- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#35434496 #31342 üzenetére
a 290x variansrol lattam reviewet, az ugy emlekszem jo volt hutesre. topikban szerintem nem volt, Magyarorszagon ezek ritka kartyak.
PCS+ volt itthon 7850 2GB OCbol, laza 15% gyari tuning, nikkelezett massziv hutes, minosegi cucc volt (mint pl a HIS ICEQ, a Giga G1 vagy az Asus Matrix). de itt a forumon szerintem enyem volt abbol a topikbol is az egyetlen PCS+
.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#35434496 #31339 üzenetére
igazabol a gyari is meleg volt, de meg hataron belul. vizesblokkoknal voltak inkabb magasak a hofokok a refdesignnel EK ref padokkal (topikban ahogy neztem jellemzoen EK blokkokat hasznalunk), de alternativ pad ezen segitett.
Matrixon is teljesen rendben van a VRM.
viszont ahogy tudom vizezett 390(x) meg nincs a topikban.
Televan: WF3 nagyon jol sikerult a Maxwellen, viszont azon mar csak 4GB memoria van. en harom kijelzovel tavaly decemberben mar 3.7-3.8as foglalasokat is lattam FC4 alatt. ott meg 50fpsem volt adott beallitasok mellett, szoval nem feltetlenul fog elobb kifogyni a GPU mint fogy el a ram.
ha eltalaltak a huteset (ami ugy nez ki mar stimmel) es a hazat megbirja a max +50W extra hot (WF3nal elvileg a G1hez hasonloan az egekben van a power target amit ki is hasznal a kartya), akkor szvsz 390(x).
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#35434496 #31335 üzenetére
Nini zöldike eltévedtél...mondod ezt 980ti EVGA Classival...VISZLÁT!
asdxv : Melyik éri meg jobban?Ez relatív,mert kinek mi.Nekem is 290-em volt először,mert ugye azt ajánlották.Aztán rájöttem,hogy kell az az X és jött az adás/vétel amin buktam.Ha ezt vesszük nekem elsőre X-et kellett volna vennem.Ár teljesítményben a 390 tiptop,de az X erősebb.Hogy kinek mi éri meg az más tészta.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#35434496 #26934 üzenetére
Ebben a kiépítésben így muzsikál 26 fokos panel kecóban.Sajnos ahogy jön a meleg úgy fogy el a vrm hűtésem (79-83 fok közöt mászkál).
Elég gyengusok a gyári bordák és nem is fekszenek jól fel,mert lusta módon csak levettem a 290-ről és a 290x-re rádobtam.Éreztem is,hogy le kellett volna cserélnem a kétoldalast,mert nem fekszik/tapad fel rendesen.
1165/1570/+100mv (1.328v->1.305v drop)/50%PL/1 óra Heaven.Ezúton kérnék elnézést Ghoula fórumtárstól,mert az alapfeszes hőfokaink a hasonlók,nem a +100mv-sek (azok sajnos köszönő viszonyban sincsenek
)...finoman szólva benéztem
-
törölt tag
-
Ghoula
senior tag
válasz
#35434496 #26913 üzenetére
Milka78: Azért azon a vrm-en lehetne tekerni még egy jófajta fujipoly pad-al, meg lehet az is segítene, ha nem 2 gap pad-ből raktam volna össze, mert nem volt olyan vastagságú....
Radiátor sem acélos, az extrémtől még messze vagyok.Players111: Azért voltak idők, amikor a víz extrémnek számított, még a hőskorban, amikor mindenki a fop32-őt erőltette, haverral építettünk vizet, réz vezetősínből, lada radiátorból és kerti tavi szökökút-pumpából.
De ha ez nem is extrém, havernak a szobája mellett volt a spájz, mélyhűtővel. Fal átfúr, hűtőláda átfúr, és a hurka-kolbász mellé edényekbe bepakolt vagy 5 liter fagyállót, és azzal hűtötte a procit.Load alatt volt 7 fokos. ( úgy rémlik az a p3-as volt , de lehet már a p4, rég volt...
)
-
mackosajt
addikt
válasz
#35434496 #26271 üzenetére
Nem kell ehhez bátorság.
Télen a fűtésbe is be fog segíteni, ez már biztos.Már most érzem.
Szerencsére elég olcsón vettem, így a családi béke is megmaradt.
Mondjuk kapásból tápot is kellett cseréljek.Viszont mocskos jó érezni, hogy van bőven fps az unaloműzőnek játszott BF4-ben.
Majd májusban a hegesztő fogja tekerni a villanyórát, addig a gép. -
-
válasz
#35434496 #24147 üzenetére
Az itt 1 éve zajló " kazán- nem kazán", "elbírja a táp- nem bírja", " hűtetlen chip vs. hűtött", "hangos-nem hangos" tortúrák után már nektek is kijár egy kis izgalom odaát...
Ne tévesszen meg az állóvíz, ha ott mindenki dzsihadista, akkor itt meg csupa Ír szabadság harcos van... -
Milka 78
nagyúr
válasz
#35434496 #23991 üzenetére
Ha ez a nap eljönne maximálisan ki tudnálak emelni...ezen felül részesülnél a vallási megkövetésemben és nem utolsó sorban akkor már kettőnkenk lenne ilyen kártyája,ami szintén nagyon karaj dolog!
Csak aztán nehogy luftot rúgjon az AMD,mert ennyi piros év után ciki lenne átállnom iszlám vallásra egy 980ti-vel. -
KillerKollar
őstag
válasz
#35434496 #24002 üzenetére
Ha a 390X single GPU lesz akkor nehogy már ennyivel később adják ki mint a 380X-et...Nagy kicseszés lenne,ez alapján akár 2 évvel a 290X után jönne csak a folytatása?Egyáltalán létezik ez a "Bermuda" kódnevű chip?Sok helyen azt írják hogy a 380X lesz a flagship és ugye az a Fiji,akkor a Bermuda az a Dual GPU-s Fiji-nek a kódneve?Mert ha nem,hanem tényleg egy single GPU még erősebb chip akkor azt remélem tisztázzák a megjelenés előtt,mert aki a flagship kártyát akarja megvenni,vesz egy 380X-et és 3 hónapra rá jön egy erősebb 390X az alaposan rá fog cseszni vele.
-
HSM
félisten
válasz
#35434496 #23943 üzenetére
Szuper.
Néha vesznek béna beleket is főleg az olcsóbb típusokba, de a saját fejlesztéseik mindig is topok voltak.
(#23946) Joshi: Igen, ismerem őket.
Én nem vettem nagyobbat, mivel a CF-től falnak megyek, egy VGA-val meg úgy voltam vele, ha már nem fér bele a 400W-ba a gép, hogy maradjon még kis tartalék furmark+prime-nak is, akkor ott már nagy baj van.
Köszi az adatokat.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#35434496 #23943 üzenetére
Mivel "NV bérenc" vagy,kedvec gyümid a kivi és nem teszem azt a szép piros eper,na meg persze ez egy AMD-s fórum,sajnos az kell mondjam,hogy totális fail...persze ha veszel AMD-s karit és azt aggatod a tápra akkor mindjárt más lesz a leányzó fekvése!
Ui:Mivel sok a dzsihadista 970-es tulaj itt azért leírom,hogy viccvóóóót.
-
HSM
félisten
válasz
#35434496 #23524 üzenetére
Ne dőlj be.
Nagyon látványos, hogy 66dBA és OUCH, de ha a 66 OUCH, akkor a 64 is.
Nekem egy MSI 7870 OC TF3-asom volt, hát azok a ventilátorok, valami botrányosan szarok voltak a szuper propeller-kialakításukkal.... [link]
Vagy nem mozgatta a levegőt, vagy visított, mint egy malac. Borzalmas gagyi volt. A Sapphire ventijei sokkal jobbak, azok képesek halkan is megmozgatni a levegőt.Még a sokat szidott Giga WF3 ventijei is klasszisokkal jobban szolgáltak nálam, mint az említett MSI. A ventik vezérlési bugját nem is említve, hogy random időnként 4400rpm-el ajándékozott meg, barátnőm kajak egyszer kiszaladt a szobából, úgy megijedt, mi történt.
Ment is vissza a boltba pár nap után, egy megváltás volt utána a Sapphire 7870 XT a Tahiti LE-vel és a műanyag burkolatú hűtésével együtt.
-
HSM
félisten
válasz
#35434496 #23519 üzenetére
Erre nem vennék mérget.
Maga a borda nagyon jó, meg a kártya is, de azok a ventilátorok, amik hűtik, nem valami jók.
Én is valószínű a Lightninget venném a 3 év garija miatt, de ha ez nem lenne szempont, gondolkozás nélkül a Vaport venném magamnak. Nekem a Vapor jobban megfelelne az igényeimnek, elvárásaimnak.
Nekem fontos, hogy halk is legyen, ahhoz pedig kritikusak a ventilátorok (és a Sapphire jóféléket használ) valamint az üresjárati egyventilátoros üzem is jól jönne azon. Természetesen a Lightning is remek kártya, szó se róla, ez a kettő külön dimenzó.
(#23520) GAbre: Meg kell keresni, mi rezonál be és mitől, és ha megvan, általában könnyen orvosolható a gond.
-
MastR
tag
válasz
#35434496 #23501 üzenetére
Remélem hamarosan letesztelhetjük
@daveoff: Nekem is azóta vannak fenntartásaim ezekkel a "leak" adatokkal, amikor most nemrég kiderült hogy 300W TDP-je lesz a 390X-nek, miközben a "Captain Jack" méréskor pedig 200W-ot mértek. Bár elképzelhető hogy összehoztak egy 20nm -es ES példányt, ami tényleg beérte 200W-al, de a tömeggyártás a TSMC miatt csak 28nm-en lehetséges.
-
Joshi
titán
válasz
#35434496 #23220 üzenetére
Én pont nem olyan rég teszteltem le a játékot UHD-ban, elég jól szerepelt igaz hogy online versenyen nem próbáltam mert egyenlőre a 30Hz elég karcsú lenne hozzá.
-
Joshi
titán
válasz
#35434496 #22818 üzenetére
Köszi. Látom Radeonoknak esélyük sincs a jó helyezésre.
Azért az 1300Mhz az már überkirály eredmény de én kíváncsi lennék hogy alapfeszültségen ki milyen órajelet tudna elérni. Valamikor majd bepróbálom azért feszemeléses eredményt.
Szerinted ha alapfeszen azaz 1.229V-on tudja a kártyám az 1160Mhz-et akkor mennyi feszig engedhetem el a kártyát hogy meg legyen az 1300Mhz? Hűtéssel nem lesz gond. -
irhejja
tag
válasz
#35434496 #21776 üzenetére
Akkor ezek alapján a jövőben az "Omega" nevet csak akkor szabad használni, ha nagyon komoly gyorsulást hoz?
Értsd már meg, hogy nem ugyanaz a kettő... nevezhették volna akár "players" driver-nek is, bár annak tényleg nem sok értelme lenne. Elmagyarázták már, hogy mi a ráció az Omega elnevezés mögött... miért kell még mindig ezen lovagolni?
-
Laja333
őstag
válasz
#35434496 #21768 üzenetére
Mert mi köze annak az Omega drivernek a mostanihoz? Omega a görög utolsó betűje, december az év utolsó hónapja. Mivel mindig év.hónap-hoz kötött a driver számozás paff, Omega Catalyst.
Attól, hogy túlspilózod a dolgot és olyat látsz bele, ami nincs ott, nem az AMD hibája.Ugyan meséld már el nekünk, geforceok mennyire kaptak szárnyra ettől a drivertől, és lett kollektív 64% gyorsulás!
Oh wait!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#35434496 #21714 üzenetére
Ez nehezebb ügy, mert ott is bele lehet ütközni erősen a limitekbe. Hiszen a processzor erőforrásainak nagy részét, így sem lehet igénybe venni DX11 alatt. De biztos kevesebb lesz a gyorsulás mértéke.
A multi-queue modell mindig is érdekes volt, de DX11 alatt nem lehet igazán jól alkalmazni. Valószínűleg az egyes motorokra van kihegyezve a rutin. A CryEngine-re jobban működhet mint a többi programra. -
daveoff
veterán
válasz
#35434496 #21683 üzenetére
Igazából akár meg is nézhette annyi idő alatt, csak az nem ér semmit, hogy elindítja és emlékezetből megmondja mennyivel több fps van éppen ott, ahol nézi. Ezt szemre különben sem lehet megmondani, csak méréssel, és azt is azonos helyen.
(#21687) zimi1991: Nyugi, ne kapd fel! Várjuk a tapasztalataidat, csak majd ha lesz időt mérd is le! És biztos lesznek tesztek is a neten.
-
HSM
félisten
válasz
#35434496 #21540 üzenetére
Oké, akkor majd hétfőn besétálok az egyetemen a megfelelő tanszékre, és közlöm velük, hogy amit oktatattak operációs rendszerekből, és amiből 4-esre levizsgáztam, az nem több, mint MARKETING RIZSA!
Hát persze, ők is biztos csak piros szemüveges amatőrök, a PH fórumán néhány önjelölt biztos jobban tudja, mint akinek ebből van doktorija. Hát hogyne.
(#21541) brumi1024: Azért ezt így kijelenteni elég erős. Én nem csak az oprendszer sebességére gondolok, hanem mindenre együtt. Egyedül a bootolási idő lett szignifikánsan rövidebb az SSD-vel (minő véletlen, a reklámokon is mindig ezt emelték ki
), a mindennapi használat közben viszont nem igazán estem hanyatt az eltűnt winyóhangot leszámítva. Persze, érzékelhetően gyorsabb volt, de mondjuk egy FF megnyitás, vagy játékban egy pálya betöltés nem lett olyan marha sokkal rövidebb.
Pedig az SSD-m a ma kapható leggyorsabbak közül való, egy Samsung 840 Pro, rendesen be is volt állítva, SATA3-on volt, hozta is a sebességet a tesztek szerint: [link].
Amúgy ha megnézed jobban, azért 9ms keresési idő is majdnem fele egy átlagos 7200-as winyónak, az átlagos 216MB/s szekvenciális olvasás pedig több, mint duplája, és a minimum is praktikusan 200MB/s felett maradt. -
HSM
félisten
válasz
#35434496 #21538 üzenetére
Most komolyan, téged csakis az érdekel, amit látsz?
Halkan megjegyzem, nagyon is "látható" az eredménye, közelsincs olyan válaszideje a gépnek HT-vel, mint anélkül.
Kapcsold ki egy fél órára, szvsz észre fogod venni a difit. Ha meg nem, akkor legalább nincs miért aggódnod, legalábbis amíg nem iszol több kávét vagy redbullt.
-
HSM
félisten
válasz
#35434496 #21449 üzenetére
Gyors játékokban egyértelműen hasznos, pl. BF4-ben határozottan pontosabban céloztam vele. Folytonosabb a mozgás 72hz-en, még az asztalon is észreveszem a difit az egér mozgásából.
No, meg a 24FPS-es filmek is csak 24 többszörösének megfelelő, pl. 72hz-en játszhatóak le "simán".
Viszont nem mindegyik példány szereti, pl. van, akinél képhibák jöttek elő pl. U2312hm-el, vagy meg se mozdult a monitor 60hz felett. Nem véletlenül OC ez is, nem garantált a működés. Nálam a Dell U2312HM is bírta a 72hz-et, és a mostani P2414H is bírja akármeddig, nem volt vele még gondom. Ha ki szeretnéd próbálni, ezzel lehet: [link]
Nálam így van beállítva (bár én írtam magamnak saját P2414H 72/50hz drivert):
Mondjuk itt a tag kicsit máshogy állította be az U2414H-jához (19-es poszt): [link].
Ha kész, ezzel lehet tesztelni, működik-e képkihagyás nélkül rendesen, amit beállítottál: [link]. Nem kell komoly kamera, pár fotó levett fényerőn mobillal is tökéletes.És ahogy alattam is írták, két helyen is be kell állítani 72hz-re, hogy menjen, egyfelől a vezérlőpultban, monitor majd speciális tulajdonságok alatt, és a játékban is. Ha nem vág össze a kettő, az nem fog jól működni.
-
HSM
félisten
válasz
#35434496 #21447 üzenetére
Jóféle, "feleslegesen gyors" 1000hz-es. Lesd meg a kezelőpultjában, hátha állítható a polling rate, azaz az 1000hz, mondjuk 125-re. A Logitech G9x-emen állítható, és még a 250hz-nél is látszik a javulás az 500hz javára. 500hz és 1000hz között nem tudtam csak különbséget tenni mozgásban.
Amúgy én már 2003 környékén is 500hz-es egeret használtam (Logitech Mouseman Dual Optical, mai napig megvan, működik, anyám használja), pedig ott még mindenféle USB hack is kellett hozzá, nemcsak egy legördülő menüből kellett kiválasztani, vagy még azt sem.
-
HSM
félisten
válasz
#35434496 #21443 üzenetére
Persze. Ahogy egérből is remek egy 125hz-es példány, felesleges a jobb, úgysem látod.
Próbálj ki egy olyat egyszer, majd rájössz.
(#21444) kovsol: A jelenlegi tesztek másról sem szólnak, mint a pénzről, ki kell hozni megjelenés napján állati hamar a tesztet, hogy jöjjenek a kattintások, jöjjön a bevétel a reklámokból. Tisztelet a ritka kivételeknek.
Halkan megjegyzem, régen minden valamirevaló tesztben voltak különböző képminőség-összehasonlítások. Manapság alig látni ilyeneket.Szerinted, majd pont fogják méregetni az input lagot, amikor állati macerás és időigényes, magas FPS-ű videót kell csinálni, megfelelő megjelenítőn, kielemezni, szórásokat beleszámolni, nem kis meló.
(#21445) CsigaGyilkos: Nem egyszerű ez a monitoros téma, igazából iszonyat bonyolult az is, mármint ha megfelelő, jó példányt akarsz... Frissítés, input lag, háttérvilágítás, paneltechnológia, ár.... És ráadásul mind mellett komoly pro és kontra érvek....
-
válasz
#35434496 #21443 üzenetére
Na azt azért nem hiszem, hogy azért nincs mert felesleges. Még mindig jobban elfogadom a macerás "nehezen bizonyítható" kijelentést. Mert pl.: összehasonlító képeket se nagyon találni játékokban NV vs AMD. Én azért kíváncsi lennék jó párra, mint régen, de akkor ki is derült néhány dolog.
Ezen a magas monitor hz dolgon is gondolkodom - még jó, hogy nem vettem monitort - mert konzolokhoz sem véletlenül ajánlják a 400hz tv-ket...
Na ez is pl. elég durva: 60hz vs 144hz. A 144hz monitor előbb megkapta a sebzést, mint a 60hz monitor. -
HSM
félisten
válasz
#35434496 #21431 üzenetére
No, ez egy igen jó friss monitor, kellemesen gyors, 1,5ms-et még az enyémre is ráver a TFTCentral mérése alapján.
Ráadásul volt, akinek sikerült 72hz magasságába tuningolni: [link], szval az sem feltétlen lehetetlen.
Nálad viszont a gond, hogy legjobb tudomásom szerint Te pedig Mantle-val nem próbáltad még a BF4-et, szval nálad az az összehasonlítási alap hiányzik.(#21432) Asbee: Versenyeken feltételezhetően nem Maxwell-eket használtak, hanem régi Nv-ket, amiknek tudtommal még nem volt nagyobb prerendererjük az AMD-hez képest.
Másfelől nem kell "gamer" monitor 300 000-ért, jóval olcsóbban is kapni gyors 120-144Hz-es TN monitorokat, amik bármikor porba aláznak sebességben bármilyen IPS-t. Alapból játékra 60hz kevés, ráadásul a régebbi IPS panelek se éppen fürgeségükről híresek.
Nyilván, aki nem érzékeny erre, vagy lassú a monitora, azt nem fogja érdekelni, míg aki a régi világban nőtt fel CRT monitoron (pl. én) és gyors monitorja van (pl. én
), az lehet örül a Mantle-nek, mert a régi, fürge rendszerek élményét adja vissza, mint kb. 10 éve a lan-partykon, amihez modern, jó grafikájú játékban réges rég nem volt részem....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen videókártyát?
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged