- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
hdekakas #23411 üzenetére
Lemaradás? Tényleg kár volt trollkodni idejönni, jelen pillanatban ott tartunk, hogy tudásban az Nv friss üdvöskéi még a DX12 legmagasabb szintjéhez se nőttek fel, míg a másfél éves AMD "öreg róka" csúcsvasa csípőből hozza.
Ja, keveset fogyasztanak, és gyorsak az új Nv-k, igen, de itt be is fejeződnek az előnyeik.
Persze, ki lehet majd hozni egy másfélszer akkora Maxwell-t is, állati jó csip lesz (energiatakarékosság itt már nem is érdekes?), a bökkenő ott van, hogy az AMD is tud nagyobb csipet építeni, ha akar.
(#23417) tailor74: Szerintem túl sok izgulni való nincs. Az Nv megszorozza a jelenlegi GTX 980-at 1,5-el. Ez aztán az innováció!
Kár hogy nincs sírva röhögős smiley PH-n, keresni meg lusta vagyok. -
válasz
hdekakas #23416 üzenetére
A kérdés nem ez volt, a lényeg, hogy nem idevaló a hír, amit megosztottál velünk...Mondom, láttuk mi is, izgulunk is, hogy most mi lesz?....
Nem akarok belemenni a témába, de talán a másik fórumon kellene kitárgyalni ezt, én azt is olvasom....Amd procikban csalódtam, vettem intelt....Ennyi... Nem olyan nagy dolgok ezek...
-
válasz
hdekakas #23411 üzenetére
Köszönjük az infót, pont passzol a fórumba, láttuk mi is...Igaz valószínűleg nem 980Ti lesz ennyivel nagyobb teljesítménnyel, hanem inkább titan utód....Arany árban....De hogy is jön ez ide?
Ha az amd meghal, itt elszabadulnak az árak, gondolom az meg nem tenne jót senkinek sem...
Majd lesz arra is egy 390X, vagy 480, vagy valami más válasz, csak győzzük a pénzt gyűjteni rá... -
Joshi
titán
válasz
hdekakas #23067 üzenetére
Igen kb a hsz-ed 5%-a volt ezzel kapcsolatos kérdés aztán egyből megválaszoltad magadnak hogy milyen jó boltot csináltál a 980-al. Kb nem azért jöttél ide hogy a 390-ről kérdezz. Mindig ősrégi tesztekkel takaróznak az nVidia fanok ez sem éppen fair főleg ha fikázunk valamit. Részemről ennyit a témáról. A kártyádról áradozz a saját topikjában.
(#23070) daveoff "CF/SLI-t ne keverjük ide, mert annak több a hátránya, mint előnye. Főleg az új játékokban, nem lehet az egykártyás rendszerekkel összehasonlítani."
Nekem pont az ellenkezőjét állították hogy az új driverekkel teljesen jó és használható. Akkor most mi van? -
odorgg
addikt
válasz
hdekakas #23063 üzenetére
FC4-re jött már driver, szóval bőven megvan az átlag 60. AC meg még konzolon is bugos, úgyhogy jobb nem beszélni róla, mert kiérdemelte a 2014-es év legoptimalizálatlanabb bugtenger címét. A 290-et is lehet húzni, az omega lehet dobott azon is , de a teszt nem túl friss.
Szóval van 1 game, amiért megérhette a 980. De az is csak a játék minősége miatt.
Lényeg az, a 980 akkor éri meg max, ha a pénz nem nagyon számít. Egyébként rohadtul nem.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
hdekakas #23063 üzenetére
Az az érdekes, hogy a Frostbite vagy Cryengine-re (Rise) épült játékok Radeonokon is képesen jó sebességel futni, pedig látványban nem hiszem, hogy le lennének maradva a FC4-től vagy az ACU-tól. Ez az ubisoft bénasága, persze ettől független erősebb a 980 egy 290X-nél, de ultrán az utóbbi is boldogul a játékok többségével szép teljesítménnyel.
"De akinek jó a 30 fps ultrán, ő tudja, én nem ítélem el..." Kb. 100 eredeti játékom van, ezek között van több magasabb gépigényű is, mégsem játszom 60 fps alatt magas beállításokon.
-
Televan74
nagyúr
válasz
hdekakas #23056 üzenetére
Nekem is 980 van, de ez nem egy korrekt hozzászólás.
Majd jön,ha nem is olyan formában ahogy tervezték de jön majd.Ha jól értelmeztem az információkat a fiji nem az új hbm memóriára tervezett gpu lesz.Hanem a hawaii kicombosított és némileg áttervezett változata.
A 290/290X egy nagyon jól megtervezett gpu lett ami már régóta állja a sarat,és akinek van,az még egy darabig nem fog vele szégyenkezni a játékok alatt.
-
-
KillerKollar
őstag
válasz
hdekakas #20819 üzenetére
Azért kell a vízhűtés hogy ne legyen 80 fokos a GPU
A 300 Wattot mindenféleképp tartani fogják szerintem,de mint írtam az új memóriák kevesebbet fogyasztanak,így lehet hogy nem fog annyit zabálni mint a 290X,persze biztos hogy többet mint a Maxwell,de felső kategóriában ez nem számít,hiába a nagy hőtermelés a magas áramfelvétel miatt,erre lesz a vízhűtés.
-
KillerKollar
őstag
válasz
hdekakas #20817 üzenetére
A 390X vízhűtéssel jön a pletykák szerint.A játékokat konzolra írják és onnan portolják PC-re,mind a két konzolban(Xbox One,Playstation 4) GCN alapú AMD GPU van,ugyan az az architektúra ami a radeon kártyákban.Az Ubisoftnak fizet az NV hogy nekik optimalizáljanak AMD-n meg szarul fusson.Az előzetes pletykák alapján brutális specifikációja van a 390X-nek és az újfajta HBM memóriák lesznek rajta ami nem csak többször olyan gyors ming a GDDR 5 de kevesebbet is fogyaszt.
-
KillerKollar
őstag
válasz
hdekakas #20815 üzenetére
Amiket küldtem azokban konkrétan nem jobb a zöld,márpedig a 980 egy generációval újabb mint a 290X.Nem tudom mikkel játszol,ha csak AC-vel vagy Ubisoft játékokkal akkor valóban NV-t érdemes venni,de szerintem akkor sem 980-at,én várnék vele még kijön egy valóban felső kategóriás kártya,ami már a GM 200-as chipre épül,mostanában elég sok pletyka volt róla,úgyhogy szerintem közel a 980 Ti.Persze kérdés hogy az mennyibe kerül majd,az se kizárt hogy első körben megint egy "Titan" jön olyan áron amiért abszolút nem éri majd meg,ez még kiderül,a 390X viszont biztos ittvan nemsokára és biztos hogy ezt a középkategóriás chipre épülő 980-at péppé veri majd,éppen ezért szerintem esélyes a Ti,mert hiába adnak ki egy Titan-t megint sokkal drágábban mint a 390X ha annyival nem gyorsabb nála a 980 pedig képtelen versenyezni vele.
-
Tomdriver
őstag
válasz
hdekakas #20811 üzenetére
Ezért írtam, hogy kezdődik.
Jön az okfejtés, hogy miért is, aztán meg az ellenérvek és olvashatjuk oldalakon keresztül, pedig ez nem az a topik.
Úgyhogy én nem veszem fel a kesztyűt, és nem ájulok el egy váltás miatt, ért már csalódás a túloldalon, hiába volt több az fps. -
KillerKollar
őstag
válasz
hdekakas #20811 üzenetére
Ne nézzük "pl" a Unity-t.Az összes Ubisoft játék katasztrofálisan fut AMD kártyák alatt,mert az Nvidia kilóra megvette őket.Nézd meg megy az SLI de a CF nem?Ez milyen már?A legtöbb játékban vagy van vagy nincs multi GPU támogatás,de ha van akkor megy az SLI és a CF is,itt az AMD-re szartak,csak NV-re optimalizáltak.Az EA játékok,főleg a Frostbite 3-asak AMD-n futnak jobban,márpedig kb az összes next-gen EA játék Frostbite 3-as,ráadásul Mantle support is van majdnem mindben.Dragon Age Inqusition.Vagy ittvan például az Evolve,ez egy alpha benchmark,itt 60 fps lock van ezért nem az 1080P-t linkelem mert ott mind2 tesztelt kártyán megvan a 60 fps hanem a 4K-t: 290 vs GTX 970 A Ryze:Son of Rome alatt is gyorsabb a 290X mint a GTX 980,az is Cryengine 4,akárcsak az Evolve.Szóval ami nem Ubisoft ott közel nem ennyivel jobb a 980,de még a Far Cry 4 alatt sincsenek ekkora különbségek,sőt:A 290 veri a 970-et,a 980 pedig hajszállal gyorsabb csak a 290X-nél. És itt legalább az SLI se megy nem csak a CF szóval az AC még az Ubisoftnál is kirívó eset,de pl a Watch Dogs is katasztrofálisan futott AMD kártyákon,szintén Ubisoft ugyebár.Hitman Absolution "csak" 20-25% ELŐNYE van?Te miről beszélsz?
-
KillerKollar
őstag
válasz
hdekakas #20327 üzenetére
Elvileg ez a béta is javít a CF teljesítményen,de nyilván remélhetőleg itt nem állnak meg,illetve a játékhoz is ígértek patch-et ami javít majd a teljesítményen,főleg AMD kártyákon mert ott a legrosszabb a teljesítmény és sokaknál állítólag borzasztóan bugos is a játék,bár én szerencsére ilyesmivel nem igazán találkoztam egyenlőre.
-
KillerKollar
őstag
válasz
hdekakas #20316 üzenetére
Nálam nem laggol a Unity CF-el.Nem fut túl fényesen,mert szerintem nem igazán skálázódik(kb 50-60 fps 1920x1200-ban Ultrán),de játszható.BF 4-nél egy régi patchnél jött ez elő többkártyás rendszereken,azóta javították.A legújabb drivert használod?Én most a 14.11.1 bétát az Assassin miatt.BF 4 alatt amúgy gyönyörűen skálázodik a CF,ha Mantle alatt gyakorlatilag 100%-os a skálázódás 2 kártyánál.
-
Cseneles
őstag
válasz
hdekakas #17685 üzenetére
Hát el ne ájulj tőle...
keveset fogyaszt, jól húzható de ugyanúgy melegszik rendesen....na meg clock/clock-ba verné még egy R9 290 Ref is..!
H1mpi vásárolt egy GTX970-et jól is megy 1500-as GPU órajel kell ahhoz hogy 3Dmark13-ban hozza egy 1200-on hajtott 290 teljesítményét
Persze játékokban ez még változhat, de én kivárom a végét, nem egy erős konstrukció ez az új GTX...de minden esetre ajánlható a 970-es az árát tekintve
Nvidia mindig órajelből akar előnyt kovácsolni
-
válasz
hdekakas #16515 üzenetére
Fekete Alkoholos filc el színezd be a ledeket! annó én is ezt csináltam a Crucial BallistiX Tracer RAM -okkal Mert olyan volt tőle a gép mint valami karácsonyfa!
2-3X kell átmenni a filcel a ledeken és kb 30.percet kell várni a műveletek között, hogy jól rá száradjon az előző réteg! mert akkor fel oldja az előzőleg rávitt réteget!
és ezt később nyom nélkül el tudod távolítani ha mégis látni szeretnéd a pilácsokat! Csak egy kis den.szesz vagy alkoholos fültisztítóval át törlöd a ledeket és lejön róluk a filc!
-
Joshi
titán
válasz
hdekakas #12461 üzenetére
Ahol van 106 fps ott már tök mind1 hogy lesz 111.
Mindenki tudja hogy a memória húzásával lehet a legkönnyebben instabillá tenni egy rendszert. Megéri?
A 200%-ra már nem is írok semmit mert a SLI és CF rendszerek legjobb esetben is 1,5x-es teljesítménynövekedést okoznak. Azért jobb esetben mert bizonyos játékoknál még ennyit se de akár használhatatlanok is lehetnek. Ja és a fogyasztásról már nem is beszélve.
A többkártyás rendszereknek az az egy pozitív előnye van hogy túl lehet lépni az FHD felbontáson.
-
ffodi
veterán
válasz
hdekakas #12454 üzenetére
A lapok BIOS-ában szokott lenni egy olyan opció, hogy "Init display first". Itt ki tudod választani, hogy melyik slotban lévő diszkrét vga, avagy az IGP (ha van) legyen az elsődleges. Ebben annyi a szépséghiba, hogy egyes lapoknál csak annyi lehetőség van, hogy IGP/dvga, vagyis az esetleges dvga-k között nem tudsz választani.......(tehát a "legfelső" lesz a first)
-
Tomdriver
őstag
válasz
hdekakas #12444 üzenetére
"Ha bios-ban akarok túrkálni, akkor arra az indításra át kell dugnom a felső kártyára a monitort.
Mit kellene beállítani, hogy az alsó kártyát vegye elsődleges gpu-nak? (Gondolom nem Windows-ban, mert ott már tökéletes, mihelyst betölt a kezdőlap, lesz jel.)'De hát erre mi szükség van? Hogy ha az alsó az elsődleges utána meg az legyen a para, hogy a felsőt miért nem látod, ha éppen azzal akarsz a biosban turizni?
Bocs, de nem értem, miért nem mindegy, hogy alsó vagy felső...Ha a jelenlegi alsót akarod elsődlegesnek, sztem tedd felülre azt kész.
-
HSM
félisten
-
csabsz13
aktív tag
válasz
hdekakas #12103 üzenetére
nekem is hasonló berendezésű a házam és a CPU hűtőm is azonos. nálam segített valamennyit a VGA hőfokon az, hogy a CPU hűtőt 90 fokkal elforgattam. lentről felfele nézett, a VGA felé eső oldalra került a venti és fújja felfele a levegőt a ház teteje felé (közben szívja a VGA-ról). természetesen a ház tetejében is ott van egy venti, ami viszi is ki rögtön a meleget!
-
HSM
félisten
válasz
hdekakas #12106 üzenetére
Nem tudom, a Gamingra gondoltál, vagy a HDD-fiókra, mint jobb megoldás, amit nem tudsz használni.
Ha a Gamingre, akkor ahhoz egyszerűen nem jó a házad. Ennyi. Ha a kivehetetlen HDD fiókra, akkor az gáz, nekem ha kiveszed a felét, akkor alul marad 3 fiók, viszont brutálhosszú VGA-k is beférnek, és a venti is akadálymentesen tud befújni, sőt, az alsó is kiszedhető, ahogy én is használom. 5 csillagos megoldás, szvsz.7 fiókkal: [link] vagy 3-al: [link]
Ami az Asus-t illeti, szvsz meg se fogja rendszeres 105 fokon közelíteni a 3 éves kort, szóval fogsz tudni váltani.
-
HSM
félisten
válasz
hdekakas #12103 üzenetére
A winyószekrényeken nem hiszem, hogy túl sok átmenne az első ventidből. Nálam viszont szabad útja van az első 130CFM-es ventinek a VGA-kig. Nem véletlen szereltem ki az összes HDD-fiókot, és dekkol kopaszon az SSD a gép aljában.
Az oldalbafújás meg 100% nem ideális a Gamingnek. Ha meg nem fújod oldalba, sanszosan nem kap elég friss levegőt. Nem illik a házad koncepciójába. Nálad is tömör a kártya mellett hátul. [link]
Míg nálam talán ezen a képen jobban átjön (nem saját)[link] hogy nálam felül is befúj, elöl is befúj, és a levegő nagyrésze hátul távozik a kártyák melletti kilyuggatott részen, ezen a videón is remekül látszik: [link]. Nálam ezt a hűtést imádja a szintén oldalra nyitott Giga 290.
Szerinem amúgy már azzal nyerhetnél picit, ha a kártyák közötti és az Asus feletti takarólemezt kivennéd.
Amúgy elég rossz megoldás, hogy ki sem tudod venni a HDD-fiókokat. Nálam legalább ki lehet venni a felét, (de akár az összeset is pár csavarral) máris jobba helyzet: [link]Amúgy sokkal jobb kombináció a 94 fokos GPU 85-ös VRM-el, mint az Asus-on 85 fok GPU 105-ös VRM-el. Ráadásul a hűtetlen memóriacsipek is kaphatják az áldást, ha mellettük 105 fokon izzik a VRM az Asus-on....
-
HSM
félisten
válasz
hdekakas #12101 üzenetére
Az a nagy helyzet, hogy 600W kiszellőztetése egy kb. 15cm*30*cm*20cm-es helyről azért nem kis feladat léggel. A direkt odabarkácsolt venti viszont ebben sokat segíthet.
Nekem a gépemben két alulfeszelt 280X Vapor-X-nek is eléggé melege volt (300-400W max), pedig egy 1200-as 18cm-es venti fúj be elölről orkán erejű széllel, felülről meg egy 700-as 18-as, és még hátra is besegít egy 12-es...[link]
Bár nálam az is közrejátszott, hogy a két kártya között csak fél slot hely maradt, de az az egy teljes slot is nagyon kevés, ha nem erőlteted direkt bele a levegőt.Az előre/hátra fújósoknál meg tudod tenni, hogy oldalról telibefújod, jópár fokot is segít, viszont az oldalra nyitottnál csak ez a hátulról fújás az opció.
De értem, mit akarsz mondani. Bár hozzátenném, Asus CF-hez is komoly házhűtés kell, ha meleget szív be, ugyanúgy nem fog működni a hűtés.
Csak talán kevésbé kényes, hogy előre-hátra szellőzik.
-
hdekakas
senior tag
válasz
hdekakas #12077 üzenetére
És a monitort se látja ha alul van az msi, és arra kötöm.
Ha az Asus van alul, akkor minden jó, fordított állásban meg semmi. De még tegnap jó volt.
Most már elegem van ebből az R9 290 szériából, hogy minden hétvégén abból áll ki, hogy valami nem működik rajtuk. Soha még kártyákkal nem volt bajom, de ezeket CF-ben üzemelni, hát van még hova fejlődnie a gyártónak... -
Yllgrim
őstag
válasz
hdekakas #12057 üzenetére
ezzel pucold le, restart es tedd fel a drivert.
-
HSM
félisten
válasz
hdekakas #12048 üzenetére
Ez fura... Épp ma tettem fel a 14.4 véglgeset AMD honlapjáról, és tökéletes a Giga WF3 290-el. Igaz, AB monitorozásnál elszállt a "Fan RPM"-es mérés, 0rpm állandóan, de minden más működik, tudom tuningolni, feszt állítani, a ventilátor fordulatszámát meg szépen látja a HWiNFO, a kártya többi adatával együtt.
-
Yllgrim
őstag
válasz
hdekakas #12043 üzenetére
Milyen Beta driver, 14.4 -et add neki. Ez WHQL.
-
Cole86
senior tag
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest