(ami sajna otthoni gépemen van, este tudom beírni) ez tökéletesen megszüntethető. Én sem használom CCC-t, felesleges. Valamint az is lehetséges, hogy feltételezem nem eredeti windows 8.1 van a gépeden és a program törés ami folyamatosan fut a háttérben az okoz valamilyen bajt. Nagyon olcsón tudsz venni itt a ph-n legális 8.1 kódot, nekem 10e-ért három kulcsot is adott egy eladó, vagyis kezembe nyomott még kettőt: nesze.
-
vg
addikt
válasz
-Solt- #28068 üzenetére
Én értem, de a hangot csak hdmi-vel lehet kihozni a kártyából, nem???? Ja értem, aha, biztos. Tudnám miként van hang acp nélkül akkor. Ja, hmm, belegondolva, akkor ha a apc aktív, akkor azt már nem bírja a kártya ezért fagy. Ok, lassan forognak a kerekek. Viszont, akkor miért van hang hdmi-n keresztül, azt mi dolgozza fel? A hangkártya?
-
vg
addikt
válasz
-Solt- #28053 üzenetére
Ebben nem vagyok biztos(de így emlékszem mert csináltam párszor mikor meglett a kártya két hete), de mikor Win 8.1 installálásnál kiválasztod, hogy feltegye automatikusan a drivereket, akkor ezt az ACP-t nem teszi bele és a 13-akárhányast verziót teszi fel. Legalábbis ha rá akarod tenni a legújabbat, akkor kiabál az installer azon a képen amit te is betettél, hogy ez a ACP nincs installálva. Lehet nem véletlen?
-
vg
addikt
válasz
-Solt- #28051 üzenetére
Feltettem újra így ACP nélkül Win 8.1-et, most megy. Amit észrevettem a Valley benchmarkban így 0 a temperature-t mutat, de jól lefut. Mondjuk eddig mindig jól lefutott. Eddig mindig valami 19.sokszám-at mutatott, gondolom hibásan. Lehet valami érzékelési program hiba miatt a ACP lekapcsolja a kártyát. Szerk: Elindítottam újra: ezt írja temperature-ra: 1670880 C... én is lekacsolnám magam.
-
vg
addikt
válasz
-Solt- #28027 üzenetére
Az órajelet szuperül át tudod állítani a msi afterburnerben, ha kell. Remek program. Próbáld és írd meg, hogy milyen úgy. Mint írtam, nekem a végső megoldás ez volt, minden létező dolgot kipróbáltam. Ma eddig egyszer se fagyott, pedig mindent csináltam a géppel, és ilyenkor már legalább háromszor elszállt.
-
vg
addikt
válasz
-Solt- #28012 üzenetére
"A gyári memória órajelen nálam BS van"
Nekem két hete, a kezdetektől van egy ASUS R9290-DC2OC-4GD5, minden alapon, de a kezdetektől random időpontban lefagy fekete képernyővel. Böngészés közben, de akár csak úgy is, ha nem csinálok semmit. Két hétig szaroztam ezzel, számtalanszor feltettem a Win 8.1-et(hozzáteszem legális oem), már adtam volna be garanciára kártyát mikor rátaláltam a youtube-on egy videóra, amiben egyszerűen nem tették fel a catalyst control panel-t és azt a másik új programot aminek most nem jut eszembe a neve, de benne van a telepítőben. Így a kártya nem fagy. Basszus, ma egész nap izzasztottam a gépet, semmi fagyás. MSI Afterburnert tettem még fel, ennyi. A fekete keretes kezdő overscant pedig regisztriben megváltoztattam, így teljes képernyős. Minden játék megy jól, a valley esetleg kéri a MSVCP100.dll-t azt meg leszeded ms oldaláról. Próbáld ki te is így, mielőtt beadod garanciába. Persze ha így is feketére fagy, akkor garanciáztatni kell. Nekem eddig jó, de majd írok pár nap múlva újra.
-
vg
addikt
Tegnap gondoltam kipróbálom catalystban az Overdrive dolgot Asus 290 kártyán (hülye ötlet volt, azóta ki is kapcsoltam), fel is vittem jobb oldalra a skálázót, +50% áram felvétel meg + 50 gpu clock asszem, jól össze is szarta magát egyből.
Remélem nem lett semmi baja azért, kicsit megijedtem mert boot után is lefagyott egyből, csak egy safe módú catalyst uninstall segített. Amúgy, miként tudom nézni játék alatt, hogy mennyin meg a vga meg cpu? afterburner+hwinfo? Esetleg van valami más megoldás is?
-
vg
addikt
Lenne egy kérdésem, hátha tud valaki válaszolni. Van egy asus 290 kártyám, ami hdmi-n van tv-re kötve. Tökéletes. Viszont van egy d-sub-os monitorom amit ugye nem lehet rátenni, viszont van otthon egy ati 4820 kártyám. Ha beleteszem a gépbe, akkor tudom használni a kettőt? Úgy értem, hogy a 4820-ast a régi monitoron a 290 meg tv-n. Win 8.1 van fent. Nem akad össze van ilyesmi, van valakinek tapasztalta ilyesmiről?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS!Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 256GB 5G tablet extra tokkal garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest