-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullKoxa
őstag
Az MSI 390 témához. Az Msi 390-m 1100/1400- n ment egyedi venti profillal tökéletes volt. Nekem előtte MSI 290 volt már akkor cseréltem a Zalman Z11 Plus házamat a jelenlegire, mert kevés volt neki, és ekkor még nékem is kompakt viz volt a Cpu-n.Jelenleg SilveStone Raven 3 van, ami szuper. Jelenleg nincs vgam 480- ra pájázok. Újabb és kevesebbet is eszik, ez az új lakás miatt fontos. Egy fázis van (16A) csak a kecóban, elég volt az átkábelezést fizetni nem akartam még a hálózat fejlesztésbe is bele tenni a 40-50k t.
-
BullKoxa
őstag
válasz
colossal89 #39552 üzenetére
Én anno 6 W/mK GAP-PAD / Thermal-pad /- használtam, ( a zöldet nézd ) . Még a 7950-hez használtam.
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok-! Battlefield 1 Beta-hoz ki milyen Drivert használ? mert nekem az utolsó WHQL 16.7.3 van, de kilépked a játék.
-
BullKoxa
őstag
válasz
darealkilla #39458 üzenetére
Az én Msi 390-m 1100/1575-n böngészés közben 35C° . Nálad valami nem jó. Én 20%-n hajtom a ventiket ha nincs terhelve. egyedi ventiprofil, és minden jó.
-
-
BullKoxa
őstag
válasz
Don't Panic #38661 üzenetére
Time Spy-t néztünk !!!! Nem Fire Strike-t .
-
BullKoxa
őstag
Szerintem a power limit nagyon nagy ! max 30 is elég szerintem, nekem+13-n van és 1100/1600 MSI 390 .
hackeeeee : Nekem ez az idő 10 perc volt mikor még 290-n volt a gépemben . 1 hónapig a Gpu-ban levőről ment a gép. Mikor megjött a 390 akkor kb 10percenként fagyott a gépem minden első indításnál, naponta.
új OP és azóta nincs semmi bibim, és a Riva meg az AB is indul a rendszerrel.
-
BullKoxa
őstag
-
BullKoxa
őstag
válasz
adatfalo #38347 üzenetére
Az MSI AfterBurner-t beállítod és már alkalmazza is miután Apply-tál, ezért kell nagyon nagyon oda figyelni milyen beállítást Apply-l le !!. Belehet állítani hogy az OP-vel induljon.
Nekem így van beállítva, de ez az én kártyám. !!!! Még teszt alatt van , csökkentem a dolgokat .
Neked a Core Voltage-t kell állítanod mondjuk +10-re.
-
BullKoxa
őstag
-
BullKoxa
őstag
válasz
tarantito #38303 üzenetére
Tápból azért minőségi kell a kártya alá. Tápos topik. Jó hogy még megy a géped,nekem anno 3870X2 nél szállt el a tápom. Még jó hogy védelem volt benne,semmit sem vitt magával. Azóta a tápra is figyelek ha csere van, jól utána járok a dolgoknak.Nem mindig a márkát kell nézni a szakik tudják miben milyen belső van, és az a lényeg.
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok! az mitől lehet ha bekapcsolom a gépet 10 perc után újra indul ( Eddig net alatt csinálta mindig), de ha újra indult akkor utána már jó, nem indulgat . A kari Msi390, de azt hiszem az elején volt ilyen gondom a 290-l is. de csak az elején. a legújabb driver van fent .
Üdv : Kornél
-
BullKoxa
őstag
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok! Kérdezni szeretném Msi 290-re Garancia matricát honnan tudnék szerezni, a csavarra? Még egy éve lassan újrapásztáztam a Gpu-t hogy nyerjek -10 - 15 fokot és halkságot. A karinak semmi baja,csak hát jobb előre láthatónak lenni.
-
BullKoxa
őstag
válasz
ricshard444 #27570 üzenetére
-
BullKoxa
őstag
válasz
Sontir Fel #27304 üzenetére
Ha a matricát letudod szedni egyben, akkor nem!! Ha nem tudod leszedni egyben, akkor ha jól tudom van itt a PH-n egy két tag aki eltudja intézni így is garit, 10-20 K-ért.
Kérlek javítsatok ki ha rosszul tudom.
-
BullKoxa
őstag
-
BullKoxa
őstag
MSI Gaming 290 Újrapasztázva , Gyári venti profillal, ami most nagyon halk volt játék alatt nem is hittem a fülemnek, 1050/1350 . Előtte 92C° volt a Gpu ugyanezzel a beállítással, a szerver is ugyan az. ( elfelejtettem bekapcsolni a saját ventiprofilomat,kicsit elborult az agyam a 92 fokon és a 100% venti fordulaton, és hajtott a kíváncsiság mit tesz majd az MX4 a Gpu-n . az egész kb 15 perc volt ennyit bőven megért nekem. ). BF4 multi alatt, Operation Locker 64 fős mappon . Kíváncsi leszek a saját ventiprofillal milyen hőfokok lesznek, gondolom sokat már nem csökken . Lehet el is felejtem a saját ventiprofilom.
-
BullKoxa
őstag
Ez most kamu akkor? Ez a Samu Vs. Amd vásárlás.
Sputnyik123 : Nekem Zalman Z11 Plus volt a SilverStone Raven3 előtt. 30K volt használtan a Raven, Nekem Msi 290-m van. a Vrm nem melegszik a Gpu inkább. De a ház cserével nyertem a Gpu-nál mínuszba 5-10 fokot és még annyit hogy nem süvít a venti a videokártyán. AB-ben egyedi ventiprofil van használva és 1050/1350-n megy a Vga ( a PowerLimit +50-n ) .
-
BullKoxa
őstag
Most ez a 15.3 Beta ( CF nem érint ) az AMD Freesync- miatt jött ki? Ehhez már lehet monitort kapni? vagy csak én vagyok tájékozatlan.
˘ A héten több FreeSync technológiát támogató monitor is érkezik az Acer, a BenQ, az LG, a Nixeusm, a Samsung és a ViewSonic műhelyéből. Ezek mellett a iiyama és az ASUS is kínál majd FreeSync logó nélküli, de Adaptive-Sync szabványnak megfelelő monitorokat. Az is előfordulhat, hogy a kijelző dobozán különállóan nincs jelezve az Adaptive-Sync elérhetősége, de mivel a szabvány licencdíjtól mentes, így a hardver oldaláról aktív lehet a rendszer. ˘
-
BullKoxa
őstag
válasz
BullKoxa #25397 üzenetére
Megvolt a Driver csere Omega le rendesen! 14.11.1 BETA fel ez nálam bevált. Detto , FEKETE kép!! pedig nem sokat matatok kicsit szűröm az utat párszor és jön is a feketeség ha húzva van a kari!! Még szerencse hogy nem minden nap használom, vagy rá kell állnom hogy játékok előtt lövöm be a tuningot, de ezt macerásnak érzem. Következő teszt ha új OP és 14.11. 1 Beta , remélem nem mostanában lesz mert most volt 2-3 hete, a teló romok miatt.
-
BullKoxa
őstag
helloka! nekem a stabil Turingom itt pár perc alatt meghal. fekete kép és csak a bekapcsoló gomb hosszas nyomása segít. Omega van fent ( lehet megnázem a 14.11 1 Betaval , de szerintem már felesleges . a biztos ha majd OP-t cserélek és akkor nézem meg a Beta-val ), Ha alapra teszem a kártyát mielőtt matatok a linken akkor jó a masina.
-
BullKoxa
őstag
-
BullKoxa
őstag
válasz
sixpak #24479 üzenetére
Nálam segített Win7-n.
Nálam most azt játssza a Win8.1, hogy be van állítva AB-ben 1050/ 1350 és nem mindig indul el a Win, fekete kép. ( mindegy mekkora feszt adok a kártyának) . Csak a bekapcsoló gomb nyomása ( 10 másodperc mondjuk) tesz rendet. (14.11.1 Beta, újabbakkal is ez volt a helyzet ) . Ha bejön az OP akkor meg az istenért sem megy az OC pedig minden be vam állítva AB-ben. Mindegy maradt a manual OC , játékok előtt. ( Többször újra húztam már a rendszert )
A Kártyámon lévő kapcsolóra gyanakszom, nem tudom elhúztam-e a másik irányba mikor nem volt tápom és pihenni ment a kari a dobozába.
-
BullKoxa
őstag
válasz
Sontir Fel #24401 üzenetére
Nekem tetszik ( a jármű irányítása béna ), még nem is laggol annyira mint a BF4 Beta anno. Az FPS meg nagyon jó !!! Gondolom ez egyből Mantle-n megy. Jól gondolom ?
-
BullKoxa
őstag
válasz
Grave_444 #24383 üzenetére
Én is nyomattam egyet. Ezen a beállításon Gpu 1050 mem 1350 , Core V -12-n, PW +50-n Driver 14.11.1 Beta, Cpu.4.5-n, ramok 1600MHz-n ,Win 8.1 64bit.
-
BullKoxa
őstag
válasz
amdfavorite #24278 üzenetére
Hello! Én tőle venném . 2x már vettem tőle! Most olvasom nincs nála ami neked kellene, csak 0.5 mm vastag van neki.
-
BullKoxa
őstag
sziasztok! Kérdezni szeretném hogy szerintetek mért nem indul a rendszerrel az MSI AB-vel beállított OC ? ( Win 8.1 ) Mindig a gyári órajelekkel indul el a gép. Soha nem volt ezzel gondom, máig. 3.0.1 -s AB vel is ezt csinálta.
Ha a CCC-ben be pipálom a Graphics Overdrive-t akkor első indításnál fekete képernyő jön be ,ekkor gombbal kikapcsolom a gépet ,és mikor bekapcsol a gyári értéken van a Vga.
-
BullKoxa
őstag
válasz
Scholes9 #23894 üzenetére
Sziasztok! Kis help kéne, ez már a 3. topik ( Monitor és Windows os ban már voltam ) ahol próbálkozom, ide jöttem mert ez AMD VGA-s rész.
-
BullKoxa
őstag
válasz
Sanyi19 #23115 üzenetére
a Sapphire nem fog beleférni, nekem Zalman Z11 Plus volt , és azért is vettem Msi-t ( azt hiszem a Gigabyet is befér , Asust meg kerültem nagy vonalakban ), mert az simán belefért és a 3 év garancia miatt.
Most cseréltem házat SilverStone Raven 3 -ra, a 290 miatt ( meg hajtott a kíváncsiság, sokan dicsérték ezt a házat ) , de sajna nyilatkozni nem tudok a Tápom garanciába van 1 hete, a 290-s kártya is kint van a gépből biztos ami biztos . Jelenleg egy kicsike régebbi tápot használok ami nem bírná el a vga-t se a cpu OC-t.
-
BullKoxa
őstag
egy fórumtársunk már linkelte egyszer ( Ref és Gigabyte hang van ) itt! Én mikor terveztem hogy veszek 290-t akkor én hallgatgattam!
-
BullKoxa
őstag
válasz
Scholes9 #22463 üzenetére
Ezt olvasd el sok mindent megértesz!
-
BullKoxa
őstag
válasz
BullKoxa #22257 üzenetére
Köszönöm szépen a segítő válaszokat!! Akkor megpróbálom gariztatni a Gyártónál! Kérdezni szeretném valaki csinált már hasonló gariztatást egyből a gyártóval? PÜ-ben jöhet a segítség!
-
BullKoxa
őstag
Szerintetek ez garis téma lenne Ip.nban ? Vagy cseréljek benne ventit, már utána jártam a dolognak 6k ból meglenne. Igaz még 6 hónap gari van rajta, csak hát egy elég béna boltban. Elvileg egy srác írta hogy a corsair is tud a dologról vagy mi fene.
-
BullKoxa
őstag
-
BullKoxa
őstag
válasz
demmer123 #21943 üzenetére
Mert az Asus elcseszte az egész kártyáját a többi gyártóhoz képest! Olyan mintha a halkságra mentek volna csak rá
. Nézd meg a képeket ! Asus DirectCU II 290 , Ramon hűtés az NULLA , Gigabyte 290 , Msi Gaming 290 , Sapphire Radeon R9 290 Tri-X OC
-
BullKoxa
őstag
válasz
Sontir Fel #21251 üzenetére
Azért nem Full minden mert DX-ben nyomom. A Mantle nálam néha beszaggat amit én a DX-l küszöbölöm ki. Azt írták kevés a ramom a Mantlehez 8gb.
-
BullKoxa
őstag
válasz
Sontir Fel #21249 üzenetére
-
BullKoxa
őstag
válasz
Sontir Fel #21244 üzenetére
Hello! Kérdezném melyik beta van fent? talán a legújabb? ( 14.11.2 Beta ) Én a 14.9.1 betat használom, m
r mióta kint van. -
BullKoxa
őstag
válasz
Lapajbacsi #20636 üzenetére
itt valaki így kezdte a CF-t építeni ! Felső kari MSI márka, alsó Sapphire . Így nem tudta összehozni a CF-t !!
Ezért megcserélte a két kártyát. Felülre került a Sapphire alulra az Msi , és jó lett, össze lehetett hozni a CF-t.Én ilyesmire emlékszem a topikban.
-
BullKoxa
őstag
válasz
CsigaGyilkos #20602 üzenetére
Régebben, 1 éve mikor LAN party volt nálam karácsonyi leálláskor akkor COD4-l nyomtunk. Én elég sűrűn kifagytam, mondjuk 30 percenként kékhahlál. 2-3 lan party után meguntam utána néztem a dolgoknak és láss csodát a Cpu-m volt a ludas. Nyomtan rá nagyon kicsi feszt és azóta tökéletes minden !!
Mikor megvetem a 290-s karim ( MSI Gaming ) tuningot persze kapott 1050/1400 , akkor ha otthagytam a gépet és kikapcsolt a monitor néha nem ébredt fel, ekkor olvastam keményen a fórumot ( minden nap minden HSZ-t ) 2-3 hónapon át, mert nem akartam szar kártyát venni . És ekkor rátaláltam hogy a karinak + feszt kell adni és helyre jön , megtettem azóta tökéletesen megy.
Szerintem meg az egyik legjobb kari a 290-n, jobban szeretem mint az eladott 7950 VaporX-m .
-
BullKoxa
őstag
válasz
Daffchy #20282 üzenetére
Nézd kerestem neked egy leírást. Szerintem minden benne van ! igaz az írás a HD 7950 / 7970 topikból van . De a lényege érthető.
anno a 7950-m Asic 89.8% tuning jó volt és nagyon nem is melegedett. igaz VaporX volt. Mostanim 71.1%.
Solesz84 : Ki kell próbálni fordítva is !
! De ahogy nézem Asusod van, betegsége van a karinak. ASIC-a mennyi?
-
BullKoxa
őstag
válasz
lavorka #20237 üzenetére
Hello! AB-ben egyedi venti profillal nekem Msi 290-m van nem valami melegedős Asic 71.1%-s ! Te ASIC-od ( GpuZ bal fent, jobb klikk Asic ) ??
Nézd a HWinfot ott nekem most Fan max 84%, Gpu max 80C°, max Vrm-k 69C, 65C°. Ez BF4 után.
Sontir Fel : Én hanyagolom ezt a Mantle-t.
HSM : Ha lesz időm majd feltolom! Sajna nem mostanában lesz. Nekem olyan mintha az origin játékpanel csinálná,de az ki van kapcsolva.Nekem semmi problémám a DX-l . Köszi az infót!
-
BullKoxa
őstag
válasz
Sontir Fel #20234 üzenetére
Köszi!
Más
Ez a Mantle ( 14.9.1 Driver , Msi 290 )elég béna még szerintem ,néha meg meg áll a játék ( BF4 eredeti ). DX teljesen jó, igaz kevesebb az fps, de nem kell idegeskednem a pillant megállások miatt. -
BullKoxa
őstag
Ha BF4-t Mantle-n használom a játékot ( DX-l nem is néztem ) akkor AB 3.0.1 és a RivaTuner 6.1.2 + HWinfo v4.44-2300-s páros mért nem ír ki semmi adatot? pl: Fps , VGA cuccai
-
BullKoxa
őstag
válasz
#82322432 #20160 üzenetére
Igen a sima is olyan jó, nekem msi-m van nagyon szeretem. a másik a Gigabyte lett volna ,de az msi jobb szerintem
fatal1ty1984 . Nálam olyan volt ha a gépet ott hagytam pl 30 percre a moncsi lekapcsolt és csak power gomb segített. Mióta Cole86 írta hogy a gpu és a memória egy vezérlőn van ( vagy valami hasonlót ) adtam neki pici pici feszt 1050/1400 és azóta tökéles a karim!!! Eredetileg 13-n van a fesz ha felteszem az AB-t.
-
BullKoxa
őstag
Azt hiszem eddig használtam a Trixx-et (4.8.2 ). Nagyon zavar hogy néha ( 5percenként )egy pillanatra 100%-ra felpörgeti a ventit a kártyán. Ez idegesít nagyon..
-
BullKoxa
őstag
HWinfoval az Fps-t kilehet tenni játék közben ahogy a hőfokokat pl ? AB-t elakarom hagyni teljesen. A VGA cicait kiettem már ,de az Fps-t is kitenném ha kilehetne.Frapsozni nincs kedvem
-
BullKoxa
őstag
-
BullKoxa
őstag
Kérdezném Hátha tudja rá a választ valaki. A HWinfo mikor elindítom mért gondolkodik , karim MSI 290 Gaming? a 79580-n nem volt ilyenem. Igazából csak kíváncsi vagyok mi lehet a titok. Amúgy a kari teljesen jó !!!
Nincs HWinfot topik,ezért írtam ide.
HSM : Akkor nyugodt vagyok !! Köszi a Válaszodat.
Tuti törli az egész irományomat. De már kezdem megszokni én is!!
-
BullKoxa
őstag
válasz
Malibutomi #18882 üzenetére
Kérdezni szeretném a GpuZ-t hogyan húztad szét ekkorára?
-
BullKoxa
őstag
válasz
BullKoxa #18671 üzenetére
Most játszom megint, Ryse-l. Alapon van ( 977, 1250 )a kari egyedi venti profillal. Gpu max 86fok, vrm 79, 70 fok. minden max 1680x1050. Én örülök hogy Msi lett és nem Giga. mikor nézegettem a 290-t akkor a Giga felé ment a mérce, de Msi lett. Talán halkabb is és jobban van hűtve, más 290m nem volt tehát ez csak feltételezés. De ha netán az Msi mellett döntesz akkor te majd tudsz véleményt mondani mert gigád már volt.
-
BullKoxa
őstag
Nekem pénteken jött meg! a 290 Gamingem. Sok múlik az Asic-n enyém 711.1%-s . ami jó szerintem nem is az a nagyon szivárgásos, de nem is az az über tuningos. Én örülök hogy 71.1-s
.
BF3 alatt 1050-n ( Lehet 1100-n is néztem ) néztem ami teljesen jól vizsgázott. Hőmérsékletek rendben vannak , Itt.
Ryse : Son of Roma alatt szépen fűt. Gpu 90 fok körül szinte max venti mellett, Vrm 81 és 79 fok körül mozog. Minden maxon, igaz a mioncsim csak 1680x1050-s .
Majd házcserét is beiktatok aztán kiderül mennyire fasza az a Raven3-s ház. Jelenleg Zalman Z11 Plus-m van, megspékelve 2db Coolink Swif2 120P-l egy a kártya alatt a másik meg a ház tetején. 5 venti van a házon abból 4 üzemel.
-
BullKoxa
őstag
Na össze jött ! Innen szedtem ( msi oldala, Utility , GAMING APP ) le és működik!! Szóval lehet 14.4-l is jó lenne , de mára befejeztem ezt a dolgot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Le Mans Ultimate
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Bittorrent topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged