-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
N.Ferry
senior tag
válasz
laci.csabi #36360 üzenetére
Nekem Gta5 meg Xcom2 is ezt csinálja.
Miértjére még nem jöttem rá, de egy alt+tab és megy is az órajeleken.
-
N.Ferry
senior tag
-
N.Ferry
senior tag
válasz
abridabri #36236 üzenetére
Nekem is moddolt házam van, bár nem a kártya miatt, hanem alapjában hogy jobban szellőzzön, így oldalt 2 14es kihúzza a meleget a vga-ról.
Ahogy észrevettem nagyon oldalra hűt, ezt csak olyan házzal lehet orvosolni, aminek van oldalventije.
Így nekem 1100/1600 +25v on szinte hideg, ennyél jobban meg felesleges felcsavarnom, mert eddig nagyon bőven elég mindenre.
-
N.Ferry
senior tag
Szerintem driver téma kicsit túl van lihegve...
Igaz nekem se a legfrissebb van fent, de 15.12-es tökéletes és a kártyával sincs semmi bajom.
-
-
N.Ferry
senior tag
Na én bátorkodtam újrapasztázni a 390et, igaz csak mx-2 van itthon, de a gyári sz*rnál tuti jobb, mert gpun nyertem 8! fokot és még a vrm is hűvösebb lett 5 fokkal..
Ezt én jó eredménynek könyvelem el azonos körülmények között.
-
N.Ferry
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #35558 üzenetére
Igen én is úgy gondolom hogy inkább csak az újrapasztázás az ami fontos volt és volt értelme.
Viszont azt nem tudom hogy CLU-t lehet gpu-ra rakni, vagy elég neki a sima mx4 pl?
Meg ha újrapasztázom a régi gapok maradhatnak vagy azokat újra kell mind rakni? -
N.Ferry
senior tag
Erre vélemény?
-
N.Ferry
senior tag
válasz
Malibutomi #35186 üzenetére
-
N.Ferry
senior tag
Na felraktam egy friss win 10et.
AB nem hajlandó kezelni a venti profilt, csak a Trixx.
3DMark nem akar indulni win 10en, egy Heaven maxon benc eredményt kérhetek egy 390es tulajtól? -
N.Ferry
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #35091 üzenetére
Milyen házad van?
Viccet félre téve, okát én sem tudom, de tesztelni nem is fogok csak ha fentlesz a friss, tiszta rendszer.
ABt rakjak továbbra is szerintetek?
-
N.Ferry
senior tag
válasz
Habugi #35085 üzenetére
Biztos hogy szoftveres de nem is csoda.. win7re
felokádottwin 10 frissítésként nem teljes telepítésként , na meg vagy 6 driver volt az Amd mappában, de a sweeper nem akart életre kellni 10 alatt, szóval csak mappa töröl, és oda fel ez a driver, szóval kész katasztrófa, csoda hogy megyMajd jövőre kap egy friss rendszert...
-
N.Ferry
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #35078 üzenetére
Sajnos teljesen korrekt hasonlítási alapom nincs mert ezt tudtam elődurni ami full mérés volt, de itt még a 2500kval volt a Tri-X és nem volt bekapcsolva se a tesszelláció a heavenben...
Ez volt anno a Tri-xel :
Itt ahogy látod is 1175/1500 volt, de +1.25v ot kért cserébe a Tri-X , ezzel ellentétben most az
Msi :
De itt már maxra állítottam a tesszellációt is, szóval nem tudom ez mennyire jó összehasonlítás így..
Viszont az 1100/1500 hoz nem kér feszt, hűvösebb és a Tri-x hez képest hangtalan.
-
N.Ferry
senior tag
Sziasztok!
Csatlakozom egy Msi R9 390el.
Nagyon masszív kártya az biztos, előtte Sapphire R9 290x Tri-X volt a gépben, azt hittem hogy "ez" a két ventis felépítésével milyen kicsi lesz hozzá képest, de nagyot tévedtem.
15.12es Crimson van fent meg a legújabb AB, mert csináltam venti profilt azért.
Most még csak alapon toltam egy 3DMarkot, így csak picivel volt elmaradva a húzott Trixxtől.
-
N.Ferry
senior tag
Sziasztok!
Ha minden igaz holnap érkezik meg az R9 390-em, R9 290x-ről váltok, tudom nem nagy előrelépés, de nem is ez a lényeg most, hanem az hogy szerintetek ebben az esetben is legyen driver újrarakás?Ehhez kapcsolódóan én még mindig win7-et használok, kérdésem, hogy lenne bármi előnyöm abból ha valami újabb wint telepítenék?
-
N.Ferry
senior tag
Sziasztok!
390nél Msi vagy ASUS Strix?
-
N.Ferry
senior tag
Sziasztok!
Akinek van 390x dobjon már pls egy 3dmark extreme bencset.
-
N.Ferry
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy Sapphire R9 290x Tri-X-em, az lenne a kérdésem hogy szerintetek mennyi értelme lenne feljebb váltani?
Csak FHDban játszom, tehát semmi extra.
Illetve mennyi idő után illene újrapasztázni, ha egyáltalán kell. -
N.Ferry
senior tag
válasz
DroiDMester #22809 üzenetére
Bocsi nem láttam , nem nézek be mindig ide, csak időközönként hogy van e valami újdonság.
Köszi az infókat!
-
N.Ferry
senior tag
válasz
DroiDMester #22748 üzenetére
Na ez nekem új!
Van esetleg valami előtte-utána hőfokos teszted?
Mondjuk mindenképp kipróbálom az tuti! -
N.Ferry
senior tag
válasz
Montesantos #19736 üzenetére
lehet csak bebeszélem magamnak de én úgy vettem észre hogy igen is számít 25-50 mhz is az olyan játékoknál amik nagyon erőforrás igényesek
amúgy köszi felkeltetted a kíváncsiságom a játékkal kapcsolatban
-
N.Ferry
senior tag
válasz
Lapajbacsi #19214 üzenetére
őő izé.. szerintem ébredj fel
Ha érdekelné őket, már rég módosítottak volna rajta, sőt akkor levele egy 290hez igazított hűtéssel jöttek volna ki anno. -
N.Ferry
senior tag
válasz
Lapajbacsi #19091 üzenetére
lemaradtam, vagy csak elfelejtettél képet rakni?
sajnos akkor így elég hiteltelen az állításod, még így is hogy utólag megírva a szabadon van a vgaaki meg vesz egy 100k-s vga-t, annak csak nem okoz gondot egy értelmesebb ház vétele.
-
N.Ferry
senior tag
válasz
Lapajbacsi #19076 üzenetére
Kérlek próbáld ki egy rendes házban, azokkal a progikkal amikkel ált. szokás tesztelni, és toljál róla pár képet is, köszi.
Egyébként nem bírom felfogni miért bizonygatod hogy tökéletes a hűtése miközben itt is és netszerte az ellenkezőjéről vannak user tapasztalatok....
-
N.Ferry
senior tag
bármikor két kattintással nekem is 1150 akkor
-
N.Ferry
senior tag
válasz
tailor74 #17350 üzenetére
Csak felkaptam a fejem a hőfokokra, mert ha esetleg vizeznék akkor kíváncsi vagyok mi lesz a várható hőfok, de ennél azért többet várnék el a víztől.
asvald : Köszi!
Vannak téli emeltebb eredményeim is (1175/1450) jobb hőfokokkal, de hát az se olyan mint a víz, meg egyébként fhd-ra ez is bőven elég.
-
N.Ferry
senior tag
válasz
DroiDMester #17102 üzenetére
anno nem te készítettél valami bios editort a 7970es topikban?
-
N.Ferry
senior tag
Ja csak hogy hűtést akarsz cserélni, azért hittem.
Egyébként semelyik 290et nem fogod tudni 290x-re unlockolni, amikor megjelenttek akkor lehetett pár reffet.Melyik karit akarod megvenni?
(csak mert egy costum hűtős 290 hűtését lecserélni valami afterre szerintem hülyeség
)
Azok jók, bár picivel jobb a Tri-x szerintem
-
N.Ferry
senior tag
válasz
Nagylajos_1 #15280 üzenetére
Milyen tapasztalatai vannak vele kapcsolatban? Főleg melegedés és oc érdekelne, nagyon köszi.
Szerintem meg manapság simán kell egy 290/x fhd-ra is én legalábbis nem érzem úgy hogy "bőven elég" lenne.
-
N.Ferry
senior tag
válasz
scampolo84 #15234 üzenetére
Igazából nem tudom mit ba**tok neki hogy rezeg
, én semmi ilyet nem tapasztaltam eddig, oc-t is nagyon szépen nyomja és még ilyenkor nyáron se láttam 80 fokot tőle egyszer sem!
-
N.Ferry
senior tag
még mindig divat a sapphire burkolatot szidni?
-
N.Ferry
senior tag
válasz
Firestormhun #14820 üzenetére
pont a lehető leggányabb portot hoztad fel példának
-
N.Ferry
senior tag
akkor még mindig nem kell kidobnom a procimat
-
N.Ferry
senior tag
Nálam teljesen jó az új whql.
-
N.Ferry
senior tag
Na akkor majdnem egybehangzóan jó az új whql?
-
N.Ferry
senior tag
válasz
daveoff #11935 üzenetére
érdekes,bár Abu azt is mondta hogy a mantli annyira jó lesz,hogy se a vga-t se a cpu-t nem kell majd húzni.
Sajnos eddig nekem semmi se jött át a mantliból, bf felejthető,más nem nagyon van,kíváncsi leszek a jövőre,hogy ténylegesen mi fog jönni rá,és mennyire használja majd ki a vga-t valójában. -
N.Ferry
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #11792 üzenetére
Na akkor a giga csak marad a kerülendő kártyák között továbbra is,köszönjük a gyors jelentést.
-
N.Ferry
senior tag
válasz
pidzse4 #11779 üzenetére
"Most még a crysis 3 mat teszteletem le meg a metrót amugy nekem csak a crysis 3 nem megy 60 fpssel minden más jóval fölötte igy nekem ez most pont jó persz ez sem elég hiszen ez is kevés csak érdekesség képpen linkeltem be hiszen ha huzol is a gpun akkor sem érsz el semmit hiszen ami addig is lassan futott az utánna is lassan fog. pl ami 40 ment az 44 megy utánna sokszor gondolok arra minek is huzzuk fel hiszen nem lesz tőle jobb."
Ilyen hosszú mondatot életemben nem olvastam.
Egyébként számít minden egyes fps,nekem ez a véleményem,és addig amíg ezt kis időráfordítással meg lehet tenni,addig ki is fogom használni.
-
N.Ferry
senior tag
ez a durva,én még 150-ért vettem a 290x tri-x et pár hónapja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- GIGABYTE RTX 5070 Ti AORUS MASTER 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Asus STRIX RTX 2070 Super OC 8GB GDDR6 Videokártya!
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest