- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Gilthanas #21640 üzenetére
Mindenképp várd meg az újat! A közeljövőben várható, hogy fog jönni WHQL.
Ha csak nem cf, vagy két gpu-s kártyád van, akkor ne tedd fel. Ugyanis ezekben a konfigokban javítottak hibákat - és ott sem tökéletesre - azt is külön kiemelték, hogy csak azok tegyék fel a béta drivert akik bármilyen hibát észleltek az előző driverrel. Itt olvastam a 14.9.2 beta driver -ről.Szvsz én sosem tennék fel béta drivert úgy hogy nem olvasok utána mit javítottak benne.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Gilthanas #19251 üzenetére
- jobb minőségű élsimítás, mivel a DX verzió MSAA-t kap, míg a Mantle EQAA-t
- nagyobb sebesség a játékok vége felé, amikor már szinte tele a pálya
- a körök végén a gép rövidebb idő alatt lép, mert sokkal több processzoridő jut az AI-nak a számításokhoz. Négymagosokon DX alatt az AI-t egy mag számolja, míg Mantle esetében három. Hatmagosoknál DX-szel két mag számol AI-t, míg Mantle alatt négy. Nyolcmagossal DX alatt három magon fut az AI, míg Mantle alatt hat.
- alacsonyabb a teljes késleltetés
- két GPU-nál Mantle alatt SFR mód működik, így kétszer jobb a minimum FPS a hagyományos multi GPU-s DX-es módhoz képest, és kétszer alacsonyabb a késleltetés is. -
Ghoula
senior tag
válasz
Gilthanas #15247 üzenetére
Na jó, a nyílegyenestől most én is messze vagyok
Ne kérdezd mi történt, restart után elkezdte.
Gpu órajel beesik kb 5 Mhz-et, a load 97-100 között.
Újabb restart, egyből kezdi, majd miután minden felesleges kacatot kiirtottam a futó processek közül, kisimult:
Itt is ugrál a load, de csak 98-100 között, a gpu órajel nem esett, vagyis elvétve, akkor is 2 mhz-et.
Szerintem ez a teszt nem terheli folyamatosan a GPU-t, ha máshol nincs probléma, akkor ez így rendben van. -
Ghoula
senior tag
válasz
Gilthanas #15242 üzenetére
Igen, arra gondoltam, bár én is az über biossal néztem. Lehet nem is a kakaliszt csinálja, hanem más driver fogja meg a gépet, és emiatt zuhan be, mert a powertune szerint unatkozik a gpu.
Az fps is esik ilyenkor?
Én 14.4 whql-el néztem, béta driverezéshez nincs már türelmem, alapból is csak akkor cserélem, ha tartalmaz olyan javítást/optimalizálást, ami érint. -
Szinyák
őstag
válasz
Gilthanas #14198 üzenetére
Jaja ezt én is néztem a Graphic score.-nál nem sok különbség van. Pedig azért a 290x lightning izmosabb kártya mint egy sima 290
. De a többi teszteknél (Heaven, Valley stb) próbálgattam a GPU.t 1100 ,1080 illetve 1050- en is nem sok különbség volt , de ha memória van jobban piszkálva ott már 100-150 pontot is hozhat . 1100-on + 30mv al már kevés volt a DC2 hőtője főleg, hogy jó idő van 26°c volt a szobába is ordítót rajta a venti kb 80%-on tudta csak lehűteni normálisan
.
Meg még egy számomra érdekes dolog a teszt le futtatása után írja az adatokat a (details) rovatban cpu core clock :2.6 ghz és a turbo clock :3.3ghz (ez a gyári órajele a 2500K. ) hiába van húzva a proci 4.4 -re ezeket írja .. Néztem is , hogy kevés a physis illetve a combinated score .-om . A fire Strike. nál ott jól írja turbo clock : 4.4 .. Ha lesz időd nézd már meg ,hogy nálad mi a helyzet ..
thx,
Szinyák
-
daveoff
veterán
-
daveoff
veterán
-
Tomdriver
őstag
válasz
Gilthanas #11892 üzenetére
Jaja, köszi a vigaszt, persze nem szomorkodom, csak látva Malibutomi eredményeit - szóval az lenne az etalon nekem.
13.12-est használok én is, teljesen friss win 7-el. Valójában ez az IDLE érték aggaszt a legjobban, hogy nem e hardver (vagyis kari) hiba, de végül is miért lenne az - a hozzá nemértésemet reklámozom megint.
Persze örülök a villámnak, jó kis kari ez, és semmi nem lehet tökéletes, főleg a driverek nem, sajna.
HSM: Ok, értem, akkor neki itt a vége - végül is megnyugtattál, köszi.
-
-
HSM
félisten
válasz
Gilthanas #11344 üzenetére
A Tri-X nem világított?
(#11346) hdekakas: Őszinte leszek... Ez annyira nagy difi, hogy elég nehéz elhinni...
300W-os kártya, alatta mégegy, és alig 80 fok, amikor a hasonló méretű hűtésű MSI throttlingol 94 fokon.
Ezzel az eredménnyel még a Lightningot is vernéd szvsz...Nekem kicsit hihetetlen.
Amit továbbra is el tudok képzelni magyarázatként, hogy az Asus előre-hátra fújó hűtésével jó a házad szellőzése, míg az MSI oldalra fújó verziójával meg nagyon nem és beszorul a meleg.
-
Tomdriver
őstag
válasz
Gilthanas #11264 üzenetére
Köszi a válaszokat!
(#11264) Gilthanas: Köszi, körülnézek a hardveres gyorsítások között és a winbe is mi van beállítva.
A memória órajel 3 monitornál már alapból a beállított maxra ugrik (és ez így volt minden karinál, NV-nél is, ezzel nem is foglalkozom), egynél visszaáll természetesen(#11265) CsonkaImo: 13.12 driven van fennt, + teljesen friss win.
(#11266) mcwolf79: Megnézem este, hogy a memória alapon hagyása segít e, de szerintem ezt már próbáltam.
(#11270) HSM: Igen, azt tudom hogy mindég több fesz kell, de sztem még nem járok a GPU tuningolhatóságának végénél, hisz 30-40 mV-al kevesebbel is szemetelés és minden képhiba nélkül elmegy, csak ez az IDLE anomália jelentkezik ilyenkor. De ha azt mondjátok, hogy ez is a GPU határát jelzi akkor rendben, de ezt még így nem hallotam sehol. Alulfeszelésnél, illetve a GPU határán képhibák no meg a hirhedt bs. jönnek leginkább úgy tudom, de itt nem erről van szó.
(#11271) ChME: akkor ezek szerint ez elterjedt probléma lehet, csak az okára nem jött még rá senki, így max. ezek a hókuszpókok segíthetnek.
Annyit még, hogy AB-ból tuningolok, de mielőtt felhördülne bárki is szegény AB ellen, sajnos ez már jelentkezett win. reinstall előtt is Trixx-el - akkor azt hittem reinstal megoldja, de nem.
-
ChME
tag
válasz
Gilthanas #11264 üzenetére
Nálam 14.2-vel, csak overdrive-os tuningnál, néha beragad a 3D órajel, de ha szimplán 0.1%-ot állítok catalystban és azt alkalmazom (amit nem fog tudni megtenni, tehát marad a korábbi órajel), akkor 'megjavul', és onnantól jól működik. Mintha korábban is írta volna már valaki, hogy más tuning programoknál is segíthet ilyen esetekben, ha csak akár 1 MHz-cel odébb állítod a GPU órajelét.
-
HSM
félisten
válasz
Gilthanas #11239 üzenetére
Oké, de az azért nem mindegy, hogy 35k-t, vagy 335k-t dobsz ki az ablakon....
Arról nem is beszélve, ez nem is igazi bütykölni való kártya... Házi vizezéshez meg nyugodtan lehet venni majdnem 4db 290-et is ennek az árából FC blokkostul, ami picikét azért gyorsabb, és a szerelnivaló is több vele.
-
hdekakas
senior tag
-
-
KillerKollar
őstag
válasz
Gilthanas #9875 üzenetére
Nálam megy mint az álom a 14.2 béta óta,CF-el 150-200 FPS 1920x1200 minden max 4xMSAA.Semmi bug,az fps pedig brutálisan stabil,Dx alatt le-le zuhant rendesen,Mantle alatt egyszerűen tökéletesen fut a játék.Ami komoly előrelépés a 14.1 béta óta ahol el sem indult CF alatt mert jött a finom kékhalál.
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
Gilthanas #9598 üzenetére
Na Srácok úgy tűnik, hogy az R9 290X Tri-X VGA-m még sem annyira csibész. Úgy fest még sincs a ventillátor csapágyával gond, és nem rezonál. Most egy PCIE slottal lejjebb raktam a kártyát és ott nem csinálja a rezonanciát.
Nem is feszül ott annyira, mert való igaz, hogy a felső 16x PCIE slotban nem volt egyszerű becsavarozni mivel a csavar lyukak, hogy is mondjam nem pontosan ott voltak ahol lenniük kellett hála a háznak.De most így nem rezonál. Valószínű a felső slotban történő feszengéssel együtt rezonált össze valamivel. Jó nekem a 8x slot is
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Gilthanas #9538 üzenetére
Nekem hasonló rezonancia problémám volt anno a Sapphire HD 4870 Silent Efficiency nevű csoda hűtésnél...
-
HSM
félisten
válasz
Gilthanas #9427 üzenetére
Szerintem vagy egy csavar laza, vagy valamelyik ventidben kevés a kenés, esetleg rossz a csapágy.
Zsírozáson lehet segíteni: [link](#9430) csabsz13: A fém burkolat ugyanolyan szépen rezeg ha ráz a venti, legfeljebb más frekvencián.
(#9439) ricshard444: nekem is rezgett az említett hűtés, mikor rázott benne a venti. A zsírozás és a venti vezetékének helyrerakása után tökéletes lett.
(#9446) thomasvold: kíváncsi lennék, látotlanban mi bajod a Sapphire cuccokkal? Nekem van jópár 280x-em, vapor-x, toxic, tök jó, minőségi cuccok, semmi baj nincs velük...
(#9442) Malibutomi: az első pcs-ekre bányász körökben is voot panasz, lelőtte magát a kártya, pedig bírta volna. Elvileg túl pici volt a power limitje, szerintem nálad is ez szól bele. Nem tudom, ez hardveres, vagy bios-al javítható-e, de itt keresgélnék.
-
-
Th1sN04ll
senior tag
válasz
Gilthanas #9050 üzenetére
Elvileg több kártyás kiépítéseknél stabilabb feszültséget kapnak a vga-k, és mint látjuk egy éhes vga-nál is tud segítség lenni, bár felmerülhet a kérdés hogy tényleg amejk lapon nincs azzal ilyenkor mi van, az instabil lesz, mint ahogy eddig a kollégánál is? Az idő kiforogja, ha ezután stabil lesz neki a cucc, akkor problem sloved
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Gilthanas #8579 üzenetére
Igen eléggé begyorsult, de nem csak fps-re, mantle alatt olyan mintha valami gyorsított felvételt néznék.
14.1-el nem vetettem össze, csak simán dx-el.DX:
Test Duration: 360 Seconds
Total Frames: 3927Average FPS: 10.91
Average Unit Count: 3794
Maximum Unit Count: 5560
Average Batches/MS: 1048.44
Maximum Batches/MS: 1533.81
Average Batch Count: 94256
Maximum Batch Count: 170434Mantle:
Test Duration: 360 Seconds
Total Frames: 14003Average FPS: 38.89
Average Unit Count: 4229
Maximum Unit Count: 5387
Average Batches/MS: 3164.99
Maximum Batches/MS: 4917.81
Average Batch Count: 81963
Maximum Batch Count: 173349Amúgy 14.2 alatt eltünt a ventillátor fordulatszámom AB alól. Ez fura.
-
SimonYana
addikt
válasz
Gilthanas #7807 üzenetére
3930K és 4250-re húztam. Igen ezzel a slaggal locsolom!
Igen a Physics core kicsit el húz a többiekétől.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged